Vodní chlazení - diskuze

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Zamčeno

Jak si představujete budoucnost threadu o WC?

Jedeme další stovku! (veškerá voda se nadále bude řešit zde)
28
27%
Odznova! (viz č.1)
6
6%
Více threadů, teď je v tom bordel! (tři až čtyři thready, pro každou oblast zvlášť)
68
67%

Celkem hlasů: 102
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

myom píše:
Luděk píše:odstranil outtake ventilator z case kdyz sem mel vodnika
njn hlavne ze pises, ze tohle casto lidi delaji... :wink:
airflow v case vzdycky potrebujes. na co jsi myslel??
no napsal sem to blbe nechal sem tam intake + ventilator ve zdroji
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

jj napetove regulatory ty topi jak swina. proste ten radiator dole se mi nejevi jako nejstastnejsi reseni, ale je to tvoje volba....
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

no já si nemyslim že je blbej nápad mít radiátor jako intake, sám to tak provozuju dost dlouho a nic na desce se mi nepřehřejvá, z radiátoru funí studenej vzduch i když jedou na minimum
ale možná to taky bude tim že nemám ani jednu bočnici :-D
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Nevím, proč by mělo být tak špatný mít radiátor jako intake, já to tak taky mám a bez problému. Když má někdo vzduchový chlazení tak má taky všechno teplo v case a musí ho nějak dostat ven... Když už má někdo takovou bednu a chce mít radiátor uvnitř, tak se to prostě jasně nabízí. A mít pak proudění opačně je imho blbost. Když bude mít 3x 120mm fany vespod jako intake, tak mu to krásně profoukne case a už žádný fany jako intake nebude potřebovat.

Jak sem tady někde házel fotky, tak mi to funguje dobře - radiátor ofukuje součástky kolem socketu. Jenom sem ještě přidal do dsikové šachty 92mm nexus jako outtake a teplota disku šla ještě o 5°c dolů, a teplota systému a okolí grafiky šla o 2°c dolů.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Jája píše:...
Jenže jako "vodníkáři" nemáme problém to teplo odvést ven, tak už z logiky věci plyne, proč ho teda vracet zpátky do bedny? Problém s odvodem ať si řeší lidi se vzduchem, my sme trochu jinde, no ne?
PaJja
Nováček
Nováček

viscool set

Příspěvek od PaJja »

chci si postavit vodni chlazení rozhodne nechci kupovat nejakej divnej set ale docela me zaujalo toto: http://viscool.com/?page=prod&pol=22#76 je tam pasovni a docela snad i velikej radiator chladil bych athlonX2 3800+ sAM2, a gF7600gt prikoupil bych k tomu akorat blok na grafarnu a ten radiator bych dal dozadu na skrin kde by byl ofukovan dvema outtake ventilatorama, myslite ze to uchladí?a vyplati se to koupit?nevim jestli nemam radsi koupit klacikej aktivní ventilator Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme II a jinou pumpu...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

to PaJja: ten jejich set se vzhledem k cene vyplati, ale necekej, ze tvoji sestavu uchladi pasivne, nebo i aktivne na nizke teploty. otazka je kolik do toho vodnika chces vrazit.... :)
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

myom píše:to PaJja: ten jejich set se vzhledem k cene vyplati, ale necekej, ze tvoji sestavu uchladi pasivne, nebo i aktivne na nizke teploty. otazka je kolik do toho vodnika chces vrazit.... :)
proc by to nemel uchladit? a pasivne? ja mel shit od AQCool a ten mi uchladil NF4 SLi, Opterona 144 1.8GHz CnQ a 7800GT 400/1000 a to pasivne (v BIOSU jsem dal zapnuti vetraku kdyz CPU teplota prekroci 50C a vse jelo pasivne, zapinal se mi vetrak jen pri narocnejsich hrach - Oblivion)
PaJja
Nováček
Nováček

Příspěvek od PaJja »

to myom: no hodlal sem do toho dat tak 4k mozna o neco vic vim ze to nema na mojem kompu moc smysl ptz by to slo krasne uchladit vzduchem ale ja sem hracicka...tam by bylo asi lepsi dat tam tenhle radiator Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme II a 2*120vetraky...to by se me i pekne veslo do case...a myslis ze bude v poho ta pumpa?nebo mam radsi koupit nejakyho eheima s expanzkou?
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

to h4__:jenze ty jsi mel sestavu uzpusobenou pro pasivni chlazeni (opteron + c&q) vse netaktovane, takze to je imho v poho a jak jsem rikal, tak to neuchladi na nizke teploty...... to ze ti jelo v zatezi na 50-60°C o necem svedci.

PaJja: no s tim se jiz da postavit pekny vodnik.... muzes vzit AGB Station 600 a viscool bloky + jak jsi chtel 240 radiator. pokud jak pises se ti to vleze do case tak imho v pohode :)
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

takze bloky jsem si objednal ty viscooly jak jste doporucili, ale ted vaham s pumpou, mela by byt tak max za 2000, bude nepojena na ty zminene bloky + radiaotor xtreme III, tak aby to melo dostatecny prutok...

edit: jeste bych potreboval poradit jestli existuje i nejaky jiny obchod nez casemoding.cz a jscomputer.cz dikes
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

kupca píše:takze bloky jsem si objednal ty viscooly jak jste doporucili, ale ted vaham s pumpou, mela by byt tak max za 2000, bude nepojena na ty zminene bloky + radiaotor xtreme III, tak aby to melo dostatecny prutok...

edit: jeste bych potreboval poradit jestli existuje i nejaky jiny obchod nez casemoding.cz a jscomputer.cz dikes
jiný než ty obchody co píšeš nanabízej tak široký spektrum produktů pro WC

a jestli nebudeš utišovat disky tak vem Lainga
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

[quote="Gr8 Vivec"][/quote]

jak utisovat disky? Jinak jsem se dival na tuhle tu pumpicku
http://www.jscomputers.cz/Eheim_AGB_Sta ... -1721.html
tak co mi muzete k ni rici dikes..
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

laing dělá docela kravál, ale pokud nebudeš utišovat disky tak to nevadí, zas tak hlučnej neni, ale pokud (do budoucna) chceš absolutní ticho tak jedině eheim
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Takze uz se to zacina rysovat, bloky vyresene, jsou to ty viscoly a jsou uz na ceste, ted jen do resit ty pumpy a radiator, rozhoduji se mezi temito:

1.Eheim 1048-790 230V
2.Eheim AGB Station 600
3.Eheim AGB Station 1000
X.Eheim Compact čerpadlo typ 1000 + homemade nadobka :)

tak jeste radiator, melo by to chladit D820 + 7600GST, s tim, ze pocitam s upgradem na C2D + nejakou vga DX10. Myslel jsem, ze vezmu Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III, ale je opravdu o tolik lepsi nez Alphacool Radiator NexXxoS Pro III, jestli se vyplati investovat do xtreme?

edit: Dneska jsem nastivil prodejnu Hornbach, celkem jsem byl mile prekvapen, jaky maji vyber ve vodnich cerpadlach, Eheim Compact 1000, zde maji za 680,- coz je pro me velmi prijemna cena, ale zpet k tematu, meli tam i cerpadlo od firmy Sicce typ IDRA, ktere bylo za stejnou cenu jak zminovany Eheim, ale papirove melo lepsi parametry: Čerpadlo do akvária a je ho možné použít i v zahradních jezírkách. Výkon: 400 - 1300 l / h, 2,2 m. Obsahuje ochranu před zraněním elektrickým proudem. Technická data: 230 V, 50 Hz, 25 W, výtlak 2,2 m.. tak jestli s nim mate nekdo zkusenosti tak se s nimy :)
[/url]
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

u těch čerpadel bych osobně vzal 1048 a to z toho důvodu že neni ponornej

a ad radiátor, PRO se liší od Extreme jenom hloubkou => na extreme potřebuješ větší proud vzduchu jak na PRO, tudíž při vysokejch průtocích vzduchu bude extreme výkonější a při nízkym bude výkonější pro (ale ne o moc! cca 2-3°C)

teorie je ovšem občas jiná než praxe, a když se koukneš na tehle obrázek tak extreme II je výkonější jak pro II jak při větrácích na 5V tak na 12V (o kvalitě toho testu by se ale dalo polemizovat :roll: ) => babo raď :)
Obrázek

ale dost tlachání, vem extreme a buď happy

\\ještě taková malá poznámka, můj eheim 1048 opravdu nezvládá pět bloků a dva radiátory takže mi zejtra přijde D4 tak ho prodám i s reléčkem (teda pokud to nedopadne jak s DCC :lol: ) takže kdyby měl někdo zákem tak v baziši bude cca během zítřka thread :wink: (levně...)
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Gr8 Vivec píše:u těch čerpadel....
vezmu extream, ty 3 kila me uz nezabijou :), at mam klid na dusi, jinak s tim cerpadlem beru asi ten compact 1000, je vykonejsi nez 1048 a me se prave libi ze je ponorne :?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

kupca píše:vezmu extream, ty 3 kila me uz nezabijou :), at mam klid na dusi, jinak s tim cerpadlem beru asi ten compact 1000, je vykonejsi nez 1048 a me se prave libi ze je ponorne :?
tak jasně, pokud chceš ponorný tak je to dobrá volba, výhoda je lepší odhlučnění, nevýhoda umístění v expě, větší nároky na místo...ale to jistě sám víš :wink:
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Gr8 Vivec píše:
kupca píše:vezmu ....
jasne, cerpadlo nechci mit v case
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

po nápadu:
no_-_name píše:když už jsme u toho... plánuju udělat expanzku z takový tý vodotěsný elektroinstalační krabice s průhledným víkem (chci ji dát "na bok" takže pokud je opravdu vodotěsná tak snad nic nepoteče) ale otázka je jaký se dělaj rozměry,nějak mi google nepomohl, ale asi jsem spíš nevěděl co tam napsat.. pomůže někdo hledat lamě krabici ? :oops:
a nálezu
no_-_name píše:tak jsem si odpověděl :)
http://www.scame.cz/sca_56.htm
přichází výsledky..krabice dorazila, je poměrně bytelná, 4 šrouby a silikonové těsnění, před pár dny jsem nalil vodu a je jí tam pořád stejné množství, nic neteče :) můžete nabídnout že je velká a ošklivá, ale v mém velkém a ošklivém bigtoweru se ztratí...(to že ten kejs trošku předělám je zas jiná pohádka)

Obrázek
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“