S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
Moderátor: Baneshee
- Ne Hedku Ne
- Nováček

-
Re: S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
Jasan, je možný že Red Forest je fakticky zasekanej bugama, já osobně jsem se tam ještě nedostal, takže to posoudit nemohu 
Coller Master CM-690 / Gigabyte GA-P35-DS3L / Q6600 + Scythe Mine Cooler rev. B / 2x1Gb Kingston / HD4850 TOXIC / WD320Gb + 500GbAAKS / Blue Storm 500W
- hurrican
- Začátečník

-
Stretol som sa s jednou vecou u STALKERA a neviem ci je to BUG alebo to tak ma byt..Vylepsujem si zbran.. a vylepsil som si ju na max ..a zameral som sa na presnot.. co mi dalo +60% a aj nejake mensie "trasenie "atd..Stalo ma to dokopy ale 20 000.ale nechapem..teraz ked skusam zo zbranou strielat napr. do steny..ci uz cez optiku alebo bez..tak striela uplne mimo ako mam mieritko.. proste aj o meter vedla.. Co to ma byt.. normalna neupravena puska striela presne kde mam borku mieritka a toto ...?? Nechapem..Ma to tak byt..? tak naco clovek upgraduje zbrane..???
Intel i7 7700k@4.8/4.5Ghz, MSI Z270 Xpower gaming titanium extreme6, Corsair Vengeance 16GB DDR4 3200Mhz Cl16, 2xGainward phoenix 1070 GS, 128+256 SSD, 750HDD,
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pokud mas nejakej mod, ak se stava, ze po maximalnim vylepseni strili naopak hure, nez zakladni 
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
- hurrican
- Začátečník

-
Hej dal som tam daky mod.. teda taky balik..dost veci v nom bolo (zvysenie nosnosti,lepsia baterka a kopu kopu dalsich) No presne tak .z.bran som si vylepsil na maximum,ta je tazko s nou aj nieco trafit..takze tym padom teraz pre mna straca vylepsovanie zmysel.. a nemusim vobec zbrane zlepsovat... ;(slaava píše:pokud mas nejakej mod, ak se stava, ze po maximalnim vylepseni strili naopak hure, nez zakladni
PS: inac co by malo byt vo vylepseni ta Plochost krivky..najprv som si myslel ze je to damage zbrane ale ten mi nestupol takze neviem..
Intel i7 7700k@4.8/4.5Ghz, MSI Z270 Xpower gaming titanium extreme6, Corsair Vengeance 16GB DDR4 3200Mhz Cl16, 2xGainward phoenix 1070 GS, 128+256 SSD, 750HDD,
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vylepsovat muzes, ale ne uplne na maximum, pak se ti to hned obrati a mas misto suprovy zbrane povl na vyhozeni
na druhou otazku ti uz bohuzel nedokazu odpovedet, takze to zkus na teto strance a jejich foru http://stalker.scorpions.cz/clearsky/
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
- Herkis
- Redaktor PCT

-
Plochost křivky - střela se pohybuje po balistické křivce (přibližně parabola) , tj. vlivem gravitace padá k zemi a díky odporu vzduchu ztrácí rychlost. Když je úsťová rychlost vyšší, střela dolétne dál, na určitou vzdálenost se "propadne" méně a tím je křivka plošší. V kontextu hry by se to asi mělo týkat parametru přesnost.hurrican píše:PS: inac co by malo byt vo vylepseni ta Plochost krivky..najprv som si myslel ze je to damage zbrane ale ten mi nestupol takze neviem..
- peterch
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ako prvy Stalker tak aj druhy su bohuzial zabugovane hry ako svina. Jedine co ich drzi je ich skvela atmosfera. Ale ako hry po technickej stranke su otrasne a ukrajincom co ich urobili by som nasral na ruky a nepustil ich k vode tyzden. Pretoze takto dodrbat a zmarit skvely potencial hry je trestne!!!
To aby som si kupil hru a potom do nej musel davat nejake mody co napravaju chyby tych dementov z ukrajiny, tak na to kaslem. Tot vsjo
To aby som si kupil hru a potom do nej musel davat nejake mody co napravaju chyby tych dementov z ukrajiny, tak na to kaslem. Tot vsjo
Intel i5-3470 + Gelid Tranquillo CPU ver. 2, 8 GB RAM (2x4) Kingston 1600 Mhz, Asus P8H77-M PRO, EVGA GeForce GTX770 Superclocked ACX, Seasonic 520 W S12II, 128 GB SSD Samsung 840 PRO, 500 GB HD Seagate, CM Elite 430, Asus PB 248Q, A4 Tech, Logitech K350
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
hmm jednotka bola super, ziaden bug si nepamatam
dvojka sa sice (podla mna) dost nechytala a konec bol dost trapne naskriptovany a celkovo dost divny, ale opat som nenarazil na nejaky zavazny bug
ano raz mi to spadlo pri loadingu, som vybral iny save a nebol problem
nechapem co vsetci pindaju ze tu bug tam bug, cela hra bug
dvojka sa sice (podla mna) dost nechytala a konec bol dost trapne naskriptovany a celkovo dost divny, ale opat som nenarazil na nejaky zavazny bug
...
- peterch
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, tak potom ty budes asi jeden z tych hracov ktori napisu,ako priklad uvediem, ze ked sa bavime o vplyve FPS na hratelnost tak , ze hrat na 15 FPS je podla nich v pohode a im to nevadi a ide im to dobrejcdenton12 píše:hmm jednotka bola super, ziaden bug si nepamatam
Co clovek to ina poziadavka na kvalitu hry no...
Tebe tie bugy nevadili, resp. si ich podla mna ,,nevidel,,
Intel i5-3470 + Gelid Tranquillo CPU ver. 2, 8 GB RAM (2x4) Kingston 1600 Mhz, Asus P8H77-M PRO, EVGA GeForce GTX770 Superclocked ACX, Seasonic 520 W S12II, 128 GB SSD Samsung 840 PRO, 500 GB HD Seagate, CM Elite 430, Asus PB 248Q, A4 Tech, Logitech K350
- jcdenton12
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
je to kludne dost mozne
mal som to tak poladene ze som isiel 35+ FPS
niekomu to staci niekomu nie, kazdopadne dvojka bola pre mna sklamanie po stranke hratelnosti alebo ako to napisat
mal som to tak poladene ze som isiel 35+ FPS
niekomu to staci niekomu nie, kazdopadne dvojka bola pre mna sklamanie po stranke hratelnosti alebo ako to napisat
...
- fiLL-kiLL
- Začátečník

-
tak jsem překousnul to padání z quick savů a začal to zase hrát a hra mě hodně chytla, super svět a atmosféra, grafika hodně pěkná, ovšem nechápu některé rapidní poklesy fps, sem v lokaci kde mám cca 35-40 fps, přijdu tam jindy(stejná část dne) a jede to na cca 20-25 fps, nechápu, jinak objevil jsem naprosto nechutný bug, když jsem nalákal banditi na hlídků stalkerů, přičemž stalkeři to vůbec nepobrali a nechali do sebe vesele střílet, bez odporu všichni do jednoho padli, při následném loadu to ještě spadlo, takže jsem měl chuť hru smazat, protože aby v dnešním AAA titulu se tohle dělo, drzost tvůrců nezná mezí, to je už moc, ale dal jsem hře šanci a ted se královsky bavím
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
- TECon
- Nováček

-
Mam problem s dx10. Teraz som nainstaloval ATI Tray Tools, aby mi to ukazovalo, ze ci to ide pod DX9 alebo DX10. Pustil som hru a islo to pod dx9, to znamena, ze na Viste to nejde automaticky pod dx10, treba to zapnut. Takze som nainstaloval patche az po 1.5.07. Pustil som hru, vsetko som nastavil na max. (ved mam 4870X2) a tiez som nastavil Enhanced Full Dynamic Lighting (DX10), aby to islo pod dx10. Dal som pouzit, potom, aby tie nastavenia isli, treba restartovat hru. Tak som restartoval hru a uz to zase neslo. Len cierna obrazovka a nic. Musel som to zase vypnut cez Task Managera, inak to nejde. Pozrel som sa potom do Windows Logs a bolo tam:
Faulting application xrEngine.exe, version 0.0.0.0, time stamp 0x4909c3e8, faulting module atidxx32.dll, version 7.15.10.154, time stamp 0x4907c5d3, exception code 0xc0000005, fault offset 0x0013fc51, process id 0x75c, application start time 0x01c96a6d89d5b043.
faulting module atidxx32.dll -> toto mi pisalo aj ked som pustal Far Cry 2 pod dx10. S cim je problem ? Ovladace mam 8.11, tak tym to asi nebude. Este som zabudol spomenut, ze Crysis je jedina hra, ktora mi ide pod dx10. Tieto novsie hry ako je FC2, Stalker Cs, Crysis Warhead nejdu ked to pustim na dx10. Nechapem preco. To akokeby som mal nejaky zastaraly dx10, ktory uz tieto novsie hry nepodporuju alebo co. Uz fakt nwm co mam robit. PLS help mee

Faulting application xrEngine.exe, version 0.0.0.0, time stamp 0x4909c3e8, faulting module atidxx32.dll, version 7.15.10.154, time stamp 0x4907c5d3, exception code 0xc0000005, fault offset 0x0013fc51, process id 0x75c, application start time 0x01c96a6d89d5b043.
faulting module atidxx32.dll -> toto mi pisalo aj ked som pustal Far Cry 2 pod dx10. S cim je problem ? Ovladace mam 8.11, tak tym to asi nebude. Este som zabudol spomenut, ze Crysis je jedina hra, ktora mi ide pod dx10. Tieto novsie hry ako je FC2, Stalker Cs, Crysis Warhead nejdu ked to pustim na dx10. Nechapem preco. To akokeby som mal nejaky zastaraly dx10, ktory uz tieto novsie hry nepodporuju alebo co. Uz fakt nwm co mam robit. PLS help mee
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
8.12 a potomkdyz nepomuze tak reinstall
- fiLL-kiLL
- Začátečník

-
Takže hru mám dohranou a mám poněkud rozporuplné pocity z konce. Jako to 5 minutové "finále" u elektrárny mám brát vážně? 10 ran střelcovi na 100 metrů z gausovky který přebíhal přes most a čau? Hru jsem dohrál s armorem, které jsem získal někde v kordonu hned po útěku z bažin... Závěrečné movie mělo fakt depresivní atmosféru, ale mohlo být delší a mohlo toho více vysvětlit. Jinak myslíte, že ten stalker v závěru moviečka byl hrdina z Shadow of... nebo střelec? Já nevim. Každopadně skvělá hra, která mě hodně chytla. Délka dostačující pro datadisk. Grafika výborná. Doufám, že autoři udělají další díl, protože "série" Stalker patří podle mě do zlatého fondu her a je ukázkou jak se dělá atmosférická nelineární 3d akce z otevřeného žijícího světa. Škoda těch technických problémů, které se táhnou jak prvním dílem tak hlavně datadiskem.
Intel Core i5-14400F, GIGABYTE B760, 32 GB DDR3, GeForce RTX 5070 12 GB, HDD Samsung 3 TB SATAII, Fractal Design Core 3000, Logitech MX400, LG 23", Win 10 Pro
- Jasper
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud se nemýlím, tak hrdina z Shadow of Chernobyl = StřelecfiLL-kiLL píše:TJinak myslíte, že ten stalker v závěru moviečka byl hrdina z Shadow of... nebo střelec?
- fiLL-kiLL
- Začátečník

-
To snad ne, sice jsem to hrál tak přek rokem, ale pamatuju si, že postava za kterou hrajete je tzv. označený a hra začína tím, že máme pda ve kterém je úkol zabít střelce, takže sebe by asi nezabíjelJasper píše:Pokud se nemýlím, tak hrdina z Shadow of Chernobyl = StřelecfiLL-kiLL píše:TJinak myslíte, že ten stalker v závěru moviečka byl hrdina z Shadow of... nebo střelec?
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ano, sebe by nezabíjel, ale pokud si dobře pamatuju, ztratil pamět, takže neví kdo je.. Ale je to Strelok (taky jsem to nechápal
)
- fiLL-kiLL
- Začátečník

-
hmmm, tak tohle mě dostalo, asi máš pravdu, to dává příběhu zajímavý nádech, hrdina neví kdo je a má zabít vlastně sebe, navíc může za emise, tak tohle se povedloStill.Lord píše:Ano, sebe by nezabíjel, ale pokud si dobře pamatuju, ztratil pamět, takže neví kdo je.. Ale je to Strelok (taky jsem to nechápal)
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Uvodní video SoC je vlastně konec CS..
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
vysel patch 1.5.08, ktery nejspise opravuje chyby jen pri multiplayeru...