Far Cry 3
Moderátor: Baneshee
- durod
- Středně pokročilý

Re: Far Cry 3
jak pise Paul, kdyz jsi nastavite detaily, aby to nesjizdelo pod 60fps + fps limiter na 58 + vsync on, bude to lahoda pro oci
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- RiCK
- Začátečník

vsync on, detaily a rozlíšenie najnižšie, konštantných 60fps a stuttering jak prase. I len krátka prechádzka po pláži, fps furt 60 a furt stuttering... Tož a na čo je vlastne fps limiter? Kde ho zapnem a jak? 
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- Hlavson
- Začátečník

Nastavení na nižší detaily s vsync a FPS lockem je sice řešení, ale za cenu snížených detailů. V mém případě stejně počkám na další patche. Hra by měla jet pěkně i v 40 - 50 FPS a né že musím snižovat detaily atp. abych se dostal na konstantních 60.Paul píše: Já hrávál CS 1.6 několik let. 100% času 100fps, jinak se to hrát ani nedalo.
Když říkám že tu stutering nemám, tak ho tu nemám. Tak netvrď žvásty. Svoje nastavení jak jsem docílil absence stutteringu a 100% času 60fps už jsem tu postoval. Pokud ti to nefunguje, to je škoda. Mimochodem kamarád má GTX470 s nejnovějšími drivery, a také žádný stuttering.
Ale jinak jsem hru už dohrál, užil si jí, ale znovu jí rozjedu až bude venku víc patchů, hlavně na odstranění HUDu abych nemusel používat dll hacky.
- durod
- Středně pokročilý

@rick
to je zvlastni, ze mas i tak problemy, nemuze to byt slabsim CPU?
to je zvlastni, ze mas i tak problemy, nemuze to byt slabsim CPU?
- RiCK
- Začátečník

Sledoval som zaťaženie a ani jedno jadro nebežalo na 100%, väčšinou tak 60-75%
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já žádný fps limiter paradoxně zapnut nemám...vsync mám 1 a frames ahead taky 1.durod píše:jak pise Paul, kdyz jsi nastavite detaily, aby to nesjizdelo pod 60fps + fps limiter na 58 + vsync on, bude to lahoda pro oci
No tak v tom se lišíme, mě 40-50 fps nestačí v žádné hře, vždycky raději snížím detaily abych měl 60.Hlavson píše:Nastavení na nižší detaily s vsync a FPS lockem je sice řešení, ale za cenu snížených detailů. V mém případě stejně počkám na další patche. Hra by měla jet pěkně i v 40 - 50 FPS a né že musím snižovat detaily atp. abych se dostal na konstantních 60.Paul píše: Já hrávál CS 1.6 několik let. 100% času 100fps, jinak se to hrát ani nedalo.
Když říkám že tu stutering nemám, tak ho tu nemám. Tak netvrď žvásty. Svoje nastavení jak jsem docílil absence stutteringu a 100% času 60fps už jsem tu postoval. Pokud ti to nefunguje, to je škoda. Mimochodem kamarád má GTX470 s nejnovějšími drivery, a také žádný stuttering.
Ale jinak jsem hru už dohrál, užil si jí, ale znovu jí rozjedu až bude venku víc patchů, hlavně na odstranění HUDu abych nemusel používat dll hacky.
Ikdyž pár her s framerate lockem jako LA Noire jsem přetrpěl, ale štvalo mě to.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- durod
- Středně pokročilý

to neznamena, ze nejsi brzdeni pomalym CPU. Cast cipu muze jit klidne na 100% a tim brzdi celek
@Paul, ja ten limiter pouzivam kuli odstraneni lagu pri vsync on. Ale ve FC3 neni potreba, reps. lag je minimalni...
@Paul, ja ten limiter pouzivam kuli odstraneni lagu pri vsync on. Ale ve FC3 neni potreba, reps. lag je minimalni...
- zhor
- Začátečník

To jako ze ty savy z 1.02 nefungujou oficialne? Jeste ze jsem zatim 1.03 nedaval, to bych se ztoho asi posral, uz takhle jsem musel hrat znova kvuli jedny 'zacykleny' misi. Zjistil jsem taky ze zamrzani hry je v DX11 daleko castejsi, takze bohuzel musim jet v DX9 i kdyz GK huci skoro furt naplno.kotas píše:..Mě pomohl až patch 1.03 abych mohl normálně hrát a ještě větší prdel na tom je, že mi nefungují SAVE z předešlé verze 1.02, takže jsem dojebaný, ale začal jsem jrát znovu..
Jinak stuttering/lag zadnej nemam, jediny co mi kazi dojem z jinak dobry hry je to obcasny zamrznuti kvuli kterymu musim celou misi opakovat takze je delam 2-3x (mam 12h=28%) a pak nektery videosekvence s idiotskejma kecama ktery nejdou preskocit. Myslel jsem ze me z toho klepne, kdyz jsem mel chranit chlapa pred nastupem do helikoptery ve videu s umyslne roztresenou ostrelovackou, jakej to kurva melo smysl, proc me normalne nenechaj vybrat jak to udelam?
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
- RiCK
- Začátečník

Možno na tom dačo bude:

Bohužiaľ môj kus viac než 3,5GHz. nezvláda a aj to je už preňho utrpenie. A naviac mám len box s 12cm. fanom :/
No nič, snáď vyjde nejaký patch

Bohužiaľ môj kus viac než 3,5GHz. nezvláda a aj to je už preňho utrpenie. A naviac mám len box s 12cm. fanom :/
No nič, snáď vyjde nejaký patch
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já měl verzi 1.01 (vydání), pak 1.02 i 1.03 a saves mi vždycky fungovaly správně.zhor píše:To jako ze ty savy z 1.02 nefungujou oficialne?kotas píše:..Mě pomohl až patch 1.03 abych mohl normálně hrát a ještě větší prdel na tom je, že mi nefungují SAVE z předešlé verze 1.02, takže jsem dojebaný, ale začal jsem jrát znovu..
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nevím jestli to je normální, ale taky se Vám děje, že se Vám dokreslují některé předměty ve hře cca na 10 metrů třeba? Nemyslím, teď že Vám doskočí textura na objekt, ale čím víc se blížím tak tím víc se detailnějc dokresluje, ale kostičkovaně, až je to ok. Přijde mi to divný, nikdy v jiné hře sem to neviděl. Asi by to chtělo screen pro lepší představu
Zkoušel jsem různá nastavení, ale vše stejné.
to Kotas: ne obrak, ale obrázek (je to v nastavení frames ahead)
Naposledy upravil(a) Walker dne pon 17. pro 2012, 13:55, celkem upraveno 1 x.
- RiCK
- Začátečník

Ano, presne ako popisuješ
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jaký máš geometry detail? Já to mám na ultra a tohle dokreslování je až daleko, takže to při hraní nijak nerušilo (jen při letu rogalem je to stále dost vidět).Walker píše:Nevím jestli to je normální, ale taky se Vám děje, že se Vám dokreslují některé předměty ve hře cca na 10 metrů třeba? Nemyslím, teď že Vám doskočí textura na objekt, ale čím víc se blížím tak tím víc se detailnějc dokresluje, ale kostičkovaně, až je to ok. Přijde mi to divný, nikdy v jiné hře sem to neviděl. Asi by to chtělo screen pro lepší představu![]()
- Riku
- Začátečník

Taky se mi některý objekty dokreslujou i na vzádenost 10m. Když se rychle otočím tak klidně velký balvany, kusy domů apod. Dokresluje se to tak divně, po pixelech.. Při ultra nastavení...
PS5 Pro | LG OLED CX55
- kotas
- Středně pokročilý

...taky se mi to děje - myslím to "dokreslování" textur, nebo jak to nazvat, to je vlastnost, dělá to skoro asi každému - kdo má geomteric detail na nižších detailech, co jsem pochopil..jámám střední, a stíny taky, vše ostatní na max. včetně DX11 apod.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- Walker
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
fajn, už sem myslel, že mám třeba něco s grafickou kartou nebo ovladačema
přijde mi celá ta grafická stránka taková trochu odfláknutá 
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Jak že to spustím DLCčka?
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- zhor
- Začátečník

Nainstaloval jsem patch 1.03 a stejne to v DX11 zamrzava i kdyz zda se ne tak casto. Dojde k tomu vzdycky behem videa na konci mise pred ulozenim, takze to pak musim delat cely znova. Nezbejva mi tak nez prepnout na DX9 kde to nedela, potom ale bohuzel GK z nejakyho duvodu zere a topi jak ve Furmarku. Nastesti to aspon neni na ukor kvality zobrazeni. Tohle se jim teda vuuubec nepovedlo.
Jinak ty videosracky co nejdou preskocit a jeste po me chtej mackat cudliky jsou nejvetsi herni zhovadilost 21. stoleti a bohuzel jak mor infikujou vsechny novy hry. Tohle uplne kurvi znovuhratelnost, protoze kdo by mel chut prochazet tim utrpenim znovu a znovu. Kde jsou ty casy esencialni hratelnosti Half Life ap. kde byla volba jen na hraci jak a kdy bude co ve hre delat...
Jinak ty videosracky co nejdou preskocit a jeste po me chtej mackat cudliky jsou nejvetsi herni zhovadilost 21. stoleti a bohuzel jak mor infikujou vsechny novy hry. Tohle uplne kurvi znovuhratelnost, protoze kdo by mel chut prochazet tim utrpenim znovu a znovu. Kde jsou ty casy esencialni hratelnosti Half Life ap. kde byla volba jen na hraci jak a kdy bude co ve hre delat...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Neříkám že je to nějak cool to mačkání všemožných tlačítek ale mě to nevadí. Když to autoři dobře udělají tak v tom nevidím problém. Co se pamatuji tak snad první hra ve které to bylo (C.B. Jericho) tak to měla otřesně provedené a vždy si projít tím mačkaním bylo o nervy.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- L.i.b.o.r
- Začátečník

-
Ahoj, chtěl jsem se zeptat. Koupil jsem si hd7850 a k ní dostal kupon na FC3. Promo code jsem zaregistroval na AMD stránkách jak bylo v návodu, ale key na email mi nepřišel, přitom je to už 6 dní. Tak by mě zajímalo za jak dlouho mi to příjde jestli stím nemá někdo zkušenost. Díky
CPU Intel i5 3470S, RAM 2x4Gb Kingstone Fury 1866Mhz, iGPU, HDD WD 500GB, SSD Crucial M500 120GB, Mechanika Samsung Blu-ray SB-123L, PSU Fortron 500W, OS Win10 Home 64bit