Intel Haswell-E (LGA 2011-3, X99) - infa, spekulacie
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Re: Intel Haswell-E (LGA 2011-3, X99) - infa, spekulacie
Říkal jsem aby jsi nebral XMP moduly se zvedlou voltáží, ne XMP moduly obecně.
- rccrew
- Žlutá karta
-
Takze ten link na ty crucialy co jsem vkladal na predchozi strane jest ok?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Jo třeba ty, je to vesměs fuk.
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
co mas presne za desku?
zde mas konfigurator kde zadas svuj typ desky pozadovanou frkevenci a vyjede ti seznam kompatibilnich a vyzkousenych pameti primo na tvoji desce..
http://www.gskill.com/en/configurator
kamos si tam ted bral 2133Mhz 1.65V na 2011 X79 ASUS desku a jenom nastavil XMP profil a slapou mu jak vino, ja mel problem na 2011 rozchodit blby 1600Mhz u tech Corsairu... G-Skill mi ted slapou na 1866Mhz CL9 1.5V jak vino, taky jsem si jenom nacetl v BIOSU XMP profil a bylo to. V tomhle sou ty G-SKill vazne extra Trida..
zde mas konfigurator kde zadas svuj typ desky pozadovanou frkevenci a vyjede ti seznam kompatibilnich a vyzkousenych pameti primo na tvoji desce..
http://www.gskill.com/en/configurator
kamos si tam ted bral 2133Mhz 1.65V na 2011 X79 ASUS desku a jenom nastavil XMP profil a slapou mu jak vino, ja mel problem na 2011 rozchodit blby 1600Mhz u tech Corsairu... G-Skill mi ted slapou na 1866Mhz CL9 1.5V jak vino, taky jsem si jenom nacetl v BIOSU XMP profil a bylo to. V tomhle sou ty G-SKill vazne extra Trida..
- rccrew
- Žlutá karta
-
Njo...mel jsem asi pet minut v ruce asus x99a,pak ji omlatil postakovi o hlavu co to dorucil za roztrhanej balik.
O tom co jsem zahy spatril uvnitr uz radeji nemluvim...ale asus x99a a diky docu
O tom co jsem zahy spatril uvnitr uz radeji nemluvim...ale asus x99a a diky docu
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
zde mas kompletni list
http://www.gskill.com/en/configurator?m ... model=2292
asi bych vzal bud 2400Mhz nebo 2666Mhz naky CL15 1.2V
http://www.gskill.com/en/configurator?m ... model=2292
asi bych vzal bud 2400Mhz nebo 2666Mhz naky CL15 1.2V
- rccrew
- Žlutá karta
-
Ti stratos...tak by mi tam sli vseci co bezne nabizi...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Kdy už konečně pochopíš že je to skoro fuk jaké paměti vezmeš. Gskill má dobré taktování, obvykle maj dobré čipy i dobré SPD. Kingston a Crucial jsou velkej standard, tzn krom top Oc modelů maj vysokou kompatibilitu a kor Crucial mam poslední roky hodně v lásce.
Corsair patři ač jej má mnoho lidí zafixováno jinak spíš k těm horším výrobců. Neuvádí ani single/dual rank konfigurace, random si mění používanné čipy i když model paměti zůstává stejný, atd, atd. Výsledkem je pak random kvalita a občas jsou dost nic moc.
Corsair patři ač jej má mnoho lidí zafixováno jinak spíš k těm horším výrobců. Neuvádí ani single/dual rank konfigurace, random si mění používanné čipy i když model paměti zůstává stejný, atd, atd. Výsledkem je pak random kvalita a občas jsou dost nic moc.
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
pokud G-SKILL testuje primo svoje kity pro jednotlive desky tj ruci za jejich funkcnost v quadu a patri k tem levnejsim vyrobcum rekl bych ze neni nad cim premyslet.
- Elkim
- Redaktor PCT
To sice ano, ale JEDEC a XMP ti zaručuje, že ti bude fachat cokoliv. To, co říkáš je spíš marketing ale sám jsem vyměnil Crucialy za G.Skilly ale spíš z pocitových a lehce iracionálních důvodů.
- rccrew
- Žlutá karta
-
Docu-zenithe: ja jsem te pochopil to byla narazka,pac jsem projel ony g"skilly a vsechny maji xmp,totez plati o ostatnich vyrobcich.
Krom ecc registred a prave tech par standard neoplechovanych kousku unregistred jsou vlastne z 95%prave xmp...
Proto se ptam,proc jsou v tak masovem meritku prodejem rozsirovany prave ony xmp moduly.?
Proc ty ceny,pokud jsou horsi.Pokud se mam zamerit,jak pises na jakoukoli znacku vyjma snad corsairu,tak vlastne nemam z ceho vybirat,protoze z tech zbylych 5% jsou 4% ecc registred...a to me mate
Opet se omlouvam,za svin.nen.. vlakna,ale,kdyz uz jsem to tu nacal...omlouvam se...
Krom ecc registred a prave tech par standard neoplechovanych kousku unregistred jsou vlastne z 95%prave xmp...
Proto se ptam,proc jsou v tak masovem meritku prodejem rozsirovany prave ony xmp moduly.?
Proc ty ceny,pokud jsou horsi.Pokud se mam zamerit,jak pises na jakoukoli znacku vyjma snad corsairu,tak vlastne nemam z ceho vybirat,protoze z tech zbylych 5% jsou 4% ecc registred...a to me mate
Opet se omlouvam,za svin.nen.. vlakna,ale,kdyz uz jsem to tu nacal...omlouvam se...
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
XMP je od toho aby se ti ramky spravne nastavili v BIOSU na svy spravny parametry nic vic.. Drive se to muselo delat rucne, pokud to byly naky nadstandartni (treba 600Mhz DDR1 v dobe kdy byl standart 333/400 apod) Takze bych XMP nebral jako naky negativum naopak, pro lidi co se v tom nechtej stourat idealni vec
//PET5: Pánové, ukončete zde prosím diskuzi o RAM modulech, nebo se s ní přesuňte do příslušné sekce fóra. Věnujme se zde více procesorům. Díky!
//PET5: Pánové, ukončete zde prosím diskuzi o RAM modulech, nebo se s ní přesuňte do příslušné sekce fóra. Věnujme se zde více procesorům. Díky!
- rccrew
- Žlutá karta
-
Promin Pite5...zacal jsem u vyberu procesoru a pak se povesil na jeho vlakno s jinymi tematy...
udelam jak pises,abych si to mohl vice ujasnit.
ddr4 jsou pro me novy svet,ostatne jako vse kolem na nove platforme
udelam jak pises,abych si to mohl vice ujasnit.
ddr4 jsou pro me novy svet,ostatne jako vse kolem na nove platforme
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Nezapomeň na jeden fakt. XMP je pouze ganrantovanej overclock ulehčenej tim že je jeho konfigurace uložená v paměti. Nic víc, nic míň. XMP musíš z paměti stále načíst a aktivovat v biosu ručně, pokud to neuděláš, paměti nepoběženj jako XMP, poběžej na JEDEC standardu pro DDR4, tzn 2133 či 2400Mhz 1,2v a časování co maj v SPD pro tyto frekvence.rccrew píše:Docu-zenithe: ja jsem te pochopil to byla narazka,pac jsem projel ony g"skilly a vsechny maji xmp,totez plati o ostatnich vyrobcich.
XMP paměti nejsou nic jiného než normal paměti co maj v SPD jednu kolonku navíc s XMP profilem pro líné lidi co chtěj paměti taktovat, ale nechtěj je ladit ručně, tečka.
- rccrew
- Žlutá karta
-
Docu....dekuju ti...to jsem potreboval vedet...info nad zlato...diky
- rccrew
- Žlutá karta
-
uz je doma a jdu se pomaaalu kochat a az to rozbehnu a dal,ozvu se..
- rccrew
- Žlutá karta
-
Chlapi,je to nadhera
prechod z core dua na 5820 neni prechodem,ale vystrelem do vesmiru...
Flanker:skok jako prase.?.to je slaby vyraz...
Zatim se rozkoukavam a jedu v defaultu.Nejdriv si pekne procist manual k desce a pak pomaaalu experimentovat...
Spoustyspousty novinek...a tech 16gb bohate staci...
fakt uplne neco jineho...diky za doporuceni
prechod z core dua na 5820 neni prechodem,ale vystrelem do vesmiru...
Flanker:skok jako prase.?.to je slaby vyraz...
Zatim se rozkoukavam a jedu v defaultu.Nejdriv si pekne procist manual k desce a pak pomaaalu experimentovat...
Spoustyspousty novinek...a tech 16gb bohate staci...
fakt uplne neco jineho...diky za doporuceni
- Elkim
- Redaktor PCT
Zachvilku si zvykneš a přijde ti to normální
- rccrew
- Žlutá karta
-
Njo pri renderovani sestav jsem na e8500 stihl prebalit dceru,ale ted si od teho plechu skoro ani nezvednu...
je fakt,ze jsem zaspal cas a byl dlouho v izolaci,ale tomu asi bude brzy i v tomto pripade
je fakt,ze jsem zaspal cas a byl dlouho v izolaci,ale tomu asi bude brzy i v tomto pripade
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
na render to bude znát prasensky, to máš vlastně 4x více vláken , ale třeba hrubý singl by subjektivně už tak poznatelný nebyl-trochu ano, ale ne tak závratně jak toto.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora