Asus P5B Deluxe (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Max Casper píše:Nejspíš máš v biosu zapnuté nějaké onboard zařízení, které nevyužíváš (síťovka, zvukovka atd.) Když to v biosu vypneš, tak to zmizí.
To je totalna blbost, keby to bola zvukovka, lebo sietovka Windows by to rozpoznal!Moze to byt vselico co Windows proste nedokaze rozpoznat, ale rozhodne nie onboard zvukovka alebo sietovka, ale na tvojom mieste by som tam strcil to CD od dosky a dal vyhladat z neho, nesnaz sa si to stazovat, ved to moze byt naozaj vselico a ty povies ze si to nechces zjednodusovat a hladas radu tu, myslis ze tu na fore su nejaky jasnovidci??? :lol:
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

fue píše:viete poradit, mam na doske jedno posledne nerozpoznane zariadenie (oznacene ako unknown device bolo ako jedine). neviete co by to mohlo byt? aby som na to stiahol driver.

neradte mi, prosim, aby som tam dal ASUS CD a instaloval z toho, lebo by som zpohodlnel a robil by som to uz iba tak a ani by som poriadne nevedel aky ovladac na co je.

Obrázek

na vsetko ostatne som si stiahol drivery, len tato posledna vec... ts ts ts. diky moc!
imho WiFi
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Streethawk píše:
h4__ píše:mno to muze byt necim jinym, ja si teda myslim, ze to muze byt klidne i spatne chlazenym NB, ale rozhodne me to nedela...
Ahoj "h4" :roll: Ja som napriklad na chladeni nic nemenil, ved aj na defaultnom chladeni je doska dostatocne stavana na "extremne" FSB frekvencie, alebo sa mylim, co vydrzi tato doska na defaulte???Myslis ze na roznych strankach kde ju testovali a skusali max. OC, upravovali nejakym sposobom chladenie???Neratam chladic procesora, ten nemusel byt BOX, ale vsetko ostatne si myslim bolo default a frekvencie proc. boli vyssie ako ta na ktorej napr. bezim ja(2800Mhz), takze s toho mi vyplyva ze doska musi byt stavana na vyssie teploty NB a SB, musi to vydrzat!A Hotovo, otazka je len ci to vydrzi dlhodobo, ci to vydrzi dlhodobo aj ked by som zvysil FSB zo 400 na napr. 450(to aj tak momentalne nedaju moje pamate), pretoze aj pri FSB 400 sa celkom SB a NB hrehu, ja ale neviem aka je normalna teplota, ja ked som sa chytil rukou toho pasivu kde nieje Heatpipe dost som bol prekvapeny teplotou, ked som tam prst ponechal trosku dlhsie nemohol som ho tam udrzat :shock: Hmmmmmmm, no uvidimeee :?
ad1: maj vetsinou defult chlazeni

ad2: pri FSB 500 mam na NB cca 35C - 40C (takze realne tak 45C - 50C)

ale ovsem, kdyz sahnu na HP trubicku, nebo na pasiv, je horkej jak blazen
fue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fue »

wifi to nie je... zvukovka tiez nie, sietovka nie...

no nic, asi to budem musiet vzdat a fakt tam supnut to CD :cry:

a nemyslim si, ze ste jasnovidci, len som myslel, ze tiez niekoho z vas zaujima, ze ake drivery vam WIN na zaciatok rozpozna a ake nie. vsetko som uz nainstaloval a zostalo mi iba toto... ved uvidim :)
nejaky desktop
ASUS Z87-PLUS :: Intel Core i5-4670K :: SCYTHE Mugen 4 :: MSI GTX 1080 Armor OC :: CRUCIAL 16GB (Kit 2x 8GB) Ballistix Sport 1600MHz CL9 :: LiteOn IHAS124-19 :: Coirsair RM750X :: Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 500GB :: Fractal Design DEFINE R4 :: Dell U2412M
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Ahoj
Měl bych na vás dotaz ohledně této desky, měli jste někdy problém s integrovanou zvukovkou? Já s ní totiž problém mám a to takový že se mi to pořad samo přenastavuje a kolísá zvuk, navíc mi nefungují vstupu mic či line-in. Rovněž mi nefunguje ani přední vstupy na sluchátka mikrofon. Case mám Thermaltake Swing.
djh3ll
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: nezapíná se

Příspěvek od djh3ll »

djh3ll píše:zdarec,

mám problém s touto deskou. Nedávno si kamarád koupil tuto desku + case(450w noname) , 1 disk sata, 1 dvd palirna sata, C2D E6400 , ATI R1950 XT.

Po jeho složení a zapojení nastal problém. Když zapnu zdroj tak se rozsvítí logo ASUS dole na desce. Ale když zmáčknu power tak všechno problikne (větráčky, světla) a na 0,5s se roztočí větráčky a hned to zas všechno vypne a jen svítí to logo ASUS. Počítač se prostě nerozběhne.
Zprvu jsem myslel, že problém je zdroj. :sad:
Tak už jsem problém vyřešil. Jak jsem chtěl vymontovat desku, abych ji mohl zabalit na reklamaci, všim jsem si že kamarád se asi zdunil když počítač skládal. Zapoměl tam dát distanční sloupky (izolaci) Takže měl desku přimontovanou rovnou na plech = při startu zkrat a vypla... Dal jsem je tam a deska už vrní jak spokojená číča :) Takže tak :wink:
------------------------------------------------
/ WHO - Destruction /
------------------------------------------------
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

a to jako pasovali PCI zarizeni a I/O panel?
BIRD007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIRD007 »

Zdravim, na tejto doske mam problem s integrovanou zvukovkou v zapojeni 5.1 aj po preinstalovani ovladacov v niektorich hrach praska vo winampe nepusta subwoofer a hudba hra divne. Ak mate dakto podobne skusenosti tak prosim napiste, prip. ak viete ako tieto problemi riesit.
Pouzivam win. Xp+ sp2

Asus p5b deluxe, proc. E6400
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

dej HD audio
BIRD007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIRD007 »

Co to znamena dej hd audio????
Ma tam byt dajaky ovladac z microsoft stranky? Lebo aj to som pocul ale nist som nenasiel, pokial dakto viete o co sa jedna napiste prosim podrobne prip. co hladat a odkial stiahnut moc by ste mi pomohl(nie len mne)
DIK
redsaq
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od redsaq »

Ne, v biosu si misto AC 97 dej HD audio.
BIRD007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIRD007 »

Caute no skusal som sicko mozne a nasiel som aj trocha starsie ovladace s ktorimi to beha obstojne ale na muziku to moc neni, stale tam pocut dajake ruchy. Lenze na reklamaciu to asi neni tak si asi kupim pod stromcek uz dlho vysnivanu SB Live. Ale aj tak dakujem za pomoc.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

BIRD007 píše:tak si asi kupim pod stromcek uz dlho vysnivanu SB Live. Ale aj tak dakujem za pomoc.
¨
novou si ji zcela jiste nekoupis, pac se uz nejaky ten patek nevyrabi :). jinak ja to vyresil taky novou zvukovkou, protoze ta integrovana je desna. zvuk ve hrach lupu a sumi, u muziky je to neznatelne, ale u her je to teda dost slyset.
BIRD007
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIRD007 »

HMM TAK TO BUDE ASI NAJLEPSIE, NO KUKAL SOM VELKOSKLAD A LIVE TO NEBUDE A ANI FATALITY TAK SA USKROMNIM S CREATIVE AUDIGY SE
NEMA S NOU NAHODOU DAKTO SKUSENOST NA TEJDO DOSKE ? CI BY TO MALO BYT V POHODE?
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

zkousel jsem SB LIVE! 5.1 a SB Audigy 2 ZS Platinum a obe funguvali skvele
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Nazdar
Nezapojoval někdo z vás na tuto desku front panel z case Thermaltake VB6000BNS Swing? Popřípadě je ten frontpanel HD či AC97? Schématko by podlo protože něco jíného je v návodu něco jiného na konektorech(popis).
popo_1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popo_1 »

Lancelot píše:Nazdar
Nezapojoval někdo z vás na tuto desku front panel z case Thermaltake VB6000BNS Swing? Popřípadě je ten frontpanel HD či AC97? Schématko by podlo protože něco jíného je v návodu něco jiného na konektorech(popis).
taky mam tento problem...
CPU:E6300 1,86GHz@3150MHz(450x7),Chladic CPU:AC Freezer 7PRO/GK:nVidia GeForce 7600GT Leadtek //MB:ASUS P5B Deluxe/RAM:2x512MB+2x1GB Corsair 800Mhz/HDD:Seagate 7200.10 250GB SATA2,Hitachi deskstar 160GB PATA,Seagate Baracuda 60GB PATA/DVD-RW:TSST SH-S183A/Case:Thermaltake Swing stribrna,presklena/Zdroj:Fortron Blue Storm II 400W
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s
WiRuZik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WiRuZik »

Tak mam problem.. koupil jsem si P5B Deluxe a zatim tam mam jen onboard zvukovku.. ale vychazi z toho dost casto sum/praskani a to tak, ze dost silne.. bios mam 0614.. v biosu jsem i zkousel prehodit AC97 na HD.. nic nepomohlo, porad stejne..
neni nejaka rada?
CPU: AMD Barton 2500+@2123Mhz (11*193MHz), MB: ASUS A7N8X-Deluxe, RAM: 2*512MB DDR400 A-Data 2,5-3-3-6, HDD: Seagate SATA 120GB, VIDEO: Sapphire Radeon 9500np 128MB @ R9700 (349/316) CAT 4.7, DVD: Pioneer, MON: 17" ADI Dynaflat, WINDOWS XP SP1
3DMark01 / 03 .....16.104b / 5.446b
popo_1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popo_1 »

WiRuZik píše:Tak mam problem.. koupil jsem si P5B Deluxe a zatim tam mam jen onboard zvukovku.. ale vychazi z toho dost casto sum/praskani a to tak, ze dost silne.. bios mam 0614.. v biosu jsem i zkousel prehodit AC97 na HD.. nic nepomohlo, porad stejne..
neni nejaka rada?
mas PC taktovany?ja sem mnel tez henten problem a proste vyresilo sa to ze dna na den uplne same.... :?
CPU:E6300 1,86GHz@3150MHz(450x7),Chladic CPU:AC Freezer 7PRO/GK:nVidia GeForce 7600GT Leadtek //MB:ASUS P5B Deluxe/RAM:2x512MB+2x1GB Corsair 800Mhz/HDD:Seagate 7200.10 250GB SATA2,Hitachi deskstar 160GB PATA,Seagate Baracuda 60GB PATA/DVD-RW:TSST SH-S183A/Case:Thermaltake Swing stribrna,presklena/Zdroj:Fortron Blue Storm II 400W
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s
WiRuZik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WiRuZik »

popo_1 píše:
WiRuZik píše:Tak mam problem.. koupil jsem si P5B Deluxe a zatim tam mam jen onboard zvukovku.. ale vychazi z toho dost casto sum/praskani a to tak, ze dost silne.. bios mam 0614.. v biosu jsem i zkousel prehodit AC97 na HD.. nic nepomohlo, porad stejne..
neni nejaka rada?
mas PC taktovany?ja sem mnel tez henten problem a proste vyresilo sa to ze dna na den uplne same.... :?
nene jedu v defaultu...
ale asi vyreseno.. ::)
pomohly tyto ovladace..
http://rapidshare.com/files/2634578/Aud ... W2K_XP.rar
jsou to NON-DTS ovladace.. a i bez toho Soundmax panelu samozrejme.. jen ciste ovladace.. vypada to, ze problemy zmizely..
CPU: AMD Barton 2500+@2123Mhz (11*193MHz), MB: ASUS A7N8X-Deluxe, RAM: 2*512MB DDR400 A-Data 2,5-3-3-6, HDD: Seagate SATA 120GB, VIDEO: Sapphire Radeon 9500np 128MB @ R9700 (349/316) CAT 4.7, DVD: Pioneer, MON: 17" ADI Dynaflat, WINDOWS XP SP1
3DMark01 / 03 .....16.104b / 5.446b
Odpovědět

Zpět na „Asus“