Arctic Cooling Accelero S1 a S2
Moderátor: morke
- Sicco2
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: Arctic Cooling Accelero S1 a S2
Povím ti dvě malé rady jak zlepšit teploty
1) udělej si pořádek v kabelech,na těch fotkách je to hrůza a vzducj nemůže pořádně proudit v zavřené skříni.
2) do bčnice bych žádné větráky nedával,akorát naruší proud vzduchu.Dát dopředu na nasávání a dozadu popřípadě nahoru na odsávání
1) udělej si pořádek v kabelech,na těch fotkách je to hrůza a vzducj nemůže pořádně proudit v zavřené skříni.
2) do bčnice bych žádné větráky nedával,akorát naruší proud vzduchu.Dát dopředu na nasávání a dozadu popřípadě nahoru na odsávání
- Crustik
- Začátečník
-
Zdravim vsechny jsem tu novy a abych rekl pravdu nechce se me prochazet 27 strankova diskuze o tomto chladici...mam dve otazky
1. Zvazuji koupit HD4850 a urcite nechci ten silenej referencni chladic takze chci jit do tohoto arcticu takze otazka zni.. Nasadim ho tam vubec ? ))
2. Nikdy jsem jeste nevymenoval chladic/vetrak u grafiky popripade u pameti.... myslite ze to zvladnu s uzivatelskyma schopnostma vymenu tohoto chladice ? + jak chladit pameti ?
1. Zvazuji koupit HD4850 a urcite nechci ten silenej referencni chladic takze chci jit do tohoto arcticu takze otazka zni.. Nasadim ho tam vubec ? ))
2. Nikdy jsem jeste nevymenoval chladic/vetrak u grafiky popripade u pameti.... myslite ze to zvladnu s uzivatelskyma schopnostma vymenu tohoto chladice ? + jak chladit pameti ?
- teldah
- Začátečník
1:nepořádek v kabelech není kvůli acceleru jsem posunoval hdd a dával dopředu druhý fan.
sice to nevypadá ale kabely jsou připáskované k bočním plechům jen to doupravit ale až bude jasné kterej chladič tam zůstane.
2:bohužel v bočnici jsem vystřihl puvodní plech mřížku.
Ale zalmanovy vf900 ten boční ventilátor pomáhá dost.
Acelero je studené a stejně mám v klidu 41c podle mě to špatně dosedá ale že by neseděl i zalman ? to je zvláštní 2 chladiče a ani jeden nepracuje jak má.
Chtěl jsem vyzkoušet jeho vf900 ale prodal ho během 3h takže rychlovka.
takže otázka nemůže špatně dosedat accelero ? ta základna má na každé straně po 2 šroubkách tak jestli to nesedí křivě.
sice to nevypadá ale kabely jsou připáskované k bočním plechům jen to doupravit ale až bude jasné kterej chladič tam zůstane.
2:bohužel v bočnici jsem vystřihl puvodní plech mřížku.
Ale zalmanovy vf900 ten boční ventilátor pomáhá dost.
Acelero je studené a stejně mám v klidu 41c podle mě to špatně dosedá ale že by neseděl i zalman ? to je zvláštní 2 chladiče a ani jeden nepracuje jak má.
Chtěl jsem vyzkoušet jeho vf900 ale prodal ho během 3h takže rychlovka.
takže otázka nemůže špatně dosedat accelero ? ta základna má na každé straně po 2 šroubkách tak jestli to nesedí křivě.
- Bigwolf
- Začátečník
1. anoCrustik píše:1. Zvazuji koupit HD4850 a urcite nechci ten silenej referencni chladic takze chci jit do tohoto arcticu takze otazka zni.. Nasadim ho tam vubec ? ))
2. ano, pokud nejsi uplny nemehlo kup pasivky na pameti, napr. tyhle nebo nejaky podobny
PC - CPU Intel Core i5-13500 | MB Gigabyte B760M Gaming X DDR4 | RAM Kingston FURY Beast RGB 64GB 3600MH | GC EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA 24GB | NVME ADATA XPG SX8200 Pro 2TB | PSU Corsair SF750 Platinum | Case ASUS Prime AP201 | Cooling Heatkiller IV Pro, HEATKILLER V for RTX 3090 EVGA FTW3, EK-Quantum Kinetic FLT 120 DDC, Hardware Labs Black Ice Nemesis GTS 360, Noctua | LCD Samsung C49RG94SSU | Keyboard Logitech MX Mechanical Mini| Mouse Logitech MX Master 3 | Mouse pad Razer Vespula
- faugusztin
- Začátečník
-
1. Ano, ja ho mám presne takto.Crustik píše:Zvazuji koupit HD4850...
2. Na pamäte máš pasívy. Skôr nezabudni kúpiť dodatočné pasívy na VRM (to sú take štvorice obvodov napravo od takých sivých blokov).
- Crustik
- Začátečník
-
Co to znamena VRM ? a jestli muzu jeste pozadat nejaky tipy a triky na predelani chladice
Naposledy upravil(a) Vivec dne ned 3. srp 2008, 17:28, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odmazána zbytečná citace
- tx3rf
- Začátečník
-
napajeci obvody, bejvaj vzadu u konektoru napajeni, vetsinou cerny
Naposledy upravil(a) Vivec dne ned 3. srp 2008, 17:28, celkem upraveno 1 x.
- faugusztin
- Začátečník
-
VRM su tie 2 stvorice malych cipov : http://img5.pcpop.com/ProductImages/500 ... 482906.jpgCrustik píše:Co to znamena VRM ? a jestli muzu jeste pozadat nejaky tipy a triky na predelani chladice
Normalne nahodis pasivy na RAM, na tieto stvorice obvodov a nahodis Accelero. Na co je nutne davat pozor - na najspodnejsi RAM modul musis dat chladic otoceny o 90 stupnov, kedze koliduje s jednou heatpipe.
- freematch
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevite jaka je hlučnost vetraku kere se k S1 vetsinou pridavaji ?
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000FSR
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000FSR
Intel i5 - 8600K s Xigmatek Thors Hummer+MSI Z370 Gaming Pro Carbon+24 Gb A-Data XPG Z1 +Gainward GeForce GTX 1060 6GB
+Corsair HX520+Kingston V300 120Gb+WD Blue 6Tb Tb+WD Blue 4Tb+
Samsung S2 640Gb+Asus 24D5MT+Asus VX279H a Xigmatek Midgard W
+Corsair HX520+Kingston V300 120Gb+WD Blue 6Tb Tb+WD Blue 4Tb+
Samsung S2 640Gb+Asus 24D5MT+Asus VX279H a Xigmatek Midgard W
- Sicco2
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
hlučnost je při maximálních otáčkách 0,1 sone což je 5,5 dB sice není slyšet motorek větráčků,ale je trochu slyšet to proudění vzduchu,ale to je tak vždycky.
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
taky dost zalezi na tom, jak kdo jaky frekvence vnima. kazdej clovek vnima spektrum jinak . cili nejaky udaje at v sone nebo v dB jsou ponekud scestny...navic ti nikdo nerekne v jakejch frekvencich to namerili
- Crusad
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, mám dotaz jestli AC Accelero S1 sedne na GF 8800 GS?
Dalsi dotaz je, pokud na GS nejde, jakej jinej podobnej chladic bych mel pouzit?
Dalsi dotaz je, pokud na GS nejde, jakej jinej podobnej chladic bych mel pouzit?
- Crustik
- Začátečník
-
Revize 2 s rozšířenou kompatibilitou na graf. karty!Crusad píše:Zdravím, mám dotaz jestli AC Accelero S1 sedne na GF 8800 GS?
ATI:
Radeon HD 38xx series, 36xx series, 2600, 2400, X1950, X1900, X1800, X1650, X1600, X1550, X1300 series
nVIDIA:
GeForce 9600 GT, 8800GTS(G92), 8800GT, 8600, 8500, 8400, 7950GT, 7900, 7800, 7600, 7300, 6800, 6600 series (except 7X00 GS AGP)
- Vivec
- Středně pokročilý
jo půjde
- jurcja1
- Začátečník
-
nemáš pravdu s tou hlučností! 5,5dB lidské ucho skoro ani neslyší a není schopno registrovat.!Sicco2 píše:hlučnost je při maximálních otáčkách 0,1 sone což je 5,5 dB sice není slyšet motorek větráčků,ale je trochu slyšet to proudění vzduchu,ale to je tak vždycky.
viz. tady
Kód: Vybrat vše
http://cs.wikipedia.org/wiki/Sone
- Sicco2
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
1) nevím o čem se tady bavíme,když sem už psal že 5,5dB neje slyšet ale je slyšet poue proudění vzduchu.Záleží ale na daném ventilátoru jaký má průtok (CFM)
2) jestli 0,15 sone je podle tebe kolem 20 dB tak to by mi pak 120mm větráky od AC s 0,4 a 0,6 sone zbořili barák trochu mysli než něco napíšeš
viz hlučnost v popisu => http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35482
2) jestli 0,15 sone je podle tebe kolem 20 dB tak to by mi pak 120mm větráky od AC s 0,4 a 0,6 sone zbořili barák trochu mysli než něco napíšeš
viz hlučnost v popisu => http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35482
- jurcja1
- Začátečník
-
odpověď 2: příště se podívej na link co jsem psal..
- norten
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Rád bych si koupil S2 ale muj case od eurocase je širokej 18cm a u S2 píšou šířku 188 mm mě to ale přijde divný copak má každej megacase, nejsou udaje chybné ? a jestli ne je nákej zpusob jak toto vyřešit ?
- Sicco2
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Eurocasy sou úzké,papírové,škaredé casy.Běžný case má na šířku těch 20-23cm,pokud potřebuješ získat přibližně 1cm tak z accelera oddělej ten černý kryt na boku
- faugusztin
- Začátečník
-
Nie, ostatni nemaju megacase. Iba u nas sa snazia ludia za kazdu cenu setrit a kupuju minicase .norten píše:mě to ale přijde divný copak má každej megacase, nejsou udaje chybné ?