S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

HEAD píše:No tak ja sem zklamanej grafika vypada hur, jak v HL2 a ta hw narocnost.. :cry: .Navic tam snad nefunguje AA nastavil sem 16xAA v ovladacich a stejne je vsechno strasne zubaty.V 1024x768 vse max s 16xAA(i kdyz asi nefunguje) 16af mam 30-50fps.Navic ten strasne nizky dohled to je hruza.
Ano, grafika je predpotopni, tvrdil jsem to o 10 stranek driv ... a i muj test vykonu na PCT, kde jsem tuhle hru testoval to potvrdil ...co jste cekali, vzdyt je to 5 let starej engine!
shanker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shanker »

me osobne se to libi a bavi me to i kdyz jsou graficky lepsi hry , ale hru nehraju kvuly grafice!!!!!

ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
Obrázek
OS: Win. 7 Ultimate 64bit CPU: Intel i5-750 @ 3,6 ghzFAN: Noctua NH-U12P MB:ASUS RoG Maximus Formula IIIGPU: 2x Zotac GTX 470 RAM: Kingston HyperX 8gb 1600mhz DDR3HDD: 6x WD Caviar 500gb + 1TB WD MyBook Essential SOUND: Creative X-Fi XtremeAudio PSU: Coirsair TX 650w LCD:Asus VG236 120Hz,23,6" + 3D vision CASE: SunbeamTEch Samurai M+K G500+G11 Netbook: Asus N10-jc Net:Fiber 100mbit/100mbit
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Citace z stalker.vokr.cz - Ta hra je skutecne nudna sracka, zabugovana az hruza, kvuli bugum treba nejde nejake ukoly dokoncit! Me se treba nepodarilo najit Ghosta! jediny RPG prvek ve hre je ze se obcas rozsviti ikona abyste se najedli, a sbirate stupidni body do statisktiky NIC VIC! Zadny RPG prvek tam neni! Zbrane jsou odflakle, zabit padoucha vetsinou stoji dva zasobniky ... je to shit jak fik.

Hehe, to jsem tedy zvedav - budu mit hru tuto sobotu, tak uvidime ...
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Jenom se zeptám - má to tak zpraseny neohrabany ovládání jako Boiling Point ?? Proste než se človek nekam dostal, tak nic ani netrefil, celkove to bylo takovy "divný"... Vůbec mi to nesedlo, tak jestli ma človek toužit po tomhle nebo ne.

2Obr: Jo, tak tenhle popis mi dost připomíná "pecku" jakou byl Boiling Point... Hrůza hrůz.
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Recenzia na bit-tech.net: http://www.bit-tech.net/gaming/2007/03/ ... iew/1.html
Dostalo to 8 bodov z 10...

Ak vas zaujima ako vam to pojde na vasej masine, pozrite si stranku 5, kde je vykon nacrtnuty: http://www.bit-tech.net/gaming/2007/03/ ... iew/5.html
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Sentenced píše:Jenom se zeptám - má to tak zpraseny neohrabany ovládání jako Boiling Point ?? Proste než se človek nekam dostal, tak nic ani netrefil, celkove to bylo takovy "divný"... Vůbec mi to nesedlo, tak jestli ma človek toužit po tomhle nebo ne.

2Obr: Jo, tak tenhle popis mi dost připomíná "pecku" jakou byl Boiling Point... Hrůza hrůz.
Boiling Point je podla mna super hra mam ju kupenu a bavila ma a budem v nej aj pokracovat, niet divu ze sa ti to zle ovladalo ak si bol trafeny do nohy sa to prejavilo pokulhavanim ak do ruky tak horsim mierenim, mierenie strelba sa postupne zlepsovala zbrane sa upgradovali dufam ze ma nieco podobne caka aj tu, kazdopadne je to hra od tvorcov ktory kedysi pracovali spolu, btw Boiling Point rozhodne nebol pre hracov ktori musia spravit za minutu aspon 20fragov a su zavisli na UT, Quake a pod

EDIT: Priemerne hodnotenie na gamerankings nizsie su odkazy na recenzie http://www.gamerankings.com/htmlpages2/ ... ?q=STALKER
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
mr_sheen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr_sheen »

2 OBR: jo zabit nekoho v teto hre je docela umeni:)
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

:) Neviem s cim mate problem ale ja som na zaciatku hry napadol tabor svojich stalkerov a do hlavy stacil jeden naboj este aj fyzika docela pekne zapracovala. Vacsinou stacili 2-3naboje do tela, inak inteligencia nepriatelov sa mi paci aj ma prekvapili
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

MichiGen, ako ti to ide na 7900GTO? Ake je priemerne a minimalne FPS?
Diky.
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
turbomax
Nováček
Nováček

Příspěvek od turbomax »

Prosim vas ide niekomu v tejto hre AA???
hypnotic666
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hypnotic666 »

Tak já přidám svoje postřehy ...

V první řadě mi hra obrovsky připomíná staré dobré časy falloutu. Je super pobíhat v takovým post apokaliptickým prostředí. Příběh zatím moc nevím, ale musím potvrdit to, co tady píšou ostatní. Je to fakt docela těžké a zabít někoho je umění, ale stačí nikam nespěchat.. To se bohužel nedá říct u těch vojáků z frakce duty (snad je to správně). Nechtějí mě pustit, do další části mapy, tak jsem si řek, že je vykosím... 8 lidí postupně bych moh dát.. Bohužel nezadařilo se, nesejmul jsem ani jednoho. Tak jsem to zkusil natvrdo. Podařilo se mi jednoho vylákat ven, tak jsem běžel přímo k němu. Dostal plný zásobník z ak47 + ještě asi 5 ran z pistole, víc jsem nestihl... Valil jsem to do něho z 1-2m a přežil... Ok, tak jsem šel plnit další úkol, ale bohužel tam na mě čekalo asi 10 lidí, takže jsem s bídou zkosil 5 a pak jsem ležel. Takže teď jsem na mrtvém bodě trošku :)

Co mě mrzí (nebo zatím nechápu podstatu) jsou anomálie... K čemu tam jsou? Artefakty se u nich nevyskytují nějak víc (možná později ano) a jdou vidět. Takže je prostě obejdu.. Spíš bych bral, kdyby nešly vidět, ale jen by to pípalo, že jsem poblíž a musel bych si pomáhat tou mincí z videí (ve hře jsem ji zatím nenašel:)).

Vůbec ve hře není co prohledávat, protože na každé části mapy jsou 2-3 baráky a toť vše.. jinde se jít nedá, protože je tam plot.. Chtělo by to více sklepů a třeba nepsat v pda, že tam a tam jsem si nechal zásoby, takže mě to přímo k tomuhle místu jak vola navede. Zdá se mi to až příliš přímočaré.

A-life systém jsem teda taky zatím nějak nepozoroval. Potvory i stalkeři jsou na stejných místech, jenom jednou po loadingu jsem šel místo k rozbořenému mostu s vojáky někam jinam a pak když jsem se tam vrátil s lepšími zbraněmi, tak 2 vojáci byli mrtví, tak možná tohle je ono..

Grafika mi je ukradená a mě bohatě dostačuje. Hraju to na 1024x768, detaily vyšší medium, dynamic lightning jen na objektech. Fraps ukazuje v průměru 27 fps, což se nějak dá, jenom když běžím kolem barelu s ohněm, tak se hra cuká (fraps to nezachytí, ten ukazuje pořád normální fps, ale jde to vidět, že to kolísá), což je otravné, zvláště když na někoho mířím..

Rozhodně se ale těším na českou verzi, za tu cenu je to myslím super hra, jen se do ní musím trošku dostat :)

EDIT : ježiši to jsem se zas rozjel... :oops:
PC: Intel i7-7700K | ASUS PRIME Z270-K | Kingston 16GB KIT DDR4 2400MHz CL15 HyperX Fury Black Series | MSI GTX 1070 GAMING X 8G | Corsair RM650x | AOC 24", 144Hz | Windows 10 64bit

Arguing on the Internet is like running at the Olympic Games for mentally challenged.Even if you win, you stay retarded.
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

kupco píše:MichiGen, ako ti to ide na 7900GTO? Ake je priemerne a minimalne FPS?
Diky.
No na max s max AA na full dynamic lighting to na zaciatku vonku kleslo aj na nejakych 22fps na rozliseni 1280x1024 pri ubrati AA na 1/3 to ide zatial 26fps a viac ale chcelo by to lepsiu RAMku. Inak pri nastaveni static lighting ide fps brutalne hore ale hra aj o dost horsie vyzera no je to parada pre low end karty uplna pohodicka :)
Dalej je potesujuci aj fakt ze narozdiel od takeho Boiling Pointu, v tejto hre ked zapnem baterku klesne fps asi o 1-2fps aspon tam kde som to skusal (vonku na travu aj vnutri v budove) pricom svetlo vyzera perfektne.

Full dynamic lighting 32 fps
Obrázek

Object dynamic lighting 41 fps
Obrázek

Static lighting 123 fps
Obrázek

Dobrym kompromisom je stredna volba cize Object dynamic lighting kedy hra vyzera dost dobre a fps su v mojom pripade o 10vyssie nez na full, no na static lighting je to uz uplne ina hra.

Co sa tyka toho A-life systemu tak to podla mna docela funguje inteligencia vojakov je na dost vysokej urovni akurat ma prekvapilo ze ked som isiel k jednemu mostu boli tam dva psy a nevsimali si ma az kym som sa nepostavil priamo pred nich mohol som tam hodit aj srob zozadu aj na neho zasvietit a nic :lol: mozno boli hluchi nasledkom radioaktivity? :-D No potom ma zase potesilo ze aj ked ma zacali nahanat tak ked som im utekal dalej tak sa nato vykaslali a vratili sa k miestu kde boli predtym nie ze maju proste danu ulohu zabit hraca za kazdu cenu aj keby sa mali zaseknut o nejaku stenu proste sa chovaju prirodzenejsie
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dex_Holland »

OBR píše:
kotas píše: Už se mooc těším na ty testy a hlavně až hra vyjde u nás :)
Pokud hru opravdu hodne chcete a nevadi vam anglictina, tak tento patek si zajedte do Nemecka a Rakouska, mam potvrzene ze v MediaMarkt ji sto pro budou v patek mit skladem ....!
když si to tam objednám,pujde to pak nějak jednoduše počeštit? jestli je teda legální si tam pak dát češtinu
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

MichiGen, dik za vycerpavajucu odpoved... :)
Som trochu sklamany, ze 5 rokov stary engine je taky narocny... asi si nejak vela prace s optimalizaciou nedali... Je to asi nepisane pravidlo, ze vydat hru, ktora by na plne detaily behala aj na inych ako ultra high-endovych kartach sa nesmie... resp. by si mohli hraci mysliet, ze to potom nemoze mat dobru grafiku, ked to fici naplno aj na mainstream kartach :sad:

Hadam sa k tejto hre za nejaky cas dopracujem... (prave som zacal hrat Oblivion - viem, som trochu opozdeny - takze to asi tak skoro nebude :-D )
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

kupco píše:MichiGen, dik za vycerpavajucu odpoved... :)
Som trochu sklamany, ze 5 rokov stary engine je taky narocny... asi si nejak vela prace s optimalizaciou nedali... Je to asi nepisane pravidlo, ze vydat hru, ktora by na plne detaily behala aj na inych ako ultra high-endovych kartach sa nesmie... resp. by si mohli hraci mysliet, ze to potom nemoze mat dobru grafiku, ked to fici naplno aj na mainstream kartach :sad:
Neni zac :)
Aj mna prekvapila HW narocnost ale vacsinou je asi najvyhodnejsie naplacat vsetkymozne efekty na stary engine aby sa dosiahol dobry pomer narocnost/kvalita. Toto aspon podla mna plati u Hitman Blood Money, Infernal ale napr u Tomb Raider Legend uz nie... no to je jedno :)

Ale nastastie hra ako 5rocna nevyzera aspon nie ked nieje nastavena na static lighting :razz:
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

kupco píše:MichiGen, dik za vycerpavajucu odpoved... :)

Hadam sa k tejto hre za nejaky cas dopracujem... (prave som zacal hrat Oblivion - viem, som trochu opozdeny - takze to asi tak skoro nebude :-D )
jde o to ze treba v roce 2003 vubec s dynamic lighting nepocitali a vubec ve hre nebylo obsazene, to je prave to co je na tom nejnarocnejsi (viz nastaveni)
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Tak jsem stáhnul to demo a na 1680x1050 minimum deaily to jede plynule,ovšem bez ostatních hráčů...nemám cdkey :(
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Tak jsem instalnul stalkera,v prvni mistnosti neco smelim s tim manikem tam .on pak rika go,neco tuka na notesu,ale dvere jsou porad zamceny hral jste to uz nekdo?
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

dveře se otevíraj klávesou F,ale nemůžeš je otevřít dokud si s nim sám nepokecáš...taky klávesou F :)
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

ChrastyII píše:dveře se otevíraj klávesou F,ale nemůžeš je otevřít dokud si s nim sám nepokecáš...taky klávesou F :)
To jsem prave vse zkousel,kecam s nim,prodavam a kupuju veci on rekne at jdu a nepusti me to mimochodem vzalo me ty smysleny cislo,nikde jsem cd key nenasel...??
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“