Dnes jsem koupil mlaďasovi do PC "GIGABYTE GeForce RTX 3060 VISION OC 12G" - 14 260,-Kč.
Byl to nákup "v rychlosti", měli dva kusy na prodej, takže až později jsem se díval detailně na vlastnosti karty.
Karta má sběrnici "192Bit", jak moc velké je to omezení k monitoru "MSI Optix MAG274QRF" frekvence 165 Hz, CPU AMD 5600X?
Teď má v PC GTX970, takže posun ve hrách bude, nebo se mýlím?
proti tomu co mas to je raketa. Ale na QHD je asi lepsi 3070/3070ti jenze problem je ze stoji 2x tolik a rozhodne ti 2x vykonu neprida. Za ty prachy slusnej kup bych rekl.
Okurek! U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
To bych řekl není zas úplně nejhorší kup, v podstatě "jen" 3060 za o něco málo víc než 3060Ti když začínaly.
Jinak pokud se nepletu, 192bit mají všechny a k frekvenci monitoru se to nijak nevztahuje. Maximálně tak, že 165Hz je mu zbytečných, protože 165fps nikde ve 1440p mít nebude. To nemám ani s 3070 Ti. ..Posun to bude, ale 3060 má výkon cca 1080, za ty prachy nic moc posun po takové době.
Broxik píše:proti tomu co mas to je raketa. Ale na QHD je asi lepsi 3070/3070ti jenze problem je ze stoji 2x tolik a rozhodne ti 2x vykonu neprida. Za ty prachy slusnej kup bych rekl.
Problém je spíš, když jí někdo fakt za takový příplatek koupí. Jinak je RTX 3070 o cca 40-50% rychlejší. A na QHD je to tak akorát. Minimum fakt ta 3060ti. 3060 to dá také, ale určitě ne s raytracingem
Lion_K píše:Dnes jsem koupil mlaďasovi do PC "GIGABYTE GeForce RTX 3060 VISION OC 12G" - 14 260,-Kč.
Byl to nákup "v rychlosti", měli dva kusy na prodej, takže až později jsem se díval detailně na vlastnosti karty.
Karta má sběrnici "192Bit", jak moc velké je to omezení k monitoru "MSI Optix MAG274QRF" frekvence 165 Hz, CPU AMD 5600X?
Teď má v PC GTX970, takže posun ve hrách bude, nebo se mýlím?
Jak píšou místní moudří mudrci, určitě ten jiný telefon a email je základ, když to dáš i na jiné jméno (kontrolujou se občanky, tak budeš úplně v klidu.
Bodeť by ne, neznámej shop, co v největší mánii nastřeloval ceny ještě víc než scalpeři na bazoši. Já si tenhle shop pamatuju jen díky tomuhle Nikdy bych tam nic nekoupil.
Pravidlo omezení prodeje na Alze mě přijde naprosto fér kvůli stávající situaci, kdy karty ve velkým vykupují minerský buzny . Ti to stejně obchází, ale aspoň trochu jim to komplikuje nákupy do farem.
To patro.cz funguje od roku 1998...Ne že bych ho nějak "tlačil" - kupoval jsem tam v životě asi pouze jednou, vracel zboží, peníze vráceny bez problémů...to jsou podle mě daleko horší eshopy.
A pohled na heuréku - 95% zákazníků doporučuje a 4,7 z 5 celková spokojenost s obchodem.... https://obchody.heureka.cz/patro-cz/recenze/overene
Nicméně je to na každém, kde si koupí co potřebuje
No během týhle mánie se tu vysráželo pár shopů (tedy linky na ně sem), co mělo karty, ale za úplně nesmysl ceny = nebyly o nic lepší, než ty *** na bazoši. Díky tomu si je pamatuju. Jinak vždy radši spolehnu na osvědčenou klasiku. S reklamacemi a vracením sem na známých shopech nikdy problémy neměl, zatímco v těch malých ano (proto malý shopy už neriskuju).
A proč dávat patru za tu samou kartu víc, když teď na alze bude za méně? Sice pořád za dost blbou cenu (ta karta se prodávala na startu za 11500... ale to už se fakt nevrátí) a tak každá kačka dolů se počítá.
Samozřejmě souhlas, tak o tom žádná...Pokud je na větším a známějším eshopu navíc nižší cena, není co řešit. Zejména kvůli vrácení zboží ve 14 dnech a případné reklamaci jsem převážně nakupoval na Alze, czc a T.S. Bohemia. Myslím ale všeobecně a nikoliv pouze grafické karty.