Crysis - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Recaiver
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recaiver »

Delarge píše:
Flegy píše:ted sem zkusil demo. a mam vsude jen trojuhelniky jakoby artefakty, imho ale grafiku mam v pohode (x1950pro). ovladace 7.10 . nevi nekdo co s tim? :(
Ano, víme...Zapni si Geometry Instancing v ovladačích.
mam podobny problem s nvidii...da se to nastavit i v nich ?
Procesor Intel i5-2500K CPU 3.3 GHz; RAM 2 x 4 2GB DDR2 1066 MHz CL5 ; VGA NVIDIA GeForce GTX 560 Ti ; MB Asus P5Q SE PLUS - Intel P45, DDR2, s. 775 ATX; Monitor BenQ VW2430 24'; HDD SSD Intel X25-M, 2,5", SATA II, MLC - 80GB; Zdroj Seasonic M12D-850 850W
expLorer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od expLorer »

Recaiver píše:Tak panove mam takovy problemek. Demo slapalo v pohode, ale s originalkou plne verze mam problemek. Hra jede svizne na normalni nastaveni, ale pri nekterych akcich se proste kousne a je to fotka na par sekund cca 5 s. Stava se to, kdyz me nekdo zabije, kdyz oteviram/zaviram mapu, kdyz si chci obsluhovat pridavne vybaveni na zbran. Je to docela provar poradte nekdo....Jinak zkusil jsem reinstal a volneho mista mam dost...taky jsem reinstaloval DX9c co jsou na originalnim DVD
skus si precistit predom pamat od hovadin, povypinaj zbytocne aplikacie v pozadi a dufam ze si neinstaloval nieco na styl "minimum" ze ti to nacitava este z dvdcka ?
neprejavuje sa ti to aj po dlhsom hrani hry ? mne to robi zjavne ked sa mi preplni pamat grafiky a uz ma fakt dost.. po par umrtiach sa obcas rozbehne ale niekedy nie

inak dostal som sa k mimozemstanom a povie mi niekto ci nema take problemy ako ja ze pri spatreni asi prvych tych robotikov vonku co uz je tak zmrazene vsetko hned co ste vysli z tej lode alebo factory na nich ci co to bolo z tej skaly tak vam to tam zacne riadne trhat a klesat fps ?
u mna je to odtial nehratelne.. a odmietam znizovat detaily.. vidim to na novu grafiku..
CPU: C2D E7200 [cooled by Scythe Ninja Plus] | MB: ASUS P5Q PRO | RAM: APACER DDR2 2x1GB 800MHz GOLDEN KIT | VGA: ASUS HD4850 512MB | HDD: WD 160GB, Hitachi 500GB + PATA suflik(Hitachi 80GB) | PSU: ASUS A-45GA 450W | LCD: LG L204WT 20.1'' | AUDIO: Creative SB Live 5.1 Digital + KENWOOD KR-A3050 + Radiotechnika S-90 | Logitech MX500 | Logitech MOMO Racing | ASUS MyCinema-P7131
NB: Acer TravelMate 4002LMi (PentiumM1.6GHz, DDR512MB,ATi Radeon9700Mobility,HDD60GB,..)
Frikulin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frikulin »

mate nekdo zkusenosti s crysis pod 64 bitovym OS win vista? jede mi to teda na 1280/1024 na medium kolem 30-50 FPS, tak by mne jen zajimalo, jake mate zkusenosti. dik
MB: ASUS P5B dlx; Zdroj: Enermax Liberty 500W; CPU:C2D E6400-2,13GHz @3GHz + AC Freezer 7 pro; DDRII: 4x1GB Kingston hyperX 800MHz @ 750 CL 5,5,5,15; GPU: GTX 260 @ 640/1150; HDD: Saegate .10 250 GB; CASE: Thermaltake Soprano; DVD RW: Samsung Sata; LCD: Samsung T220; Myš: Genius Navigator 535; Klávesnice: Microsoft natural ergonomic
mr_sheen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr_sheen »

na pct byla v sekci Novinky zminka o uchazejicim vykonu v OS vista 64bit:)
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Frikulin píše:mate nekdo zkusenosti s crysis pod 64 bitovym OS win vista? jede mi to teda na 1280/1024 na medium kolem 30-50 FPS, tak by mne jen zajimalo, jake mate zkusenosti. dik
Me to na to samy rozliseni na high jede jen kolem 25,to bud rad,holt jedes jen na dx 9 no
Recaiver
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recaiver »

expLorer píše:
Recaiver píše:Tak panove mam takovy problemek. Demo slapalo v pohode, ale s originalkou plne verze mam problemek. Hra jede svizne na normalni nastaveni, ale pri nekterych akcich se proste kousne a je to fotka na par sekund cca 5 s. Stava se to, kdyz me nekdo zabije, kdyz oteviram/zaviram mapu, kdyz si chci obsluhovat pridavne vybaveni na zbran. Je to docela provar poradte nekdo....Jinak zkusil jsem reinstal a volneho mista mam dost...taky jsem reinstaloval DX9c co jsou na originalnim DVD
skus si precistit predom pamat od hovadin, povypinaj zbytocne aplikacie v pozadi a dufam ze si neinstaloval nieco na styl "minimum" ze ti to nacitava este z dvdcka ?
neprejavuje sa ti to aj po dlhsom hrani hry ? mne to robi zjavne ked sa mi preplni pamat grafiky a uz ma fakt dost.. po par umrtiach sa obcas rozbehne ale niekedy nie

inak dostal som sa k mimozemstanom a povie mi niekto ci nema take problemy ako ja ze pri spatreni asi prvych tych robotikov vonku co uz je tak zmrazene vsetko hned co ste vysli z tej lode alebo factory na nich ci co to bolo z tej skaly tak vam to tam zacne riadne trhat a klesat fps ?
u mna je to odtial nehratelne.. a odmietam znizovat detaily.. vidim to na novu grafiku..
Tady nejde o to, ze by nebyla pamet nebo neco nestihalo...ale kdyz se koukam na vytizenost CPU pri hre tak se v tech chvilich proste pocitac na chvili sekne a nic nedela.....Vydrzel jsem to hrat tak 15 min pak jsem to vzdal....a instaloval jsem normalni verzy zadna jina volba tam neni...
Procesor Intel i5-2500K CPU 3.3 GHz; RAM 2 x 4 2GB DDR2 1066 MHz CL5 ; VGA NVIDIA GeForce GTX 560 Ti ; MB Asus P5Q SE PLUS - Intel P45, DDR2, s. 775 ATX; Monitor BenQ VW2430 24'; HDD SSD Intel X25-M, 2,5", SATA II, MLC - 80GB; Zdroj Seasonic M12D-850 850W
Dejv Rok 99FPS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: DX9 vs DX10

Příspěvek od Dejv Rok 99FPS »

Creative píše:tak už jsem našel rozdíl v crysis dx9 a dx10 :lol:
DX9: http://jakub.mysteria.cz/crysis_2.jpg
DX10: http://jakub.mysteria.cz/crysis_1.jpg
že nevidíte rozdíl? tak se pořádně podívejte na tu mapku... v dx10 jsou ty žlutý šipky průhledný :o :-D jinak to vypadá naprosto stejně akorát že fps je v DX9 o hodně vyšší :)

takže rada pro ty co mají DX10 karty nebo pro ty co chtějí spustit crysis s very high na DX9 kartách: přepište soubor \Bin32\CryRenderD3D10.dll souborem CryRenderD3D9.dll :)
po přepsání souboru lze crysis ve very high spustit i na XP nebo s DX9 kartou.. stačí hru spustit s přepínačem DX10 - tak jak to mám na tomto screenu: http://jakub.mysteria.cz/xp_veryhigh.png

přeji hodně zábavy při hraní s více fps :D
Ty seš teda hlava :) tak primitivní a ještě nikde jinde jsem to neviděl :o pošli číslo účtu nadějné mladé programátory rád podpořím :D akurát mi s tím nějak uplně 100% nejdou stíny protože na veryhigh je mám rozmázle a na high je mam krásně ostre :? .
Kdyby se někomu chtělo tak by mohl uploadnout tydlencty soubory z naistalované hry ve vistě s DX10 kartou http://img152.imageshack.us/img152/9315 ... 955fs4.jpg
třeba tu složku zazipujte a odešlete třeba sem http://www.uloz.cz/ a pak hoďte odkaz. chtěl bych se mrkonout jaky je rozdíl mezi těmito soubory v XP a vistě
CPU Q6600@3,4GHz, GPU HD3870 512MB GPU775MHz@885 VRAM 2250MHz@2530 ASUS P5E x38, RAM Corsair 4x2GB 800MHz cl 4, HDD 250GB Seagate, 640GB Samsung F1 1TB Samsung F3, Zdroj Forton 500W, Monitor Samsung LCD 2243NW 1680*1050
seamore
Nováček
Nováček

Příspěvek od seamore »

Moc to nejde, ale demo vypadá úžasně!!!
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

vcera jsem menil svuj CPU na X2 4000+(nejenom kvuli Crysis :-D ) a nejde mi pustit test CPU.Kdyz pustim test CPU tak se mi po nabehnuti vypne monitor,ale zvuky z testu slysim-takze bezi.Bude to nejspis grafou,jen je zvlastni ze sem s ni nic nedelal a zacla mi tohle provadet az po prechodu na X2.Pritom 3DMark probehl bez problemu a jine hry taky bezi.
Po vymene za X2 jsem instaloval hotfixy od MS,DC optimizer a driver od AMD a pro jistotu i preinstalil driver na VGA.
Pokud to sem nepatri tak to klidne smazte. je to zrejme problem mezi VGA a CPU,ale crysis se to taky tyka
:oops:
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

a windows si preinstaloval ??? pri zmene CPU by sa patrilo
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

IQLogic píše:a windows si preinstaloval ??? pri zmene CPU by sa patrilo
no to nee.Ani se mi do toho moc nechce.Nestacila by opravna instalace?Ale to uz jsme tady OT - please pokracujme tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 65#7442565
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Jen pro interest....z jakého důvodu je potřeba přeinstalovávat Wokna po změně procesoru? Maximálně je potřeba obnovit aktivaci (a to taky ne pokaždé), aspoň in my humble opinion.
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

ja som vravel z vlastnych skusenosti ohladom toho reinstalu ... vzdy som musel nechapem preco ale pokazde win padal ...

a to s tymi rozmazanymi texturami som ako tak vyriesil ... Kvalita objektov musi byt vyssia ... zrejme dalsi nepodareny preklad spojenia z anj do cz ...
Recaiver
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recaiver »

tak panove cim by to mohlo byt?

*LOADING: Level island loading time: 37.60 seconds
-----------------------------------------------------
$3sys_spec_Full = $62 $5[]$4
[Error] <Scaleform> Error: CallMethod - 'gotoAndStop' on invalid object. [Libs/UI/HUD_RadarCompassStealth.gfx]
[Error] <Scaleform> Error: CallMethod - 'gotoAndStop' on invalid object. [Libs/UI/HUD_RadarCompassStealth.gfx]
[Error] <Scaleform> ActionScript Memory leaks in movie 'Libs/UI/HUD_PDA_Map.gfx', including 2 string nodes [Libs/UI/HUD_PDA_Map.gfx]
[Error] <Scaleform> Leaked string content: '_level0.Root.PDAArea.Map_M.MapArea.Map.Map_G.MapBase', 'MapBase' [Libs/UI/HUD_PDA_Map.gfx]
[net 19:25:43.359] Disconnect <local>:64087; profid=0; cause=17; msg='User left the game'
[net 19:25:43.359] Disconnect <local>:16; profid=0; cause=11; msg='Nub destroyed'
CGameClientChannel::Release
$3r_FSAA = $60 $5[DUMPTODISK, REQUIRE_APP_RESTART]$4
$3r_FSAA_samples = $60 $5[DUMPTODISK, REQUIRE_APP_RESTART]$4
$3r_FSAA_quality = $60 $5[DUMPTODISK, REQUIRE_APP_RESTART]$4
[Error] <Scaleform> Error: CallMethod - 'gotoAndPlay' on invalid object. [Libs/UI/Menus_StartMenu.gfx]
System:Quit
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

2Recaiver:není to náhodou z editoru?mě to píše taky asi celkem 15 chyb,ale jede
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Re: DX9 vs DX10

Příspěvek od Mirek Koci »

Dejv Rok 99FPS píše:
Creative píše:tak už jsem našel rozdíl v crysis dx9 a dx10 :lol:
DX9: http://jakub.mysteria.cz/crysis_2.jpg
DX10: http://jakub.mysteria.cz/crysis_1.jpg
že nevidíte rozdíl? tak se pořádně podívejte na tu mapku... v dx10 jsou ty žlutý šipky průhledný :o :-D jinak to vypadá naprosto stejně akorát že fps je v DX9 o hodně vyšší :)

takže rada pro ty co mají DX10 karty nebo pro ty co chtějí spustit crysis s very high na DX9 kartách: přepište soubor \Bin32\CryRenderD3D10.dll souborem CryRenderD3D9.dll :)
po přepsání souboru lze crysis ve very high spustit i na XP nebo s DX9 kartou.. stačí hru spustit s přepínačem DX10 - tak jak to mám na tomto screenu: http://jakub.mysteria.cz/xp_veryhigh.png

přeji hodně zábavy při hraní s více fps :D
Ty seš teda hlava :) tak primitivní a ještě nikde jinde jsem to neviděl :o pošli číslo účtu nadějné mladé programátory rád podpořím :D akurát mi s tím nějak uplně 100% nejdou stíny protože na veryhigh je mám rozmázle a na high je mam krásně ostre :? .
Kdyby se někomu chtělo tak by mohl uploadnout tydlencty soubory z naistalované hry ve vistě s DX10 kartou http://img152.imageshack.us/img152/9315 ... 955fs4.jpg
třeba tu složku zazipujte a odešlete třeba sem http://www.uloz.cz/ a pak hoďte odkaz. chtěl bych se mrkonout jaky je rozdíl mezi těmito soubory v XP a vistě
-----------------------------------------------------------------------------

jsem asi debil ale me ten postup jak popsal CREATIVE nefunguje...m,uze mi nekdo poradit jak to rozfacham???DIKY
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

a do odkazu na execko si pripisal -DX10 ???
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

IQLogic píše:a do odkazu na execko si pripisal -DX10 ???

muzes mi prosim te napsat jak na to?postup?dekuju
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

napr xfire tohle umi, v detected games si prepnes D3D9 na D3D10. Nemusis nic prepisovat a je to velice snadne.
Procesor: Intel C2D Conroe E6750 @ 2.66GHz, Motherboard: ASUS Striker, Memory: Corsair DIMM 4x1024MB DDRII 800MHz ,Graphic Card: Leadtek PX8800GTS 640mb
Source: Fortron Epsilon 700W, Hard-Disk: Samsung S-ATA 500GB + WD mybook 500GB ,Sound Card: Creative X-Fi XtremeGamer
Creative
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Creative »

Recon píše:napr xfire tohle umi, v detected games si prepnes D3D9 na D3D10. Nemusis nic prepisovat a je to velice snadne.
hádám že tohle bude mít ale stejný efekt jako když ve vistě napíšu v nabídce start>hry kliknu na crysis pravým myšítkem a dám hrát DX10 nebo DX9.... na DX9 kartách DX10 verze nepojede a DX9 verze pojede ale bez možnosti nastavit very high detajly... a na DX10 kartách pojedou obje verze ale DX9 nebude mit very high detajly a DX10 sice bude mit very high detajly ale bude pomala... nebo se mýlím?
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“