Diablo 3

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Diablo 3

Příspěvek od Nordir »

Otazka je jak pozname nebo hra pozna top item ktery ma byt udajne account bound ... jo a Ancient crypt porad dokola ale je to napalicu :lol: za necelou minutu se tam da ve WW zabit cca 150monster a jedes to porad dokola.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Cooper69
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cooper69 »

myslim že hra by to poznala jednoduše. Jako s archonovýma craftama by tam prostě byl maximální stat, možná by mohli mít nějakym způsobem otipovaný nejlepší next gen affixy. Něco takovýho
Provedení neni problém, jen by mě zarazilo, kdyby dal blizzard prostě jasný vodítko k tomu, která legendárka je jasná k rozložení. Věděl bys to dřív, než by ses po identifikování podíval na staty.
Ahoj.
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Hra to pozná, když drop sama tvoří :D Na prezentačním videu z gamesconu o tom mluví. Padne kladivo 2hand a když bude smart-drop, tak staty rollnou na tvojí postavu. Nevím přesně jak, ale týká se to minimálně base statu STR, INT, DEX, takze u Barba bude mít smart-drop kladivo automaticky STR z nejvyššího slotu/vysoké hodnoty. Možná to ovlivňuje i další staty např. budou 3 smart staty... těžko říct. Pokud stejný kladivo-smart-drop padne mágovi, bude mít na něm rollnutý vysoký INT.

Týká se to rare itemů i legendary.

Ah sheeet... něco podobnýho, jako farmení jedné jeskyně 1x1m jsem čekal :/ Asi zůstanu u svýho runu pro zachování duševního zdraví.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

V te jeskyni i solidne diky MP10 padaji legendarky ... tam se daji nafarmit klidne 20-30legendarek za hodku. Podminka run pod minutu a MP10 - elity tam zabijet nepotrebujes
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

A nepamatuješ si, kolik XP/hod jsi tam dokázal vytáhnout? Chodím - jak jsem psal - 5xNV a hned do Fields of Misery. Další elity ignoruju, když jsou tuhé, a držím odhadem přes 120M_XP/hod. Run trvá tak 15-25min (MP10) záleží, jestli je tam decaying crypt. Legendárky typu "spirit stone ilvl 61" už ani nesbírám. Jinak spam itemů na MP10 je něco šílenýho. Postnu sem screen, až nějaký pěkný udělám. Často mám přes půl obrazovky text s předmětama :/

EDIT: prostě krása
Obrázek
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Bohuzel ne ale tusim ze tolik to urcite nebylo.(je fakt ze jsem to jezdil pred patchem :-D) Jinak mohli dat moznost zobrazovat jen zlute itemy.
Cooper69
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cooper69 »

hehe, dropu jak ******** a zajímavý je leda tak ten ring a saif. Ostatní bych nechal ležet xD.
Jak znám Nordira, tak ten by sebral jenom ten ring, protože saif neni iLVL63, žeáno :mrgreen:
Ahoj.
Cooper69
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Cooper69 »

donutili jste mě použít google a doplnit si vzdělání. Našel jsem toto:
of course drops are affected by the AH
což má pocházet od bashioka a byl to důvod ke vzniku mnoha flamu. Originální post jsem teď nenašel, ale bashiok se k tomu později v podstatě přihlásil.
The AH doesn't have any affect on the literal drop rates of items depending on what's available.

What I said, and what is true, is that with far more players and an increased proliferation of item trade, we have to factor in how many items are being found by players and how quickly a player can gear up by 'sourcing' items from others through trade and the convenience of the gold auction house.

It has nothing to do with the auction house per se, but the general ease at which players have access to more items than they would without it and us needing to keep that in mind while balancing drops. It would be rather poorly thought out if we balanced drops completely ignoring all of the ways players can gear up, and trading is certainly one of them.

Obviously everyone wants the best gear possible as quickly as possible, and us attempting to mediate that through design that takes all factors into account is not always going to be a popular notion.
pak na to ještě reagoval chang
"The auction house obviously provides an incredible service to allow for very easy trades between characters, and essentially blows out the wide range of items you could have available to you at any one time. So, in fact, the AH has to be a factor in how we drop items. On one hand you have a huge benefit because you can buy and sell items very easily, as opposed to having to post up WTS threads in the old USEast trading forums, but on the other end it does impact the item pool economy with the inherent ease at which you can trade items. If the AH existed but wasn't a factor at all into how items dropped/rolled, the economy would be completely tanked within a matter of weeks."
na battle.netu se to probírá tady: http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/5575468638

závěr si udělejte sami, pokud to umíte.
Ahoj.
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Mno, závěr chápu tak, jak jsem jej chápal vždy. AH neovlivňuje drop ve smyslu "secret live update".

Tohle se snaží někteří pacienti stále tvrdit: "Hra upravuje drop za běhu pro každého konkrétního hráče na základě obsahu AH. Protože několika botům zrovna popadaly legendárky, tak tobě systém legendárky zakázal, aby tě to hnalo do RMAH... atd atd"

Naprostá retardárna obvykle založená na výzkumu typu: "Včera mi padly 2 legendárky a dneska žádná, bůůů, hůůů. Nutí mě to jít do RMAH."

Nicméně je logické, že když hra obsahuje AH funkci a hraje se online, tak při vývoji hry a při vývoji patchů designéři upravují drop-rate s ohledem na tento fakt. Drop-rates jsou ale veřejné, měřitelné a měření odpovídají uvedeným hodnotám od Blizzu >> viz rozsáhlý topic na diablofans, co jsem tu několikrát postoval.

============

A na závěr to nejlepší. Zamyslel se vůbec někdo nad tím, kolik Blizz doopravdy vydělá na RMAH, že konspirátoři tak přeceňují význam RMAH? Vám povím, že vydělá úplný prd a pro firmu nemá žádný vliv, jestli to zrušej nebo ne... trocha počítání :)

Budu sázet čísla z rukávu, takže realita je jinde...
- WoW hraje 10M hráčů a každý měsíc platí 10E
- Blizz uvažoval, že zruší poplatky, protože na mikrotransakcích vydělává víc
- Z toho plyne, že Blizz má z průměrného hráče WoW minimálně 20E měsíčně
- Dejme tomu, že Diablo 3 hraje 10M hráčů měsíčně
- Aby měl Blizz z hráče D3 to co z hráče WoW, musel by každý D3 hráč měsíčně v RMAH utratit 133E !!! (bo Blizz má jen 15%)

-> jenže D3 reálně hraje měsíčně sotva 20% hráčů, co hraje WoW
-> ne každej hráč, co hraje D3 je ochotnej utrácet v RMAH, je to sotva každej 100tej
-> když už utrácí v RMAH, tak to fakt není 133E měsíčně, ale s bídou 100x méně

=> Z toho plyne, že na základě těchto čísel má Blizzard z každého hráče D3 100*100*5 = 50 000x menší příjem, než z každého hráče WoW. Proč by firma dělala takové haló a tajnosti kolem RMAH? Aby vydělala jeden dolar navíc za každých padesát tisíc?

...to ani nerozebírám právní stránku RMAH, jaký by to byl průser, kdyby o tom Blizz něco zatajil. Většina států by chtěla zpětně doplatit daně po překlasifikování produktu ze zábavy na hazard, žalovali by Activision-Blizzard a zpokutovali jej až do doby kamenný.

HOWG about "drop is controled"
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

tl;dr verze: pustil si hubu na spacir a pak to hasil jak mohl,drop je dojebanej zamerne kvuli AH aby nebyla preplnena top itemama
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

TO: TankGeorge

NJn proto je pro Blizz sakra vyhodne kdyz si lidi koupej Annual pass a podepisou wowko na rok a k tomu dostanu D3 zdarma. Akce byla pred rokem a pul a podle me to same bude s D3 datadiskem.
Mozna opet bude moznost k rocnimu predplatnymu wowka dostat datac D3 zadara.
Tentokrat na to ale prdim, beta access k Wow dalsimu dataci je k nicemu a buhvi kdy vyjde, to je dalsi vec. Muze to byt jen spekulace, ale podle me neco podobnyho zase udelaji.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Nevím, kterej špacír myslíš, ale drop ve hře je dojebanej, protože prostě je dojebanej. AH v tom figuruje pouze tak, že ten dojebanej drop padá v menším množství, než by byl padal bez AH - což je strašlivá představa viz screenshoot.

On si Blizz dobře spočítal, že je třeba zlepšit drop, aby tu hru vůbec lidi hráli. Budou-li ji hrát, budou taky kupovat kosmetický peechoviny v podobě petů, modelů a aura-efektů.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

TankGeorge píše: On si Blizz dobře spočítal, že je třeba zlepšit drop, aby tu hru vůbec lidi hráli. Budou-li ji hrát, budou taky kupovat kosmetický peechoviny v podobě petů, modelů a aura-efektů.
to maji prijit mikrotransakce? :shock:
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

TG: If the AH existed but wasn't a factor at all into how items dropped/rolled, the economy would be completely tanked within a matter of weeks.

Nejen mnozstvi, ale i staty.
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Nic potvrzené není, ale dá se to tušit. Teď bude Blizzcon někdy - listopad - a tam plánují oznámit shitloads info ohledně D3, datadisku a vylepšení Battlenetu. Hlavně na ta B-net vylepšení jsem zvědavej. Už ve Starcraft forech se o tom mluvilo, že když se lognu do SC2, D3, tak tam chcípl pes. Teď jak dolovali data z PTR klienta, tak se tam objevili náznaky Klanů, guild, ladderu atd. Třeba tam vyjde na povrch placení za nějaké kosmetické kravinky.

ED: Hned první bluepost v daném topicu:
Bashiok píše:
randomconspiracynoob píše:The drops you get will be determined by the current stock of the AH. If the market is flooded with good items, you won't see as many drop in the game.

I specifically clarified the exact opposite of that in the text you quoted.
AH ovlivnilo loot ve hře pouze jako faktor při vývoji. Lootu je méně a je menší šance, že rollne dobře - z principu, jak staty rollujuí - než by tomu tak bývalo bylo, kdyby nebyl AH. Loot je napiču a byl by napiču tak jako tak. Bo princip lootu je špatný, bez ohledu, jak je nastavený drop rate a zvýšena šance na roll vyšších statů = bez ohledu na AH.
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Ano, to je to co pisu. Ze nejen mnozstvi ale i velikost statu.

Nebyl by zadnej problem aby nastavili roll affixu na infernu treba 70-100 misto 20-100. Pak by item mel nejmin 70 str (140 s double rollem) misto 20. Jenze to neudelali, protoze AH. Kdyby byly vyssi rolly, tak by tak napicu byt nemusel. Docela casto mi pada neco co ma dobry slozeni statu, ale je jich malo.

btw, za posledni 3 vecery farmy 1200 zlutych itemu. Zadnej normalni zlutej co by se dal pouzivat. Vsechno co se prodalo byly botersky ringy a amulety s GF, nejaky -lvl zbrane a planek na craft lege setu. Asi 10 legendarek typu ivory tower, hellcrap atd. a jedina prodejna setovka, inna chesta.
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Já prostě vidím rudě, když někdo píše, že "AH kontroluje" drop. Nebylo by-li AH, tak je loot dobrej. Asi jsem se špatně podíval, co píšeš - nebylo by to poprvé ani naposledy x|

Nicméně od vydání hry už s lootem dělali spoustu kokotrmelců:

a) Zvedli šanci na drop rare/legendary (kvalitu itemů) - několikanásobně - skrze MF/paragon.
b) Zvedli počet droplých itemů obecně skrze monster power.
c) Zvedli šanci na roll vyšších afixů díky monster power, bo všechny itemy na MP1-MP10 můžou mít ilvl 63 afixy bez ohledu na ilvl itemu.
d) Přepracovali legendary/set items.

Snad jedině posledně vyjmenovaný opravdu reálně vylepšil loot. Zvyšování šance na kvalitní drop/roll nikam nevede.
Prince
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Prince »

Ahoj kolegové,

potřeboval bych konečně dokončit Hellfire ring. Ten exp bonus mi stojí za snížení statů, ale nemám zatím ani jeden, nemám štěstí na drop na MP6. Mám asi 3 The Devil's Fangs a z ostatních bossů mi to prostě nepadá.

Má někdo zájem o Uber bosses run?

Mašinky mám aktuálně 3, ale rád bych aby případný spoluhráč přihodil svou troškou do mlýna.

Vzal bych Wizarda 60(31) 136k DPS (zanedlouho víc).

Můj battletag: Princeptor#2116 (pošlete mi invite do friendlistu a domluvíme se online)

Díky!
Intel i5-4570 ES + Coolermaster Hyper 212 Plus l Gigabyte GA-Z87-HD3 l 2x 4GB DDR3 Crucial Ballistix Tactical CL8 1600Mhz l
MSI GeForce GTX 1060 AERO ITX 6G OC l Samsung SSD 850 EVO - 250GB | HDD 250 + 1000 GB SATA II l Seasonic S12II-620 620W l Fractal Design Define R3

Logitech G502 + G413
Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Bez_n1ck »

Taky bych šel, ale mám wizze jen 58k DPS, takže jsem spíš tak na okrasu. Potřebuju, aby to tahal někdo jinej. IMHO míň jak MP6-7 nemá smysl na tohle chodit.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
Prince
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Prince »

Přesně tak, menší MP jsou s mým štěstím automaticky ztrátou času a Infernal machine...
Intel i5-4570 ES + Coolermaster Hyper 212 Plus l Gigabyte GA-Z87-HD3 l 2x 4GB DDR3 Crucial Ballistix Tactical CL8 1600Mhz l
MSI GeForce GTX 1060 AERO ITX 6G OC l Samsung SSD 850 EVO - 250GB | HDD 250 + 1000 GB SATA II l Seasonic S12II-620 620W l Fractal Design Define R3

Logitech G502 + G413
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“