ATi/AMD CrossFire - info, zkušenosti atd.

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
beardie
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od beardie »

presne tak :)
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Ondra62
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ondra62 »

beardie píše:presne tak :)

Tak paráda,už mi to frčí,v 3D marku 05 mám o 3000 bodů navíc,takže spokojenost,dík :twisted:
AMD Athlon 7750 Black Edition - 2,7@3,2GHz = ASUS M3A32MVP Deluxe/Wifi - 790FX = Kingston 2x1GB PC6400 CL4 Dual Channel = 2x ASUS HD3850x2 1GB CrossFire = CollerMaster 750w = Cooler Master Hyper 212 = HPw2408h
mazolini
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od mazolini »

Máte někdo problémy s cat 8.5 hlavě CF ve hrách jako Dirt,UT3,Cysis s padáním FPS a špatným škálováním MultiGPU ?
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Chci se jen ujistit (nechce se mě to zkoušet), zda CF na Cat. 8.3 a vyšších funguje jen s jedním můstkem? Díky. (2*HD3870)
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

mam dve hd3870 na Cat 8.4 a jeden mustek a frci to v pohode:-) jinak kdyz uz sem pisu tak se rovnou i zeptam, neb v threadu o 3870 se mi odpovedi nedostalo. Jak taktovat v CF? kazdou kartu zvlast pri vypnutym nejak a pak zapnout cross, nebo pri zapnutym crossu nejak obe najednou? Popripadne nejakej chytrej programek co to umi? (obvykle pouzivam AtiTool, lec ten pri zapnutym CF pri jakykoliv zmene taktu na GPU a zadani Set Clock, vyhodi BSOD O.o)
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

co upravit rovnou biosy karet? nebylo by to nejmensi zlo?

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Eandril
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eandril »

to je taky jedna moznost, ale biosy sem na grafice nikdy neflashoval, takze z toho mam celkem respekt:D pokud ale nejak nevymyslim jinej zpusob, tak mi asi nic jinyho nezbude:-(
I have come, to bring him back with me. The whole world mourns his death. Please set Balder free, give him back his breath! \m/
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

na hd38xx je celkem dost utilitek s hejblatkama co ten bios upravi za tebe ;]

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Cirrus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cirrus »

Když teď koukám na ceny HD 3850 512MB, tak zase začínám uvažovat o Crossfiru. Mám teď 9600 GT, protože HD 3870 se mi pojebalo a mě se nechtělo utrácet už moc peněz za grafiku.

Tak bych spíš rád přečetl pár názorů zda se to vyplatí a zda je nárůst výkonu takovej, abych nemusel čekat na HD 4870... děkuju.

Cirrus
:: Pravděpodobnost přežití je přímo úměrná úhlu dopadu na zem... ::
Gerimo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gerimo »

Cirrus píše:Když teď koukám na ceny HD 3850 512MB, tak zase začínám uvažovat o Crossfiru. Mám teď 9600 GT, protože HD 3870 se mi pojebalo a mě se nechtělo utrácet už moc peněz za grafiku.

Tak bych spíš rád přečetl pár názorů zda se to vyplatí a zda je nárůst výkonu takovej, abych nemusel čekat na HD 4870... děkuju.

Cirrus
jedno jadro je porad lepsi, nez jadra dve, takze asi tak.
Radsi pockej, 9600GT ti do ty doby urco jeste poslouzi :)
Úspěch je často dítětem odvahy. - Voltaire
Cirrus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cirrus »

No stejně teď na hry nemám skoro čas, takže tohle moc řešit nebudu. Notas mi ted stačí a pc prodávám, ale ten crossfire bych jednou rád vyzkoušel... už jenom pro to že to je dnes technologicky možné :)

Cirrus
:: Pravděpodobnost přežití je přímo úměrná úhlu dopadu na zem... ::
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

nevím jestli to patří sem ale jak je na tom ta technologie která by měla vypínat GK v klidu a jet na integrovanou... nevím kde už jsem četl že ji Ati sice má ale že nefunguje - a taky si nemůžu vzpomenout jak se to jmenuje :oops:
AMD Ryzen 5 3600 | XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B550M PLUS |64GB Corsair DDR4 3600Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

ATI nemá obdobnou technologii jako Hybrid Power od nV. Ta technologie co zřejmě myslíš ty se jmenuje Hybrid Crossfire, ale to je trochu něco jiného. Umožňuje spojit výkon integrovaných grafických karet na čipsetech AMD se samotnou grafickou kartou.

Více ZDE a ZDE
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

no je fakt že oficiálně ji AMD nikdy neuvedlo - ale někde (a to nevím kde) jsem nějáké spekulace přece jen četl....
AMD Ryzen 5 3600 | XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B550M PLUS |64GB Corsair DDR4 3600Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Weslo píše:nevím jestli to patří sem ale jak je na tom ta technologie která by měla vypínat GK v klidu a jet na integrovanou... nevím kde už jsem četl že ji Ati sice má ale že nefunguje - a taky si nemůžu vzpomenout jak se to jmenuje :oops:
ATi o tomhle neuvazuje protoze dalsi generace karet HD4xxx by mela mit v klidu kolem 10W spotrebu.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Nemate nekdo po ruce aktualni testy CF 3850(3870) s novejsimi ovladaci?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Konečně vysvětlení, jak může v CF docházet k nárůstům přes 100%:
sireric píše:The quakeworld was fixed recently (xfire added to all OpenGL) and I thought it made it to the release driver, but it is very recent.

As for super-linear performance, it's possible -- The actual amount of cache is increased as well as the number of functional units. That means that it's very possible for data to stay in cache longer in xfire, than in regular rendering on a single card. That will lead to performance higher than 2x.

On average, we are seeing scaling in the 1.75 ~ 1.85 range for xfire. Of course, this is at higher resolutions and/or higher settings.
Naposledy upravil(a) no-X dne čtv 26. čer 2008, 07:12, celkem upraveno 1 x.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

no-X : a co takhle to přeložit do češtiny ? nebo aspon do ruštiny :)
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

viky58 píše:no-X : a co takhle to přeložit do češtiny ? nebo aspon do ruštiny :)
A co tak naucit sa po anglicky ?

V kratkosti - pri pouziti CF sa zvysi aj velkost cache ako aj funkcnych jednotiek. Vdaka tomu mozu data u CF zostat v cache dlhsie ako pri samostatnej karte. To moze viest k viac ako dvojnasobku vykonu pri pouziti CF.

Priemerne sa pri pouziti CF dostane vykon na uroven 1.75 - 1.85 karty. Samozrejme, toto plati pri vyssich rozliseniach a/alebo nastaveniach.
viky58
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od viky58 »

faugusztin : anglicky ne ne mně to tahne na vichod china japan rusko atd viš takže tak :) sry za OT
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“