Problémy s teplotou CPU? Obecne reseni zde!
- L.i.b.o.r
- Začátečník
-
Re: Problémy s teplotou CPU? Obecne reseni zde!
Zdravím, měl bych takový dotaz, před rokem jsem si koupil pc jenže jsou na něm pečetě tak ho nemůžu rozdělat, tak se chci zeptat jestli tyhle teploty (viz. obr.) jsou na reklamaci a čemu mám věřit Everestu nebo speedfanu? Jedná se o cpu E2160 s org. boxem, měl jsem ho zatížený v ORTHOSu 8min.
CPU Intel i5 3470S, RAM 2x4Gb Kingstone Fury 1866Mhz, iGPU, HDD WD 500GB, SSD Crucial M500 120GB, Mechanika Samsung Blu-ray SB-123L, PSU Fortron 500W, OS Win10 Home 64bit
- Stano K.
- Středně pokročilý
Na reklamáciu asi nie, ale pomohlo by keby že namontuješ ventilátory dopredu na nasávanie čerstvého studeného a dozadu na vyfukovanie teplého vzduchu - tj spravit airflow viz: http://www.noctua.at/images/faqs/nh_u12 ... flow_1.jpg
- ICEBRETON
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
zkus taky trochu snizit vcore, 1,3V se mi zda zbytecne moc na tech 1,8GHz. Teplote to dost pomuze.
NTB: ProBook 4740s
- OndraSter
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
1.3V je +- default, bývá v rozmezí 1.25 - 1.325V.
Ale zkusit to můžeš taky.
sTano: pokud má zapečetěno tak to nerozebere a nepřidá větráky.
Nethrottloval by procák při tý teplotě?
Ale zkusit to můžeš taky.
sTano: pokud má zapečetěno tak to nerozebere a nepřidá větráky.
Nethrottloval by procák při tý teplotě?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- traxiiik
- Mírně pokročilý
Když zajdeš do obchodu tam kde jsi to koupil a řekneš že by jsi chtěl přidat větráky tak si myslím že není problém (aspon u nás to tak funguje)
- L.i.b.o.r
- Začátečník
-
to máš pravdu, problém to není teď tam zrovna pujdu na výměnu zdroje a koupím asi ještě chladič na cpu a ty větřáky nějaky, jinak vám všem děkuji.
procesor se při této teplotě chová normálně a ještě bych měl takouvou otazečku, jakou max. teplotu ty jádra vydrží? A jaktože nemám na reklamaci narok vždyt intel udáva max. teplotu 61,4 stupnu.
procesor se při této teplotě chová normálně a ještě bych měl takouvou otazečku, jakou max. teplotu ty jádra vydrží? A jaktože nemám na reklamaci narok vždyt intel udáva max. teplotu 61,4 stupnu.
CPU Intel i5 3470S, RAM 2x4Gb Kingstone Fury 1866Mhz, iGPU, HDD WD 500GB, SSD Crucial M500 120GB, Mechanika Samsung Blu-ray SB-123L, PSU Fortron 500W, OS Win10 Home 64bit
- Varimathras
- Začátečník
-
Čauky mám Intel 6750, přetočil jsem ho na 3,2 GHz, s původním boxovým chladičem měl po hodině Orthosu 73st. dnes jsem na něj šoupnul Noctuu NH-U12P, ale teplota spadla jen k 66st. Zkoušel jsem ho utáhnout na doraz, pak trošku povolit, pasty je tam dost, ale ta teplota se mi zdá pořád moc vysoká. Přitom v idle mají obě jádra 39st. Není to divný? Dík za rady
- traxiiik
- Mírně pokročilý
To muže být ten problém, moc pasty brání dobrému přenosu tepla.Varimathras píše:pasty je tam dost
- ThomasVT
- Začátečník
-
dotaz... E5200 chlazen AC freezerem 7 PRO...napeti ma 1.2825V! frekvence 2.5GHz@4GHz teploty MAX 58stupnu v zatezi testovano orthosem... je to mozne na tomto napeti provozovat bez ztraty zivotnosti? na wikipedii udavaj ze se provozuje na 0.85V - 1.375V tak se v toleranci...je mozny to takle provozovat bez ztraty zivotnosti nebo je to moc? dik...
Ryzen 5 1600@default,ASUS Expedition GTX 1050Ti 4GB@default, 2x8GB Kingston HyperX 3200MHz,ASUS RoG Strix B350-F, Samsung 850 SSD 250GB, Seasonic Focus plus GOLD 550W
- traxiiik
- Mírně pokročilý
Je to strašně moc, to CPU ti za 20 let odejde !ThomasVT píše:dotaz
Ne, při pěkným napětí solidní takt.
- ThomasVT
- Začátečník
-
dix... no budu zkouset ubirat postupne napeti no... todle sem zkusil random.. predtim jel pri 1.1625 na 3.5 tak sem zkusil tohle pridat a jede na 4 hehetraxiiik píše:Je to strašně moc, to CPU ti za 20 let odejde !ThomasVT píše:dotaz
Ne, při pěkným napětí solidní takt.
Ryzen 5 1600@default,ASUS Expedition GTX 1050Ti 4GB@default, 2x8GB Kingston HyperX 3200MHz,ASUS RoG Strix B350-F, Samsung 850 SSD 250GB, Seasonic Focus plus GOLD 550W
- Panzer
- Nováček
-
Nazdar! Mam taky mensi problem s teplotou cpu-core 2 quad q9550 2.8GHZ.Teraz trochu taktujem hd4870 tak skusam v 3d vantage.No a teploty meriam cez hw monitor,ked dobezal vantage tak som pozrel na teploty cpu a co nevidim?Telplota prveho jadra v burne bola skoro 70 stupnov,mozno si poviete ze co je na tom ale ked som kukol na dalsie 3 jadra tak tym sa drzala teplota okolo 60 stupnov +- 2 stupne.A taktiez ked pozeram na teploty v klude tak mi ukazuje : 1.jadro - 60 ,ostatne 3 jadra okolo 50!Neviem ci je to problem alebo nie.Inac taktovat neplanujem cpu lebo to neviem takze kde moze byt problem,mozno vetranie ale neviem.Dik za odpoved.
- EpileptickyKrecek
- Začátečník
Čau,čau. Dostal se mi pod ruku E7300 a má zajímavé teploty s chladičem Xigmatek HDT-D1264. idle ještě beru tam má max 44 stupňů ale v burnu se dokáže vyšplhat až na 62..... vše je v stock taktu. Na chladiči Hp trubice nejsou vůbec zahřáté,packy jsou správně zacvaknuté,pasta v přiměřeném množství..... Je to čidlem? Chladičem?
- kotas
- Středně pokročilý
Čidla? Možná..EpileptickyKrecek píše:Je to čidlem? Chladičem?
Podle mě to bude nerovnou plochou povrchu procesoru. Chladič je v pohodě
- hanslama
- Nováček
-
Je mozne aby procesor nastydl ? Mam totiz E7300, orig. takt, v klidu teplota 16 stupnu celsia a po 8 hodinove zatezi 28 stupnu celsia. Neni to nejak malo ? Chladic mam Noctua NH-U12P na 900 otacek/min
- EpileptickyKrecek
- Začátečník
plochu jsem dnes kontroloval je uplně rovná (měřeno okem )kotas píše:Podle mě to bude nerovnou plochou povrchu procesoru. Chladič je v pohodě
- traxiiik
- Mírně pokročilý
To bude nejspíš čidlo, btw čím měříš ?hanslama píše:Je mozne aby procesor nastydl ? Mam totiz E7300, orig. takt, v klidu teplota 16 stupnu celsia a po 8 hodinove zatezi 28 stupnu celsia. Neni to nejak malo ? Chladic mam Noctua NH-U12P na 900 otacek/min
- Varimathras
- Začátečník
-
Jestli nemáš počitač v mrazáku ,ale vážně čím měříš? ta teplota není správně.
- hanslama
- Nováček
-
Pocitac v mrazaku nemam Pokojova teplota 18-19C. Merim cidlem na CPU (Tcase). Core cidla mam zasekle, coz neni nic neobvykleho u 45nm procesoru. Teplota je podle mne spravne. Pri dotyku na Noctuu je uplne studena. Motherboard ma ted treba jen 21C a procesor 16C. Case mam Antec P182 a bezi tam je jeden ventilator (krome toho na CPU).Varimathras píše:Jestli nemáš počitač v mrazáku ,ale vážně čím měříš? ta teplota není správně.
EDIT: Bios mam posledni verzi a i predchozi 4 verze ukazovaly stejne hodnoty. Taky jsem jeste koukl kolik ze je frekvence a vcore pri idle. A kdyz dam ruku tam kde vyfukuje ventilator vzduch z case,tak ten vzduch je odhadem lehce studenejsi nez okoli.
Frekvence IDLE: 1,6GHz
Vcore IDLE: 0,98V
- Krovax
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
pokojova teplota 20C tak počítej že jádra budou mít tak 40C v idle. A burn třeba 52.
Voda by to uchladila třeba idle an 27C a burn na 33, ale výkoná voda.
Voda by to uchladila třeba idle an 27C a burn na 33, ale výkoná voda.