GTX 970 - Řešení problemů a vadné specifikace

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Re: GTX 970 - spekulace o problematické VRAM

Příspěvek od Ache »

Krteq píše:AnandTech ale ještě žádný test nedělal. Uvidíme, co se ukáže v tom slibovaném testu na PcPer.
Na ty "oficiální" testy jsem fakt zvědavej. :-D

Každopádně jinak není co řešit. Pokud nvidia udělá nějaké globální kompenzace za lhaní pro lidi co už ty grafiky mají, bylo by to dobré gesto... ale jinak? Vracet to je blbost když není žádná náhrada. Přejít na GTX980 je ještě vetší kravina (nevýhodná grafika)...

Fakt nezbývá než si to pamatovat do nákupu další generace grafik. :x
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
carda19
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od carda19 »

Tak že AMP! Extreme Edition od Zotac na tom bude asi stejně co? :( I když tam mám Peměti od Hynix. Škoda těch 11500 Kč kdyby se v tom šťouraly dřív než jsem ji koupil tak bych ještě počkal a našetřil rovnou na GTX980 tak s tím přežiju zatím mi to hry tahá dobře šetřit můžu dál a uvidíme co přijde později.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
CPU: Intel Core i9 9900K, Základní deska: MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon, RAM: 4x8GB DDR 4 Kingston HyperX RGB XMP 3200MHz, GPU: MSI GeForce RTX2080 Ti Gaming X Trio 11 GB, Zdroj: EVGA Supernova 750 G3, Disk: ADATA SX8200 Pro 2TB + Seagate FireCuda - 2TB SSHD, Monitor: Dell S2716DG - 27" G-sync, OS: Windows 10 Pro 64bit
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

acheho avatar a podpis 8-) :lol:

Podle mě to Nvidia nějak uhraje se super cool vysvětlením že 3,5 + 0,5 bude lepší jak 4.. a dodá nevěříte ? uvidíte :D

kdyby fungovala jak měla tak je to fakt o dost lepší deal po oc jak 980tka, takže si myslím že je to právě proto...
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

carda19 píše:Tak že AMP! Extreme Edition od Zotac na tom bude asi stejně co? :( I když tam mám Peměti od Hynix.
Od jakého výrobce ty GDDR5 čipy jsou vůbec nehraje roli, problém je přímo v jádře.
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Vlastik80 píše:Tolik borců tady a nikdo nemůže kontaktovat někoho kdo je "vejš" ? Tak sakra dělejte něco! :wink:

Jde o naše životy... karty... :) Já kontaktoval pana Staňka, ale nevím nevím, podle mě to bude: "áááá - hnusný mail co se mi nehodí!!! Rychle zmáčknu DELETE - už mě zase se*ete!!!" a prd... :mrgreen:
vlastik priznaj sa, na zaciatku afery ti nvidia pri tichosti vymenila GTX970 za novu GTX980 a teraz pracujes pre nich ako zeleny "brainwasher-propagator" :lol:
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

ghostdog32 píše: bez tohodle divadýlka
Zatím co jsem cet, tak se priklaneji k tomu, ze skutecne doslo v nV k pruseru uvnitř firmy. Za prve nVidia nemela motiv blbnout se specifikacemi. Drtiva většina lidi vůbec netusi nic o nejaky L2 cache a ROP jednotkách a sbernice je 256bitova. Za druhé evidentne to asi netusili ani lidi z marketingu a supportu. Tedy někdo v nV to asi seredne odskace. nVidia nemela zadny motiv takhle hloupe lhat a když to praskne mit takovy pruser a ostudu. Driv nebo později by se na to proste prislo.
Now as NVIDIA is in full damage control mode at this point, consideration must be given as to whether NVIDIA’s story is at all true; NVIDIA would hardly be the first company to lie when painted into a corner by controversy. With that in mind, given the story that NVIDIA has provided, do we believe them? In short, yes we do. To be blunt, if this was intentional then this would be an incredibly stupid plan, and NVIDIA as a company has not shown themselves to be that dumb. NVIDIA gains nothing by publishing an initially incorrect ROP count for the GTX 970, and if this information had been properly presented in the first place it would have been a footnote in an article extoling the virtues of the GTX 970, rather than the centerpiece of a full-on front page exposé. Furthermore if not by this memory allocation issues then other factors would have ultimately brought these incorrect specifications to light, so NVIDIA would have never been able to keep it under wraps for long if it was part of an intentional deception. Ultimately only NVIDIA can know the complete truth, but given what we’ve been presented we have no reason to doubt NVIDIA’s story.
A Vlastik prestane spamovat a OTckarit.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Hladis píše:...a sbernice je 256bitova.
To by platilo v případě, že by ten 512MB blok (32GB/s) mohl pracovat zároveň v době kdy pracuje i 3,5GB blok (192GB/s)...
Jenže jak už bylo napsáno. 512MB nespolupracuje, takže karta nemá 256bit, respektive hlavně nemá tu uvedenou propustnost 224GB/s (7GHz@256bit)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

A ted uz jenom obetuji nejakyho obetniho beranka( nizsi hlavoun z managmentu NV) Posypou si hlavu popelem a svedou to nej. Jak uz to chodi. Samozrejme moc dobre vedeli, ze se karta bude chovat jako 3,5GB. Tech 512MB ma jen kvuli tomu, aby je nakej jouda nezaloval kvuli klamani zakazniku. Vzdyt on si prece koupil kartu se 4GB vram.Vic ram, vic Adidas. Ma GTX970 4GB? Ma. Tohle zajima 95% zakazniku.
Mac...
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Heh, no-X už je asi z formy - Nvidia přiznává: GeForce GTX 970 nemá 64 ROP, ostatní parametry ale sedí

To s udávanou propustností úplně vynechal :?
carda19
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od carda19 »

Po tomhle incidentu si myslím že jak vyjde něco nového zase tak někteří jedinci budou hned testovat zda nás neoškubali a dají vědět dříve než ostatní začnou kupovat. Čekal jsem něco normálního za ty prachy a z mojí výplatou sem čekal dva měsíce abych si našetřil a pak se dozvěděl tohle to nasere. Zlatá moje stará GTX770 2GB za kterou jsem dřív dal 9500 Kč a žádné podvody A jak to bylo s tou 4 GB verzí 770? Byla ta paměť celá nebo taky nějak oškubaná?
CPU: Intel Core i9 9900K, Základní deska: MSI MPG Z390 Gaming Pro Carbon, RAM: 4x8GB DDR 4 Kingston HyperX RGB XMP 3200MHz, GPU: MSI GeForce RTX2080 Ti Gaming X Trio 11 GB, Zdroj: EVGA Supernova 750 G3, Disk: ADATA SX8200 Pro 2TB + Seagate FireCuda - 2TB SSHD, Monitor: Dell S2716DG - 27" G-sync, OS: Windows 10 Pro 64bit
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ache:
Technicky to ma aktivni 256bit sbernici. Je to jina architektura a funguje to jinak nez třeba u Kepleru a neorezava se sbernice jako takova. Je to tam i vysvetleny. Ve specifikacích se tak hodnota sbernice nemeni. To je i vysvetleny důvod, proc udajne doslo v nV k chybe ve vnitrni komunikaci. Ale hodnota propustnosti karty nesedi, ta je teoreticka.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Krteq píše:Heh, no-X už je asi z formy - Nvidia přiznává: GeForce GTX 970 nemá 64 ROP, ostatní parametry ale sedí

To s udávanou propustností úplně vynechal :?
No hádej proč jsem si dal takový podpis. :-D

To co NO-X předvádí kolem téhle aféry je neuvěřitelné - mě s tím "objevem" v podstatě vyfakoval, a jakékoliv důkazy byly irelevantní. :(
Hladis píše:Technicky to ma aktivni 256bit sbernici..
Technicky 256bit je paralelní přenos. :wink: To bys mohl rovnou za sebe do série zapojit všech 32bit modulů (v jednu chvíli by mohl pracovat jen jeden) a stále tvrdit že to má 256bit. :-D
Nené, takhle to nefunguje... nebo možná jen u nvidie. :-D
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Ať jdou s tou chybou ve vnitřní komunikaci u nV k šípku. Přece všichni výrobci těch grafik je museli testovat a dobře věděli, jak fungují a kolik mají ROPs. Určitě měli včas k dispozici i technické slajdy, takže mohli na omyl v komunikaci včas před uvedením grafiky upozornit. U nV jen hledají zbaběle výmluvu pro to, aby nemuseli říct, že záměrně uvedli nepravdivé údaje, které působí lépe při porovnání s konkurencí.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Uz jsi nekde videl, aby se porovnavali v recenzích hodnoty ROP a L2 cache ? Ja teda ne. Co na tom ma vypadat lip ? Rozhodujici jsou vykonostni výsledky v testech.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Hladis píše:
PET5 píše:Ať jdou s tou chybou ve vnitřní komunikaci u nV k šípku. Přece všichni výrobci těch grafik je museli testovat a dobře věděli, jak fungují a kolik mají ROPs. Určitě měli včas k dispozici i technické slajdy, takže mohli na omyl v komunikaci včas před uvedením grafiky upozornit. U nV jen hledají zbaběle výmluvu pro to, aby nemuseli říct, že záměrně uvedli nepravdivé údaje, které působí lépe při porovnání s konkurencí.
Uz jsi nekde videl, aby se porovnavali v recenzích hodnoty ROP a L2 cache ? Ja teda ne. Co na tom ma vypadat lip ? Rozhodujici jsou vykonostni výsledky v testech.
Tak pokud si AiBs dělají vlastní PCB, tak asi všechny tyhle informace mají :roll:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Napojeni je stejny a tam PCB nemá zadnou roli. Memory controllery jsou tam v plny parade a napojeni pameti na ne taky. Se podivejte na schema.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Napojení na čip je samozřejmě 256bit, ale vnitřně to funguje jen jako 224bit NEBO 32bit.
A výrobci vůbec o tom vědět nemusí. Ti přece jen dostanou návrh od nvidie jak to má být zapojený.
To svinstvo je uvnitř čipu a né mimo něj.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

PCB proste v tomhle nehraje roli. Na Anandovi je jasne i porovnavaci schema s 660Ti. Vyrobci vedeli prd a napojovali moduly jako na normalni 256bit. Je to zalezitost uvnitř cipu. Neni to to samy reseni co 660Ti.
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@Hladis: Koukni, já jsem se Nvidia zastával, protože mě ani ve snu nenapadlo, že by lhali ve vlastních specifikacích.
Jak dlouho se tahle kauza táhla a Nvidia mlčela? Kdy vyšly recenze na GTX970 s fake specifikacemi a Nvidia nic nenamítala?
Na Hardware.fr Damien vyřešil otázku nízkého pixel fillrate u GTX970 a Nvidia i tak dále mlčela!
Do kolen jí poslal až Naisův benchmark, protože pak už opravdu nešlo nic tajit, tak vylezla s křížkem po funuse s pravdou ven. Tohle byl prostě úmysl hned od začátku lhát, lhát a zase lhát.

No a protože nás podobná překvapení čekají i u velkého Maxwellu a bůh ví, jak tím Nvidia inspirovala AMD, bylo by dobré si to zapamatovat. Nebo ještě lépe, je-li tu někdo, kdo programuje pod OpenCL přepsat Nai's benchmark do univerzálnějšího OpenCL a kontrolovat tak i AMD. Když tak dejte vědět, zdroják je známý a klidně mu ho dodám.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Nvidia má spíš štěstí že ňákej cheapo výrobce typu inno3d a pod se nerozhodl na popud tohoto osadit kartu jen 3,5GB a puff ono by to fungovalo furt stejně. :P Tím by se to provalilo více a dříve.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“