Zdravim,Woyta píše:Pokud mas rad svuj blok a CPU tak MX2 by mela stacit vic nez dokonale.
jestli tohle bylo na mne tak sorry, jsem uplne mimo
Moderátor: morke
myslis ARCTIC MX-2 pasta 4g? Tohle je taky tekuty kov, nebo se tohle sundatelne lepe?Woyta píše:Sice vede teplo pekne ale blbe se pak odstranuje. Zatim jedine reseni je zbrousit.
ok, diky. Zustanu u Akasa Pro-Grade+ 5022Woyta píše: MX-2 neni tekutej kov.
tak ted mam dilema... Pockat na Swiftech MCP655 12v DC Pump anebo koupit Swiftech MCP355 12v DC Pump a u nas XSPC Top jak pises? Ktere reseni je lepsi? A co hluk, ktere cerpadlo bude tizsi?Gr8 Vivec píše:pokud budeš brát ze sidewinderu tak bych dneska bral ddc 3.2 a u nás koupil xspc top, nebo pokud chceš komplet z jednoho shopu tak s petra's top
mockrat diky, takhle polopaticky sem to potreboval, jinak s tim niklem sem to myslel tak ze nechci hlinik ani kdyby byl poniklovanej. S tim EK Supereme sem to nevedel, asi sem cetl na XS naky stary forum kde se prave DS4 rev 1.0 resilo ze tam nejde. S tim radiatorem se teda asi spokojim i s tim blackice jestli je ten rozdil tak malej, ale cetl sem ze je pomerne restriktivni. Jde mi o to ze tam rozumne pridelam max 1x360 (480 u zby mi mooc couhal) a pak maximalne na zadni fan bud 120 nebo mozna by se tam vesel 240, to musim promerit estli by necouhal moc nahoru pac ten horni mi asi bude trochu couhat dozadu za case (asi aspon cast s fitinkama aby vedly dolu a nemusel tam davat kolinka), na tu horni pulku by teda potom foukal ohratej vzduch ze zdroje i kdyz teda ten ma u mne tak 27-30, ale pokud ten black ice 360 to sam ochladi na cca 30 tak to asi nebude fakt mit cenu. Na druhou stranu kdyz by jako prvni sel ten mensi co nasava zevnitr a pak to slo do toho velkyho co nasava zvenci, tak by tam rozdil ve vysledku bejt mohl. Este teda k tem radiatorum, videl sem u lidi ze maj v jednom loopu vic nez jeden radiator, nechapu teda proc to mezi bloky nefunguje, prijde mi ze ohrata voda z cpu by se este pred gpu mohla trochu zchladit. Nicmene by me este zajimalo pokud budu mit dva, tak je teda lepsi je zapojit hned za sebe (seriove) nebo paralelne pomoci nakejch rozdvojek? Logicky mi pripadne ze asi za sebe pac to ochlazeny se pak chladi este jednou, navic paralelne mozna bude vic restriktivni, ale videl sem tu v galerii naky zapojeny i paralelne.Gr8 Vivec píše:tak to vezmeme postupně- thermochill je nejlepší, tj. pokud do toho chceš vrazit 2x tolik než za obyč radiátor a mít o 2°C míť tak určitě TC, nejlíp ho nakoupit přímo na thermochill.com, což je jejich domovská stránka, je to z GB takže bez cla, pošta cca 20 liber, imho lepší je vzít dva levnější radiátory
EK Supreme už se dělá dávno s uchycenim který se vejde všude
dávat radiátor mezi bloky je zbytečnost, voda se v bloku ohřeje o nula nula nic...
jinak okruh ok, hliník tam neni, niklu se neboj, ten je good
a flow rate vs. pressure drop- vem si to takhle:
pumpa při maximálním průtoku nedokáže vodu vytlačit do žádný výšky, a při maximální možný výšce bude průtok nulovej, a PQ charakteristika tohle zaznamenává, a každá komponenta má v závislosti na průtoku určitou restriktivitu, která se se zvyšujícím průtokem zvedá, hrubě řečeno, pokud budeš mít slušnou pumpu tak tě to vůbec nemusí zajímat...