ATi Radeon HD 5850/HD 5870 - Problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
sonicator
Nováček
Nováček

Re: ATi Radeon HD 5850/HD 5870 - Problémy a jejich řešení

Příspěvek od sonicator »

takze som to nechal bezat cez 19hod :) Obrázek
na starej karte som nemal ziadny problem akurat na tychto :(
hovado2
Nováček
Nováček

Příspěvek od hovado2 »

caute, mam problem so sapphire radeon hd 5850 toxic 2gb. v grafickych testoch robi problemy... seka... v programoch furmark a msi kombustor trha dvakrat kazdu sekundu, v programe video card stability test trha vkuse. v hrach ani v 3dmark06 netrha. mal som predtym gtx460 od gigabyte a dva krat za sebou som ju musel reklamovat az nakoniec som ju dal vymenit za tuto ati... prekvapilo ma aj ze farby su suche, sede, malo vyrazne, oproti nvidii uplne onicom, ta mala krasne ziarive farby ze bola radost kukat na hry, tato ati vobec neposkytuje taky herny zazitok. poradte co si mam mysliet o tom sekani, preinstaloval som windows, stiahol najnovsie ovladace a nic sa nezmenilo. v programe ati tool ked pustim bezat tu kocku tak vtedy to uz ide plynulo. vo furmarku som skusil full screen a koblizek zdanlivo prestal trhat ale o plynulom pohybe sa hovorit neda. myslite ze mam opat reklamovat kartu? ma niekto z vas podobne problemy alebo vam v tych programoch bezi vsetko uplne plynulo?
M4Touch
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od M4Touch »

Zdravim, vlastnim HD5870 a občas se na defaultních taktech ve Windows restartuje (Grafický adaptér přestal pracovat a byl restartován), pak to hned naskočí, ale třeba mi zezelenají youtube videa atd., není to tak hrozné, ale minimálně trošku otravné. Ovladačemi by to být nemělo, dneska jsem provedl čistou instalaci Windows 7 x64 a Catalyst 10.10 a stejný problém. Navíc předtím mi dokonce PC ze začátku hodil 2x BSOD, asi kvůli té grafice, což se mi zatím teď ještě nestalo. Jediné řešení asi reklamace ?
FetesBrod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FetesBrod »

ahoj, objevyl se mi probléms s kartou Asus 5870
http://www.alza.cz/asus-eah5870-2dis-1g ... 164658.htm

po nějaké době hraní začne blikat obraz, ztrácet se, po chvilce se to vždycky vrátí do hry a pak znova. Teď jsem zkusil furmark a asi po minutě se teplota drží při 85 °C a obraz se ztratí, buď musim reset nebo se resetují ovladače. Jinak ta karta je stará asi dva měsíce, netaktoval jsem, zdroj mám dobrý a kvalitní, vydím to na problém s chlazením, špatná pasta, nedolejhá chladič nebo tak něco. Jde mi o to, jestli se na to mám podívat, vrtat se v tom, dát novou pastu nebo to prostě odvezu do alzy a ať si s tim poradí oni.
FragmeNT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FragmeNT »

No pokud ti to ukazuje teplotu 85 stupnu, tak to asi spatnym chlazenim nebude, teplota je v normalu. Radsi bych se v tom nevrtal a dal na reklamaci, pripadne vyzkouset v jinem PC pokud mas tu moznost..
Asus ROG STRIX Z270F Gaming, Intel Core i7 7700K (4,8GHz) + Noctua NH-D15S, 16GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2666MHz, SSD Kingston HyperX Savage 240GB, MSI 1080 Gaming+, LED monitor 27" BenQ EW2770QZ, Sound Blaster BlasterX G1 (USB), sluch. Beyerdynamic DT 880 (250ohm), Windows 10 Pro (1709)
FetesBrod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FetesBrod »

nic no, zítra jim to teda zavezu. Neni to tak dlouho, co jsem jim tam dal Asuse 5770 V2 a dostal právě výměnou tuhle kartu :(
FragmeNT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FragmeNT »

To mas teda smulu, znam par lidi, co maji takove stesti na hardware, ze jednu vec reklamuji treba trikrat. Je to zajimavej jev. Ja sem zatim zadnej kus HW nikdy nereklamoval (klepu na drevo).. Nemel jsi moznost kartu vyzkouset v jinem PC? Pak dej vedet, jak jsi v Alze dopadnul (divam se na net ze ji maji skladem treba ti ji vymeni hned..)
Asus ROG STRIX Z270F Gaming, Intel Core i7 7700K (4,8GHz) + Noctua NH-D15S, 16GB DDR4 Kingston HyperX Fury 2666MHz, SSD Kingston HyperX Savage 240GB, MSI 1080 Gaming+, LED monitor 27" BenQ EW2770QZ, Sound Blaster BlasterX G1 (USB), sluch. Beyerdynamic DT 880 (250ohm), Windows 10 Pro (1709)
FetesBrod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FetesBrod »

jsem to tam přivezl, kartu zkoumali jak nějací znalci, napsali do zprávy "skvrna u zdroje (lepidlo)" jak kdybych se do toho kuchal, pitomci. Je možný, že mi dali tuhle kartu z reklamace nebo už opravenou, nikde nepsali, že to je funglovka. Uvidíme. Možnost vyzkoušet jsem nikde neměl, ale pokud ta karta ze začátku šla dobře a poslední dobou to začlo v zátěži blikat. Tak to vidim na 80 procent na ni. 10 procent na kabeláž pro přídavné napájení a dalších 10 procent na zdroj :)
FetesBrod
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FetesBrod »

Dnes (v neděli) :) mi napsali, že kartu vymění a dají mi novou. Tak že podruhé Alze tleskám :)
rones
Nováček
Nováček

Příspěvek od rones »

Zdravim ,mam problem,koupil sem si tento chladic a po instalaci mi nanabehne PC ani do Biosu.
http://www.alza.cz/zalman-f3000a-d172908.htm

Muj poznatek je ze u tohoto chladice jde napajeni chladice na desku,kdezto referencni byl zapojen primo na grafice,nevim si s tim rady.Kdyby mel nekdo nejake navrhy?Diky
PraSox
Začátečník
Začátečník

Problém s HD5870

Příspěvek od PraSox »

Zdravim,

po zapnuti PC a najeti Windows se na plose zobrazuje velke mnozstvi zelenych bodu ktere slabe problikavaji. Kdyz se karta zahreje tak velka cast bodu zmizi ale cast jich stale zustane. S timhle problemem jsem se nikdy nesetkal. Zkousel sem nekolikrat jestli projde 3Dmark06 a vpohode dokoncila test. Nevite cim to muze byt? Uz si s tim nevim rady a zacinam premyslet o reklamaci.

Sestava viz. podpis

Predem dekuju
CPU: AMD R7 7800x3D + Noctua NH-D15 chromax.black MB: Asus STRIX B650E-F RAM: G.Skill 32GB (2x16GB) DDR5 6000 CL30
VGA: Asus STRIX RTX 4070Ti OC SSD: Kingston KC3000 - 2TB PSU: Seasonic Vertex GX - 1000W CASE: NZXT H7 Flow
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Re: Problém s HD5870

Příspěvek od Krteq »

Podle všeho se jedná o tzv. "studeňák". Kartu pošli na reklamaci.
Naposledy upravil(a) Krteq dne stř 19. led 2011, 16:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun do ATi sekce z hlavní sekce GK + sloučení témat
Mirek E.
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek E. »

rones píše:Zdravim ,mam problem,koupil sem si tento chladic a po instalaci mi nanabehne PC ani do Biosu.
http://www.alza.cz/zalman-f3000a-d172908.htm

Muj poznatek je ze u tohoto chladice jde napajeni chladice na desku,kdezto referencni byl zapojen primo na grafice,nevim si s tim rady.Kdyby mel nekdo nejake navrhy?Diky
Zkus jednoduše připojit jen ventilátorek od původního chladiče a uvidíš. Nevím, jestli má tvá karta nějakou ochranu když se neroztočí větráček.
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 7800XT Nitro+ | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
rones
Nováček
Nováček

Příspěvek od rones »

No ten uz nemam,a ted mi deska kratce porad za ssebou pipa ,ale porad nenaskoci bios.. Asi to zitra povezu na opravu,sem zvedavy co na tom najdou.
rones
Nováček
Nováček

Příspěvek od rones »

Nebo me jeste napadlo jestlki se nema na karte nejak prehodit odpor aby fungovalo to napajeni chladice z desky.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Takze zniceho nic mi u jedne 5850 zacal strasne vrcet vetracek.
kartu sem vyndal a zkusil sem kartu vycistit od prachu.
Nepomohlo to.
Kartu sem teda vyndal a odlozil ji na par dni do skrine.Po par dnech sem ji zas vyzkousel a rachot byl pryc.
Jenze po asi dvou dnech provozu se to zas vratilo.Vetsinou po startu PC to zacne vrcet a neda se stim nic delat.Jedine kartu nechat odlezet par dni ve skrini a pak zas 1 den nevrci :lol: nechapu :roll:

Je to na reklamaci?
Karta je jeste v zaruce...

Btw pokud je to na reklamaci je tu sance, ze mi kartu vymenej za neco se stejnou cenou?
Nepredpokladam, ze by meli nakou 5850 na sklade :)

Jinak ten rachot je opradu brutalni neda se u toho nic delat.Jako by ten vetracek byl zaseklej, ale neni.Toci se.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

kdyz nesezenou nejakou repasovanou stejne znacky, mas sanci na neco lepsiho. Nedej se odrbat, budou ti nutit kartu , kterou jim "poslal" distributor, neco v urovni HD5850, napr 6870 nebo nvidia ekvivalent. Mas narok na kartu v puvodni cene,6000? kolik jsi za ni dal... neco na urovni 7850, nebo se domluvit a pridat penize na neco lepsiho

Podle obsanskeho zakoniku mas narok na UPLNE stene zbozi(pri reklamaci cervenych bot ti nemuzou nabidnout stejne, ale zelene :roll: )
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

No dal sem za ni 7000kc bylo to v dobe, kdy nikde nebyli a vsichni je chteli :lol:
Jestli ta reklamace teda projde, tak bych si rad ty 3tisice doplatil na gtx670 :) .

Nejhorsi je, ze ono to vesinou zacne vrcet po 1-2 dnech.Tak aby mi to neposlali z5 ze je vse v poradku :x
Luka5870cr
Nováček
Nováček

Příspěvek od Luka5870cr »

Kdyby náhodou ti přišla zpátky tak větrák vyndej, zezadu strhni nálepku a dej tam trochu oleje :-D
Rada nic moc.. ale u většiny větráků to pomohlo tak to když tak můžeš zkusit.. třeba to nepřestane hned ale až po chvíli. :-D
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No spis bych predpokladal ,ze ti jen vymeni vetracek tz. se to vyresi opravou :)
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“