Toho tveho favorita sem si dnes objednal a zitra... ehm vlastne uz dnes dorazi, tak vecer jak nezapomenu sem napisu jak to beha..... mam ho za 18 000 Sk bez DPH co je krasna cenaDon#2 píše:Zdravim, panove
Chystam se na koupi LCD panelu (muj prvni) a jelikoz povazuju monitor za dobrou investici do budoucna tak hledam kvalitni panel.
Nejdulezitejsi pro me je sledovani filmu, ale zahraju si i hry.
Jak sem rekl bude to muj prvni LCD takze zadne osobni zkusenosti nemam proto se ptam vas, zkusenejsich, co byste mi doporucili.
Co sem tak procital na internetu ruzne clanky, recenze apod. mam zatim jako favorita LG W2600HP-BF S-IPS tady
Jestli mate lepsiho kandidata hlavne co se kvality sledovani filmu tyce, hry sou podruzne, budu rad.
Sem ochoten investovat kolem tech 20k.
DOPORUČTE 24" A VĚTŠÍ LCD
Moderátor: maXXmilian
- Tomco
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
- matooo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
prebehol som cely thread 26stran ale nepomohlo....
chcem kupit LCD 24" mam vybrate HP2465 ! cena 16000sk s dph
je momentalne na trhu nieco lepsie oproti vyssie spominanemu HP? hoc aj za vyssiu cenu?, v ziadnom pripade nechcem TN panel!!!!
chcem kupit LCD 24" mam vybrate HP2465 ! cena 16000sk s dph
je momentalne na trhu nieco lepsie oproti vyssie spominanemu HP? hoc aj za vyssiu cenu?, v ziadnom pripade nechcem TN panel!!!!
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
- HrdinaJan
- Začátečník

-
Zdravim vsechny, potreboval bych poradit, potrebuji monitor hlavne na editaci fotek, internet a obcasne hrani(hlavne RTS nebo Oblivion a spol). Rozhoduji se mezi Eizo FlexScan SX2461WH-BK a jeho levnejsi (starsi ?) verzi LCD EIZO S2431WE-GY.
Mohl by nekdo rict jakej (jestli vubec nejakej) rozdil v praxi poznam. nejsem velkej prosfesional, ale mam rad kvalitu.
Ne ze bych penize neresil, ale cena neni az tak dulezita, monitor kupuji na delsi cas a tak bych nerad setril na nespravnem miste.
Predem dekuji za info.
Mohl by nekdo rict jakej (jestli vubec nejakej) rozdil v praxi poznam. nejsem velkej prosfesional, ale mam rad kvalitu.
Ne ze bych penize neresil, ale cena neni az tak dulezita, monitor kupuji na delsi cas a tak bych nerad setril na nespravnem miste.
Predem dekuji za info.
ASUS MAXIMUS IX HERO+7700K@4,8GHz 1.28V+NOCTUA NH-D15+GIGABYTE AORUS GTX 1080 Ti +Kingston 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 HyperX Predator Series+SSD INTEL 750 400GB+EIZO 3237
- Jiří Mrázek
- Začátečník

-
Poradí tedy někdo?Jiří Mrázek píše:Tak jsem koukal dále na monitory.
Vybral jsem tyto:
Hewlett-Packard w2408h - LCD 24" (nepříliš doporučovaný zde na fóru)
LG L245WP-BN - LCD 24" (ten mi doporučili zde na fóru)
Ale koukal jsem se i po 26", tam jsem vybral :
Samsung SyncMaster 2693HM - LCD 26"
Samsung SyncMaster T260 - LCD 26" (tento je opravdu po desingové stránce velmi povedený)
Potřeboval bych to shrnout který z nich vybrat a proč a jestli jít do 24" či 26" raději a proč. Dík moc
- gorrog
- Nováček

-
Zdravím,
také zrovna vybírám 24" a mezi mými favority skončili:
HP LP2465
Hyundai W241D
Jelikož potřebuji dva digitální vstupy na monitoru, musel jsem vyloučit LG L245WP-BN. Jsem nakloněn zejména pro Hyundai, o kterém tady moc řečeno nebylo. Co jsem zatím zjistil, jeho nevýhody jsou v podstatě jen inverse-ghosting a lesklý rámeček. Má k němu někdo nějaké další info? Díky
HP LP2465
Hyundai W241D
Jelikož potřebuji dva digitální vstupy na monitoru, musel jsem vyloučit LG L245WP-BN. Jsem nakloněn zejména pro Hyundai, o kterém tady moc řečeno nebylo. Co jsem zatím zjistil, jeho nevýhody jsou v podstatě jen inverse-ghosting a lesklý rámeček. Má k němu někdo nějaké další info? Díky
- Don#2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Tomco
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak od patku ficim na LG 26" W2600HP-BF S-IPS. Skousel sem zatim Crysis, Race Driver: Grid no a hlavne nonstop pareni Age of Conan: Hyborian Adventures...... a zatim parada. Kdyz sem poprve spustil na nem AoC, tak sem se na to dival z otevrenou pusou
Proste nadhera.
1920:1200, 16x AA, 16X AF, HIGH details...
Jen ty FPSka sli trosku dole a proto netrpezlive ocekavam prichod GTX280, ktere by to mohlo zvednout
Jak mas niakou specialni otazku, tak se ptej:)
Monitor je na horni hrane jak je odvetravaci perforace tak teply, ze pri troche stesti by se tam dalo i vajicko usmazit
Jo a konecne se mi uvolnila funkce EXTREME test ve vantage, ktery cini 3866
Obrazek: http://img266.imageshack.us/img266/7353 ... ingdl1.jpg
1920:1200, 16x AA, 16X AF, HIGH details...
Jen ty FPSka sli trosku dole a proto netrpezlive ocekavam prichod GTX280, ktere by to mohlo zvednout
Jak mas niakou specialni otazku, tak se ptej:)
Monitor je na horni hrane jak je odvetravaci perforace tak teply, ze pri troche stesti by se tam dalo i vajicko usmazit
Jo a konecne se mi uvolnila funkce EXTREME test ve vantage, ktery cini 3866
Obrazek: http://img266.imageshack.us/img266/7353 ... ingdl1.jpg
- Jiří Mrázek
- Začátečník

-
- Don#2
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Tomco
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Mno ja hraju jen hry a na hry je to monitor perfektniDon#2 píše:Tomco:
Jde me hlavne o video, takze me zajimaji barvy, rozmazanost obrazu apod.
A jeste drobnost: Jak moc sviti ta modra dioda?hlavne v noci .. nerusi pri hre\filmu?
Ovladani cudliku je dotykove, takze krome napisu zadny cudlik na nem neni
Jo a je MADE IN POLAND WTF
- greybear
- Nováček

LG W2600
:tomco
ahoj, konecne jeden clovek co sa odhodlal si to LG kupit. Papierovo velmi dobry mon, mna by zaujimalo hlavne ako je na tom s input lagom, na hardware info bola tabulka s input lag 5ms, co sa mi zda nerealne potom ci je schopny hardwarovo nastavit pomer stran 4:3, pripaden pixel na pixel, a hlavne aky je schopny dosiahnut minimalny jas. Cital som v nejakych prispevkoch na fore ze minimalny jas je cca 170 cd co je v tmavej miestnosti na vypalenie oci.
ahoj, konecne jeden clovek co sa odhodlal si to LG kupit. Papierovo velmi dobry mon, mna by zaujimalo hlavne ako je na tom s input lagom, na hardware info bola tabulka s input lag 5ms, co sa mi zda nerealne potom ci je schopny hardwarovo nastavit pomer stran 4:3, pripaden pixel na pixel, a hlavne aky je schopny dosiahnut minimalny jas. Cital som v nejakych prispevkoch na fore ze minimalny jas je cca 170 cd co je v tmavej miestnosti na vypalenie oci.
i7 860, GB P55A-UD6, 2x2GB, OCZ Vertex + MatrixRAID 2x750GB WD Black , Asus GTX260, Pioneer DVR212, SB Audigy, LG W2600HP-BF, Seasonic S12 500W
- Tomco
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
- Chroustostroj
- Začátečník

-
- Robo779
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
LG 24" TFT L245WP-BN
Nazdar panove....Tak jsem si poridil LG 24" TFT L245WP-BN a chtel bych se s Vama podelit o sve zkusenosti.
1.LCD jsem si kupoval na filmy a taky hodne na hry.Mel jsem velky strach z input lagu (hodne se psalo ze ho ma celkem velky a u her ze to vadi...).No k memu poteseni jsem zadny input lag nezaznamenal.Proste reakce byli super.
2.Barvy a pozorovsci uhly: nejsem zadny fotomanik takze me se ty barvy zdaly uplne nadherne, opravdu to vypadalo verne...pozorovaci uhly taky super i ze spodu takze tady nebylo co vytknout.
Jenomze nic neni dokonale:LCD jsem vratil do 14 dnu timto nechci delat reklamu, ale kupoval jsem to v TS Bohemia a byla to perfektni spoluprace priste tam budu nakupovat zase.
Vratil jsem ho protoze pri hrani se mi proste pri rychlem pohybu rozostroval obraz.Moje zena tam nic nevidela, ale pro me to bylo nehratelne(ikdyz priznam se po 6 hodinach hrani uz mi to tak moc strasne neprislo).
Myslim ze to bylo zpusobeno horsi odezvou, ale buh vi cim to bylo.Nicmene kdyby se to trosku nerozmazavalo tak to bylo to prave pro me.
Ted si objednavam LG W2600HP tak doufam ze kdyz je to S-IPS tak tam zadne tyto nedostatky nebudou!!!
1.LCD jsem si kupoval na filmy a taky hodne na hry.Mel jsem velky strach z input lagu (hodne se psalo ze ho ma celkem velky a u her ze to vadi...).No k memu poteseni jsem zadny input lag nezaznamenal.Proste reakce byli super.
2.Barvy a pozorovsci uhly: nejsem zadny fotomanik takze me se ty barvy zdaly uplne nadherne, opravdu to vypadalo verne...pozorovaci uhly taky super i ze spodu takze tady nebylo co vytknout.
Jenomze nic neni dokonale:LCD jsem vratil do 14 dnu timto nechci delat reklamu, ale kupoval jsem to v TS Bohemia a byla to perfektni spoluprace priste tam budu nakupovat zase.
Vratil jsem ho protoze pri hrani se mi proste pri rychlem pohybu rozostroval obraz.Moje zena tam nic nevidela, ale pro me to bylo nehratelne(ikdyz priznam se po 6 hodinach hrani uz mi to tak moc strasne neprislo).
Myslim ze to bylo zpusobeno horsi odezvou, ale buh vi cim to bylo.Nicmene kdyby se to trosku nerozmazavalo tak to bylo to prave pro me.
Ted si objednavam LG W2600HP tak doufam ze kdyz je to S-IPS tak tam zadne tyto nedostatky nebudou!!!
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Milí zlatí... Potřebuji 24''LCD do 10 000 kč k HTPC s co nejmenším odběrem... Jaký doporučíte?
Díval jsem se na tento:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=52517
Díval jsem se na tento:
...
- Chroustostroj
- Začátečník

-
Podle tvych kriterii to bude asi nejlepsi vyber. Cena super a odber take - 42W pri maximu a 17W pri minimalni intenzite jasu. Podle recenzi vyborna interpolace i kvalita analog vsutpu. Dobra odezva i barvy. Horsi je to s pozorovacimi uhly a rovnomernosti podsviceni a horsi polohovatelnost. Taky jsem o nem premyslel, ale mam strach z toho podsviceni.Pavel.P. píše:Milí zlatí... Potřebuji 24''LCD do 10 000 kč k HTPC s co nejmenším odběrem... Jaký doporučíte?
Díval jsem se na tento:
- vindy
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
tiez akurat pokukujem po tom Hyundai W241D, na nete nie je o nom mnoho recenzii, ale co som zatial vycital tak moje postrehy:gorrog píše:Zdravím,
HP LP2465
Hyundai W241D
PLUSY
-je to S-PVA
-ma custom aspect scalling-full,4:3,1:1, z HDMI aj zoom
-polohovatelny podla vsetkych 3 osi a aj vysky + PIVOT
-mnozstvo vstupov:D-sub,DVI-D, HDMI, Component( Audio L/R), Component(Ypbpr), PC Audio in/ out
-HDCP kompatibilny
-vynikajuca cena oproti konkurencii (aspon na SR)
-trochu nizsia spotreba proti konkurencii
-ZIADNY INPUT LAG
-dobra latencia (o kus slabsia ako 2ms TN)
Subjektivne PLUSY
-pacia sa mi dotykove tlacitka
-leskle cierne plasty, vzadu biely -MINUS je ze asi budu na nom vznikat otlacky prstov!!
-repraky 2x3W, no ako docasna nahrada TV na video, kameru atd. postacia dobre (podla ohlasov maju otrasny zvuk)
-novy typ
-slusna interpolacia
MINUSY
-z digitalu da max 60Hz, analog 75Hz
-"len" 2 USB
-farebne podanie je slabsie oproti konkurencii (stale neporovnatelne lepsie oproti TN)
-o kus slabsie pozorovacie uhly oproti konkurencii
-ze vraj sa v OSD nedaju vobec nastavovat farby, ide to len cez hidden menu - alebo cez windows
-mierne bzuci
-inverse ghosting
-pre niekoho vyssi minimalny jas
Podla mna je to nadpriemerny monitor za podpriemernu cenu
a hlavne ze je vyrovnany vo vsetkom, vhodny na pracu, hry, video, trochu fotoshopu (co sa neda povedat o TN, alebo archaicky pomalych Delloch)
Ak nenajdem nejake vyrazne minus tak idem donho
p.s. ak este nieco najdem, tak to editnem
edit: doplnene info
Naposledy upravil(a) vindy dne stř 11. čer 2008, 10:13, celkem upraveno 1 x.
- gorrog
- Nováček

-
Ahoj, něco málo z uživatelských zkušeností je popsáno zde, jediný výraznější problém z mého pohledu je inverse ghosting, a případně buzzing, ale snad to nebude tak hrozné. Každopádně já jsem ho už objednal, za 12 700 Kč s dph považuji tenhle monitor za výbornou volbu. Až přijde, poreferujivindy píše:...
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
já ho mám.je skvělej.z důvodu nedostatku času a lidí jsme zatím nestihli na ddworldu vydat recenzi snad do konce měsíce si najdeme čas a uveřejníme test.mohu jej vřele doporučit (řeč je o Samsung SyncMaster 2693HM - LCD 26" -ta druhá verze je shit)..Ke vší smůle tedka odjíždím do Skotska tak že test sám nemohu vydat.je již napsaný přes měsíc ale stále se nenašel nikdo kdo by dal naměřené výsledky do grafů atd..vše je na J.Stachovi a ten bohužel nestihá. důvod proč vzít 26" oproti 24"?? 26" stojí skoro stejně ale rozdíl ve velikosti obrazovky je brutální.mám zde ještě LG flatron 24" a ten je co se týče kvality obrazu na stejném levelu jako ten samsung..cena je podobná..ale obraz je o dost větší.. 30" moc nedoporučuji.je to již moc veliké a blbě se na tom hraje zatím co 26" je akorát ...24" mi zase připadne jako malá.Jiří Mrázek píše:Hele tak co ten SAMSUNG? Má někdo na něj nějakej ten názor?
určo jdi do Samsung SyncMaster 2693HM - LCD 26" -neuděláš chybu
je to vergl..ber tento je úplně super. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46032 jeden z nejlepších 24" lcd se kterými jsem měl tu čest.mám ho na druhým pc a jsem maximálně spokojenýPavel.P. píše:Milí zlatí... Potřebuji 24''LCD do 10 000 kč k HTPC s co nejmenším odběrem... Jaký doporučíte?
Díval jsem se na tento:
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- Fuzzi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
delší dobu pozuruji tuhle diskuzi a trochu jsem zmaten. vybírám mezi:
Samsung SyncMaster T260-LCD 26" http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55041
a
Samsung SyncMaster 2693HM-LCD 26 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54159
takže který z nich
?
Samsung SyncMaster T260-LCD 26" http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55041
a
Samsung SyncMaster 2693HM-LCD 26 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54159
takže který z nich
CPU AMD Athlon 64 3000+ (socket 939) BOX, MB Epox 9NPA+ Ultra - nForce4 Ultra, s.939, RAM Kingston 2x1GB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/2G + Kingston 2x256MB DDR PC400 CL2 KHX3200AK2/512, GPU Sapphire ATI Radeon HD 3850 512MB 669/829@720/950, PCI-E, full retail, TV tuner VGA AVer TV Hybrid + FM PCI, analogový + digitální, HDD Western Digital Caviar XL WD2500KS - 250GB SATA II 16MB, DVD-R/+R LG SuperMulti GSA-4165B ATAPI OEM DualLayer černá, myš Logitech® MX™510 Performance Optical Mouse + podložka EverGlide Destrukt, KB Genius KB-21e multimediální 21 tlačítek PS/2, sluchátka KOSS SB/40, monitor LCD LG 26" W2600HP-BF, CASE Middletower ATX EuroCase 350W P4 ML Q11, OS Windows XP - Service Pack 3