ATi Radeon HD4830/HD4850/HD4870 - Problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno
R4Zzy
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: ATi Radeon HD4850 / HD4870 - Problémy a jejich řešení

Příspěvek od R4Zzy »

Dostal jsem k tomu redukci 2x 4pin to 6pin .. mám to přez to napojené .. AtiControl mi neukazuje teplotu v overdrive

//edit: Už mám ty teploty .. 80°C v 2D

//edit Don: Promaz... pouzivej edit
LuB!S
Nováček
Nováček

Příspěvek od LuB!S »

Zdravim, mam problem s nizkym fps ve hrach s HD 4850 od Asusu, ovladace mam 8.6+hotfix. Napriklad v R6 Vegas 2 na max. det. ,kdyz stojim tak fps cita okolo 60, ale jakmile se pohnu tak spadne na 19, jakmile se zastavim tak je zas 60, proste kolisa, dale pak Assassins Creed jedu na min. det. s 23 fps, Arma na str. det. 30 fps.Zajimave je CoD 4 to je na plne det. pri 1280x1024 s 4AA+8AF pri 80 fps. Moje sestava je Intel D915 2,8 Ghz, deska Asus P5B, 4x512 Mb A-data 667 Mhz a zdroj Fortron 400W. Mam podezreni na slaby CPU, ale nejsem si jisty.Diky za rady.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

skus nainstalovat CAT 8.8
LuB!S
Nováček
Nováček

Příspěvek od LuB!S »

nepomohlo, porad stejne :(
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Jakou grafickou kartu jsi měl v PC před HD4850? Odinstaloval jsi korektně původní drivery?
Zkus Uninstall -> Driver Sweeper -> a znovu nainstalovat Catalysty 8.8
Co se týče toho CPU, k té kartě by se hodil spíš C2D na vyšší frekvenci (3,2GHz+)
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

LuB!S píše:nepomohlo, porad stejne :(
Máš slabý procesor, ale opravdu hodně, takže si kup nějaký core2duo a uvidíš jak fps vyletí :)
LuB!S
Nováček
Nováček

Příspěvek od LuB!S »

Krteq píše:Jakou grafickou kartu jsi měl v PC před HD4850? Odinstaloval jsi korektně původní drivery?
Zkus Uninstall -> Driver Sweeper -> a znovu nainstalovat Catalysty 8.8
Co se týče toho CPU, k té kartě by se hodil spíš C2D na vyšší frekvenci (3,2GHz+)
Predtim jsem mel GF 7600 GT, ale ATI instaloval na cisty system. No s tim procakem jsem si to myslel. Takze nezbyva nez ho koupit. Diky za rady
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

cus. Mam takovej dotaz. Docela me zarazi teplota casti jadra - Memory IO. V klidu mam teploty jadro/MEMIO/Shadercode 41°/60°/44° . V zatezi (Crysis, Stalker CS) GPU a Shadercode vylezou tak o 4°, ale MEMIO o 10-15°. To tahle cast jadra topi o tolik vic nez zbytek ? Chladic mam AC Accelero S1 + 2x120mm fan, podeprenej zaslepkou :-).

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
CZBigBanana
Nováček
Nováček

Radeon HD4850 - problém

Příspěvek od CZBigBanana »

Nevím, jestli je problémem zrovna grafika, takže nevím, jestli jsem tenhle topic dal do správné sekce.
Problém nastal dneska ráno, kdy mi odmítnul naběhnout OS na PC1(Vista Home Premium 64bit). Potom, co zmizela spouštěcí obrazovka (ta s posunujícím se proužkem), tak monitor přešel do power saving modu (jako když PC vypnu). Přitom na pozadí hrála uvítací melodie Windows, takže systém dál běžel. Po několika pokusech o spuštění jsem se rozhodnul pro přeinstalování Windows. Vše se zdálo být OK, ale po nainstalování ovladačů (Catalyst 8.9) jsem se dostal zase do stejného stavu jako před přeinstalováním. Díky tomu jsem dospěl k názoru, že problém bude zřejmě v grafice (Sapphire Radeon HD4850). Zkusil jsem do PC dát jinou grafiku (Club3D Radeon X850 z PC2) a s tou vše běželo v pohodě. Už jsem chtěl HD4850 zabalit a poslat na reklamaci, ale nakonec jsem ho zkusil dát do PC2, nainstaloval jsem ovladače a vše běželo, jak mělo.
Takže jsem se dostal do situace, kdy grafika z PC1 v PC2 funguje, PC1 s grafikou z PC2 taky funguje, ale grafika z PC1 v PC1 nefunguje. Mohl by mi někdo poradit, kde by mohl být problém? Mám reklamovat grafiku, něco jiného, nebo jde jen o nějaký hodně zákeřný softwarový problém?

Díky moc za rady.

Konfigurace:
PC1 (problémové):
Gigabyte GA-P35-DS3L
Core2Duo E6400
2x2GB DDR2 A-Data Extreme Edition
Sapphire Radeon HD4850, 512MB
2x 640GB SATA HDD Samsung
DVD-RW LG
450W zdroj Fortron
Windows Vista Home Premium 64bit
Catalyst 8.9

PC2:
DFI Infinity NF4-Ultra-U
AMD Opteron 144
4x1GB DDR Corsair
Club3D Radeon X850XT, 256MB
500GB ATA HDD Seagate 7200.10
DVD-RW LG
400W zdroj Fortron
Windows Vista Home Premium 32bit
Catalyst 8.9
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Radeon HD4850 - problém

Příspěvek od OndraSter »

Nemáš připojený monitor do sekundárního konektoru?

A nemáš připojenou TV?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

odinstaluj drivery na gk z pc1 :)
CZBigBanana
Nováček
Nováček

OndraSter píše:Nemáš připojený monitor do sekundárního konektoru?

A nemáš připojenou TV?
Zkoušel jsem obě DVI, televizi připojenou nemám.
Flegy píše:odinstaluj drivery na gk z pc1 :)
Eh, k čemu mi bude grafika bez driverů?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

treba k tomu, ze kdyz odinstalujes drivery, soupnes ji tam tak v pohode nabootujes do widli a nainstalujes zpatky drivery a z 90% to bude fungovat? 8-)
CZBigBanana
Nováček
Nováček

Flegy píše:treba k tomu, ze kdyz odinstalujes drivery, soupnes ji tam tak v pohode nabootujes do widli a nainstalujes zpatky drivery a z 90% to bude fungovat? 8-)
Já jsem hned po instalaci Windows i s tím HD4850 v pohodě nabootoval. Pak jsem nainstaloval ovladače a už to nešlo. Myslíš, že když odinstaluju ovladače a nainstaluju je znova, dosáhnu něčeho jiného?
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

1) kdybys blbe nekecal a zkusil to , uvidis :)
2) i kdyby ne, zkus 8.7...
3) muze to bejt cokoliv...od chyby pri instalaci driveru az po ovlivneni tveho pocitace nove vzniklim sluncem nekde ve vzdaleny galaxii :wink:
CZBigBanana
Nováček
Nováček

Flegy píše:1) kdybys blbe nekecal a zkusil to , uvidis :)
2) i kdyby ne, zkus 8.7...
3) muze to bejt cokoliv...od chyby pri instalaci driveru az po ovlivneni tveho pocitace nove vzniklim sluncem nekde ve vzdaleny galaxii :wink:
Zkusil jsem odinstalovat drivery a znovu nainstalovat 8.9, což nepomohlo. Pak jsem zkusil odinstalovat 8.9 a nainstalovat 8.7. Teď to s HD4850 vyhodí při startu OS BSOD, zatímco X850XT funguje. Normálně bych řekl, že je to skoro určitě problém s tím HD4850, ale když on v druhém PC funguje.
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Pokud ta grafika v druhem PC funguje, tak problem bude spis v tom prvnim PC. Zkusil bych nejnovejsi ovladace na desku nebo bych se podival na novejsi bios.
CZBigBanana
Nováček
Nováček

glu píše:Pokud ta grafika v druhem PC funguje, tak problem bude spis v tom prvnim PC. Zkusil bych nejnovejsi ovladace na desku nebo bych se podival na novejsi bios.
Flashnul jsem poslední BIOS. Pro jistotu jsem přeinstaloval Windows, abych instaloval do čistého. Nainstaloval jsem aktuální ovladače pro desku z webu Gigabyte. Ale výsledek je pořád stejnej. S Catalyst 8.9 nic, s Catalyst 8.7 BSOD. S X850XT stále bez problémů. :(
MireC22
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MireC22 »

a co cat 8.8 pripadne dake modifikovane. skusal si vypnut ati power play, resp ati gpu recover ?
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
glu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od glu »

Resetoval jsi cmos po flashnuti posledniho biosu? Pry se tim da predejit plno problemum, ale nemyslim si ze by to bylo tim. Ovladac instalujes s ccc nebo bez ccc? Zkousel jsi modifikovany ovladac treba z http://donotargue.com/ s tema mam jen nejlepsi zkusenosti. Pri zmene ovladace doporucuju pouzit driversweeper.
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“