jukob píše:takze asi pred hodinou som si ho nainstaloval...vsetko v pohode ide, neseka, zhruba na strednych detailoch ( + HDR a take veci ) ale ked som sa dostal konecne von z toho prisonu a chcem zabit nejaky zver, tak hned po prvom mojom seku donho ma to vyhodi do WIN akoby som vypal hru a skusal som aj s nejakym clovekom bojovat a to islo normalne.
Ozaj a ked som bol este vo vazeni a zabijal som nejaky zver tak to slo tiez normal... blbne to proste len vonku a len na zvieratach... zatial som to 3X skusil a vzdy ma vyhodilo...
Fakt neviem co s tym, lebo hra ma fakt bavi....help pls - thanX
EDIT musim doplnit ze to asi nebude len ked bojujem...teraz ma to vyhodilo ked som plaval vo vode
Možné řešení máš přímo na týhle stránce...
Edit: No teď už teda na předchozí
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Swat píše:Tak nám vyšel patch 1.2.Mám o deset framů míň a hra se seká o 100% víc.Skutečně smekám před takovýmto dokurvením.
Zkusil jsem ho nainstalovat, nahodil na něj češtinu a OOO a zatím to jde. Jediný problém byl s "Harvest flora", tenhle mod mi dělal pěknou paseku, ale jinak jsem žádné zpomalení nezaznamenal.
Neporadite mi nekdo ohledne pluginu do hry? pride mi ze mi zadny nejdou..asi to tak bude..kdyz mi conflict detektor haze plno chyb..
Kdyz sem na ICQ..dekuji
Dnes som pustil Oblivion ze ako pojde s 2GB RAM ci bude niekde nejaky rozdiel, na moje prekvapenie pri vyhodeni do windowsu vidim ze RAM je vyuzita iba na 47% a hra si veselo obcas sekne pri nacitani noveho terenu takze vobec nechapem da sa niekde nastavit aby vyuzivala viac nez 1GB? Swap som mal zaplneny este k tomu na 900MB
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300)MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
MichiGen píše:Dnes som pustil Oblivion ze ako pojde s 2GB RAM ci bude niekde nejaky rozdiel, na moje prekvapenie pri vyhodeni do windowsu vidim ze RAM je vyuzita iba na 47% a hra si veselo obcas sekne pri nacitani noveho terenu takze vobec nechapem da sa niekde nastavit aby vyuzivala viac nez 1GB? Swap som mal zaplneny este k tomu na 900MB
Vítej do klubu těch,kteří si toho všimli a taky je to točí.Mě to při loadingu krajiny škubne i na Raptoru,prý ani raid pole tomu moc nepomůže.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
MichiGen píše:Dnes som pustil Oblivion ze ako pojde s 2GB RAM ci bude niekde nejaky rozdiel, na moje prekvapenie pri vyhodeni do windowsu vidim ze RAM je vyuzita iba na 47% a hra si veselo obcas sekne pri nacitani noveho terenu takze vobec nechapem da sa niekde nastavit aby vyuzivala viac nez 1GB? Swap som mal zaplneny este k tomu na 900MB
Zkus vypnout Swap...
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Skusim ale popravde sa mi to moc nechce, a hra by mala rozpoznat kolko ma volnej operacnej pamate mam pocit akoby nedokazala vyuzit viac ako 1024MB , skusim reinstall, upgradoval som aj hlavne kvoli tomu ze hram Oblivion s Quarl's Texture Packom 3 ktory je nehorazne velky a teraz mi ta hra chce povedat ze je jej to na nic?
Swat NJ rovnaky problem aj s Gothic 3 ale ten aspon vyuzije 75% RAM, mozno fakt pouvazujem o tom Raid diskovom poly
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300)MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
MichiGen píše:
Skusim ale popravde sa mi to moc nechce, a hra by mala rozpoznat kolko ma volnej operacnej pamate mam pocit akoby nedokazala vyuzit viac ako 1024MB , skusim reinstall, upgradoval som aj hlavne kvoli tomu ze hram Oblivion s Quarl's Texture Packom 3 ktory je nehorazne velky a teraz mi ta hra chce povedat ze je jej to na nic?
To není o hře, ale o OS... Prostě vypni na chvílu swap a zkus.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Mr. Dirk píše:To není o hře, ale o OS... Prostě vypni na chvílu swap a zkus.
No tak swap som vypol v Gothic 3 mi zabralo priblizne 82% RAM ale trhalo to dost casto prave instalujem Oblivion tak to za chvilu skusim a doplnim ako EDIT. BTW pri vypnuti swapu ked otvorim Task Manager stale mi tam ukazuje vyuzitie page file
Mr. Dirk píše:No ono se to změní až po restartu...
To mi je jasne v registroch som zmenil dve veci pre vypnutie swapu.. disablepagefile alebo ako to je napisane som dal na 1 cize ON a largesystemcache tiez 1 a este pre istotu vypol aj pod tymto PC v nastaveni swapu a restart
Naposledy upravil(a) MichiGen dne čtv 12. dub 2007, 19:40, celkem upraveno 1 x.
MichiGen píše:BTW pri vypnuti swapu ked otvorim Task Manager stale mi tam ukazuje vyuzitie page file
No ono se to změní až po restartu...
No takze bezozmeny RAM zabrana na 50% hra ma asi zakazane alebo nedokaze alokovat viac ako 1GB RAM?? AK staci nieco prepisat v ini subore Oblivionu alebo pozna niekto pomoc tak by ste ju mohli napisat
Já jsem tweakováním a testováním Oblivionu strávil doslova několik nocí,tím myslím,že jsem v osm začal a v osm ráno skončil-různá nastavení,změny v ini.souboru,ladění Woken,testy v různých lokacích,město,krajina-jediná oblast,kde to šlape ok jsou dungeony.Cílem toho všeho bylo to vyladit tak,abych v klidu mohl kliknout na novou hru a parádně si to vychutnat.Nelžu si do kapsy,prostě se mi to nepovedlo,psal jsem to tu furt dokola,ale když se hra kouše a seká,je to jak kdyby jste sledovali film,kde občas vypadne zvuk,občas obraz-prostě to vypnete a jdete od válu.A takhle jsem dopadl s Oblivionem.Odehrál jsem cca 1/3 hlavní linie a šel jsem od toho.Prostě mě to namíchlo a dost.Dám si ho klidně za 5 let,až bude tak brutální hw,že si s touto hrou vytře prdel.Stejně u mě dopadl G3.Mám ho,ale nehraju.Nejsem ten typ "seká se to jako prase,ale hlavně,že se paří".Chci stoprocentní chod,koneckonců jsou to moje prachy,který za to dávám.Navíc je spousta lepších a líp zoptimalizovaných her,který mě dokážou zcela pohltit - jedna za všechny - Silent Hunter III.Několikrát jsem se přesvědčil,že hra může být řádně zoptimalizována i se sebenáročnějším enginem.Jen mi stále nejde do hlavy,jak v dnešní době probíhá betatest.Kolikrát tady na fóru řešíme nějaký problém týkající se chodu hry,který se vyskytuje u všech tzn.desítky různých konfigurací,tím pádem se stejný problém musel při betatestu vyskytnout.Tak jak to chodí-tester řekne - "to je v pohodě,to se překousne" a nebo je to tupec,který to nevidí?Někdy mi nad tím zůstává rozum stát.Výše zmíněný SH3 - hra,ve které je hlavní linií dynamická kampaň,při které se během hraní počítá poloha a případný výskyt nejrůznějších plavidel od Středozemního moře po východní pobřeží USA,včetně výskytu konvojů apod.Neexistuje,aby se ta hra nějakým způsobem kousla,nebo zpomalila.Hráči na slabších strojích mají jen slabší framerate v přístavech,kde je toho opravdu hodně,jinak je chod této náročné a komplexní hry zcela vyrovnaný.Skutečně nevím,kam optimalizace dnešních her spěje,Oblivion a G3 tomu všemu vévodí.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Moja rec, zdas a ze tieto neduhy postihuju hlavne porty z Xboxu360 akoby hry nedokazali vyuzit viac ako 1GB RAM alebo sa proste trhaju prikladmi mozu byt Oblivion, Tomb Raider Legend, Test Drive Unlimited dalej R6 Vegas ktory ma hlavne prepady fps a dalsie... holt budem musiet hravat Oblivion s texturami na Medium... co sa da robit
Tu je inak pekne porovnanie Oblivionu na PS 3 a Xbox360 http://www.youtube.com/watch?v=tESVJAx2Ezs
PS 3 sa grafikou na Xbox nechyta.Uspokojuje ma ked to vidim ten pocit ze aj na konzolach to podla toho videa obcas trha Zadrhavalo to jemne obcas na oboch verziach ale na Xboxovej asi viac bud preto ze je PS 3 verzia uz viac odladena alebo preto ze ma Xboxova vyrazne lepsiu grafiku a pouzite textury hoci ma 2x vacsiu RAM
po nainstalování češtiny se mi teď pravidelně stává, že při startu hry musím vždy upravovat nastavení ovládání a grafiky - prostě se to neuloží. češtinu sem zkoušel přeinstalovat a nepomohlo to. to je taky nějakej bug? ještě sem si vzpomněl, že sem do nově nainstalované originál hry nahrál starý savy ze hry, kterou sem hrával u souseda (cracknutý). ale to asi nebude tím...
Zacina mi odchazet stary comp (1Ghz Athlon, 256 MB RAM a GeForce 2MX) a i kdyz hry uz moc nehraju, tak oblivion si urcite zahraju. Chtel bych si koupit tento MB http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=44336 + CPU AMD 64 X2 3800+ a 512MB (800Mhz) RAM. A cca mesic potom 1GB RAM a nejakou grafiku -+ za 3 k. Ten MB, RAM a CPU bych mel mit zhruba do 14 dni a tu grafiku a ramku asi mesic potom. Jak mi pojede oblivion na te integrovane GFX? Pry je to nejvykonnjesi integrovana GFX jaka je na trhu, takze doufam ze na ten mesic bych si s ni nejak vystacil aspon na nejnizsi detaily s oldblivionem. Jakou GFX si za ty 3000 koupit? A jak by mi na ni potom oblivion jel? Nejsem nejak moc narocny, takze se spokojim s 640 x 480, nebo 800 x 600 nizzsimi detaily a 20 - 25 FPS, ale samozrejmne cim vic, tim lip.
2 shutr: pojede to velice špatně, pokud vůbec....od integrované grafiky na desce nic nečekej...podle mě, jestli to rozchodíš, tak na těch 800*600 vše na minimum s nízkým fps a ještě ke všemu budeš mít jen 512Mb, což je na tuhle hru taky málo...ale uvidíš...jinak bych Ti doporučoval popřemýšlet o lepší desce...chápu, že vybíráš podle financí a podle int grafiky, protože grafárnu budeš kupovat později, ale do tohohle bych já osobně nešel ...