Paul: teď nemám jak to srovnat, byt po kompletní rekonstrukci bydlím u ségry, Xbox není zapojenej, pouze comp. Nicméně ono stačí ti to popsat.
GTA 5: grafika jako v GTA 4 s bohatší barevnou paletou, na Xku pravda bez doskakujících, nebo problikávajících textur, nicméně s mega shimmeringem, kterej alespoň mě naprosto odrazuje od hlubšího se ponoření do dění ve hře. Když pominu hw konfiguraci minulý generace konzolí, tak v intenzivnějších situacích padá framerate hluboko pod 30 - stále stejná rockstaří story, jako v RDR příjezd do Armadilla, nebo na ten hlavní ranč, lesy na východě mapy, nebo určitý části Mexica.
Ostatně ono postačí tohle video. Spodní hrana zadního okna auta, nebo čas 3:00 - shimmering jako kráva, kraluje tomu sloupovej jeřáb v dálce.....
https://www.youtube.com/watch?v=_fbYyMq4cGU
Jinak Korush (Tweakguides.com) natočil tohle video a nejvíc samozřejmě žere nastavení textur a ke konci mi mluví z duše - jasně tam říká, že i když to lidi asi neradi uslyšej, WD je optimalizovaný poměrně slušně. Pro angličtináře čas 12:00 a dále.... Na rovinu říkám, že svůj předchozí post jsem zaslal před shlídnutím jeho videa, čímž se nijak nebiju v prsa, ale snažím se zkrátka říct, že to chce trochu komplexnější přístup k nastavení daný hry dřív, než začneme "věšet" vývojáře.
https://www.youtube.com/watch?v=h4QFLT2CppI
Je zcela logický, že když mám 2 Gb kartu a u high textur mi píšou, že potřebujou 2Gb Vram, že je to pouze orientační hodnota, protože pak jistě záleží na tom, jak nastavím zbytek hry. Pravda, tohle jsem nezkoušel, u svýho nastavení jsem se zaměřoval na celkový detaily, mě medium textury stačej. Ale dovedu si představit, že když to dám celý na medium a textury na high, že to pojede. Možná trochu extrém, ale zrovna tak si umím představit, že to někomu pojede naopak s texturama na medium a detailama na ultra. Ale když si dá někdo na 2Gb kartě high textury, který mu už tak vyžerou téměř celou v-ram a do toho pošle high, nebo ultra detaily a pak začne řvát, že je to blbě optimalizovaný, no tak ten dotyčnej prostě nepřemejšlí.
Ty textury jsou prostě rozežraný a je třeba najít ten sweet spot. U mě je to high details + medium textures v 1920x1080 . Časem to jistě poladěj patchema, kolikrát patch odladí hru, že se dá jít s nastavením o stupeň nahoru. Ale Watch Dogs není blbě optimalizovaná hra už teď.
A co se týče atmosféry, tak jsem to nastavil, dvě hodiny testoval, jezdil, plul loděma, chodil po ulicích, dělal kraviny, vyvolával výtržnosti apod. aby si to mohl zapařit synovec. Já to dám, až se přestěhuju zpět do svýho bytu. Ale z toho, co jsem viděl a zkusil, tak přistání bárkou u břehu a procházka pěšky kolem Sears Tower mi stačila. A jelikož jsem stealth positive tak už teď vim, že si tohle vychutnám.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN