Intel Haswell-E (LGA 2011-3, X99) - infa, spekulacie

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Intel Haswell-E (LGA 2011-3, X99) - infa, spekulacie

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Říkal jsem aby jsi nebral XMP moduly se zvedlou voltáží, ne XMP moduly obecně.
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

Takze ten link na ty crucialy co jsem vkladal na predchozi strane jest ok?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Jo třeba ty, je to vesměs fuk.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

co mas presne za desku?
zde mas konfigurator kde zadas svuj typ desky pozadovanou frkevenci a vyjede ti seznam kompatibilnich a vyzkousenych pameti primo na tvoji desce..
http://www.gskill.com/en/configurator

kamos si tam ted bral 2133Mhz 1.65V na 2011 X79 ASUS desku a jenom nastavil XMP profil a slapou mu jak vino, ja mel problem na 2011 rozchodit blby 1600Mhz u tech Corsairu... G-Skill mi ted slapou na 1866Mhz CL9 1.5V jak vino, taky jsem si jenom nacetl v BIOSU XMP profil a bylo to. V tomhle sou ty G-SKill vazne extra Trida..
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

Njo...mel jsem asi pet minut v ruce asus x99a,pak ji omlatil postakovi o hlavu co to dorucil za roztrhanej balik.
O tom co jsem zahy spatril uvnitr uz radeji nemluvim...ale asus x99a a diky docu
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

zde mas kompletni list
http://www.gskill.com/en/configurator?m ... model=2292

asi bych vzal bud 2400Mhz nebo 2666Mhz naky CL15 1.2V
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

Ti stratos...tak by mi tam sli vseci co bezne nabizi... ;-)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Kdy už konečně pochopíš že je to skoro fuk jaké paměti vezmeš. Gskill má dobré taktování, obvykle maj dobré čipy i dobré SPD. Kingston a Crucial jsou velkej standard, tzn krom top Oc modelů maj vysokou kompatibilitu a kor Crucial mam poslední roky hodně v lásce.

Corsair patři ač jej má mnoho lidí zafixováno jinak spíš k těm horším výrobců. Neuvádí ani single/dual rank konfigurace, random si mění používanné čipy i když model paměti zůstává stejný, atd, atd. Výsledkem je pak random kvalita a občas jsou dost nic moc.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pokud G-SKILL testuje primo svoje kity pro jednotlive desky tj ruci za jejich funkcnost v quadu a patri k tem levnejsim vyrobcum rekl bych ze neni nad cim premyslet.
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

To sice ano, ale JEDEC a XMP ti zaručuje, že ti bude fachat cokoliv. To, co říkáš je spíš marketing ale sám jsem vyměnil Crucialy za G.Skilly ale spíš z pocitových a lehce iracionálních důvodů.
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

Docu-zenithe: ja jsem te pochopil ;-) to byla narazka,pac jsem projel ony g"skilly a vsechny maji xmp,totez plati o ostatnich vyrobcich.
Krom ecc registred a prave tech par standard neoplechovanych kousku unregistred jsou vlastne z 95%prave xmp...
Proto se ptam,proc jsou v tak masovem meritku prodejem rozsirovany prave ony xmp moduly.?
Proc ty ceny,pokud jsou horsi.Pokud se mam zamerit,jak pises na jakoukoli znacku vyjma snad corsairu,tak vlastne nemam z ceho vybirat,protoze z tech zbylych 5% jsou 4% ecc registred...a to me mate :?
Opet se omlouvam,za svin.nen.. vlakna,ale,kdyz uz jsem to tu nacal...omlouvam se...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

XMP je od toho aby se ti ramky spravne nastavili v BIOSU na svy spravny parametry nic vic.. Drive se to muselo delat rucne, pokud to byly naky nadstandartni (treba 600Mhz DDR1 v dobe kdy byl standart 333/400 apod) Takze bych XMP nebral jako naky negativum naopak, pro lidi co se v tom nechtej stourat idealni vec

//PET5: Pánové, ukončete zde prosím diskuzi o RAM modulech, nebo se s ní přesuňte do příslušné sekce fóra. Věnujme se zde více procesorům. Díky!
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

Promin Pite5...zacal jsem u vyberu procesoru a pak se povesil na jeho vlakno s jinymi tematy...
udelam jak pises,abych si to mohl vice ujasnit.
ddr4 jsou pro me novy svet,ostatne jako vse kolem na nove platforme :idea:
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

rccrew píše:Docu-zenithe: ja jsem te pochopil ;-) to byla narazka,pac jsem projel ony g"skilly a vsechny maji xmp,totez plati o ostatnich vyrobcich.
Krom ecc registred a prave tech par standard neoplechovanych kousku unregistred jsou vlastne z 95%prave xmp...
Proto se ptam,proc jsou v tak masovem meritku prodejem rozsirovany prave ony xmp moduly.?
Proc ty ceny,pokud jsou horsi.Pokud se mam zamerit,jak pises na jakoukoli znacku vyjma snad corsairu,tak vlastne nemam z ceho vybirat,protoze z tech zbylych 5% jsou 4% ecc registred...a to me mate :?
Opet se omlouvam,za svin.nen.. vlakna,ale,kdyz uz jsem to tu nacal...omlouvam se...
Nezapomeň na jeden fakt. XMP je pouze ganrantovanej overclock ulehčenej tim že je jeho konfigurace uložená v paměti. Nic víc, nic míň. XMP musíš z paměti stále načíst a aktivovat v biosu ručně, pokud to neuděláš, paměti nepoběženj jako XMP, poběžej na JEDEC standardu pro DDR4, tzn 2133 či 2400Mhz 1,2v a časování co maj v SPD pro tyto frekvence.

XMP paměti nejsou nic jiného než normal paměti co maj v SPD jednu kolonku navíc s XMP profilem pro líné lidi co chtěj paměti taktovat, ale nechtěj je ladit ručně, tečka.
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

Docu....dekuju ti...to jsem potreboval vedet...info nad zlato...diky
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

uz je doma a jdu se pomaaalu kochat a az to rozbehnu a dal,ozvu se..
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

Chlapi,je to nadhera :P
prechod z core dua na 5820 neni prechodem,ale vystrelem do vesmiru... :o
Flanker:skok jako prase.?.to je slaby vyraz...
Zatim se rozkoukavam a jedu v defaultu.Nejdriv si pekne procist manual k desce a pak pomaaalu experimentovat...
Spoustyspousty novinek...a tech 16gb bohate staci...
fakt uplne neco jineho...diky za doporuceni :roll:
Elkim
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Elkim »

Zachvilku si zvykneš a přijde ti to normální :)
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

Njo pri renderovani sestav jsem na e8500 stihl prebalit dceru,ale ted si od teho plechu skoro ani nezvednu...
je fakt,ze jsem zaspal cas a byl dlouho v izolaci,ale tomu asi bude brzy i v tomto pripade ;-)
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

na render to bude znát prasensky, to máš vlastně 4x více vláken :), ale třeba hrubý singl by subjektivně už tak poznatelný nebyl-trochu ano, ale ne tak závratně jak toto. :)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“