Výběr case

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
czuba
Nováček
Nováček

Příspěvek od czuba »

Tak do cosmose nejdu, hodně se přehřívají disky a mnohým uživatelům se velmi špatně chladí vnitřek case. Já jsem na netu našel toto
http://www.tntrade.cz/shop/index.php/de ... 0b-plus-ii
je to od renomovaného výrobce tak doufám že by to stálo za to i když vzled je velmi velmi decentní až připomínající stare chiefteky ale je to Big a ta značka :wink: . Nebo mi pls porqadíte jinou dobrou,moc moc kvalitní a takovou, z které by nebylo slyšet ani pípnutí? Hlavně ať je to big :lol:
Už mi to leze na mozek. Komponenty mám vybrané už týden a case ne a ne vybrat. Recenze na vebu ctu jak střelený a nic, už jsem z toho MGOR :-D
Díky moc
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Pocut budes kazdu. Ak ti ide o minimalizaciu zvukov, tak jedine Antec P182. s PC-Vxxxx si na tom zvukovo tiez dobre, ale nikdy nedosiahnes viacnasobnu uroven izolacie v Antec P182. Na druhej strane P182 vyzera (aspon z mojho pohladu) strasne, preto mam PC-V1000 Plus II :-).
czuba
Nováček
Nováček

Příspěvek od czuba »

Každou? TT Tai Chi má 2mm lechy na bocích a to se mi nezdá že bych přez ní měl neco slyšet. Antec se mi nelíbí. To ten Antec je tak super že ho každý doporučuje? Na živě mi doporučovali Cosmose. Jsem z toho jelen :D
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

Ano, P-182 je fakt spicka, obvzlaste pokud to PC nechces slyset. Na tohle je Cosmos nevhodnej kvuli perforacim
.
czuba
Nováček
Nováček

Příspěvek od czuba »

Nj enemze P-182 je Midi tower a já chci big nebo full :lol:
faugusztin
Začátečník
Začátečník

czuba píše:Každou? TT Tai Chi má 2mm lechy na bocích a to se mi nezdá že bych přez ní měl neco slyšet.
Podstatna je konstrukcia, perforacie, rozne otvory, sposob nasavania vzduchu a podobne, nie hrubka plechu

U intake hraju dost podstatnu rolu dvierka, tie dokazu dost znizit hlucnost, zaroven su ale (minimalne pre mna) neprakticke. Rozdelenie do komor (Antec P18x, Antec P190, Lian Li PC-Vxxxx) zabezpecuje chladny vzduch pre zdroj a disky, co znamena ze je kvalitny zdroj menej pocut (nezvysuje otacky, nakolko vzdy nasava vzduch o teplote okolia). Zabezpecenie bocnic ako napriklad u PC-Vxxxx (nasunies zhora plech, priklopis, zozadu nasunies ukotvovaci system so skrutkou a priskrutkujes) zabezpecuje, ze bocnica nema ziadnu sancu na vibracie, a keby sa aj nieco k nej dostalo tak stale je bocnica odpruzena a teda nie je z nej pocut vibracie.

Pokym mas ale na skrinke co i len jednu dierku, tak ti ma kade unikat zvuk a to znamena, ze ju pocujes. Ide len o to, ako velmi dokazes ten zvuk utlmit.
czuba
Nováček
Nováček

Příspěvek od czuba »

A MŮŽEŠ MI DÁT PROSÍM NĚJAKÉ LINKY NA GOOD SKŘÍNĚ?
dÍKY
faugusztin
Začátečník
Začátečník

S Lian Li PC-Vxxx, Antec P182 nic nepokazis. Ale skrina "z které by nebylo slyšet ani pípnutí" neexistuje.
czuba
Nováček
Nováček

Příspěvek od czuba »

A z tech co jsem daval jako prvni asi teda radeji nic ze? :)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

dal si designove i funkcne hodne rozdilny skrine. Nikdo za tebe nemuze rozhodnout vzhled, ale kdyz uz jednu z nich, tak tu Lian Li PC-201B. Pokud bys netrval nutne na bigtoweru, tak je pro me P-182 jasnou volbou.
Nebo Lian Li PC-S80, asi top co se odhlucneni u Lian Li tyce.
http://www.cluboverclocker.com/reviews/ ... /index.asp
.
czuba
Nováček
Nováček

Příspěvek od czuba »

Nejde mi o vzhled ale hlavně o funkčnost chlazení a tichost skříně. Ta co jsi navrhl není full a já na full trvám. Je v ní hodně místa a komponenty se tolik nehřejí. A navíc bych chtěl v budoucku postavit vodníka,takže na toto se big hodí :)
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

pokud se ti nelibi ta LianLi z linku, tak uz nevim. ten kompromis chlazeni/ticho je proste indiviidualni. Jen ti za sebe reknu,ze bigtower to chlazeni nevytrhne, pokud nemas plno disku a tak...
.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

czuba píše:Nejde mi o vzhled ale hlavně o funkčnost chlazení a tichost skříně. Ta co jsi navrhl není full a já na full trvám. Je v ní hodně místa a komponenty se tolik nehřejí. A navíc bych chtěl v budoucku postavit vodníka,takže na toto se big hodí :)
Na vodnik urcite bigtowery Lian Li PC-V, ked vyhadzes tie drziaky pre disky tak tam mas ukrutne vela miesta.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

to je pravda, na vodnika je tohle fajnovy reseni, koukni do CM sekce, Stoobi tam neco podobnyho dela i kdyz teda to neni zrovna ukazka extra vodnika, ale tak pro predstavu
.
Hlavson
Začátečník
Začátečník

Case okolo 1500-2000 Kč

Příspěvek od Hlavson »

Čau všichni.
Jak už to tak bývá PC se časem obměňuje, takže kromě case už mi toho moc nezbývá.
Hlavním důvodem je asi velice starý design, rozměry a způsob chlazení, mýho starýho RedStaru :lol:

Takže jsem se rozhodl pro nějakej novej case okolo 1500 - 2000 Kč.
Když to bude míň zlobit se nebudu :-D

Požadavky jsou asi tyto: (seřazeno od nejdůležitějšího)

1. Chlazení a tichost !!
2. Velikost (Middletower)
3. Design (rád bych průhlednou bočnici)
4. Kvalita plechu ( ale zase aby nerezonoval :-D)

Jinak co jsem se zajímal nemusí být špatný:
Coolermaster Dominator CM 690
Thermaltake Dream Tower Soprano VB1000BWS

Doufám, že jsem case dost specifikoval a díky za všechny rady. :wink:
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Z tych dvoch jednoznacne Coolermaster.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

nepocitej ale s tim, ze to bude buhvi jak tichy, je to cely deravy :lol:
.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Ono zas tie jeho poziadavky su celkom protichodne.

Z hladiska tichosti je najlepsi Antec P182, ale robit okno do tejto case je masaker, a samozrejme cenou je niekde uplne inde. Z hladiska chladenia su uz z principu dobre skrinky typu Lian Li PC-Vxxxx, ale tie su tiez cenovo niekde uplne inde a o tichosti nemoze byt ani rec.

Takze zostava vyberat podla kompromisov.

Edit: ono napr. taka Antec NSK4000-EC by tiez nemusela byt zla, ale je bez okna a vpredu ma iba 8cm fan.
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

nebo sehnat Antec Solo, dokonalej case za ty penize, jen nevim, jak je to s dostupnosti
.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Solo je super, ale do cenoveho limitu sa asi nevojde (ak ho objedna z normalneho obchodu a nie pixmanie, ktory to bud dodaju poskodene alebo vobec).
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“