Asus P5N32-E SLI Plus (775, nF650i SLI + nF570 SLI)
Moderátor: Eddward
- Vacil
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no tak treba me jede bez problemu, ale nic dulezityho v ni neni, takze je zbytecna.
Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC; RAM: 2x32GB Kingston Fury Beast RGB 5600@6000; HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
- anti.77
- Začátečník
-
Já to měl to samý-musel jsem koupil externí usb hub s vlastním napájením(Canyon).......klávesnice,myš+externí DVD....občas něco nenaběhlo....teď mám v jenom externím hubu klávesnici + dvd a v druhym myš...pro jistotu a není problém....kesi píše:Tak co nemáte někdo nápad čím to je, čím to je- brrr. Když odinstaluju drivery tak myš naběhne vždycky, takže zkouším různé verze ale zaťím neúspěšně u LCD je za ťím 99% deska ale ani tam různá nastavení nepomáhají a dělá to i na def. nastavení - flash. biosů také nepomáhá ...kesi píše: Jo jo když nechám v PC flashku nebo DVD tak je to skoro pravidlo nenaběhne myš(Logitech MX518 USB)-restart-občas i 3×, LCD(LG 1900E) někdy nabíhá až ve Win. asi zkusím bios 0801 ale jestli to pomůže fakt pochybuju, nemám na PC internet a PC mě hlásí (v dolním panelu-liště)-síťoví kabel odpojen-zkusím znovu nafornátovat Win. a neinstalovat síť. přip. a uviďíme!Zkoušel sem v biosu zvednout napěťí CPU z 1,5 na 1,506V a vypadalo to OK ale začalo to dělat znovu.
Case: Fractal Design Meshify C - DarkTG ,MB:Asus Maximus VIII Gene,proc:i7 6700K(cooler: Corsair H80i v2 Extreme),GK: EVGA GeForce GTX1080Ti SC BE Gaming ICX,4x8GB ram: DDR4 Corsair Vengeance LPX Black,disky:SSD A-Data XPG SX900 128GB, HDD : Toshiba P300 3TB, Seagate Barracuda7200.14 -1TB,ext.WD Elements Portable 750GB USB 3.0,zdroj:Seasonic Focus Plus Gold 750W,monitor: Samsung C27H711,klávesnice:GIGABYTE Force K85,myš:Asus Echelon,Windows 10 Home 64bit
- BudyCZ
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
ta mě Asus přidělil k Maximus Formula taky totu zvukovku (teda alespon si myslím že je to ona) a musím vám říc že je opravdu super proti mému Xonaru se vcelku drží kvalita zvuku je supr a cpu až tak moc nezatěžuje jako ostatní integr shitky.Hosenfeld píše:Pokud se nepletu, tak ta deska má oddělenou kartu Supreme FX, stejně jako moje Commando a mně jí Vista identifikovala sama a nemusel jsem vůbec nic instalovat a šlapala, ale zvuk humus Stačí, když je povolená v BIOSu. Aplikace od SoundMaxu netřeba, stejně v ní neni nic důležitého.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- Hosenfeld
- Začátečník
No na Maximus Formula je "druhá generace" SupremeFX, ale v zvukový kodek je tam taky AD1988B, stejně jako u předchozích desek ROG(Commando, Striker, P5N32-E SLI Plus), takže inovace spočívá zřejmě jenom v horní krytce a lepších kondenzátorech. Já jsem teda z té zvukovky nadšen opravdu nebyl, ve 3D praskal zvuk a hudba taky nic moc, nastavení strašně chudý(Realtek má lepší), ostatní uživatelé(Kamikadze, Shit) se tady na fóru o ní taky zrovna pochvalně nevyjadřovali. Možná, že mam nějaký nepovedený kousek, ale oproti X-Fi se ta moje fakt poslouchat nedá.budy01 píše:mě Asus přidělil k Maximus Formula taky totu zvukovku (teda alespon si myslím že je to ona) a musím vám říc že je opravdu super
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
- BudyCZ
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
hm zajímavé mě nepraská a kvalita zvuku oproti integr. na Asus P5N-E SLI je o světelné roky jinde a rozdíl mezi X-FI nebo Asus Xonar stěží poznám
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- Vlk-bílí
- Nováček
Chci si pořídit
procesor-E6750
ramky-Patriot LL 2048MB (kit2x1GB) 800MHz
grafika-GigaByte GeForce 8800GT
Která deska bude lepší ASUS P5N32-E SLI Plus nebo Gigabyte P35-DS4 rev:2.0 ??
De mi hlavně o výkon ve hrách a taky nějaký slušnejší OC aspoň 3Ghz a víc
Víc se mi líbí ta asuska kvuli SLI a výkonu v recenzi na PCtuning ale vaše příspěvky jsou dost odstrašující
procesor-E6750
Víc se mi líbí ta asuska kvuli SLI a výkonu v recenzi na PCtuning ale vaše příspěvky jsou dost odstrašující
- oh01
- Nováček
Coz o to, ona funguje jak ma, jenze ja mam 7.1 repraky a nikde sem nenasel moznost jak nastavi u muziky klonovani zvuku do vsech 8 reproduktoru, vzdycky mi hrajou jenom predni dva.Hosenfeld píše:Pokud se nepletu, tak ta deska má oddělenou kartu Supreme FX, stejně jako moje Commando a mně jí Vista identifikovala sama a nemusel jsem vůbec nic instalovat a šlapala, ale zvuk humus Stačí, když je povolená v BIOSu. Aplikace od SoundMaxu netřeba, stejně v ní neni nic důležitého.
Kde se to da nastavit, kdyz ta aplikace od SoundMAXu ve Vistach nejde?
- oh01
- Nováček
Pokud neplanujes SLI, tak bych radsi vzal ten Gigabyte... Ten je relativne bezproblemovej...Vlk-bílí píše:Chci si pořídit
procesor-E6750
- BudyCZ
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
mě ve Vistách šlape vpohodě možná to bude tím že mám druhou generaci jinak osobně se rozhodovat mezi GIGABYTE P35 DS4 A Asus P5N32-E SLI PLUS tak vemu Asus P5N32-E SLI PLUS
- kesi
- Začátečník
S deskama od Gigabajtu nemám zkušenosťi ale ASUS....Plus je sice trošku problematická ale výkonově je na tom lépe než ten Gig. na PCTUNINGU je recenze myslím že je tam i ten Gig. jinak např. Obr se o Gig. moc pochvalně nezmiňoval - bios, nižší FSB...ale osobně bych šel do Strikera Extreme skoro stejně problematická deska jako ASUS....Plus a o malinko vyšší výkon + podpora 45nm CPU.
- Vlk-bílí
- Nováček
No já asi půjdu do te Plusky doufam ze to bude fungovat.kesi píše:S deskama od Gigabajtu nemám zkušenosťi ale ASUS....Plus je sice trošku problematická ale výkonově je na tom lépe než ten Gig. na PCTUNINGU je recenze myslím že je tam i ten Gig. jinak např. Obr se o Gig. moc pochvalně nezmiňoval - bios, nižší FSB...ale osobně bych šel do Strikera Extreme skoro stejně problematická deska jako ASUS....Plus a o malinko vyšší výkon + podpora 45nm CPU.
Striker Extreme toho sem původně plánoval ale bohužel se mi nevleze do mé cenové relace ale dík za radu.
- BudyCZ
- Mírně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
nevejde do cenové relace?jukni po bazarech není problém sehnat strikera za 4k jinak gigabyte dělá docela dobrej mainstream ale high end je totálně na hown měl jsem na test gigabyte p35ds4 vcelku dobrá deska bezproblemovej chod ale gigabyte X38 DS5 hrůza a děs.
- kesi
- Začátečník
Takže nejnovější drivery na myš a bios 0901 vyřešily vše nechával sem PC flasku , DVD v mechanice a po několika restartech nebyl s ničím sebemenší problém všechno nabíhalo tak jak máanti.77 píše:Já to měl to samý-musel jsem koupil externí usb hub s vlastním napájením(Canyon).......klávesnice,myš+externí DVD....občas něco nenaběhlo....teď mám v jenom externím hubu klávesnici + dvd a v druhym myš...pro jistotu a není problém....kesi píše: Tak co nemáte někdo nápad čím to je, čím to je- brrr. Když odinstaluju drivery tak myš naběhne vždycky, takže zkouším různé verze ale zaťím neúspěšně u LCD je za ťím 99% deska ale ani tam různá nastavení nepomáhají a dělá to i na def. nastavení - flash. biosů také nepomáhá ...
- oh01
- Nováček
Opravdu nekdo nevite co s tim?oh01 píše:Coz o to, ona funguje jak ma, jenze ja mam 7.1 repraky a nikde sem nenasel moznost jak nastavi u muziky klonovani zvuku do vsech 8 reproduktoru, vzdycky mi hrajou jenom predni dva.Hosenfeld píše:Pokud se nepletu, tak ta deska má oddělenou kartu Supreme FX, stejně jako moje Commando a mně jí Vista identifikovala sama a nemusel jsem vůbec nic instalovat a šlapala, ale zvuk humus Stačí, když je povolená v BIOSu. Aplikace od SoundMaxu netřeba, stejně v ní neni nic důležitého.
Kde se to da nastavit, kdyz ta aplikace od SoundMAXu ve Vistach nejde?
- oh01
- Nováček
Sorry ze furt otravuju, ale mam dalsi problem
Vypada to na problem s OC... Nemuzu jit vejs jak na 2,8GHz (1600FSB), pri vysich hodnotach proste nenabehne windows, ani kdyz zvysim napeti... Nerikejte mi, ze mam smulu na spatnej kousek kremiku.. Na tyhle desce ma vetsina lidi i tady pres 3GHz i s 4-jadrem... Nevim v cem delam chybu..
Nacet sem defaultni nastaveni, zvysil FSB, dal sem unlinked a kdyz nenabehli wokna, tak sem zvysil napeti, ale stejne to nepomohlo? nemam neco spatne nastaveny?
Vypada to na problem s OC... Nemuzu jit vejs jak na 2,8GHz (1600FSB), pri vysich hodnotach proste nenabehne windows, ani kdyz zvysim napeti... Nerikejte mi, ze mam smulu na spatnej kousek kremiku.. Na tyhle desce ma vetsina lidi i tady pres 3GHz i s 4-jadrem... Nevim v cem delam chybu..
Nacet sem defaultni nastaveni, zvysil FSB, dal sem unlinked a kdyz nenabehli wokna, tak sem zvysil napeti, ale stejne to nepomohlo? nemam neco spatne nastaveny?
- kesi
- Začátečník
CPU 1.5V, RAM 2.0V ***AUTO: 1.2HT 1.44V, NB 1.52V, SB 1.52V, CPU VTT 1.46V (čteno z prog. Everest Ultimate) takhle to mám nastaveno jinak vyskytují se FSB díry takže např. mě PC nenaběhne od FSB 1600 do 1780, 1800 běhá skvěle http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=112612
- oh01
- Nováček
- kesi
- Začátečník
- oh01
- Nováček
- kesi
- Začátečník
Bios 0803 byl super ale měl poťíže s LCD už sem ani nečekal že to vyřeším a bios 0901 to vyřešil za mě a OC taky frčí takže nemám důvod ho nedoporučovat ale každá deska je hold originál Jinak tak dlouho sem nastavoval a nastavoval až sem přišel na to že 100%funkční je nastavení AUTO (manualní nas. NB,SB.. v Orthos OK ale v gamesech to po 30min. tuhlo)