Asus P5W DH Deluxe (775, 975X + ICH7R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
MiP
Nováček
Nováček

Příspěvek od MiP »

Nový Bios 1707. Primo na strankach podpory.

MiP
nikyklada
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nikyklada »

MiP píše:Nový Bios 1707. Primo na strankach podpory.

MiP
fajn dikes, uz stahuju
NTB-MSI GX610PX
PC1-Intel E6600, Asus P5W DH DLX, Corsair 2GB 800MHz CL4 A-DATA 4GB CL4, 4870 1024 DDR5, 2x Samsung SpinPoint T166 HD321KJ, SpinPoint T133 HD401LJ, TV analg+dig, Audigy 2.
LCD DELL 2408WFP, mys Sidewinder
PC2- 2200+XP Tbread, 2*512MB 266MHz, ATI 9700PRo, WD800JB
Mobil- Samsung SGH-i900 Omnia 8GB

peco30
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

1707 Bios

Příspěvek od peco30 »

Nenasiel by sa niekde aj upraveny aby bolo mozne do cipsetu pustit 1.85V (1707)
Jovanotti
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jovanotti »

Potreboval by som radu, mam Raptora X 150GB, chcem ho nechat solo zatial ako sys HDD.

Narazil som na problem ako ho vlastne nastavit v biose. Ked dam Standard IDE tak instalacia XP bez problemov, ale ked ho dam na AHCI tak mi raptora instalacia nenajde ani s F6 a pridanim ovladacov z FDD.

Mam pocit ze v AHCI sa to neda rozbehat. Nemam v tom uplne jasno. Dakujem.
Surgical
Začátečník
Začátečník

Raptor vs. AHCI

Příspěvek od Surgical »

WD Raptory jsou disky se SATA I. rozhranim. AHCI mod podporuji az disky se SATA II. rozhranim, takze asi mas smulu.
Jovanotti
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jovanotti »

Ano uz som na to prisiel je to ako vravis. Ale ide aj pod SATA I velmi rychlo, takze je to fajn.
Jovanotti
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jovanotti »

Da sa niekde na Slovensku zohnat Frontlinker k tejto MB?
GamerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GamerCZ »

Zdravim vas vsechny koupil jsem si tez desku jako ostatni tady,ale mnam technickej dotaz v manualu aji na webu pisi ze nejsou podporovany celerony se zbernici 533MHZ.Nenaslo by se nejaky reseni jak to obejit aby to toho celerona detekovalo a stabilne ta deska jela jedna se prejneji o procesor Celeron D355 3,33GHz 533MHz. :?
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Mam pocit, ze poridit tudle desku a cpat do ni Celerona je jaksi....nevyvazene. I kdybys toho Celera vytocil na 5GHz, jako ze ho nevytocis, stale bude slabsi, nez Core2Duo E6300 na zakladni frekvenci 1,86GHz....
mrakoplas
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrakoplas »

Jovanotti píše: Narazil som na problem ako ho vlastne nastavit v biose. Ked dam Standard IDE tak instalacia XP bez problemov, ale ked ho dam na AHCI tak mi raptora instalacia nenajde ani s F6 a pridanim ovladacov z FDD.
To je divné. Dnes jsem instaloval na Raptora /sice jen 36 GB/ Xp a v BIOSu jsem nastavoval před instalací AHCI, no a přes F6 to šlo jak po másle.
mrakoplas
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrakoplas »

Jinak jsem narazil na problém - při rebootu z win dojde ke krátkému výpadku napájení. Už se to tu probíralo a jak jsem to tu prolétl, tak by to mělo být vyřešené novějším BIOSem. Deska byla dodána s BIOSem 1407, flashnul jsem na 1707 - a jak předtím, tak i teď , to dělá stále. Chudáci disky.

Všiml jsem si takové maličkosti - měl jsem bootnuto z cd co dávají k boardu, abych si udělal disketu s ovl. pro SATA a pak jsem z toho vypadl přes ctrl alt del - a při tomto resetu k tomu krátkému vypojení napájení nedošlo - tak mne tak napadá, zda to není nějaký bug XP ???? Má někdo nějakou ideu co stím ???
Jovanotti
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jovanotti »

Aky mas zdroj? Taketo problemy nemam a ani som nemal. Mam Seasonic 500.
A k tomu Raptoru fakt neviem, svoju 150ku na AHCI nedam. Na anglickom fore som sa docital ze sa to neda.
GamerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GamerCZ »

Zdravim vas vsechny tak muzu jenom tuto desku doporucit jsme sni hodne spokojen zadny problemy.Jinak mam verzi biosu 1407 a zadny problemy nejsou vsechno jede jak ma :)
djstudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djstudio »

mrakoplas píše:Jinak jsem narazil na problém - při rebootu z win dojde ke krátkému výpadku napájení. Už se to tu probíralo a jak jsem to tu prolétl, tak by to mělo být vyřešené novějším BIOSem. Deska byla dodána s BIOSem 1407, flashnul jsem na 1707 - a jak předtím, tak i teď , to dělá stále. Chudáci disky.

Všiml jsem si takové maličkosti - měl jsem bootnuto z cd co dávají k boardu, abych si udělal disketu s ovl. pro SATA a pak jsem z toho vypadl přes ctrl alt del - a při tomto resetu k tomu krátkému vypojení napájení nedošlo - tak mne tak napadá, zda to není nějaký bug XP ???? Má někdo nějakou ideu co stím ???
tohle delalo s Biosama predtim , zkus 1506 s kterym jsem spokojen zadnej problem a Raptora mam take,vice disku take no problem.Win XP Prof SP2.No a jestli to neni nahodou tim co popisoval kolega ,ja na Raptora instalil jen system bez F6 mam udelanou automatic instalaci Woken se zaplatama,driverama a nastavenim nechtelo se mne drbat s klasickou procedurou.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3057 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x16GB - 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
mrakoplas
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrakoplas »

Jovanotti píše:Aky mas zdroj? Taketo problemy nemam a ani som nemal. Mam Seasonic 500.
Zdroj mám 460W AKASU.
mrakoplas
Nováček
Nováček

Příspěvek od mrakoplas »

djstudio píše: tohle delalo s Biosama predtim , zkus 1506 s kterym jsem spokojen zadnej problem
No můžu to zkusit změnit BIOS na 1506 z nyní používaného 1707....
GamerCZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GamerCZ »

Zdravim lidi tak mam prvni problem s touto deskou verze biosu 1801.Jedna se o problem kdyz jsme instaloval win xp SP1 vse slo v pohode,ale jak jsme chtel nainstalovat na cisty disk Win XP SP2 tak uz to neslo vzdy po bootovani to spadlo do modre smrti a ja nemam tucha zkousel jsme snad uz vsechno pameti kazdou zvlast jak v single tak v dualu a nic napeti pameti trosku zvednout vypnou druhej gigabit ethernet i 2hej ieee 1394 a nic.Disk mam jeste ATA 133.Prosim pomozte cim by to mohlo byt za vsechny dulezite info diky.
Jovanotti
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jovanotti »

GamerCZ píše:Zdravim lidi tak mam prvni problem s touto deskou verze biosu 1801.Jedna se o problem kdyz jsme instaloval win xp SP1 vse slo v pohode,ale jak jsme chtel nainstalovat na cisty disk Win XP SP2 tak uz to neslo vzdy po bootovani to spadlo do modre smrti a ja nemam tucha zkousel jsme snad uz vsechno pameti kazdou zvlast jak v single tak v dualu a nic napeti pameti trosku zvednout vypnou druhej gigabit ethernet i 2hej ieee 1394 a nic.Disk mam jeste ATA 133.Prosim pomozte cim by to mohlo byt za vsechny dulezite info diky.
Dal si ten HDD na spravnu zbernicu? Daj ho na zbernicu IDE vpravo, nie dole , tam to nepojde. Pri instalacii vsetko co ti netreba vypni a malo by to ist. Skus aj uplne ine pamate a skus v biose nastavit standart IDE bez AHCI podpory.
Laci
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Novy bios

Příspěvek od Laci »

PC: Asus P5W DH Deluxe, Core 2 Quad Q6600, Scythe Infinity, 4x 1GB Corsair DDR2 800 XMS2, Gigabyte 8800GT, WD Raptor 150 GB + RaptorX 150GB (RAID0), Seagate 1TB, WD 640 GB, Pioneer DVR-111D @ L, LifeVieW FlyTV Express X1 MST-T2A2, Avance B031, Seasonic M12 600W, Samsung SyncMaster 193P, MS Wireless DeskTop 2.0
HTPC: Asus M2A-VM HDMI, Athlon64 X2 3800+ EE 35W, 4x 512MB A-DATA DDR2 800, Samsung 500GB, Samsung SH-S182M, LifeView FlyDVB Trio, CoolerMaster CM Media 260, FORTRON FSP300-60THN-P
.xxx.
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od .xxx. »

zZZzzz
Odpovědět

Zpět na „Asus“