Fallout 4

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Fallout 4

Příspěvek od Hladis »

Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak ten crafting je totální úlet. Strávil jsem 10 hodin sázením rostlin, oplocováním a stavbou svýho baráku. Je to docela piplačka, když to chce mít člověk pěkný aby všechno lícovalo, nejlíp se dělá z těch prefabrikátů. Ploty jsou trochu vopruz, někdy levitujou ve vzduchu, takže to chce improvizovat se sloupkama a s pletivem. Ale naprostá bomba tohleto. Stavim si v Sanctuary rezidenci jako kráva, už to ženu do třetího patra 8) 8) 8)
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Heh to já se craftingu vyhejbám co můžu, udělal jsem jen co bylo nutný na začátku hry, jinak zatím ani nevylepšuju zbraně nebo zbroj, nebaví mě hrabat se v tom a trávit čas vylepšováním něčeho co za chvilku za hodím a najdu lepší.. a stavět barák? od toho nehraju Fallout. Ale je pěkný že tam tam možnost je
PS5 Pro | LG OLED CX55
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Asi tak, já udělal ty základy v sanctuary, ale abych dobrovolně něco stavěl ? Meh, Sims mě nikdy nebavily a nebaví mě to ani ve Falloutu. Ať si to postaví ti settleři tam.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Riku píše:jinak zatím ani nevylepšuju zbraně nebo zbroj,
No to delas chybu. Usetri ti to hromadu nesnazi a muzes vytvořit slusny zbrane a zbroj dle stylu hry.
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Hladis píše:
Riku píše:jinak zatím ani nevylepšuju zbraně nebo zbroj,
No to delas chybu. Usetri ti to hromadu nesnazi a muzes vytvořit slusny zbrane a zbroj dle stylu hry.
Když tady je těch možností tolik, že vůbec nemám chuť se tím probírat a trávit nad tím čas, jakým způsobem si co vylepšit, že to radši nechám vše na default :D Možná až budu mít měsíc dovolenou, takhle když si zapnu na 2 hodiny večer po práci hru, tak nechci strávit hodinu craftěním
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Vylepseni zbroji a brneni je zalezitost na minutu. Na normalni obtiznost to asi nemá zase takovej efekt, protože dlouho staci i flusacka, ale jinak není problemsi postavit sniperku dřív, nez nejaky zacnou padat. Muzes i soustředit zbran na dmg nebo na rychlejsi strelbu a brneni dle stylu zda utocis na ferovku, nebo se plazis ve stinech, nebo potrebujes akcni body....
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

To by možná mohlo vyřešit to, že na survival mám problém zabít i pár ghoulů, ale zatím jsem se ani nijak nerozhodl jakým stylem to hrát, ani nedávám perky :|
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tenhle problem s perkama mam taky, zvlast když hra zatím neumoznuje nejakou zmenu. Ale co jsem pouzil jsem narval do modovani brneni a zbrani, otvirani zamku a pocitacu. U perku na specializaci jakou zbran chci používat jsem nerozhodnej, protože netusim jaky zbrane tam jsou a zda bude lepsi vyssi kadence, nebo vyssi dmg, ale asi to narvu do riflemana.
Gamesnik2003
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Gamesnik2003 »

No nejvetsi problem je strelivo protoze vetsinou z nepratel vypadava jen .38 pripadcne .45. Pripadne 5.56. Zbytek se musi kupovat.

Nejlepe se mne osvedcilo jit po kradmu skrcenej, protoze staci jeden supermutant sebevrah, kterej te vyhodi do vzduchu v cuku letu. A raideri maji casto taky kulometne veze.

edit: Podle me je lepsi rifleman, protoze sice automaticka zbran da na davku asi stejne nebo vetsi dmg, ale bude problem s prodlevou nez das novej zasobnik, tak mas soupere u sebe.

Rambo styl nikam nevede nepratele maji casto tezke zbrane jako plamenomety, miniguny pripadne raketomety, takze tam maximalne muzes vlitnout v power armoru ale stejne budes mit co delat aby si je vsechny zabil.
Naposledy upravil(a) Gamesnik2003 dne sob 21. lis 2015, 12:22, celkem upraveno 1 x.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Streliva je celkem dost. Na zacatku bylo hodne malo, tak to resil perk s nalezanim většího množství streliva. Dal se kradu ve stinech a snazim se protivníky likvidovat co nejdal ode mne. To setri strelivo a zivoty. Jinak klasika sniperka, na stredni vzdalenost puska, na blizko v plizeni pistole s tlumicem a na tuhy brokovnice. Energeticky zbrane jsem zatím nepouzil, nemaji zatím nejakou lepsi účinnost nez klasika. Automaticky zbrane se mi moc pouzit nechce, sice to pokropi, ale dmg jedny strely je drasticky nižší a zere to strelivo. Proto asi zvolim perk Rifleman.
Gamesnik2003
Začátečník
Začátečník

No ja zacal potreti znovu, a pouzivam ted plasmovku, no dava celkem o dost dmg vic nebo obyc. ostrelovaci puska. Laser je tak na urovni normal ostrelovaci pusky, ale to az po uplnem upgrade, na ktery je poteba vysoky perk na science.

Bezkonkurecni je jasne Gaus rifle, ale blbe se shani, ja ji dostal jako odmenu za quest pro Railroad.
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Tak ja se taky snazim sniperovat pri plizeni, ale to taky nejde dycky...
Kdyz se k cloveku prikrade deathclaw nebo nekde vevnitr assaultron, tak je celkem problem.

Celkem ucinna se mi zda laser puska (at uz normalni nebo sniper) + cell moc neni a v obchode ho mam pri charisma 5 peklo drahy :?
Jinak nevite jak je to s modovanim tech zbrani/armoru? -> ja samozrejme pomodoval vse, co slo, jen jestli k nejakym vylepsenim neni potreba nejaky perk?? -> jakoze chapu, ze musim mit ten srot na upravu :-D ale jestli je to omezeny i schopnostmi postavy...
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
Gamesnik2003
Začátečník
Začátečník

Na nablizko jasne combat brokovnice s vylepsenym zasobnikem. Pripadne pistole s velkym zasobnikem a pokud mozno perkem pro pistole.

Ono se da sneakovat i power amorem pokud clovek ma upravu trupu steahl boy, ktery se zapne pokud clovek sneakuje.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Crafting a vylepsovani zbrani je super a jedna zbran zabere cca minutu casu.
Level 37 a mam skoro vsechny zbrane co mam vylepseny na max.treba sniperku jsem si upravil aby pouzivala 0.50 cal a ted mi dava nad 100dmg a to nemam perk co zvysuje dmg pusek na max.. :)

Jinak pro posledni level4 modifikace zbrani je potreba level 39
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Tak já nevím jestli sbírám málo harampádí, ale vytunil jsem si brokovnici a laser rifle a už na nic nemám součástky :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

muzes si nastavit ze ti to soucastky co shanis zvyraznuje zelene (takze se pak daleko lip hledaj) dela se to u workbenchme pomoci "tag" mozna to jde i jinak ale na to jsem jeste neprisel :D

jinac na lvl 37 mit sniperku co dava jen 100 dmg je docela slabota :D
ja mam na 32 sniperku co dava pres 300 na ranu :) (a to mam jen 2 body do rifles)

http://postimg.org/image/syuvk0lr5/full/
http://postimg.org/image/b04m86zlj/full/
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Jo ale to neni sniperka ale hunting puska.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No sniperka to je. Ono lovecka puska je vesmes sniperka :) Si z toho zakladniho pahylu clovek udela na ponku slusnou sniperku.

Jinak ti co jsou dal, je tedy asi nejlepší to narvat do Riflemana ? Commando je asi zbytecny co.
keistown
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od keistown »

Zkus se nad tim zamyslet, proc to mohl head napsat. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“