Intel Core 2 Duo E4x00 - rady, problemy, taktovanie

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Helstik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helstik »

v sekci voltage kde pridavs napeti do CPU tak je tam moznost pridat napajeni do FSB a do MCH - tam mam zvednute napajeni o jeden krok
jo vetrak bys mel mit natoceny tak aby ti chladil ten pasiv a foukal dozadu na zadni vetrak a ten to vyfoukaval ven.
CPU: i7-950, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Gigabyte GA-X58A-UD3R (rev.2.0), RAM: Patriot 12GB Extreme Viper (kit 3x 2GB) 1600MHz
, HDD: Kingston 64GB SSD Now V+100, Kingston 120G SSD KC, 4x2T WDC WD20EARS v RAID 10, DVD: 1xSamsung SH183A,Creative Sound Blaster X-Fi Titanium OEM, VGA: Sapphire Radeon HD 5870 1GB, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Samsung SyncMaster P2450H 24"
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Mam INTEL CORE2DUO, ted jedu na default protoze se mi zda ze mam nejake vysoke teploty pro kazde jadro, tady jsou screeny:
Obrázek Obrázek Obrázek
Jakto ze se mi ukazuje v BIOSu, ASUS PC Probe apod teplota CPU do 40 stupnu v plne zatezi v defaultu a kazde jadro ma pres 60 stupnu, presel jsem z AMD BARTON na INTEL C2DUO, vysvetli mi to nekdo?
Vcera jsem si pohral z taktovanim dostal jsem se stabilne na 2,7GHz a pameti na 900MHz, 3DMARKy, ORTHOS apod.. v pohode zase teplota CPU v plne zatezi byla kolem 46 a na desce do 46, pro kazde jadro se splhala teplota nad 72 stupnu! Mam vychazet z te jedne teploty co ukazuje napriklad BIOS anebo z teploty pro kazde jadro zvlast???
Mam v tom gulas..
Helstik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helstik »

Ahoj stahni si TAT ten meri teplotu primo z jadra a nebo jeste CoreTemp. Jinak vesmes skoro vsechno ukazuje teplotu na povrchu Speedfan,Everest a program ku desce.Kdyztak sundej jeste chladic a mrkni se jak ti chytla pasta

Ty teploty mas nejake vysoke, prekontroluj si uchyceni chladice kdyztak jeste tu pastu popripade bych zkusil jinou
CPU: i7-950, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Gigabyte GA-X58A-UD3R (rev.2.0), RAM: Patriot 12GB Extreme Viper (kit 3x 2GB) 1600MHz
, HDD: Kingston 64GB SSD Now V+100, Kingston 120G SSD KC, 4x2T WDC WD20EARS v RAID 10, DVD: 1xSamsung SH183A,Creative Sound Blaster X-Fi Titanium OEM, VGA: Sapphire Radeon HD 5870 1GB, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Samsung SyncMaster P2450H 24"
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

taky si rikam, chladic uz jsem sundaval a prisel jsem na to ze je ku stredu CPU krivy povrch (pomoci posuvnice), takze to muze byt pricinou, pastu mam Zalman ZM STG-1 a CASE kvalitne vetrany..ve speed fan mi ted ukazuje v ORTHOS teploty pro kazde jadro do 50 stupnu - ale v DEFAULTU!!!!! s chaldicem CPU Thermalright 120 ultra s vylapovanym povrchem!
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

no tak IHS ma krivy povrch.
mas 2 moznosti:
1. vylapovat IHS CPU, automaticky stracas zaruku
2. vytvarovat zakladnu chladica do tvaru aby mal v strede zvyseny povrch presne ako ma IHS CPU.
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

myslite ze bych mohl hodit CPU na reklamaci kdyz bych jim tam rekl ze povrch toho CPU je krivy jako prdel a ze se zahriva jak prase? A to mam na nem Thermalright 120 ultra! A asi mi je houby platny kdyz poradne nedosedne na tu plochu CPU, kurva proc zase ja.. :evil:
Helstik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Helstik »

Zkusil bych tuhle pastu na tvem miste http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=89154

projed si to a uvidis.S tou reklamaci asi banan kde jsi ho kupoval?V Alfe?
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Helstik píše:Zkusil bych tuhle pastu na tvem miste http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=89154

projed si to a uvidis.S tou reklamaci asi banan kde jsi ho kupoval?V Alfe?
Ma ji medas a vim co to je (pasta), ne kupoval jsem ho tak jako vsechen HW v SoftCompu (www.computershop.cz).
Uvazuji ze CPU necham poslat Highlanderovi na vylapovani..
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

hmm highlander vylapovava na objednavku? :lol:
tak potom mu tiez nieco poslem :)
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

socket píše:hmm highlander vylapovava na objednavku? :lol:
jo :razz:
Maňo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maňo »

Daj to na reklamáciu, ale aj tak nechápem ako to môže byť krivé.
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
DSLR: Nikon D3100+Tamron 18-270mm
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

to je takovy problem vylapovat IHS?
spis bych cekal ze to bude problem u toho Thermalright 120 ultra nebo u podobnych "tower" chladicu, prece jenom kdyz clovek lapoval klasickou kostku tak nemusel moc davat pozor na to jak to drzi ale ty "tower" pasivy maji teziste dost nahore takze bych se prave bal ze bude nutne peclive udrzovat rovnovahu.... jinak clovek riskuje ze to nebude drzet uplne kolmo a olapuje spise kraje nez prostredek a ve vysledku to bude spise kulate

ty IHSka byvaji jak prohnute? vzdy smerem dovnitr? do mista kde dosedaji na jadro?
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

vzdy dovnutra-ako umyvadlo
kebyze je to naopak tak by problemy neboli.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

UFo píše:..spis bych cekal ze to bude problem u toho Thermalright 120 ultra nebo u podobnych "tower" chladicu..
Tak muj je naprosto rovny a uz napodruhe lapovany od Highlandera :up:

//EDIT: Az buu mit cas tak zkusim zvetsit pritlak chladice k CPU 8-)
NACH
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NACH »

Tady ti musim posilam fotku jak mam byt sprevne upevnenej chladic AC Freezer 7 Pro

Kód: Vybrat vše

http://img477.imageshack.us/my.php?image=p7080668px5.jpg
Je to sice prevraceny do leva ale to z obrazku poznas jak to tam ma byt...
urcite demontuj chladic a tu pastu od AC tam nanes v co nejtensi vrstve pri montazi chladice zpet dej bacha aby byl chladic spravne nasazeny aby bylo co nejvetsi prenosna plocha mezi CPU a chladicem, chladic byse na CPU nemel vubec hybat. Kdyby jsi neco nevedel napis rad ti odpovim.
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

skoda len ze to je freezer 64 pro :)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Nanést pastu? Můj Freezer 7 Pro měl už z defaultu na základně nějakou stříbrnou žvejku, tak jsem to tam nechal a nestaral se o to...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
takito30
Nováček
Nováček

Příspěvek od takito30 »

NACH píše: chladic byse na CPU nemel vubec hybat. Kdyby jsi neco nevedel napis rad ti odpovim.
Je něco špatně když se mi můj AC freezer 7 pro trošku hýbe.Jde mi s ním tak nějak trošku pootočit tam i zpět.A teploty mám dost vysoké.Ikdyž jsou teď vedra tak v klidu 48°C v zátěži i 68°C.přetočeno na3GHz a teď kvuli těm teplotám na 2,4GHz.Ty teploty byly takové ikdyž nebylo takové vedro..... :x
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Pootočit?! Mně drží pevně a mám dojem, že u tebe je něco velmi, velmi špatně... aji ty teploty...
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

mas blbe zackvakly ty packy. ja jsem si s tim hral jeste pred slozenim compu na stole a asi 4x mi jedna z nich vyskocila. musis vic pritlacit a pak pootocit, jinak drzi napul
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“