Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- kocourOggy
- Nováček

-
Re: Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
Zajímalo by mě, jak moc by šel Bulldozer se spotřebou dolů při podvoltování a bez podtaktování. Jestli by poté byla spotřeba srovnatelná nebo dokonce nižší jak core i7 2600k. Počítám, že v klidu by ta spotřeba mohla být nižší jak u core i7 2600k a core i5 2300. Ale to už by asi záleželo na jednotlivých procesorech, jak moc by šly s napětím dolů.
U mého starého Semprona 2200 (Socket A) jsem se dostal ze základního napětí 1,6V na 1,41V a ještě jsem u něj mohl zvýšit frekvenci z FSB:166mhz na 200mhz s uzamčeným násobičem s hodnotou: 9x
U mého starého Semprona 2200 (Socket A) jsem se dostal ze základního napětí 1,6V na 1,41V a ještě jsem u něj mohl zvýšit frekvenci z FSB:166mhz na 200mhz s uzamčeným násobičem s hodnotou: 9x
CPU: Intel Core i3-3220 (3.30 GHz), MB:MSI ZH77A-G43 (socket 1155), RAM: 8GB DDR3 (1600 Mhz), GPU: Intel HD Graphics 2500
veterán:
CPU: AMD Sempron 2200 (base: 1.5 Ghz, 1.6V ; OC: 1.8Ghz, 1.45V), MB: MSI-6590 (socket A), RAM: 2GB DDR I(400Mhz), GPU: Nvidia 6600 (AGP slot)
veterán:
CPU: AMD Sempron 2200 (base: 1.5 Ghz, 1.6V ; OC: 1.8Ghz, 1.45V), MB: MSI-6590 (socket A), RAM: 2GB DDR I(400Mhz), GPU: Nvidia 6600 (AGP slot)
- Hladis
- Moderátor

No tohle jde i u Intel prociku. Treba i5-750 jsem taktnul o 800MHz a jeste jsem ji podvoltoval. Pokud OBR nehejbal s tou 2600 ,tak ta pri turbu dost zveda voltaz ,pritom dokaze fungovat na daleko mensich hodnotach.
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
to stejné však platí pro AMD...Pro příklad, x6 1090T má Turbo napětí 1.475V a přesto třeba můj kvalitn í kousek dává 4 GHz při 1.31V
...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam zakladni napeni na 3.3Ghz 1.178v a po oc na 4Ghz to pracuje se snizenym napetim na 1.130v.
- kocourOggy
- Nováček

-
Tak nakonec se s tim svym výsledkem půjdu zahrabat 
CPU: Intel Core i3-3220 (3.30 GHz), MB:MSI ZH77A-G43 (socket 1155), RAM: 8GB DDR3 (1600 Mhz), GPU: Intel HD Graphics 2500
veterán:
veterán:
- Maor
- Začátečník

nemusíš, moje x2 550 zvládá při 1.35V jen 3,4GHz ale to jsem už OT
snížení napětí u BD bych viděl podobné jako u Llana. Pokud to budou biosy podporovat, mohli by jit ty procesory slušně štelovat. Třeba idle 0,9V 800MHz burn 1,3V 4,2GHz a turbo 1,5V 4,8GHz. Odemčený by na to měly byt dost a takhle provozuschopný by to za ty peníze bylo myslim suprový
snížení napětí u BD bych viděl podobné jako u Llana. Pokud to budou biosy podporovat, mohli by jit ty procesory slušně štelovat. Třeba idle 0,9V 800MHz burn 1,3V 4,2GHz a turbo 1,5V 4,8GHz. Odemčený by na to měly byt dost a takhle provozuschopný by to za ty peníze bylo myslim suprový
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
To by tak mohlo sedět...4.8GHz by některé mohly dát třeba i s 1.45V
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- alisan
- Začátečník

-
Flankere ... ty budeš mít BD k dispozici? Nebo někdo tady? Koukal jsem co mi s Ci7 860 napáchá spuštěný ffmpeg a docela by mne zajímalo, jak na tom bude BD. Krásně to zatíží všechna jádra (HT aktivní) na 99% a pro mne je tohle asi největší žrout času a výkonu. Tak bych pak poprosil o testík. Je-li to možné.
- Hladis
- Moderátor

Vzdyt si to HT vypni v BIOSU. Pak to bude svizny.
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Já a bez FX, umíš si snad představit, že by mě někdy chyběl AMD CPU?
Jasně že bude. Měl jsem 4 Thubany (ponechal jsem si pouze dva kousky), několik Denebů, FX rozhodně chybět nemůže.
- amaster
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Taky si ho nejspíše pořídím, počkám na nějakou pořádnou revizi a pokud pude cena dolů řekněme na 4k. Jakože ono v ofiko recenzí s opravdovými kusy může být spoustu věcí jinak, ale jedná jistota je že pude krásně taktovat. Pokud se dotáhnu za 4k někde na výkon okolo 2600 tak to bude krása.
A vzhledem k tomu že to vypadá že bude výkon lehce za očekáváním tak snad pude rychle s cenou dolů.
A vzhledem k tomu že to vypadá že bude výkon lehce za očekáváním tak snad pude rychle s cenou dolů.
PhenomII x4 955be@3.8(1.45), Gainward GTX460-768mb@850/2100(1.062V), AsusM5A97-Pro, 2x2GBkit Zeppelin Gold1333(dual), 500gb seagate 7200rpm
- alisan
- Začátečník

-
Hladis ... to bych to pak musel kvůli jiným pracem zas zapínat. Proto nejsem takovým příznivcem HT. Kdo by několikrát za den restartoval. Na to jsem kůže líná
Flanker ... super. Tak až ho budeš mít doma, dej vědět. Tedy pokud tě to neotravuje. Dík předem.
Flanker ... super. Tak až ho budeš mít doma, dej vědět. Tedy pokud tě to neotravuje. Dík předem.
- Hladis
- Moderátor

Pokud proste delas nejakou praci ktera vytizi vsech 8 vlaken a je na dlouho ,tak hold si skocis na kafe. Jakmile v tom spustis vic veci tak se to zaseka a bude vse trvat daleko dele nez kdybys udelal vsechny ulohy postupne. Hold to funguje takhle. Jinak doporucuju Intelovsky sestijadro s HT, tam uz to bude v pohode 
- webwalker
- Začátečník

alisan: Jak tak koukám na tvé potřeby, nestálo by imho za úvahu se porozhlédnout spíše po nějakém tom gpgpu řešení? Tyhle úlohy (video a transcoding) prostě nejsou pro (žádné) cpu tím pravým ořechovým.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- alisan
- Začátečník

-
Tak ne že bych už o tom neuvažoval, jak silnější CPU, tak případně cesta přes GK. Jenže ... já sice dám třeba deset hodin denně u konverzí a když bylo nejhůř, tak psoledně tři měsíce v kuse a začínal jsem ráno v osm a končil ráno kolem druhý/třetí. Ale blbý je, že jedu část právě v ffmepgu, pak něco střižnou, pak musím pracovat s fotkama a ve výsledku fakt netuším, jaké řešení by tohle vše obsáhlo, abych za to nedal majlant, když mně to vlastně neživí
Má práce je jinde a na tu potřebuju tak 30 min denně. Tohle je ani ne tak koníček, jako něco co páchám s výhledem do budoucna a výsledek je nejistý. A pak, když toho mám plný zuby, tak si dám klidně na další tři měsíce oraz. Tak fakt se mi nechce dát za PC dardu. Ale rozumné zvýšení výkonu za rozumný peníz beru. Stejně bych pro radost do půl roku asi šel do přestavby toho co mám teď. Proto jsem se zajímal o BD a teď mi to nějak bere vítr z plachet 
- Hladis
- Moderátor

Tos mel jit hned na zacatku do X58 a http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78812 uz neni za prehnany peniz (docela uvazuju svuj pracovni komp osadit prave jim ,mam tam starsi 920). To byla vylozene platforma na tyhle veci. Ted bych pockal na SB-E a 2011 ,ale bude to asi hodne drahy. Ja to mam na vydelecnou cinnost ,takze me se to zaplati. Horsi je ze Recko je v prdeli a situace je tu dost nepredvidatelna ,tak moc planovat nemuzu 
- alisan
- Začátečník

-
Já tam byl ... ale pak mi v Praze lehl server, druhý potřeboval omladit, tak jsem v rychlosti z 920 udělal servřík a pak si domů pořídil tu 860. Ta 920 zázrak nebyla a tehdy moc na výběr už nic nebylo. Za rozumnou kačku. Ale co, nějak bylo, nějak bude a třeba mne BD v další generaci nadchne a půjdu do něj. Pořád tomu modulovému řešení fandím 
- Hladis
- Moderátor

Jde o to jak se to bude chovat pod zatezi ,zda system stale bude pouzitelnej. Podle navrhu by mel byt jen se to trochu zpomali ,ale teorie je hezka vec. AMD si taky myslelo ze to teoreticky bude drtic a..........
- webwalker
- Začátečník

alisan: No ono to není ani tak o hardware jako o softu. Zapoj gpu, které už máš v pc, nVidia by byla asi výhodou díky cuda (víc aplikací). Určitě i Media engine s QuickSync v SB odvede svou práci výborně, rozhodně lépe než samotné cpu (SBE nevyjímaje - absence ME s QS). Ale nechci ti nic vnucovat, ty sám víš nejlépe, co potřebuješ.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- alisan
- Začátečník

-
Já potřebuju věcí
... ale jo, ono mne to asi dožene k nějakému vhodnějšímu řešení. Jenže na používaný SW jsem už vycvičený a při představě, jak vstřebávám další informace, když už takhle mi to hlava pomalu nebere ... Nejmadlší nejsem a bohužel žádný HW mi zatím u prcka plenu nevymění (nepočítám li HW od firmy tchán a tchýně) a u druhého mne nezastoupí při kontrole školních úkolů. Prostě se už na samouku v této oblasti moc necítím a tak by mi víc vyhovovalo spíš dokopat stávající SW řešení k lepšímu výkonu v multi silnějším CPU. Cesta nejmenšího odporu
Ale už jsem těžce OT, tak toho nechám. Ale díky za rady. Nezahodím je a možná se ke změně nakonec přeci jen dokopu.