Radeon X1800 / R520 - články, testy, recenze...

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
LuBr1CanT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

X1800Xt

Příspěvek od LuBr1CanT »

Ahoj

Já mám tu HISku a naprosto fpoho. Ale tu věc s tím problikáváním během startu windows reflektuji u své karty také :? Asi 2x při načítání win. a při modré obrazovce vítejte ještě 1x. Taky jsem to ještě u jiné GK neviděl. Co ty Obře nebo někdo další, dělá vám to taky? Jinak hry, 3Dmarky no problém.
Procesor: E6600 2.4@3.6 C2D, Deska: Asus Strike N680i, Graf. karta: ASUS 8800GTX PCI-ex, Memory: 2*1024MB Corsair Dominator 1146Mhz, HDD: WD Raptor 150 GB S-ATA, Seagate 300GB S-ATA, DVD-RW NEC 4550A, Case: Coolermaster Stacker Tower RC-831 , Zdroj:Enermax Liberty 620W, CRT: 19" IIYAMA HM903DT
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Můžu se zeptat majitelů X1800XT, jaký mají teploty ve 2D a ve 3D?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Goldar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldar »

Jo tohle dobře znám.
No dobře.Dejme tomu že zjišťování v ATITTools ještě nefujguje.Ale proč mi to vytuhává i v 3D View?
A navíc,proč mi to po pár sekundách v Homeworldu2 a FEARu tuhne a padá?U homeworldu se nedostanu ani k tomu abych naloadoval a ve FEAR se to rozjede,ale do 5 vteřin to vytuhne a po chvíli se to minimalizuje a hodí to tu hlášku VPU RECOVER HAS RESET YOUR ACCELERATOR AS IT WAS NO LONGER RESPODING TO GRAPHICS DRIVER COMMANDS?Hlášku zavřu,opět maximalizuji a jede to tak 3-5 vtěřin a znova.Někdy to kartu odstaví úplně a je nutnej restart.
Jsou to DirectX9 aplikace,tak by to mělo chodit.Není to OpenGL se kterým si X1x00 trošku míň rozumí.
Navíc to,že mi padá 3DMark03 v poslední verzi,bude opravdu nějáký divný.

Edit 1:
Ve 2D mám 52°C a za tu chvíli ve 3D než to spadne to vyšplhá na 68-73°C[/code]
Opteron 144@2600MHz|Vlajková loď ATI Sapphire HD 3870|MB: DFI LP UT nF4 Ultra-D|2x512MB DDR400 Mushkin 2-3-3-5|Enermax Noisetaker EG701AX-VE(W)SFMA V2.0 600Watt|HDD80GB Maxtor DiamondMax Plus 9 6Y080P0 + HDD250GB Maxtor DiamondMax 10 6L250R0|CD+DVD palírna
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

t neni nic divnýho :) nám to dělá artefakty taky :) prostě x1800 zatím nějak neni v taktovacích udtilitkách dořešená :( ... jinak tuhne to ? to je divný to se mi nestává :( ... máš hlazenou bednu ..ten chladič na grafice nic moc a když máš case bez větráků tak je to možný ...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Podezření na to,že je něco v nepořádku jsem dostal už při prvním spuštění.Při načítacím okně Win XP.Zde přes obrazovku náhodně problikávají malý horizontální černý pruhy.Dál to dělá při modrý obrazovce VÝTEJTE a tak sekundu než plně naběhne plocha,pak už to nedělá.To se mi ještě nikdy u žádný GK nestalo.
Při otvírání ATI Catalyst Control Center to taky,ale hodně dvakrát problikne.Divný

To me dela taky na obou kartach, je to asi zpusobeno prepinanim karty mezi 2D a 3D frekvenci

) ATITools 0.25 beta 10 - Zmáčknu SHOW 3D VIEW a objeví se ta 3d krychle co rotuje (220-290fps).Jenže přes ni zůstane trvale zobrazený obrys tý krychle,žlutou barvou,jako chybný pixely a navíc už zde GK někdy spadne.
Pak jsem zkusil SCAN FOR ARTIFACTS a do 10ti sekund začne házet artefakty jak na běžícím páse .Dýl jak 15 sekund bez artefaktu to nejede.Standartně tak 7-9 sec.Karta topí v defaultu bez vytížení 52°C.Při BURN topí 68-73°C,pak následuje výtuh.Podotýkám že to chyby hází okamžitě při základní teplotě 52°C.To vše na DEFAULT frekvencích,nesahal jsem na nic.Mám originál CATALYSTY 5.11
Chyby hází stejně často i při frek.jádra 400MHz .Ze srandy jsem dal jádro na 350 a s pamětima jsem se dostal na 650MHz a dál pak totální výtuh,cca95% krychle žlutý.

To je normalni autor programu pise ze tato funkce jeste nefunguje, tim se netrap

V ostatnich problemech ti doporucuju jedno, preinstalovat cely pocitac vcetne catalyst 5.11, mel jsem 850XT a jen jsem odinstaloval ctalysty a dal jinou kartu a novy drivery a blblo to a neslo to jak ma, po preinstalaci kompletnich win je to pohoda.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak uz ji mam!!!!!
akorat instalim drivery snad nebudu muset hazet novy wokna :) az to otestim napisu vysledky :) jinak zatim asi taktit nebudu pockam na oficialni hotovej programek s kterym to nebude delat bordel :twisted:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

no-X píše:Můžu se zeptat majitelů X1800XT, jaký mají teploty ve 2D a ve 3D?
no zatim v klidu 59° coz se mi zda nak hodne chladic je celkem vlaznej mozna chyba catalistů ale stejne tam chci flakmout zalmana :) ten to urcite srazi dolu
Goldar
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Goldar »

No tak dobře.Zkusím clear wokna.
Je pravda že jsem měl před X1800XT v PC danou X800GTO2 přeflashovanou na X850 na catalystech 5.11.Ty jsem odinstaloval a jel dva týdny na G6600 a týden pak na PCI Cirius Logic 2MB.Pak jsem nainstaloval znova catalysty 5.11 a dělá to co to dělá.Nejdřív zkusím uninstal catalyst5.11 a projet PC DriverCleanerem 3.3.
Pak ještě zkusím nový okna na záložní 80GB HDD co se válí na stole.Pak dám vědět jak jsem dopad.
Opteron 144@2600MHz|Vlajková loď ATI Sapphire HD 3870|MB: DFI LP UT nF4 Ultra-D|2x512MB DDR400 Mushkin 2-3-3-5|Enermax Noisetaker EG701AX-VE(W)SFMA V2.0 600Watt|HDD80GB Maxtor DiamondMax Plus 9 6Y080P0 + HDD250GB Maxtor DiamondMax 10 6L250R0|CD+DVD palírna
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak 2005 8996bodů na default a to sem tam mel pred tim 7800GTX a nedelal sem novy okna jinak obraz je super kam se hrabe 7800GTX :-)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Jake jsou maximalni bezpecne hodnoty napeti pro GPU a MEM na 1800XT?
na defaultu jsem schopen fungovat "pouze" na 715/820.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

co jsem tak vycet tak x1800xt dava dost lidi na 1,4 a co psali na forech tak maxilalne do toho poustej 1,5. U pameti z 2,2 max 2,3V, tak nevim , tohle psalo dost lidi na forech , vlastni zkusenosti s tim nemam..
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

OBR píše: na defaultu jsem schopen fungovat "pouze" na 715/820.
OT :lol: pouze :-D .... tak tohle pouze by se mi líbilo
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Meby spis zajimalo kde nato obr bere prachy :D ty kompy co ma v podpisu dou slusne pres 100klacku :o .Jinak sry za OT :oops:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

OBR: To není pouze, to je slušnej výsledek :-) Kolik dá v 3DMarku05 při 700/1600?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

No-X> tesne nad 10 000 bodu, tusim ze asi 10 090, nejak tak. taktovano Overclockerem, s funkcnim Atitoolem muze byt skore zcela jinde.

HEAD> je to asi 120 000. :D

PS.Jinak pro vsechny co nechteji taktovat Overclockerem (coz se jim ani nedivim) a do doby nez bude Atitool funkcni nastavte maximalni mozne OC pres CCC Overdrive. dejte to tam na 690/800 - skore 3d05 asi 9900 bodu., to staci ne?
Naposledy upravil(a) OBR dne sob 3. pro 2005, 18:59, celkem upraveno 1 x.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja si pockam az vyjde naka dobra verze nakyho taktovaciho softu :-)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak teplota pri asi pul hodinovem hrani 70° hned jak sem vyjel ze hry klesla behem par sekunfd na 65 a dal klesala az na 55
LuBr1CanT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuBr1CanT »

Stratos píše:tak teplota pri asi pul hodinovem hrani 70° hned jak sem vyjel ze hry klesla behem par sekunfd na 65 a dal klesala az na 55
No, to já mám standardně 63 stupňů :( Asi je to výměnou kejsu za tento:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34326

Musim zapracovat na lepším odvětrání. Ale ze stolu se na mě směje zalman, až ho nasadím bude to snad lepší . :? Teplota ve skříni, při pokojové teplotě je kolem 40 stupňů
Procesor: E6600 2.4@3.6 C2D, Deska: Asus Strike N680i, Graf. karta: ASUS 8800GTX PCI-ex, Memory: 2*1024MB Corsair Dominator 1146Mhz, HDD: WD Raptor 150 GB S-ATA, Seagate 300GB S-ATA, DVD-RW NEC 4550A, Case: Coolermaster Stacker Tower RC-831 , Zdroj:Enermax Liberty 620W, CRT: 19" IIYAMA HM903DT
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Ismael
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ismael »

Cau soumeni.Chci vam jen říci kdyby mel nekdo grafickou kartu znacky ATI-X1800XT a mel ji pretocenou tak prosim napiste o kolik.Mooc me to zajima
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“