Watch Dogs, testy a technicka stranka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Watch Dogs, testy a technicka stranka hry

Příspěvek od Baneshee »

Jojo s aktualnim patchem to na high beha moc pekne a vyrazne se zlepsil i model rizeni aut od puvodni verze. Ted uz me i bavi s nima jezdit
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
zumpar1234

Příspěvek od zumpar1234 »

Vie niekto vobec preco to na ultra nejde dobre? Kde je ta "bota"? To ma nehorazne zaujima...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Moc velky textury s tunou objektu, který se musí menit při rychlym pohybu pomerne rychle.
zumpar1234

Příspěvek od zumpar1234 »

Takze enormna zataz na CPU a vsetke zbernice+ pagefile? Nestiha sa to streamovat...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Nevim jak to mají presne udelany, ale muze to byt brzda při komunikaci mezi pagefile, RAM a VRAM. Proste moc rychle se menici moc velky textury. Ale opravdu nevim presny problém.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

novy ovladace/patch srazili stutter o dalsi 1ms dolu :) celkove fps ale zustali totozny (zhrosil se vykon)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

U nV poklesl nejen stutter, ale zvedl se i vykon, viz. odkaz na doplneny test na předchozí strane.
3tp2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 3tp2 »

Mám originálku a pořád mi to padá, Program přestal pracovat (Wi7) hledal jsem na netu ale jsou tam jen universální rady typu aktualizace driverů gk,nebo Dx což samozřejmě mám. Jiný hry nepadají (Bf4 a pod) věděl by někdo co s tím? Zkoušel jsem reinstall,dokonce jsem to zkoušel i na Win8 a nic. Co je ale vůbec nejlepší je že stáhnutá pirátská verze jede jak po másle...
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: Gigabyte B650 Aorus Elite Ax RAM: Corsair 2x16Gb Kit 6000Mhz DDR5 GPU: PNY GeForce RTX 5080 Triple Fan 16GB OC SSD: Kingston SSD FURY Renegade M.2 1TB PSU: EVGA SuperNova 750 G2 CASE: Nzxt H440 Monitor 27"OLED Gigabyte Aorus Fo27q2
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Watch Dogs mam uplne stabilni. Ikdyz ta hra jela od zacatku dost pofiderne, tak nikdy netrpěla CTD. Pokud ti origoska pada a nepomaha ani cista preinstalace, tak pouzij pirátskou, ale tam netusim jak je to s updatema hry a warez je tu zakazane resit.
3tp2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 3tp2 »

Právě že nechci pirátit,to samé jsem někde četl že to padá kvůli neustálé kontrole zda je to originál a radili tam pustit hru offline,k čemu mi to pak bude mít originálku když jí budu muset hrát offline. Btw pirátskou verzi jsem zkoušel a nepadala.
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: Gigabyte B650 Aorus Elite Ax RAM: Corsair 2x16Gb Kit 6000Mhz DDR5 GPU: PNY GeForce RTX 5080 Triple Fan 16GB OC SSD: Kingston SSD FURY Renegade M.2 1TB PSU: EVGA SuperNova 750 G2 CASE: Nzxt H440 Monitor 27"OLED Gigabyte Aorus Fo27q2
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

muzu te ujistit,ze piratska verze nespadla ani jednou...
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
3tp2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 3tp2 »

asi odměna Ubisoftu za poctivost :)
KubasCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KubasCZ »

Asi chyba v matrixu, mám nahráno desítky hodin a ani jednou mi to nespadlo..

BTW: Co říkáte na nové DLC? Co jsem zatím hrál, tak je to vcelku repetetivní. T-Bone má nové mise typu gangu s Aidenem Pearcem, čili dojet na místo identifikovat týpka, kterýho musím omráčit/zabít/hacknout apod. Další typ aktivity je na motivy fixerů, takže zase ujíždět/hackovat autem.. T-Bonea musíte klasicky nově levelovat, odemykat auta, má i pár nových vlastností.. Nejzajímavější je asi RC model na omráčení/hackování nepřítele..
Zajímavá možná bude jen samotná kampaň, jsem zvědavej co se z toho vyklube, záměrně jsem nikde nečetl spoilery..

EDIT: Koukám, že jsem si s tím druhým odstavcem spletl téma :?
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D + Noctua NH-D15, MB: MSI MPG X570 Gaming EDGE WIFI, GPU: MSI RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC, RAM: Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX, SSD: Intel 530 240GB, Samsung SSD 970 EVO 1TB, HDD: WD 750GB, CASE: Fractal Design North XL, PSU: Seasonic S12II-620 620W, MONITOR: 34" Samsung Odyssey OLED G8, ZVUK: Microlab Solo6c + Sony Noise Cancelling WH-1000XM5, Klávesnice + myš: ASUS ROG Strix Flare + Logitech G502 X, OS: Windows 11 Pro, NAS: Synology DS216j
Xele
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xele »

Chtěl bych se zeptat, zda-li je možné po dokončení WD rozehrát novou hru resp. příběh s tím, že by mě zůstali veškeré vylepšení mé postavy z předešlého hraní?

Jinak hru jsem dohrál na cca 99% (za boha jsem nemohl dokončit ve dvou barech soutěž v pití) a musím říci, že Watch Dogs mě velmi mile překvapil, tedy až na optimalizaci čerstvě po vydání (po aplikaci patchů došlo ke značnému vylepšení). Hru jsem od jejího oznámení nijak nesledoval, pouze jsem shlédl cca dvě ukázky v průběhu jejího vývoje a ty mě ke všemu nijak neoslovily. Možná právě proto mě nakonec hra tak příjemně překvapila. Graficky je dle mého názoru nádherná (jak zasazením do podzimního Chicaga tak i vizuálním zpracováním) a hratelnost mi též velmi vyhovuje snad i proto, že je zde velká podobnost ze serií AC. Za další se nemohu ztotožnit s některými názory, že hlavní postava by byla vyloženě nesympatická a příběh nezajímavý. Často je tato hra srovnávána s GTA a jelikož jsem před zakoupením WD měl zrovna rozehráno GTA IV, mohu z porovnání říct, že WD mě bavil a baví nesrovnatelně víc. GTA ale neodsuzuji, jelikož samozřejmě beru, že co člověk, to jiný názor.

EDIT:
Na základě oprávněné připomínky od Hladise prosím moderátory o smazání tohoto mého příspěvku, který sem nepatří. Příspěvek jsem překopíroval do správného vlákna.
Naposledy upravil(a) Xele dne pát 26. zář 2014, 07:59, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD Ryzen 9 9950X3D + DeepCool MYSTIQUE 360 ; MB: ASUS ROG STRIX X870E-E GAMING WIFI ; RAM: Kingston 64 GB (2x32GB) RAM DDR5 6000Mhz CL30 Beast Black EXPO ; GPU: GIGABYTE NVIDIA GeForce RTX 5080 GAMING OC 16GB ; SSD, HDD: 1x Samsung SSD 990 PRO M.2 - 4TB, 2x Seagate 4TB 5400, 1x Seagate 2TB 7200.14 ; ZDROJ: be quiet! STRAIGHT POWER 12 1200W ; CASE: Fractal Define R6 White ; MONITOR: Dell Alienware AW3418DW ; OS: Microsoft Windows 11 Home CZ (FPP)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tady se resi technicka stranka hry a ne gameplay. Jinak poslední patch by tu soutěž v piti mel zlehčovat.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Zkousel sem watch dogs ve 4K a je to sice lepsi jak SMAA nebo 4xMSAA, ale narozdil od tomb raidera to za tu ztratu vykonu nestoji.
Posudte sami:
SMAA
http://abload.de/img/smaarxkg5.png
4xMSAA
http://abload.de/img/msaa9ijy5.png
4K
http://abload.de/img/4kh6j4g.png
Rozkliknete si to a zvetsete si to a soustredte se na ty stromy.MSAA mi teda pripada jasne nejhorsi.SMAA ma lepsi kvalitu i vykon.
4K je jasne nejlepsi, ale fps spadnou na 34.
zhor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zhor »

Od posledniho patche muzu hru pouzivat jako Furmark. GK mam permanentne vytizenou na 99% pri teplote 79c, takze vetraky tocej naplno a to bez ohledu na to co se ve hre deje (i v menu). Zrovna tak 2G VRAM je uplne nadoraz. To predtim nebylo. Jinak ale hra jede plynule a stabilne...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

HEAD: MSAA 4x s SSTRAA 2x je ve Watch Dogs lepsi nez 4K i SMAA dohromady a je to i hratelny. To 4K vypada hur nez SMAA i MSAA s TRAA a jde to videt i na screenu, nehlede na to, ze hra je nehratelna.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

S TRAA to lip nevypada, ale rozdil neni velkej a za tu ztratu vykonu to fakt nestoji.
Nevim proc, ale bez downsamplingu z 4k sou ty stromy proste blbe vykresleny.
Na gtx980 by to ale uz bylo hratelny.Pokud mam 34fps na gtx970, tak na ty gtx980 by clovek moch mit tech 40Fps po oc.
4xMSAA+4xTRAA
http://abload.de/img/watch_dogs_2014_10_023td89.png
4k
http://abload.de/img/watch_dogs_2014_10_02ini7q.png
Ale kdyz se tak koukam na vykon karet, tak tech 34fps neni tak spatny.To maj lidi s gtx670/680/7970 bez downsamplingu.
http://pclab.pl/art57916-8.html
To je spis preference kazdyho cloveka co povazuje za nehratelny/hratelny.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Chapu ze mas novou hracku a tak nejak všechno vypada lip, ale MSAA 4x a SSTRAA 2x vypada lip nez 4K a vidim to i na tvych screenech. Nechapu rvani SSTRAA 4x, coz je zbytecny mrhani vykonem bez efektu. Hlavne rozdil ve vykonu mezi MSAA+TRAA a 4K je propastny. Jestli ty hrajes hry v 30 fps, tak to je tvůj problém a masochismus, ale konkretne Watch Dogs jsou pod 60fps pro me nehratelna zalagovana trhanice. To se mimochodem tyka i zminenyho Tomb Raidera.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“