GeForce 7600GS / GT AGP - zkušenosti, tipy

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

7600GT

Příspěvek od HunterGtNet »

aha takze jedine pencil mod ?
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

7600GT

Příspěvek od HunterGtNet »

fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

fotka dobrá, ale chtělo by to komplet pcb z obou stran a bez chladičů...
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

Dneska jsem laboroval ještě s frekvencemi a skutečně je lepší držet se frekvencí vycházejících s referenční frekvence (27MHz) myšleno tedy u GPU
/co se týká pamětí, tak to bude ještě předmětem zkoumání/ =)
/ještě k těm pamětem, tam jsem si také víceméně jistý, ale ještě chci něco vyzkoušet/

Co tím přesně myslím? Nastavovat frekvence jako přesné násobky 27
432
459
486
513
540
atd. +27

a totéž při dodržovat při tom jak jsem popisoval nastavování delta clock, tedy snižovat frekvenci delta clock také o přesné násobky
-54
-81
-108
adoromi
Nováček
Nováček

Příspěvek od adoromi »

dobry den, mohl by me nekdo poradit?

mam sestavu - 1,7 Athlon, MSI KT7 turbo, 896 SDRAM, Gf Leadtek 7600GS, 400W EC. (vim ze sestava uz patri spise do stareho zeleza)

Problem mam ten, ze kdyz taktknu grafiku byt jen o jediny MHz, a spustim jakoukoli 3d aplikaci, vse sic bezi v poho, ale jakmile tu aplikaci vypnu, uz je jen cerna obrazovka a pomuze uz jen restart. Chtel bych z tohodle pocitace vymlatit jeste co nejvice, nez koupim novy zezlo. Koupil sem si leadtek, prave abych mohl trosku nataktovat a ono to dela todle :( nemate nekdo s touto chybou zkusenosti?
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

no já všeobecně vidím neustále problémy se zakladníma deskama msi k7, jednou pomůže snížení AGP v biosu na 4x, podruhé snížení na 4x a vypnutí fastwrites a v některých případech snad údajně pomáhá odpojení přídavného napájení.

Jinak ty máš nějak jinak nastavené profily a takty pro 2D a pro 3D?
adoromi
Nováček
Nováček

Příspěvek od adoromi »

Tak ma deska podpruje nejvys 4xAGP, takze snizit uz nemuzu... vypnuti fastwrites sem zkousel a nepomohlo... a odpojeni pridavneho napajeni? Copak grafice by stacilo napajeni z AGP slotu? Jinak taktuji grafiku jak pro 3D, tak i pro 2D... na oboje nastavuji stejne frekvence.

S mou sestavou mam v 3d marku 03 - priblizne 6800
05 - asi 3800

vim ze vyssi hodnoty budu dostavat z te plechovky horko tezko, ale stejne se o to chci pokusit.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

prostě zkus to... do win ti to naběhne bez problémů
adoromi
Nováček
Nováček

Příspěvek od adoromi »

tak sem to pustil bez pridavneho napajeni a hned po startu vyskocila hlaska o nedostatku napeti. Tak sem odinstaloval RivaTunner a hodil si Coolbite 2 (nebo jak se to jmenuje :oops: ) jadro sem taktnul na 450m, pameti na 922 a uz to po vypnuti 3d aplikace nepada.. zvlastni...

jinak po taktnuti mam v 3D marku 03 mam nyni 7650bodu .. coz z puvodnich 6800 je myslim vcelku pekne... jdu dale zkouset co ta karticka vydrzi...:) jinak faniku diky za pomoc

ED/ jo promin, nevyjadril sem se spravne... bez napajeni me to nejde.. musim jen s napajenim
Naposledy upravil(a) adoromi dne úte 14. lis 2006, 00:48, celkem upraveno 1 x.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

=) ...život jsou samé paradoxy viď? ale tak mi není úplně jasné jestli ti to teda funguje bez toho napájení nebo ne =)
kreatiner3
Nováček
Nováček

Problém

Příspěvek od kreatiner3 »

Tak jsem si koupil desku ASROCK 939 DUAL-VSTA a AMD 64 3200+, když jsem chtěl nainstalovat ovladače na grafiku 7600 GS do AGP obrazovka zčernala nebo se počítač restartoval a ovladače se nenainstalovali. Zkoušel jsem to snad stokrát a nic. V čem je problém? Zdoj mám 350 W eurocase
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

no jestli to nebude tím, že je to prostě hybridní agp... nevím jaké možnosti nabízí bios, nevím jestli ho máš aktualizovaný atd. S tou deskou nemám nejmenší zkušenost
zkusím se podívat do manualu k té desce

http://www.asrock.com/support/download. ... 9Dual-VSTA

ftp://www.uli.com.tw/driver/Integrated220.rar tohle jsou drivery přímo od ULi

/ad/...koukal jsem že v tom biosu lze asi jen nastavit primarní zařízení zobrazení, tak zkus nastavit AGP nebo to různě prozkoušej
Storm
Nováček
Nováček

Příspěvek od Storm »

Tak jsem si koupil desku ASROCK 939 DUAL-VSTA a AMD 64 3200+, když jsem chtěl nainstalovat ovladače na grafiku 7600 GS do AGP obrazovka zčernala nebo se počítač restartoval a ovladače se nenainstalovali. Zkoušel jsem to snad stokrát a nic. V čem je problém? Zdoj mám 350 W eurocase
to iste sa stalo aj mne,aku verziu ovladacov si instaloval ? mam pocit,ze to robili 91.47. Stiahni si 93.71 a nemal by si mat problem
Hegy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hegy »

Zdravim panove,mam problem ze mi pri kazdem nacteni windows vyskakuje okno ze karta nema dostatek napajeni nebo neco takoveho ale zdrojem to neni a konektor mam zapojeny! Nevedel byste nekdo cim by to mohlo byt?
Brzda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Brzda »

Hegy píše:Zdravim panove,mam problem ze mi pri kazdem nacteni windows vyskakuje okno ze karta nema dostatek napajeni nebo neco takoveho ale zdrojem to neni a konektor mam zapojeny! Nevedel byste nekdo cim by to mohlo byt?
Jak si ses tak jistej ze to nemuze byt zdrojem?
Hegy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hegy »

Mam doma 400w a zkouseli jsem i 550w a neni to tim
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

v om případě se mi jeví jako jediná možnost špatného konektoru na kartě - není tam kontakt.

Když to není ovladači, když to není zdrojem, tak už to snad ani něčím jiným být nemůže
SWEdik
Nováček
Nováček

Příspěvek od SWEdik »

Mam takovy maly dotaz...
kdyz budu mit prilezitost levneji sehnat GeForce 6800GT s DDR3 pametmi, nez klasickou 7600GS (DDR2) je to lepsi, nebo byste mi spise doporucili 7600GS ?

Diky za odpoved.
CPU: P4 (Northwood) 3400@3800MHz (17x224, def. Vcore), AC Freezer 4, MB: ASUS P4C 800-E Deluxe, RAM: 2x512 MB Samsung CL2.5 400 DDR, VGA: Gigabyte FX5700 128MB 128bit. HDD: WD 250GB 16MB cache SATA, Zdroj: Fortron 300W ZENS (fanless)
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

SWEdik píše:Mam takovy maly dotaz...
kdyz budu mit prilezitost levneji sehnat GeForce 6800GT s DDR3 pametmi, nez klasickou 7600GS (DDR2) je to lepsi, nebo byste mi spise doporucili 7600GS ?

Diky za odpoved.
6800GT je imho o trochu lepší
sheeen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sheeen »

Jen takova mala poznamka na okraj...ke zdroji pro 7600GT. Nakonec sem vyměnil EC 350W za 400W Fortron Blue Storm a zmizely občasný restarty a BSoD. Do doby, kdy jsem měl 1Giga RAM a 1 disk to jelo, ale po upgradu na 2Giga a 2 disky to začlo blbnout. Takže doporučuju kvalitní zdroj 350W raději těch 400W.
MSI GE60 Intel Core i7-3610QM, 8GB RAM (DDR3), 15.6" FullHD, NVIDIA GeForce GTX 660M (2GB DDR5), 750GB HDD (7200RPM), SSD 60GB, BluRay
AMD XP 2500@3200+Arctic Cooling Copper Silent 2 M,GPU:Leadtek7600GT TDH256MB@620/1620Mhz RAM:2048MB-2xKingmax DUAL@445MHz 8-3-3-2,5,MB:MSI K7N2 LSR(nForce2Ultra),HDD1:Segate160GBSATA150,HDD2:Seagate250GBSATA300,FDD:Sony MPF 920Z 3,5",DVD-RW:MSI DR16-A2,DVD-ROMLG52xWi-Fi LAN:Edimax EW-7126PCI,Case:Evercase ACE4252 ATX,PSU Fortron Blue Storm 400W(PFC)+3 x 8cm cooler Mon:AOC 7A+,Windows 7 Proffesional, SECURED BY:MSE
MSI GX600px-014cz C2DT7500@2,4GHz, 4GB RAM, nVIDIA 8600M-GT, HDD WD250GB
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“