tak mám asi 2 týdny doma ty Speedlinky Medusa 5.1 a musim říct že mám pořádně překroucenej kabel. každou chvíli hraje jen levý sluchátko. na můj vkus trochu víc šuměj. Mimo to mě absolutně nevyhovujou velikostí, jsou hrozně velký a doslova mě padaj.
můžete mě poradit nějakou alternativu za ty speedlinky? Byl bych rád za nějakou osobní zkušenost třeba s těma Icemat Siberia.
využití: převážně poslech hudby, nějaké počítačové hry
cena: do 2000
velikost: spíš menší nebo středně velké
zvuk: 5.1-7.1 na ty hry
Na hry je nejlepsi stereo, klasicke hry nedokazou vyuzit 5.1-7.1 - Oni si totiz delaji vlastni "prostorovy dojem" a hra si jej udela na 3stejne takze se v tom pak nevyznas
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu.Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:* prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom *:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
to sem precet a na neznackove vezi (ne sluchatkach) overil...
Ja ti teda budu verit, ale nappis jak to teda je.
//edit: tak mi pride, ze nevis o cem mluvis, kdyz neodovidas
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu.Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
kup si aspon trosku kvalitnejsi stereo sluchatka od firmy co vyrabi audio veci a ne co vyrabi podlozky pod mys. v electroworldech maji ted sennheisery na poslech a pomerne hodne. i takove levne HD515 budou hrat lip nez ozvucena podlozka pod mys
ok, srovnam 3 lete uzivani Teac PowerMax HP-10 na audigy 4 pro a 2-3 mesicni pouzivani AKG 530 ltd na EMU 0202 jednou vetou. ve hrach se tato mainstream stereo sestava proti v podstate cinskym shitkam ani nechyta. prostorovy dojem byl perfektni, hutnost herniho zvuku uplne jina - > lepsi. hrat COD po siti s tema sluchatkama byla az neuveritelna vyhoda. proste toho cloveka za sebou slysis. na tech sluchatkach sis proste hrani vychutnal.
samozrejme po poslechove strance se to absolutne neda srovnavat...
staci?
//ale uz jsem to psal v diskuzi pod clankem na pct, na vice kanalova sluchatka potrebujes audigy karty s takovyma pikacovinama jako je EAX. potom toho cloveka za dverma skutecne uslysis.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:* prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom *:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Tohle srovnání nebude právě asi nejvhodnější. Když už, tak by to chtělo vyzkoušet aspoň na stejné zvukovce, v případě her podporující EAX. Navíc u klasických stereosluchátek (vyšší kvality) se výrobci snaží o nějaký předozadní prostor.
srovnani to je naprosto dokonale, kdyz si vemes, na co reaguju.
Ryck píše:Na hry je nejlepsi stereo, ...
asi dva tydny jsem jel s temi akg na audigy, takze to muzu porovnat i z tohodle hlediska. v podstate to bylo stejne jako s tou EMU... proste na hry stereo rozhodne neni nejlepsi a 5.1 sluchatka svuj vyznam maji.
jj, vím, na co jsi reagoval. Pořád je tu ještě ten druhý bod s předozadním prostorem (tvoje sluchátka jsem neslyšel, takže nemůžu posoudit). Některá sluchátka, která jsem měl (převážně Sennheisery) se hodně snaží o to, aby zvuk šel jakoby zepředu, pak to může být prostor dost zkreslený.
Každopádně moje zkušenosti jsou odlišné. 5.1 sluchátka jsem měl dvoje a nikdy to (pro mě) ke zlepšení prostorového vnímání nevedlo (prostor se rozšířil, ale identifikace odkud zvuk jde se nijak nezlepšila). Detailnost zvuků, byla ale u stereo sluchátek (ve stejné ceně, jako 5.1) mnohem lepší.
F1l1p: jo, drazsi sluchatka se o tohle posunuti snazi, u tvych sennu bych se divil, kdyby to nebylo, ale u me diky bohu nic. tohle je podle me blbost navozovat, sluchatka budou vzdycky sluchatka...
a poslouchal jsi to na nejake audigy? ono to vazne dost udela...
Pro mě je to určitě + (každopádně je škoda, že se nevydává hudba i v binaurálu (pro neznalé) -> ODKAZ , ODKAZ-> poslouchat na sluchátkách).
Teď mám doma X-Fi Go!, která mám mít podporu EAX 4, takže se na nějaké vyzkoušení sluchátek s ní chystám.
ted sem testoval ty tvoje nahravky a subjektivne muzu rici ze zpevacka pro stereu mi kricela do ucha a pri binarualu byla v tak 4m predemnou a ta krabicka sirek byla fakt supr, az me behal mraz po zadech jak sem dokazal urcit misto pohybu (skoro realita, jako by nekdo kolem vas chodil)
no tak asi na tohle mame rozdilny nazor... zkreslit zvuk se da mnoha zpusoby . jako na poslech hudby bych to nesnesl, ale ty sirky jsou vazne dobre. na filmy a hry idealni.
To není zkreslení zvuku (to je spíš nekvalitní ta nahrávka, která je na youtube + malý bitrate).
Na nahrávání se používá Dummy head (je vidět např. na stránkách headphone.com -> ten stojan na sluchátka asi za 2 mil.), která je tvarovaná, jako lidská hlava a v každém uchu má mikrofon.
Další nahrávky např. tady: http://www.binaural.nl/E_frame.html?htt ... _home.html
slova prosim a dekuji se uz nepouzivaji? za 500 kc toho moc nekoupis, vzhledem ke slusnemu stredobasovemu podani a izolaci hluku bych doporucil koss spark plug...
Enzo00 píše:Chtěl bych poradit jaký sluchátka k přenosnému DVD přehrávači?? Cena okolo 500Kč. Poraďte.
za 1. ty se ptas, jestli bys chcel poradit jaky sluchatka k prenosnemu DVD prehravaci. Tak ja odpovidam, ze nevim, protoze ti do hlavy nevidim.
Pak diky hodne domyslenemu kontextu jsem vyvodil, ze ty uz vis, ze chces poradit a ze v druhe "vete" upresnujes podminky. To bych odpovedel, ze to je hodne malo, a ze se ti urcite vyplati trochu prihodit, pro film by to neco mohlo umet (a v teto cenove kategorii bude urcote zaklad zachovat znacku/vedet, ze je to kvalitni kousek, aby se ti po trech dnech nejaky geniusky nerozpadli. BTW nevim, jestli sou pluginy to nej. reseni (osobne je nemam rad, ale k filmu mi pridou nevhodne)...
Treti "vetu" se snazim ignorovat, protoze by se mi jinak teoreticky mohlo zdat, ze se chovas povysenecky a ze beres jako samozrejmost, ze odpovime, ne-li ze nam odpovedet timto prikazujes a myslim, ze by se nikomu prilis nechtelo radit ti, pokud by se toto potvrdilo.
Prijemny den
Ahoj, chtěl bych také přispět. Konkréttně k typu sluchátek AKG K-701 a Sennheiser HD 650. Možná to pomůže k rozhodování lidí, kteří se o tyto dva typy sluchátek zajímají. Hraji na hudební nástroje a vůbec hudbu si vychutnávám,neskládám. Střelil jsem od boku, informace nejsou poslech samotný. Poprvé jsem si zakoupil typ K701. Dnes bych volil K702, ale to pouze kvůli vzhledu, K701 jsou v reálu ošklivá, AKG to K702 napravilo. Jinak jsou K701 velmi pohodlná, lehká, vůbec netlačí, zvuk je křišťálový, basy potlačené/utlumené. Jak potlačené/utlumené? Budu mluvit přímočařeji.No zkrátka čekáte, kdy na vás zautočí jako precizní výšky K701, ale pořád zůstáváte v očekávání. Výšky a středy jedou na 100%, ale bas na 75%. Po čase vám začne těch 15% na basu chybět, já si nezvykl. Tak teď k HD650. Pravý opak?, asi jste se to dočetli všude, já to četl dříve taky:) Prdlajs, je to úplně jiná liga. Jsou trochu hezčí, ale materiál nic moc. Na K701 najdete hliník, pravou kůži, na HD 650 jenom plast. Snad to vynahradí ta docela užitečná krabička ve které dostanete HD650 , k K701 přibalují jenom malý obdelníkový stojánek. No co se týče zvukového projevu HD650. Moje první píseň na HD650 byla od Monkey Bussines - Piece Of My Life, naběhla mi husí kůže. To se mi stalo s K701 pouze jednou, K701 jsou syrovější - do puntíku vám všechno přednesou tak jak to v nahrávce stojí, nekomppromisně. HD650 čarují. Basy se vám budou snažit vytlouct mozek naleštěným kladivem, a pokud budete mít mozek z kovu, tak to čisté, silné cinknutí vám propíchne bubínky. Pokud skládáte hudbu volte K701, ale jestli si hudbu chcete užít, jděte do HD 650. Ještě chci upozornit na zdroj zvuku. Zapomeňte na AC97 ve vašem PC, nebo jiné podobné zvukovky. Potřebujete zvukovou kartu s 24-bitovým převodníkem, já volil ASUS XONAR D2X. Pokud nemáte pořádný zdroj zvuku, raději sluchátka nekupujte, připadalo by vám totiž, že vás někdo podvedl, protože by nehrála tak jak jste si vysnili. Mějte se a bavte se. Honza
dnes po dlouhatanskym ocekavani mi dorazili sluchatka Sennheiser PC151, musim uznat ze za cca 1700Kč dostanete slusna sluchatka s velice dobrym zvukem v pomeru cena/zvuk
kdys vyctu vlastnosti:
+ vyrovnane podani celeho frekvencniho rozsahu
+ bytelnost konstrukce
+ kvalitni mikrofon
+ ovladaci clips na kabel (nejdrive sem se ho bal a ted sem rad ze tam je, hlavne inteligentni vypnuti mikraku)
+ me dobre padnou na hlavu
+ jen jeden privodni kabel
+ vhodne na poslech hudby
+ dobry zvuk ve hrach ( test na cs1.6 a cs:s)
+/- nekomu se mohou zdat male nausniky (cca. prumer 6cm)
- kabel neni resen jako kulaty po cele delce ale jen od sluchatek po clips, pak to je klasika dvojlinka
- chtelo by to lepsi zvukovou kartu integrovany Realtek HD proste nestaci, na X-Fi hrajou sluchatka lepe