vyssi fsb nemam na vykon zadny vliv, jen budes mit spise problemy (od urcitych vysokych frekvenci mohou blbnout delicky, tzn radic disku atd)... u K8 CPU je dulezita hlavne vysledna frekvence...Avalanche píše:Co je celkově lepší vysoky nasobic a nizka FSB nebo naopak?
Co třeba více snasi periferie?
Problémy, rady a tipy při přetaktování AMD CPU
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- bbu@zoznam.sk
- Nováček

-
mam problem s pretaktovanim amd 64 3000+ (venice).... som zaciatocnik... ale myslim ze som spravil vsetko co som mal.... HT som dal na 3x.... pamate na 166, ten agp lock som v biose nechal na auto (ine nastavania som tam nenasiel).... uz pri frekvencii 2100 je system nestabilny... skusal som dokonca aj zvysit napatie....
zostava: gigabyte K8U-939, 2x512 a 2x 256 dual Kingston 400, MSI 6600 GT, hdd seagate 200GB sata 2 (nastavene na sata 1 kvoli doske)
zostava: gigabyte K8U-939, 2x512 a 2x 256 dual Kingston 400, MSI 6600 GT, hdd seagate 200GB sata 2 (nastavene na sata 1 kvoli doske)
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- bbu@zoznam.sk
- Nováček

-
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- bbu@zoznam.sk
- Nováček

-
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- bbu@zoznam.sk
- Nováček

-
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- bbu@zoznam.sk
- Nováček

-
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- bbu@zoznam.sk
- Nováček

-
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- bbu@zoznam.sk
- Nováček

-
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- Lamont
- Nováček

-
Zdravim.Tak jsem si poridil DFI Infinity nF4 Ultra-U dal sem nejnovejsi bios a zacal taktovat A 64 3000+ s939.Ht mam delicku 3x pameti jsem dal na 333 PCIe lock na 100 dostal sem se na 245FSB ale pameti uz byli 201MHz tak sem v biosu snizil delicku na 266 a pc nenabehlo musel sem resetovat bios.Druhej pokus sem zacal rovnou s delickou pameti na 266 a maximalne se dostanu na 235FSB pri 240FSB sem musel opet reset biosu.Po treti sem pak zkousel zvysovat napeti u procaku pameti i chipsetu ale nic nepomaha na 240 to proste nenajede.Pameti jsou noname ale myslel sem ze kdyz jsou podtaktovany nemelo by to nak vadit na stabilite systemu.Pri delicce pameti 333 se dostanu na 245FSB bez jakehokoliv zvysovani napeti a system je normalne stabilni.Nevi jestli je to tema noname pametma nebo proste spatna deska a nebo nakonec procesor?
Jestli sem dal otazku do spatneho topicu tak prosim admina o presunuti.
Jestli sem dal otazku do spatneho topicu tak prosim admina o presunuti.
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Zdravim
mam nasledujici problem:
Pretaktoval jsem A64 X2 4400+(s939) z 2.2 @ 2.8 (11x255, 1.45V).
Chlazeno vodou, teplota pri zatezi okolo 45°C
Cely den sem na nem hral a bez jedineho problemu (klep,klep,klep),
ale pres noc jsem na nem nechal bezet Prime 95 (1 instance pro kazde jadro) a jeden se zastavil po 30 minutach a druhy po 3 hodinach.
Ale predtim jsem na tom cca 8 hodin bez problemu hral. Mam se tim nejak zabyvat? Nebo to neni az tolik podstatne?
Dalsi dotaz: PCI Express clock: mam nastaveno na auto, nema to byt nastavene na 66MHz ??
Diky predem
mam nasledujici problem:
Pretaktoval jsem A64 X2 4400+(s939) z 2.2 @ 2.8 (11x255, 1.45V).
Chlazeno vodou, teplota pri zatezi okolo 45°C
Cely den sem na nem hral a bez jedineho problemu (klep,klep,klep),
ale pres noc jsem na nem nechal bezet Prime 95 (1 instance pro kazde jadro) a jeden se zastavil po 30 minutach a druhy po 3 hodinach.
Ale predtim jsem na tom cca 8 hodin bez problemu hral. Mam se tim nejak zabyvat? Nebo to neni az tolik podstatne?
Dalsi dotaz: PCI Express clock: mam nastaveno na auto, nema to byt nastavene na 66MHz ??
Diky predem
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- Oriwen
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Aha...
no ja tam mam volbu Auto a 66MHz...
lol
no ja tam mam volbu Auto a 66MHz...
lol
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- stverec
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, potřeboval bych radu. Mám A64 X2 4000+ s.AM2 a při přetaktování vyšším než o cca 50MHz počítač při restartu nenajede, ale když ho vypnu a po chvíli znovu zapnu, tak bez problému najede i při OC na 2,4GHz. Poradí mi někdo čím to může být a proč nejde taktovat už výš? Postupuju tak že paměti nastavím na 533 a HT 3x, PCIe by snad problémy dělat nemělo. Nepomůže ani zvýšení napětí. Děkuju za všechny rady.
DELL Vostro 1500 | 15,4" WSXGA+ 1680x1050pix | Core2Duo T7250 2.00GHz, | 2048 MB 667 MHz Dual-Channel DDR2 SDRAM | 256 MB NVIDIA GeForce 8600M GT | Hard Drive 160GB Serial ATA (5400RPM) | 8X DVD+/-RW Drive | 9-cell 85WHr Li-Ion Battery | Wireless 802.11b/g | internal Bluetooth Module