U chladiče Cooler Master TX3 To jde, spona je udělaná, tak aby šel otočit o 90°.... jdou chladiče na AM3 otočit o devadesát stupňů? Konkrétně aby ten větráček foukal nahoru...
FAQ: Chladič CPU - aktualizace 14.11.2014
Moderátor: morke
- veteran13
- Začátečník

Re: FAQ: Chladič CPU
Tak odpovím si na svůj dotaz, kdyby to někoho zajímalo
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
- jakubom
- Začátečník

-
zkušenosti s CPU chladič. Evercool Buffalo
Čaute, přemýšlím nad tím že bych si koupil nový chladič na CPU. Mám X3 435 na default.
Nemáte někdo zkušenosti s tímto chladičem ?
http://interlink.tsbohemia.cz/chladic-c ... 65193.html
Další můj dotaz se týká teplot, jediný program který je schopen mně je zobrazit tak je EASY TUNNER6 jinak everest mne neukáže nic. Procesor jsem zkoušel odemknout na Phenom X4 což se mně povedlo s tím že jsem najel do windows, koukl jse mna teplotu a ta byla 61 stupňů, normálně to box chladí v klidu na 49.
Otázka zní uchladí mně to ten buffalo i s odemknutým 4 jádrem ? Stačí když budu sledovat teplotu kterou mně ukazuje ET6 ?
Díky za odpoveďi.
\\myom - slouceno
Nemáte někdo zkušenosti s tímto chladičem ?
http://interlink.tsbohemia.cz/chladic-c ... 65193.html
Další můj dotaz se týká teplot, jediný program který je schopen mně je zobrazit tak je EASY TUNNER6 jinak everest mne neukáže nic. Procesor jsem zkoušel odemknout na Phenom X4 což se mně povedlo s tím že jsem najel do windows, koukl jse mna teplotu a ta byla 61 stupňů, normálně to box chladí v klidu na 49.
Otázka zní uchladí mně to ten buffalo i s odemknutým 4 jádrem ? Stačí když budu sledovat teplotu kterou mně ukazuje ET6 ?
Díky za odpoveďi.
\\myom - slouceno
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Re: zkušenosti s CPU chladič. Evercool Buffalo
to spis kup arctic freezera... 
staci
staci
- shelby_nr
- Čestný člen

-
S tým, žiadne zázraky nečakaj. min. Gelid Silent Spirit, Arctic freezer, CM 212+, Gelid Tranquillo
Na meranie teplôt by som skôr používal CoreTemp.
Na meranie teplôt by som skôr používal CoreTemp.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
- jakubom
- Začátečník

-
No podle toho to není zas tak hrozný chladič, chtěl bych vedět nějakou osob. zkušenost.
http://extrahardware.cnews.cz/test-levn ... e?page=0,2
No core temp mně taky ukazuje jenom 1 jádro, jinak podle mně jsou špatné senzory.
http://extrahardware.cnews.cz/test-levn ... e?page=0,2
No core temp mně taky ukazuje jenom 1 jádro, jinak podle mně jsou špatné senzory.
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A ty máš snad na jádrech rozdílnou teplotu? Nikdy nepoužívám nic jiného než CoreTemp 
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- jakubom
- Začátečník

-
No mně toukazuje pouz jednu teplotu... ostatní čidla asi nefungují.
Nikdo žádná zkušenost s tím chladičem ?
Nikdo žádná zkušenost s tím chladičem ?
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
nevim, jak on, ale treba ja ano
napr. pri encodovani videa mam teploty 71°C/63°C max... v idle jsou teploty vetsinou stejne, rozdily jsou potom v zatezi. jinak rozdil mam i v occt a podobnych
napr. pri encodovani videa mam teploty 71°C/63°C max... v idle jsou teploty vetsinou stejne, rozdily jsou potom v zatezi. jinak rozdil mam i v occt a podobnych
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já vím, ale u AMD 45nm jsem snad ještě neviděl rozdílnou teplotu jader 
jakubom: Tak ještě jednou... CoreTemp ti má ukazovat pouze 1 teplotu - jader.. Že jenom jednu to přece nevadí, protože určitě budeš mít teplotu všech 3 jader stejnou... Už chápeš?
jakubom: Tak ještě jednou... CoreTemp ti má ukazovat pouze 1 teplotu - jader.. Že jenom jednu to přece nevadí, protože určitě budeš mít teplotu všech 3 jader stejnou... Už chápeš?
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
- jakubom
- Začátečník

-
Jo už chápu, díky
Zase jsem o něco chytřejší..
Takže asi nemáte nikdo zkušenost s tímto chladičem ?
Takže asi nemáte nikdo zkušenost s tímto chladičem ?
- adis
- Začátečník

-
chladic do AM3 dosky AMD PHENON X2 550 BE
ahojte,
chcel by som sa spytat na chladic pre dosku GYGABITE MA-GA785 UD2H - AM3.
http://www.giga-byte.sk/images/products ... 2h_big.jpg
cital som ze sa casto odporucaju tieto chladice:
http://chlazeni.heureka.cz/arctic-cooli ... e/#section
http://interlink.tsbohemia.cz/col-scyth ... 78047.html
Viete mi prosim poradit ako taketo chladice namontovat na dosku ked moj terajsi chladic je boxovany a pripevneny nejakymi kridelkami.
Tak isto by som rad vedel nazor ci je vobec nutne kupovat novy chladic ked moj CPu je pretaktovany Phenom X2 550 BE a jeho teploty su od 40 - 57 stupnov pri hrani.
\\myom - slouceno
chcel by som sa spytat na chladic pre dosku GYGABITE MA-GA785 UD2H - AM3.
http://www.giga-byte.sk/images/products ... 2h_big.jpg
cital som ze sa casto odporucaju tieto chladice:
http://chlazeni.heureka.cz/arctic-cooli ... e/#section
http://interlink.tsbohemia.cz/col-scyth ... 78047.html
Viete mi prosim poradit ako taketo chladice namontovat na dosku ked moj terajsi chladic je boxovany a pripevneny nejakymi kridelkami.
Tak isto by som rad vedel nazor ci je vobec nutne kupovat novy chladic ked moj CPu je pretaktovany Phenom X2 550 BE a jeho teploty su od 40 - 57 stupnov pri hrani.
\\myom - slouceno
- adis
- Začátečník

-
respektive by ma aj zaujimali rozmery ventilatorov..... byvaju 60x60 ......70x70...80x80...atd
ja som skusal zmerat moj ventilator a ma rozmer cca 74mm... je to teda 70x70 alebo 80x80...
pytam sa preto lebo som tu niekde na fore videl ze sa mam pribizovat k tej vyssej cislici... teda v mojom pripade 80x80....
ako to teda prosim je?
ja som skusal zmerat moj ventilator a ma rozmer cca 74mm... je to teda 70x70 alebo 80x80...
pytam sa preto lebo som tu niekde na fore videl ze sa mam pribizovat k tej vyssej cislici... teda v mojom pripade 80x80....
ako to teda prosim je?
- veteran13
- Začátečník

Teď tě nechápu, takže chceš nový ventilátor, řekni jakou cenu. Podle desky se to neposuzuje, ale podle socketu. Tvoje tepltoy jsou anvíc ještě v normálu, takže když ti nevadí hluk, tak to neřeš...
- adis
- Začátečník

-
praveze mi vadi hluk.
teda mam predstavu o tichsom PC.
vybral som si tento ventilator:
http://www.alza.cz/ventilator-acutake-a ... d92467.htm
len neviem ci mi bdue pasovat na ten boxovy chladic
teda mam predstavu o tichsom PC.
vybral som si tento ventilator:
http://www.alza.cz/ventilator-acutake-a ... d92467.htm
len neviem ci mi bdue pasovat na ten boxovy chladic
- veteran13
- Začátečník

pasovat nebude, budeš tam muset vymslet nějaké uchycení, ale to nebude problém, já to tak udělal z měděného drátu
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Především je rozdíl mezi chladič a ventilátor
Jestli bys chtěl koupit jen nový ventilátor na svůj stávající box chladič, tak tě můžu ubezpečit, že jestli si pomůžeš, tak na úkor teplot, protože tišší ventilátor bude znamenat menší průtok vzduchu a box chladič potřebuje vzduch (čím menší průtok, tím vyšší teploty). nehledě na to, že bys musel řešit úplně jiné uchycení ventilátoru na chladič, protože velikost 74mm je atypická.. (není to ani 70mm ani 80mm)
Takže tvoje řešení je koupit celý nový chladič, většinou až na pár vyjímek se dodávají s ventilátory. Uchycení je všude vyřešené dobře a většinou úplně jinak, než u box. chladiče
Z toho mít strach nemusíš
Teď jen napiš, kolik jsi ochotný investovat 
Takže tvoje řešení je koupit celý nový chladič, většinou až na pár vyjímek se dodávají s ventilátory. Uchycení je všude vyřešené dobře a většinou úplně jinak, než u box. chladiče
- adis
- Začátečník

-
KONECNE!! niekto s konkretnou odpovedou.
dakujem za info ohladne velkosti ventilatora a jeho problemu uchytenia - a ked dratom.
Radsej zoberiem novy cely chladic.
Moja konecna cena by mohla byt niekde okolo 500KC max - s tym ze bude chladic tichy. naozaj tichy a teplota nevystupi nad 50 stupnov.
Ci to uz chcem moc za tie peniaze?
dakujem za info ohladne velkosti ventilatora a jeho problemu uchytenia - a ked dratom.
Radsej zoberiem novy cely chladic.
Moja konecna cena by mohla byt niekde okolo 500KC max - s tym ze bude chladic tichy. naozaj tichy a teplota nevystupi nad 50 stupnov.
Ci to uz chcem moc za tie peniaze?
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Už je to hooodně dávno, co jsem měl naposledy v PC box chladič, až jsem zapoměl, jak dokáže být hlučný... Teď jsem vyhrabal ventilátor, co se dává k box chladiči a zkusil zapojit. Ten hluk je pro mě přímo nesnesitelný, jak má vyšší otáčky tak až hvízdá/píská 
Takže přibližně v tvé cenové relaci bych si malinko připlatil na Cooler Master Hyper 212+... Je to chladič asi s nejlepším poměrem cena/výkon/ticho. Sám jsem ho měl. Rozhodně bude o dost tižší, než box chladič... V zátěži se sice ozve mírnější hučení, ale to je způsobené aerodynamickým hlukem vzduchu proudícím přes žebra chladiče a bude tu u všech chladičů, které mají taky něco uchladit
Jestli ale dokáže uchladit tvůj přetaktovaný CPU do 50°C ti bohžel neřeknu, protože s Phenom II X2 nemám zkušenosti, jak se zahřívají... Také záleží, na jakou ho provozuješ voltáž? Můj Hyper 212+ jsem prodal zde na fóru uživateli Enemy, který ho tuším provozuje na přetaktovaném procesoru Phenom II X2 555, tak se ho schválně zeptám
Ale myslím si, že ve tvém případě to bude chladič naprosto dostatečný 
Takže přibližně v tvé cenové relaci bych si malinko připlatil na Cooler Master Hyper 212+... Je to chladič asi s nejlepším poměrem cena/výkon/ticho. Sám jsem ho měl. Rozhodně bude o dost tižší, než box chladič... V zátěži se sice ozve mírnější hučení, ale to je způsobené aerodynamickým hlukem vzduchu proudícím přes žebra chladiče a bude tu u všech chladičů, které mají taky něco uchladit
Jestli ale dokáže uchladit tvůj přetaktovaný CPU do 50°C ti bohžel neřeknu, protože s Phenom II X2 nemám zkušenosti, jak se zahřívají... Také záleží, na jakou ho provozuješ voltáž? Můj Hyper 212+ jsem prodal zde na fóru uživateli Enemy, který ho tuším provozuje na přetaktovaném procesoru Phenom II X2 555, tak se ho schválně zeptám
- veteran13
- Začátečník

Jestli nechceš tolik platit, tak ten tvůj procesor i přetaktovaný uchladí i Cooler Master TX3+, mám ho na Athlonu X2 přetaktovaném i se zvýšeným napětí, a procesor nejde nad 39°v zátěži, a to se ventilátor točí jen na nějakých 700-800 otáček.
- Michael24
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pozor, Phenom II topí daleko více než Athlon II
Athlon II X4 630 uchladi Ninja 2 v zátěži kolem 35-40°C, Phenom II X4 965 přes 55°C na stejné voltáži (v defautlním nastavení). Athlony II jsou strašně studené procesory, dají se chladit v podstatě boxem i při maximálním OC, to se o Phenomech II říct určitě nedá
Proto jsem psal, že nevím, jak je na tom Phenom II X2 s teplotami, že se zeptám.. (což jsem také udělal, ale zatím bez odpovědi)
// Jó, kdyby to bylo tak jednoduché jak říkáš, tak bych na Phenom II X4/X6 určitě nekupoval Coolink Corator DS za 1.2k, když jsem chtěl provozovat kolem 3.8-3.9GHz s teplotama pod 70°C
// Jó, kdyby to bylo tak jednoduché jak říkáš, tak bych na Phenom II X4/X6 určitě nekupoval Coolink Corator DS za 1.2k, když jsem chtěl provozovat kolem 3.8-3.9GHz s teplotama pod 70°C