Gigabyte P35-DS3 / P35C-DS3 / EP35-DS3 (775, P35 + ICH9)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

odešla už někomu deska? mě normlně začla zamrzat ve widlích, jinak hudba a video pořát jede ale nejde na nic kliknout, delší dobu už totálně zamrzá COD4.Hodně to dělá v závislosti na biosu, i memtest, někdy chyby, sjinym biosem žádné nejsou...
čekám jestli by mi jí nevyměnily za revizi 2,1.
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
lednacek
Nováček
Nováček

Re: Problem s instalaci Windows

Příspěvek od lednacek »

Klobasa píše:
Marlog píše:Mam problem s instalaci Windows na SATA2 disk, vse jsem udelal podle tohoto navodu a po nacteni driveru mam pak pokracovat v instalaci windows, ale vyhodi mi to, ze system nenasel zadny hard disk. Pls pozte, uz se s tim vrtam skoro dve hodiny a stale to same. :sad:
Edit: Verze BIOS je F12.
A nezapoměl si náhodou při načítání instalace win zmáčknout F6? :) Nebo si stáhni ty ovladače pro řadič od gigabyte a dej si to do těch fialových slotů když musíš mít zapnuté to AHCI
Nainstalil jsem ovladač pro řadič Gigabyte ze stránek (teď lze i ve Win bez F6 nebo reinstal win - http://www.giga-byte.co.uk/Support/Moth ... uctID=2627), v Biosu povolil AHCI a vše se zdálo být OK. Ve správci zařízení mě to přidalo řadič. Ale když jsem se kouknul do HD Tune tak mě disk jede stále jen na UDMA 6. Dá se to zkontrolovat i jinde?
Jste si jistí že jedete při nastaveném AHCI opravdu v "sata" režimu? :)
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Zdravím, kámoš přes ICQ má tohle:

E2160 ~ 1,45V(bios)
GA-P35-DS3
Kingmaxy 2x1GB 800MHz
Zdroj EC500W
HDD Samsung 501LJ

a má problém s OC ... Při násobiči 6x mu jede deska jen při 390MHz, při 8x na 376MHz.

Čím to je? Imho v tom prvním případě je to FSB wall desky, při tom druhém už CPU nestíhá...
Naposledy upravil(a) SpeedyGT dne ned 20. led 2008, 19:56, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

hmm.. to ma teda kamarad asi docela smulu na oba kousky pokud by to mel bejt strop.. Zkousel novejsi bios? Vi ze existuje delicka na pameti?
Bofasa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bofasa »

když už jsme u biosu, jaký máte bios na této desce. Já mám furt ten co na ní byl a je to F2 trošku starej, ale zatim jsem neměl důvod ho měnit.
Deska drží i FSB 500 - zkoušeno na 500x6.

Co mi přinese novější bios?
E6750 .. P35-DS3.. A-Data Vitesta EE (4x1GB CL4) .. Blue StormII. 500W .. 8800GTS 512 .. HP LP1965 .. Noctua NH U12F.
tovr1203
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tovr1203 »

Bofasa píše:...Co mi přinese novější bios?
nepřinese poslední bios (F12 tušim) podporu pro 45nm cpu? někde výš už to někdo zmiňoval ...
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS5
junglist
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od junglist »

robuTEKK píše:muze mi nekdo pls priblizit, co bych si mel predstavit pod pojmem ADD new version super I/O code?? Je to popis upravy u biosu F12 k tyhle desce..
45nm by mel oficialne myslim prinyst uz F11. Vice ZDE.

Kazdopadne porad nejak nevim co si mam predstavit pod tim F12 ;)
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

robuTEKK píše:hmm.. to ma teda kamarad asi docela smulu na oba kousky pokud by to mel bejt strop.. Zkousel novejsi bios? Vi ze existuje delicka na pameti?
Biosy zkoušel všechny možné i nemožné. Děličku má pokaždé tak aby stíhaly RAM, tj 2.
Takže holt má solidní smůlu... :(
Bofasa píše:když už jsme u biosu, jaký máte bios na této desce. Já mám furt ten co na ní byl a je to F2 trošku starej, ale zatim jsem neměl důvod ho měnit.
Deska drží i FSB 500 - zkoušeno na 500x6.
Já též ne. Mám F4 a deska při 500MHz šlapala ok, ale stejnak jedu "jen" na 450...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
Klobasa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Klobasa »

Tak co má už někdo zkušenosti s tím novým BIOSEM F12 pro Rev. 2.0?
lednacek
Nováček
Nováček

Příspěvek od lednacek »

Klobasa píše:Tak co má už někdo zkušenosti s tím novým BIOSEM F12 pro Rev. 2.0?
Mám ho tam, zatím žádný problém 8-).
Předtím jsem měl F6 a chladič na CPU mě ve win skoro netočil, vlastně se dá říct, že to chladilo jen pasivem (freezer7), teď to jede min na 950 otáček. V zátěží při 2,8 GHz to vyleze na 1700 a už je to slyšet.
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

mám problém, koupil jsem si tuhle desku GA-P35-DS3 (rev. 2.0).zkouším nainstalovat Windows Vista,ale celý to trvá strašně dlouho než se instalace načte.nevim proč,pak když se po 15 minutách dostanu k místu kam Windows nainstalovat,tak to nevidí disk.V biosu ho vidím.Je možnost najít ovladače z usb,cd,ale na instalačním cd windows nejsou.Mám něco přenastavit v biosu?vůbec nevím co s tím.Připojený disk mám přes sata Samsung SpinPoint T HD501LJ.
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

asi budu potřebovat poradit s ovladačema na sata disk
tst
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tst »

biosu nastavi misto ahci ide
just me
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

tst píše:biosu nastavi misto ahci ide
ahci mám zakázaný,disk vidím,ale při instalaci to chce ovladače,který já prostě nedokážu podle návodu zprovoznit na disketu.fakt nevim.nic sem v biosu nedelal a mechaniku i disk mám připojený přes sata a stejně mi to při té instalaci hlásí,že to chce ovladače.fakt nevím už.ale je to divný ptž se to deje jen me.nepomůže novější bios?mám f6
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

No tak zkouším to na visty právě,zapojené to mám v oranžových oboje i mechaniku i disk.nastavení mám takkto aby ste mi věřili
standard cmos features-ide channel 0 master-ide channel 0 master auto,access mode auto
integrated peripherals-sata ahci-disabled
-sata port0-1 native mode disabled
-onboard sata/ide device enabled
-onboard sata/ide ctrl mode ide
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

tak už sem našel plno ovladačů,rozbali se me exe soubor na flashce,ale nevim kdy a jak to instralovat.ta windows instalace jak chce najit ovladač mi ho nikdy nenašla.něják při startu biosu?nevím co zmáčknout v návodu je f6,ale tam se dostanu do nabidky,ale nic s instalaci tam neni
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s Gigabyte p35-ds3 rev.2.0 a instalací Win Vista

Příspěvek od kAdEtT »

Nemůžu nainstalovat Visty,v biosu disk vidím.Při instalaci Vist,kdy si máím vybrat kam os nainstalovat se mi nezobrazí disk.dá mi to na výběr i načíst ovladače,ale z cd co bylo u desky jsem je dal na flashku spustil exe soubor,rozbalilo se to a stejne ta instalačka nenašla ovladače.ale podle toho co čtu bych ovladače vůbec nepotřeboval,nevím kde sem udelal chybu.nastavení biosu mám tahle.zapojení do oranžového.
-integrated peripherals-sata ahci -disabled
-sata port0-1 native mode -disabled
-onboard sata/ide device -enabled
-onboard sata/ide ctrl mode-ide
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

spíš by mě pomohlo,pokud máte tuhle desku a disk připojenej přes sata do oranžových zdířek,tak mi napište jak máte nastavenej bios tyhle věci,ty sou asi nejdůležitější
-sata ahci -
-sata port0-1 native mode -
-onboard sata/ide device -
-onboard sata/ide ctrl mode-
Battlefield
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Battlefield »

Mám problém, myslím si osboně že je to základní deskou Gigabyte P35-DS3L rev. 1
-problém se vyskytuje hned od začátku co jsem si koupil tuto desku a to:
1) zapnu PC a hned při uvodní obrazovce kdy vám to píše verzi BIOSU, velikost ram, typ MB tak mi to zatuhne při načítání IDE drivers a nepomůže nic jiného než tvrdý restart, mnohdy PC zapnu až třeba na 15 restart...hrůza :-( ale někdy ho zapnu na první pokud, ale to velmi málo kdy
2) problém byl řešen na mnoha forech, s mnoha lidmi, bohužel nic nepomohlo! zkoušel jsem snad všechno: flashování nějakého staršího BIOSU, oproti tomu i ten nejnovější, přeinstalaci windowsu, poodpojování mechanik, váměnu grafiku, cpu ramek atd..... Nic nepomohlo, tak jsem byl nucen to zkusit dát projistotu do jednoho servisu, tam také vyzkoušeli naproto všechno a došli k závěru (což si myslím i já) že je chyba v základní desce (špatný řadič). Zde jsem udělal pár snímku jak to vypadá když to hodí chybu a když to naběhne dobře tady když to naběhne OK, je vidět že je vše jak má, HDD, mechanika...prostě OK
http://klasika.ukazto.com/?img=1959362,OKboot.jpg
tady když to naběhne špatně
http://klasika.ukazto.com/?img=1959370,badBOOT.jpg
absolutně nepochopitelně to nenačte mechaniku, ale oproti tomu to 2* načtě stejné disk :-), což je uplný nesmysl Však sami to na obrázku vidíte.
- momentálně, tam mám BIOS F7
Takže prosím vás odborníky, co si o tom myslíte?
Kde je problém?

P.S. Poslední dobou zapnu PC tak na 2 restart..... což je celkem v pohodě, kvůli tomu se mi to vůbec nechce reklamovat, furt doufám, že tam bude jen nějaká blbost :D
the PC: CPU:Intel i5 4670k OCed at 4,1Ghz//MB: Gigabyte Z87-HD3// CPU cooler: Gelid Tranquillo 2. rev//GPU: GTX 560 OCed// RAM:Kingston 4GB DDR3 // HDD: Samsung 840 EVO 250GB + Samsung HD103SI 1TB + WDC Caviar Green 2TB // ZDROJ: Corsair HX620// CASE:Fractal Design Define R2 black// LCD: Benq G2400WD fullHD// Windows 7 64B
tovr1203
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tovr1203 »

Pokud jsi to měl i v servisu a došli k závěru, že je chyba v základní desce ... Proč ji nedáš na reklamaci?!?
PC: Ryzen5 1600; MSI B350 Tomahawk; 2x4GB + 2x8GB; Gigabyte GTX 1050Ti OC; Kingston 120GB SSDnow300V + Seagate 1TB + Samsung F1 500GB; LG GH20LS10 black (SATA); GMC H-60 Phoong; EVGA supernova 550 G3; Asus 28" TUF gaming V289Q
konzole: PS5
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“