DOPORUČTE 22" LCD

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Zamčeno
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

lukas85 píše: Uvažoval jsem i nad LG 22" L226WTQ-PF ale jak to tu čtu tak není zas tak dobrá volba....
Kolem 6500-7000 v podstate prichazeji do uvahy jenom

LG 226WTQ(SF/PF)
Samsung 2232BW
kdyz si projedes ruzne fora,recenze, je to prast jak uhod, maji sve vyhody i nevyhody, vyber je o sympatiich. Nemuzes ocekavat zazraky a chybu neudelas ani s jednym(v dane cenove kategorii)
Ja vybral 226wtq-pf, rozhodla cena a recenze
Projdi si diskusi na czechcomputer.cz, jsou lidi kteri nedaji dopustit na LG jini na smasung a zaroven lidi, keri zatracuji oba... no a pote si vyber :)

kolem 8000,ak ti nevadi vyssi cena a leskly display
HP 2207
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
tino
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tino »

durod píše:
tino píše:akosi nemozem najst ziaden 22" xMA
Lenovo l220x

http://www.alza.cz/lcd-monitor-ibm-leno ... d83269.htm

recenze
http://www.svethardware.cz/art_doc-F4D0 ... EFD93.html
hej ten ano ale ten ma ine rozlisenie, moc male body. a nieco ine ?
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

V cenove kategorii do 7K bych volil Samsunga 2232BW.
U každého samsunga je možnost vypnutí RTA, takže pokud v odezvě vznikají překmity, tak rta típnete a máte o něco delší odezvu, ale bez překmitů. A jestli mít loterii samsung nebo Chi-mei panel, je úplně to samý jako u LG s panely LG.philips vs. chi mei.
Samsung 2232BW vždy obsahuje elektroniku samsung která je poladěná na oba typy panelů a tak jedinou nevýhodou panelu s CMO jsou horší pozorovací úhly, akorát narozdíl od levnější elektroniky genesis trpí imputlagem, ale to už zase záleží na co ten monitor chcete používat, na hry je vhodnější model 226BW s elektronikou genesis:
http://www.digitalversus.com/duels.php? ... =2683&ph=1
(ve step3 si zvolte: Delay compared with CRT)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Tak vcera prisel LG l226WTQ-PF za 6465.-Kc
panel vyrobeny february 2008

proti me 17´CRT je plocha 2xvetsi
trochu jsem ho tesntul(nokia, EIZO test, crysis, gear of war, RSvegas, stalker, CoD4, Dakr Messiah Might and Magic, Bioshock, Jericho, Worl in Conflict)

Zatim nemam zadne vadne pixel/subpixels
ghosting nepozoruji, ani schody,prekmity
podsviceni je takrka rovnomerne, nemam stred svetly a okraje a rohy tmavsi,
tmavsich barvach presvit horniho a dolniho okraje(ale to maji VSECHNY levne LCD,nerikejte mi opak :wink: , dokonce to ma i Samsung 2232bw :? ), ale kdyz se na to nezamerim, nevnimam to
Obraz v nativu je ostry, hrany bez rozmazani, ale jiz pri 1440/900 se hrany mazou(vsimnete si toho jenom pri nokia/Eizo test)

pri plnem jasu a kontrastu to je na oslepnuti,jas mam pod 50, kontrast 60
cerna je slusne cerna, bila neni do zluta,ale zatim jsem se s barvami moc nehral
zjistil jsem ,ze jsem kratkozraky, nebot panel mam tak 50cm od oci , pismo je fakt prtave a stranky jsi musim zvetsovat :D , ale to vyresim nastavenim vetsiho pisma
Pozorovaci uhly "klasika"...
Sklopit jde o 5 st dopredu, kdyz se zesunu do kresla to staci, na divani z postele to asi nebude(ale to taky neresim,nepotrebuji)
edit/ a nebzuci mi ani pri max. ,nebo mensim jasu , pri zadnych barvach

Takze celkove dojmy jsou pozitivni, na neduhy TNT panelu jsem byl pripraveny, slo mi hlavne o nepritomnost vadnych bodu a trochu se obaval presvitu trubic pri hornim a dolnim okraji.

Za ty prachy dobra koupe...
lukas85
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukas85 »

Tak od včera mam doma Samsung 2232BW

Zatím absolutní spokojenost ve hrach se duchove neobevují text je krásně čitelný,každá barva vypadá tak jak má.

S vlastním nastavením jsem si zatím moc nehrál.Jak psal durod jas a kontrast je obrovsky:-) Zatím žadne vadné body(První 3 dny zaruka na 0 vadných bodů) Zadný přesvit okrajů jsem zatím nepozoroval

Jediná hry co mi dělá problém je NHl08 kde nejde dat větší rozlišení než 1280x1024(Obraz v pohybu nic moc)

Pozorovací úhly...můžu jen chválit.Jak z postele tak z křesla nebo z boku perfektní obraz:-) Krásný elegantní dizajn

Zatím celková spokojenost a doufám ze mi vydrzí:-)
Láska je mechanizmus jenž vymysleli bankéři aby nás donutily přečerpat účet...
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Antonín Chromý »

lukas85 píše:Jediná hry co mi dělá problém je NHl08 kde nejde dat větší rozlišení než 1280x1024(Obraz v pohybu nic moc)
Tak a co teď s tím, s atinou (mám ji taky), která neumí v ovladačích zachovávat poměr stran?

Navíc mě trochu děsí, že jste u obou potvrdili, že pokud musí monitor interpolovat, tak ztrácí nejen logicky ostrost obrazu, ale i začíná mazat?
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Antonín Chromý píše:Navíc mě trochu děsí, že jste u obou potvrdili, že pokud musí monitor interpolovat, tak ztrácí nejen logicky ostrost obrazu, ale i začíná mazat?
ale to je "vlasntost" levnych panelu, ze pri interpolaci dochazi k zhorseni kvality obrazu- je to videt hlavne na textu , tzn pri statickem obrazu- kdyz se na to zameris,napr. pri EIZO testu. Ja napr. hraju vse na 1680/1050,ale crysis jenom na 1440/900, ale v hrach to neni videt, nebot nemas cas pozorovat rozmazavani hran... plati i pri mensim rozliseni, kde je to take nepozorovatelne... a hlavne v hrach mas bluer efekt, ktery ti to prirozene mazne :)

Interpolace v amaterskem vyuziti je uplne v pohode...
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Text a statický obraz při interpolaci mě nepálí, to je OK. Mě spíš trošku překvapilo to, že by při interpolaci ztrácel monitor rychlost...

Další věc, proč mi ještě WIDE netrůní na stole je naprosto NEPOCHOPITELNÁ IGRORACE ATI, která prostě nezprovozní a nezprovozní možnost pevného poměru stran.

Prostě si chci zahrát starší věci i na wide bez toho aby Starcraft byl rozpliznutý přes celý monitor. To pro mě existuje jenom možnost výměny grafické karty?
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

Antonín Chromý píše: . . . .
Další věc, proč mi ještě WIDE netrůní na stole je naprosto NEPOCHOPITELNÁ IGRORACE ATI, která prostě nezprovozní a nezprovozní možnost pevného poměru stran. . . . .
dle tohoto http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... t=#7539089by to mela ATI taky umet, ale vyzkouseno nemam. // nejako se mi tam ted nechce zobrazit ten screenshot //
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jenze ja nechci "black bars around image". Ja chci cerny pruhy jenom z leve a z prave strany.

Existuje nejaka 22", ktera je za normalni penize (cca 6-7k) a ma zachovani pomeru stran?

Třeba zrovna ty máš 19" LCD s DVI a k němu ATI. Zkus si pustit 640x480 bez tohoto nastavení a s tímto nastavením. To se ti asi nebude moc líbit, co?
Naposledy upravil(a) Antonín Chromý dne pát 29. úno 2008, 12:47, celkem upraveno 1 x.
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

Antonín Chromý píše:Jenze ja nechci "black bars around image". Ja chci cerny pruhy jenom z leve a z prave strany.

Existuje nejaka 22", ktera je za normalni penize (cca 6-7k) a ma zachovani pomeru stran?
Tak potom musis hrat v rozliseni 1400x1050 a pruhy budes mat iba na bokoch.
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Starcrafta? Age of Empires 2? Jakékoliv NHL?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Antonín Chromý píše:Starcrafta? Age of Empires 2? Jakékoliv NHL?
moje 24" HP tu funkci zachovani pomeru stran ma primo v nastaveni menu ale u 22" sem to jeste nevidel :(. ja to stejne nepouzivam a mam to proste roztahly uz i to ani nepride je to o zvyku.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

CATS 8.3 přinesou nějaké změny co se týče změny poměru stran přes GPU, tak uvidíme jak to ve výsledku bude vypadat.
LaRosse
Nováček
Nováček

Mám HP w2207h

Příspěvek od LaRosse »

a ten umí zachovat obraz na jakékoliv grafice (má to v nastavení OSD).
Mám ho zatím připojený přes D-SUB, ale má i HDMI (těším se na ještě lepší obraz).

Stojí kol 7 500.
Antonín Chromý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

...mam to proste roztahly uz i to ani nepride je to o zvyku
Jasný, i to je přístup a ve 3D akčních hrách to ani tak neva, nicméně starší věci a zrovna katastrofální Stracraft (640x480) nebo Warcraft 2 (640x480) na které prostě občas na lanparty dojde jsou opravdu stěží akcepovatelné. Čert vem NHLko, to stejně už nehraju 4 roky...
spajdr píše:CATS 8.3 přinesou nějaké změny co se týče změny poměru stran...
Hurááááá! Kde jsi to vyštrachal? Doufám, že to není kachnička (částečně OT, ale vzhledem k tvému avataru :-) ) Am I pissing you of-f? Jef-f? dunHAM...dot coooom...
LaRosse píše:Mám HP w2207h...
Budu vypadat jako nevděčná svině, která hledá neustálé problémy, ale ten má sklo, že jo? Protože to je věc, kterou u LCD odmítám akceptovat.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Ache píše:V cenove kategorii do 7K bych volil Samsunga 2232BW.
U každého samsunga je možnost vypnutí RTA, takže pokud v odezvě vznikají překmity, tak rta típnete a máte o něco delší odezvu, ale bez překmitů.
Od úterka mám tohohle Samsunga doma. Kód v servisním menu je CAA, takže by to měl být panel Samsung. Taky teď koukám, že s RTA on to dělá takové světlé duchy za akcelerujícími objekty (u rovnoměrného pohybu to vypadá OK) a s RTA off je to v pohodě. Nevíš, jaký je rozdíl mezi tou odezvou s RTA a bez?

// Tak jsem o tom něco googlil, evidentně je to běžný problém s těmito monitory. Někdo to prý pozoroval na diskuzním fóru se světle modrým pozadím. Používám tady na PCT skin "Staré fórum", a právě to na tom taky pozoruju.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
Fred-69
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

..

Příspěvek od Fred-69 »

cau lidi muzete mi nekdo doporucit LCD 22" kolem 5K obcas si zahraju,mrknu na filmy,neco nakreslim v CADU a photoshopu,hlavne tedy filmy a nekdy hry diky moc
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Stratos píše: moje 24" HP tu funkci zachovani pomeru stran ma primo v nastaveni menu ale u 22" sem to jeste nevidel :(
Tak třeba právě to HP 2207´ umí zachovat poměr stran, takle třeba vypadá UT2004 v 1024x768:
4:3 http://img144.imageshack.us/img144/6272/dsc05050xs6.jpg
roztažený: http://img144.imageshack.us/img144/2905/dsc05051fv4.jpg
Lukfi píše: Nevíš, jaký je rozdíl mezi tou odezvou s RTA a bez?
Když je zaplý RTA máš odezvu s překmitem ( 2ms), při vypnutí RTA máš v odezvě schody (chová se pak jak 5ms). Podle mě jsou ale schody míň pozorovatelný než překmit. Jsem už psal: měl sem LG 226WTQ, ale odezva na HP 2207h mě přijde rychlejší, právě kvůli tomu, že nikde nevznikají překmity.

EDIT: mimochodem, ta těch fotkách to neni vidět protože kepl foťák, ale i interpolace tohohle monitoru je hodně nadprůměrná i rozlišení 800x600 je pěkně ostré, jsou to sice kostičky, ale obraz se nijak nemaže. 8)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Hurááááá! Kde jsi to vyštrachal? Doufám, že to není kachnička (částečně OT, ale vzhledem k tvému avataru :-) ) Am I pissing you of-f? Jef-f? dunHAM...dot coooom...
Obrázek

There is also a new GPU scaling feature coming with Catalyst v8.3. This new feature gives users the ability to use GPU accelerated scaling for wide aspect LCD displays, instead of allowing the panel to scale images from non-native resolutions. There is also a new setting labeled “Maintain aspect ratio” that improves the display resolution image quality, when GPU scaling is enabled, by maintaining the wide panel aspect ratio

http://www.hothardware.com/articles/ATI ... re/?page=2
Zamčeno

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“