Textový LCD displej
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- balik123
- Začátečník

Zdravim,
mam problem, ja vim ze to bude znit blbe ale fakt nechci udelat nikde chybu. Mohl by me prosim nekdo napsat jak je schema na strance http://lcdtousb.dpz.cz/?Sch%E9ma jak je v pravo dole to zapojeni tech 4 kondenzatoru pararelne kam se zapojuji ty vyvody 26,3 a 17,9 (u tech prvnich je napsano Vcc coz je napajeni a u tech dalsich dvou je to GND ale to me nejako nedava smysl kdyz to pak stejne cele vede na Vcc a dolu na GND. Nema mezi ty vyvody byt neco zapojene? Asi jo co kdyz jsou tam dva nahore a dva dole
Jo a mezi tim je teda napsano to U1P.
Jinak se omlouvam za blbej dotaz ale nechci neco znicit par korun ta sranda prece jen stoji.
Diky
mam problem, ja vim ze to bude znit blbe ale fakt nechci udelat nikde chybu. Mohl by me prosim nekdo napsat jak je schema na strance http://lcdtousb.dpz.cz/?Sch%E9ma jak je v pravo dole to zapojeni tech 4 kondenzatoru pararelne kam se zapojuji ty vyvody 26,3 a 17,9 (u tech prvnich je napsano Vcc coz je napajeni a u tech dalsich dvou je to GND ale to me nejako nedava smysl kdyz to pak stejne cele vede na Vcc a dolu na GND. Nema mezi ty vyvody byt neco zapojene? Asi jo co kdyz jsou tam dva nahore a dva dole
Jinak se omlouvam za blbej dotaz ale nechci neco znicit par korun ta sranda prece jen stoji.
Diky
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- locki
- Začátečník

-
- balik123
- Začátečník

No vidis to a me ses divil ze mam takove blbe dotazy na tu EEPROM 
ale v poho, myslis ze budes delat novej navrh? a neslo by to treba nejak jednoduse opravit na tom plosnaku co mas? Treba jen dat dratove propojky?
Me se to fakt nechce leptat a hlavne se ani nedovedu predstavit jak by to vypadalo
Diky
ale v poho, myslis ze budes delat novej navrh? a neslo by to treba nejak jednoduse opravit na tom plosnaku co mas? Treba jen dat dratove propojky?
Me se to fakt nechce leptat a hlavne se ani nedovedu predstavit jak by to vypadalo
Diky
- locki
- Začátečník

-
tak celkem za 5 zmrsenych plosaku zaplatim 475,- kč
marpos je krapet drahy a cvicici to krapet zdupal ! takze jsem platil 300 ,- za pripravu a za plosaky to byl pak pakatel ...
borci co maji oboustranne desky s prokovkama zplati jen za pripravu 1200,- + plosnak
www.marpos.cz
jak budu delat dalsi kusy tak si to necham vyleptat sam nebo jedine vetsi pocet kusu jinak se to fakt neoplati
novy navrh mam hotovy jen to vyexportuju z vektoru do obrazku
ten zmrseny plosnak jde samozdrejme opravit propojkama a neni to ani slozite
+ bonus v patek vyuku ve skole nemam, tak jsem si to pridel zapajet horkym vzduchem a ty moje plosnaky vyucujici nemel protoze je nekde ztratil !!! infarktovy stav ....
marpos je krapet drahy a cvicici to krapet zdupal ! takze jsem platil 300 ,- za pripravu a za plosaky to byl pak pakatel ...
borci co maji oboustranne desky s prokovkama zplati jen za pripravu 1200,- + plosnak
www.marpos.cz
jak budu delat dalsi kusy tak si to necham vyleptat sam nebo jedine vetsi pocet kusu jinak se to fakt neoplati
novy navrh mam hotovy jen to vyexportuju z vektoru do obrazku
ten zmrseny plosnak jde samozdrejme opravit propojkama a neni to ani slozite
+ bonus v patek vyuku ve skole nemam, tak jsem si to pridel zapajet horkym vzduchem a ty moje plosnaky vyucujici nemel protoze je nekde ztratil !!! infarktovy stav ....
MSI K9N SLI Platinum, Atlon X2 6000+, A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz , Sapphire X1950 PRO 512 MB, SB Audigy,CM Stacker
- balik123
- Začátečník

a myslis teda ze by se tam nasla nejaka deska na vic? Zaplatim kolik si reknes ja jen pri predstave ze to leptam a kreslim doma tak snad ani nechci videt vysledek
Jde hlavne o ten USB prevodnik, asi se da sehnat jen v smd co? Nebo myslite ze i jako normalni IO? Jinak vsechny soucastky mam ale normalni zadne smd, tam kde ten plosnak bude zabudovanej je to uplne jedno
njn to nastve
pamatuju jak jsme delai navrhy ve skole a pak vyleptat, vyvrtat, zapajet, zapojit a bum ono to nejde
Takze kdyz delam plosnak tak si ho 100x radsi zkontroluju...
Tak hlavne az to budes mit tak to sem urcite dej, jsem na to mrte zvedavej
njn to nastve
Tak hlavne az to budes mit tak to sem urcite dej, jsem na to mrte zvedavej
- locki
- Začátečník

-
tak mam zapajeno, dneska mam skolu do 19:15 tak se domu dostanu neco po osme a k pc okolo devate. tak zapojim a otestuju a napisu sem dojmy, tistak se dal opravit "dratkama". smd se paji dobre jen to chce pevnou ruku a pinzetu, pajel jsem to mikropajkou a cin byl 1mm. pohodicka
MSI K9N SLI Platinum, Atlon X2 6000+, A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz , Sapphire X1950 PRO 512 MB, SB Audigy,CM Stacker
- locki
- Začátečník

-
tak pc mi nezdetekuje nove zarizeni kdyz to pripojim
na displeji sviti plne dva radky tak display ceka na data ....
/edit: zprovoznil uz nekdo USB verzi ? s FT245BL nebo BM ?
/edit: na pinu 6 FT245 mam 3,54 V a na pinu 28 cca 100Hz
/edit: proudovy odber obvodů je 12,5 mA a s pripojenym lcd 25 mA
na displeji sviti plne dva radky tak display ceka na data ....
/edit: zprovoznil uz nekdo USB verzi ? s FT245BL nebo BM ?
/edit: na pinu 6 FT245 mam 3,54 V a na pinu 28 cca 100Hz
/edit: proudovy odber obvodů je 12,5 mA a s pripojenym lcd 25 mA
- locki
- Začátečník

-
- balik123
- Začátečník

- locki
- Začátečník

-
fotky zde:
http://locki.fi.cz/USB/
ty dratky to je humac to priznavam ale hlavne ze to fakci. Tenci kablik nebyl po ruce. V pristi verzi bez nich a asi vetsi smd 1206
pokud bude zajem tak muzu dodat i osazene a vyzkousene
ale az po vanocich nebo behem nich. Ve skole musim odevzdat par projektu a pak taky ty zapocty ...
konecne jsem taky zjistil jak na spectrum analyzer z winampu atd ... jen nevim jak to nastavit prez cele 20x4 znaku
http://locki.fi.cz/USB/
ty dratky to je humac to priznavam ale hlavne ze to fakci. Tenci kablik nebyl po ruce. V pristi verzi bez nich a asi vetsi smd 1206
pokud bude zajem tak muzu dodat i osazene a vyzkousene
konecne jsem taky zjistil jak na spectrum analyzer z winampu atd ... jen nevim jak to nastavit prez cele 20x4 znaku
- balik123
- Začátečník

Hezká prace
fakt chvalim....
a ty dratky jsou v poho
u nas na dilnach se co chvilka opravovalo neco dratkama 
Ja uz to teda mam taky zbastleny ale jen na zkusebni desce jestli to jde ale ono to nejde...
Nevim cim by to mohlo byt ale po pripojeni k PC display jen 3x problikne podsviceni a pocitac napise ze nezna USB zarizeni a kdyz mu zadam cestu k tomu ovladaci tak ho to vubec nenajde...
Jedina vec co mam jinak je ze tam zatim nemam pripojenou EEPROM tak jestli by to mohlo byt tim?
Zitra jsem cely den ve skole ale ve stredu se na to kouknu
a ty dratky jsou v poho
Ja uz to teda mam taky zbastleny ale jen na zkusebni desce jestli to jde ale ono to nejde...
Nevim cim by to mohlo byt ale po pripojeni k PC display jen 3x problikne podsviceni a pocitac napise ze nezna USB zarizeni a kdyz mu zadam cestu k tomu ovladaci tak ho to vubec nenajde...
Jedina vec co mam jinak je ze tam zatim nemam pripojenou EEPROM tak jestli by to mohlo byt tim?
Zitra jsem cely den ve skole ale ve stredu se na to kouknu
CPU: Core 2 Duo E8400@4.0Ghz + Thermalright Ultra-120 (black) MB: Gigabyte EP45-UD3P RAM: DDR II 4094MB, PC800MHz, Corsair Case: Thermaltake Armor Jr. GPU: Zotac GeForce GTX 260 AMP, 896MB DDR3 PSU: Enermax MODU82+ 625W HDD: Western Digital Velociraptor 150 GB, 2x 320 GB + 750 GB Periferie: Logitech G15 (blue) + Roccat Kone + Z-5500
- sedlik15
- Nováček

-
ahoj potřebuju pomoc můj displej 24x2 znaky s podsvícením ukazuje tohle
http://photos04.allegro.pl/photos/orygi ... 83078163_2
http://photos04.allegro.pl/photos/orygi ... 83078163_1
vsechny kabely jsou zkontrolovaný, přeměřený, ten displej jako funguje ale mito mezer ukazuje dolary a misto pismen a cislic si tam dava jaky zrovna chce a kam chce a ja nevim co s tim muze mi nekdo poradit ple my ICQ 337-064-052 thx vsem
http://photos04.allegro.pl/photos/orygi ... 83078163_2
http://photos04.allegro.pl/photos/orygi ... 83078163_1
vsechny kabely jsou zkontrolovaný, přeměřený, ten displej jako funguje ale mito mezer ukazuje dolary a misto pismen a cislic si tam dava jaky zrovna chce a kam chce a ja nevim co s tim muze mi nekdo poradit ple my ICQ 337-064-052 thx vsem
- locki
- Začátečník

-
Nejsem zadny odbornik
to balik123:
s tou eeprom nevim, ja to tam mam
. Displej by mel i tak svitit. a Zobrazit se tam dva radky plne obdelnicku to dela ten radic v displeji. a neni bastl jako bastl bych se lozil ze mas nejaky error u toho integraku.
sedlik15: mno zapojeni bude v pohode kdyz se tam neco ukazuje, nezmil jsi jestli je to usb nebo paralelni port ... ale apis chyba softu - jestli umi tech 24x2 display je to tento? http://www.everbouquet.com.tw/MC2402A.htm
jak udelat v jaLCD aby to ukazovalo i ceske znaky ěščřžýáíé atd ?
to balik123:
s tou eeprom nevim, ja to tam mam
sedlik15: mno zapojeni bude v pohode kdyz se tam neco ukazuje, nezmil jsi jestli je to usb nebo paralelni port ... ale apis chyba softu - jestli umi tech 24x2 display je to tento? http://www.everbouquet.com.tw/MC2402A.htm
jak udelat v jaLCD aby to ukazovalo i ceske znaky ěščřžýáíé atd ?
- balik123
- Začátečník

zdar tak jsem to prosel a dopajel tam tu EEPROM.
Jede to tak napul
kdyz to pripojim, naslo to ten IO USB <-> serial nainstaloval jsem tedy jeho ovladace (doufam ze dobry nasel jsem je na netu) jaky mas kdyztak ty? dale jsem nainstaloval port95 a jalcds no a asi tady jsem dojel.
Na LCD sviti ty obdelnicky (plny prvni a treti radek) ale asi nevim jak mam zaregistrovat tu knihovnu lcdtousb.dll (kam ten prikaz napisu? Muzu normalne pre prikazovou radku?
A dal jak je ten parametr pro spusteni tak ten se pise kam? Vytvoril jsem si zastupce pro spusteni jalcds a do nej to napsal ale asi blbe, mohl bys printscreentnout jak to ma vypadat nebo napsat to sem.. V tomhle se fakt nevyznam. Ale zapojeni by mohlo byt snad ok, kontrast funguje, intenzita podsvetleni funguje jen tam porad sviti ty 3 radky.
Jinak v portu mam napsano alt a pocet znaku na radek je tedy 20.
Moc diky za kazdou radu...
Jede to tak napul
Na LCD sviti ty obdelnicky (plny prvni a treti radek) ale asi nevim jak mam zaregistrovat tu knihovnu lcdtousb.dll (kam ten prikaz napisu? Muzu normalne pre prikazovou radku?
A dal jak je ten parametr pro spusteni tak ten se pise kam? Vytvoril jsem si zastupce pro spusteni jalcds a do nej to napsal ale asi blbe, mohl bys printscreentnout jak to ma vypadat nebo napsat to sem.. V tomhle se fakt nevyznam. Ale zapojeni by mohlo byt snad ok, kontrast funguje, intenzita podsvetleni funguje jen tam porad sviti ty 3 radky.
Jinak v portu mam napsano alt a pocet znaku na radek je tedy 20.
Moc diky za kazdou radu...
CPU: Core 2 Duo E8400@4.0Ghz + Thermalright Ultra-120 (black) MB: Gigabyte EP45-UD3P RAM: DDR II 4094MB, PC800MHz, Corsair Case: Thermaltake Armor Jr. GPU: Zotac GeForce GTX 260 AMP, 896MB DDR3 PSU: Enermax MODU82+ 625W HDD: Western Digital Velociraptor 150 GB, 2x 320 GB + 750 GB Periferie: Logitech G15 (blue) + Roccat Kone + Z-5500
- locki
- Začátečník

-
taky jsem badal az me kamos nakopnul
registruje se to prez prikazovou radku
a spousti prez prikazovou radku:
jalcds.exe output=lcdtousb.usb20x4
proste to napis v poznamkovem bloku a uloz jako treba jaLCD.bat
tak samo i ta registrace dll knihovny:
regsvr32.exe lcdtousb.dll do nejakeho bataku
pak mam zastupce toho bat souboru zkpceny do /po spusteni tak se mi to zapina automaticky. port v jaLCD musi byt: alt
jeste jedna poznamecka:
pro hovadiny z winampu (bargraf a spektrak) musis mit WinAmp_VBLink plugin vsak to vygooglis .....
ja ted koumam jak na bargraf prez cely displej a ruzna nastaveni jaLCD
jeste asi dodelam nejaky maly vypinac podsviceni displeje at pri koukani na serialy nemusim usblcd vytahovat
registruje se to prez prikazovou radku
a spousti prez prikazovou radku:
jalcds.exe output=lcdtousb.usb20x4
proste to napis v poznamkovem bloku a uloz jako treba jaLCD.bat
tak samo i ta registrace dll knihovny:
regsvr32.exe lcdtousb.dll do nejakeho bataku
pak mam zastupce toho bat souboru zkpceny do /po spusteni tak se mi to zapina automaticky. port v jaLCD musi byt: alt
jeste jedna poznamecka:
pro hovadiny z winampu (bargraf a spektrak) musis mit WinAmp_VBLink plugin vsak to vygooglis .....
ja ted koumam jak na bargraf prez cely displej a ruzna nastaveni jaLCD
jeste asi dodelam nejaky maly vypinac podsviceni displeje at pri koukani na serialy nemusim usblcd vytahovat
- balik123
- Začátečník

mazec uz to jede
porad si s tim hraju a hraju a najednou koukam a neco to na tom lcd pise tak na to koukam jak kdyby to nebylo mozny
s tim prikazovym radkem jsem na to taky prisel, ale s tim batem nee to musim jeste udelat ale ted jdu fakt spat, nejako me to unavilo. Ted zacne ta zabavnejsi cast a to zkoumani jalcds co a jak vse funguje a nastavit si nejaky profily atd kdyztak to zitra nafotim a hodim sem, i kdyz ten plosnak asi snad radsi ani fotit nebudu, to je bastl prvni tridy
ale display vypada luxusne. Jeste ho zabuduju do case a nema to chybu...
Jinak locki fakt strasne moc diky za vsechny rady moc jsi me pomohl a nekdy jsem to uz fakt chtel hodit do supliku, ale hlavne diky tobe jsem to dal dohromady, fakt diky....
Jinak locki fakt strasne moc diky za vsechny rady moc jsi me pomohl a nekdy jsem to uz fakt chtel hodit do supliku, ale hlavne diky tobe jsem to dal dohromady, fakt diky....
- locki
- Začátečník

-
- balik123
- Začátečník

Tak tady je fotka zatim silne nekvalitni bylo to foceno narychlo a pod stolem
dobrej bastl co? 
http://balik123.ic.cz/img/lcd.jpg
Jinak ten VU metr atd ve winampu jsem rozjel, proste to nema chybu
hned jak bude cas tak to zabuduju do pc skrine.
JaLCDs funguje na vybornou ale mozna bych byl radsi kdybych to rozchodil s LCD Smartie ten program vypada lip a hlavne ma spoustu pluginu k programum co pouzivam. Nevite nekdo zda to jde?
Diky
http://balik123.ic.cz/img/lcd.jpg
Jinak ten VU metr atd ve winampu jsem rozjel, proste to nema chybu
JaLCDs funguje na vybornou ale mozna bych byl radsi kdybych to rozchodil s LCD Smartie ten program vypada lip a hlavne ma spoustu pluginu k programum co pouzivam. Nevite nekdo zda to jde?
Diky