R600 pre-release thread

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Zamčeno

Jsi nVidiot, nebo fanATik?

Anketa končí za pát 11. kvě 2007, 21:22

fanATik
147
68%
nVidiot
68
32%

Celkem hlasů: 215
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

myom píše:Trochu OT: co porad mate, ze kdyz amd zkonci, ze bude monopol a ceny budou v cudu... Mrkvosoft je taky jediny a nezda se mi, ze by mel vysoke ceny a blby soft...

imho a pokud se rozpadne, tak spolecnost ati nekdo celou odkoupi a bude fakat dale...
Prece jen to neni idealni. Si vem, ze by ceny C2D byly porad stale a snizily by se az s nastupem dalsi generace(ne jak ted i v reakci na konkurenci)
Stejne tak bysme si mohli o souboji nVidia/ATi nechat zdat. Proste by byla sux 8600 a bud si ji koupis nebo mas smulu. Zadna X1950PRO...
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

tomu s 2900xtx až na vánoce fakt nevěřím, nehledě na to že tak daleko v budoucnu už bude mít nvidia přinejmenším další půlgeneraci
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ta redukce by mela fungovat, proto ji vyrabeji ... z vody vino neudelas, stejne jako neudelas z DVI HDMI na R600! To je mozna zbozne prani ale nesplnitelne! Zapomente na ty hlouposti, z DVI proste nejde udelat zadnou redukci 1080p se zvukem!
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

AMD potažmo ATi je dneska hodně v prdeli (trefnější pojem jsem neobjevil). dodávat zboží na trh se zpožděním jedné generace za konkurencí mi nepřijde nejoptimálnější.

OBR: napadlo mě, nemohlo by to HDTV přes DVI souviset s nějakým omezením ovladačů, jako třeba použitelnost jen ve Windows Vista? nedivil bych se tomu...
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

zombux píše:AMD potažmo ATi je dneska hodně v prdeli (trefnější pojem jsem neobjevil). dodávat zboží na trh se zpožděním jedné generace za konkurencí mi nepřijde nejoptimálnější.
pokud zopakuje úspěch x1950pro, tak bych se o ATi nebál, přecijen top-highendu se zas tolik neprodá ... na druhou stranu dost utrpí její pověst a nvidia bude na koni hodně dlouho (navíc to udělá vyvítekomu radost, za což má u mě ATi další mínus)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

zombux píše:AMD potažmo ATi je dneska hodně v prdeli (trefnější pojem jsem neobjevil). dodávat zboží na trh se zpožděním jedné generace za konkurencí mi nepřijde nejoptimálnější.

OBR: napadlo mě, nemohlo by to HDTV přes DVI souviset s nějakým omezením ovladačů, jako třeba použitelnost jen ve Windows Vista? nedivil bych se tomu...
S HDTV pred DVI je asi stejny problem jako kdyz chces pripojit velky LCD (treba 30") potrebujes k tomu oba DVI vystupy (Dual link) jinak takoveho rozliseni nedosahnes, Nvidia ted vydava novej chipset kterej prej pres DVI zvladne plny HD obraz i na TV a ne jenom na monitoru. Skoda ze moje TV nema DVI vstup zkusil bych to ale mam jen HDMI ...

Hlavni potiz je ale v absolutni nemoznosti pres DVI poslat signal s HDCP ochranou, to proste NEJDE a nikdy nepujde. Nehlede na to ze pro HDCP je nutno mit pripravenou celou cestu - grafiku, monitor, prehravac - vsechno s HDCP cipem ... jinak neuvidis nic, proste to nejde proto tvrzeni ze pres redukci DVI HDMI pripojis R600 TV k pocitaci je hloupost, ano ty tam neco uvidis ale nebude to 100 kvalita v 1080p ale neco mnohem horsiho ...
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

OBR píše:nebude to 100 kvalita v 1080p ale neco mnohem horsiho ...
ale jen za předpokladu, že to bude chráněný obsah... a stejně si myslím, že pokud všechno ostatní bude HDCP compliant, tak to půjde i s tou redukcí... kdyby to nešlo bylo by to docela k ničemu
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

Lukfi píše:
OBR píše:nebude to 100 kvalita v 1080p ale neco mnohem horsiho ...
ale jen za předpokladu, že to bude chráněný obsah... a stejně si myslím, že pokud všechno ostatní bude HDCP compliant, tak to půjde i s tou redukcí... kdyby to nešlo bylo by to docela k ničemu
Sak figel bude v tom ze to nebude standardny dvi out ale nejaky special konektor ktory bude mat na druhej strane vyvedene aj hdmi aj dvi koncovky .... aspon tak si to predstavujem ..nieco podobne ako mas crossfire kabel :roll: tiez je to special konektor no okrem crossfire koncovky ma aj dvi koncovku :wink:
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

ted budu hodně ot ale nedá mi to nevyjádřit se k případné existenci či neexistenci AMD/ati (zaráží mě že zrovna obr - profík skoro z oboru dělá takové závěry jaké dělá)

Tohle není u AMD zdaleka nic nového - opakuje se to každé 3-4 roky stále dokola, o krachu téhle společnosti jsem slyšel tolikrát, že už mě to nudí za ty léta.
Naposledy v souvilosti s akvizicí ati... je to holý nesmysl, managment amd je neskutečně otrlý a častokrát kráčel po hraně propasti, tudíž co někomu připadá jaká jasná cesta ke krachu je pro ně pouhá nebezpečnější zkratka, která je dovede k jejich cíli (o kterém nemá žádný analytik ani ponětí).

jedno dvi je skutečně řešeno oproti druhému na první pohled komplikovaněji, nelze tedy možnost redukce vyloučit.
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Tak to vypadá, že jedinej realně dostupnej hi-end ATI bude HD2900XT. XTX dopadne asi jako zde často vzpomínaná 7800GTX-512.
Mám docela strach, že 512MB nebude stačit na nový hry ve vysokým rozlišení s AA/AF. Jediná šance pro ATI je konkurovat cenou. Každopádně jsem zvědavej jak se pohnou ceny po jejím příchodu. Kdyby 8800GTS 320MB spadla do mainstramu, tak by to byla bomba. Už aby tu konečně byla :)
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Partyman: vývojáři navrhovali hry na 128MB karty, 256MB karty, 512MB karty... se podivnostma a la 320MB/768MB nepočítal nikdo - viz propady u 320MB GTS.

Jinak strach... no :-) Víš jak bude R600 nakládat s pamětí? :roll: Nebo jinak - jaký je rozdíl mezi 256MB a 512MB verzí X1xxx karet a jaké propady má 320MB GTS oproti 640MB GTS? Nebo ještě jinak - kolik lidí by si bylo ochotno připlatit např. 8-10000Kč za kartu, která bude v jedné hře vydané za x měsíců o pár procent rychlejší, než levnější varitanta? V tom hledej odpovědi :wink:
Nejlepší moderátor ve výslužbě
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

Jako ATI je furt na tom s graf cipy lepe jak Nvidia,sice zpozdeni je "spatne" ,ale myslim,ze za to dost mohlo to odkoupeni od AMD atd...Zas se bude jednat o pokrokovejsi karty jak Nvidie,ackoliv je to jen ma spekulace. AMD naopak je pravda, taha za kratsi konec, skoda,pokud nebude Barcelona fakt pecka a s novym Intelem-Penryn budou problemy-odklady,tak to jeste muze dorovnat.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
Rentigo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rentigo »

no-X: Určitě existují hry, kde je 256 MB využito často plně, ale 512 MB skoro nikdy naplněno není (což taky ovlivní nastavení). Ono se to nezdá, ale 320 MB je 2,4x méně než 768 MB, že by hlavní důvod rozdílu, místo toho, že paměť není mocnina 2?

Selský rozum říká - je to jako u RAM - čím více, tím lépe, nebo se těch 64 MB u GTS "navíc" zatím jen fláká?
ninjin_cz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ninjin_cz »

Rentigo píše:Ono se to nezdá, ale 320 MB je 2,4x méně než 768 MB, že by hlavní důvod rozdílu, místo toho, že paměť není mocnina 2?
.. :oops:
no-X píše: a jaké propady má 320MB GTS oproti 640MB GTS?
Naposledy upravil(a) ninjin_cz dne stř 25. dub 2007, 06:46, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 5800X3D + SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 || ASRock X570 Phantom Gaming 4 || G.SKILL 2x16GB DDR4 3200MHz CL16 || SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 7900 XT 20GB
Kingston KC3200 1TB + HP EX900 1TB || Corsair RMx Series RM650x 650W || Fractal Design Meshify C TG || iiyama ProLite XUB2792QSU-B1 27"
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

Rentigo píše:Selský rozum říká - je to jako u RAM - čím více, tím lépe, nebo se těch 64 MB u GTS "navíc" zatím jen fláká?
Oblivion s texture packmi dokaze vraj vyuzit takmer 700MB Vram na karte :)

Na tom co vravi no-X urcite nieco bude ze sa nepocitalo s 320MB/768MB ako inak si teda vysvetlit niekedy slabsi vykon 8800GTS 320MB nez X1900XT 256MB?
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

2OBR: Přes DVI-I pošleš 1080p/i do monitoru s takovýmto rozlišením.

Např. donedávna mi jela z 7950GT 1080p na projektor Sony VPL-W1000 jen s redukci DVI > HDMI -> projektor.

I když je fakt, že zobrazení na LCD TV blblo a vyřešila to až karta s HDMI výstupem (X1600Pro HDMI) a cesta bez redukcí.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

h4__ píše:2OBR: Přes DVI-I pošleš 1080p/i do monitoru s takovýmto rozlišením.

Např. donedávna mi jela z 7950GT 1080p na projektor Sony VPL-W1000 jen s redukci DVI > HDMI -> projektor.

I když je fakt, že zobrazení na LCD TV blblo a vyřešila to až karta s HDMI výstupem (X1600Pro HDMI) a cesta bez redukcí.
Do monitoru ano - to je jasne, ale do TV uz ne ...

PS. jak rika Sharker, jedina moznost by byla nejaky specialni kabel, ktery by z obou DVI vytahl do nejakeho "HDCP cipu" ktery by byl v tom kabelu a to by mozna slo, ale to je asi utopie ... nebo ne?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

OBR píše:PS. jak rika Sharker, jedina moznost by byla nejaky specialni kabel, ktery by z obou DVI vytahl do nejakeho "HDCP cipu" ktery by byl v tom kabelu a to by mozna slo, ale to je asi utopie ... nebo ne?
když existuje čip na kabelu převádějící sériovej port na USB... možný je všechno :roll:
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

kdyz jsou redukce z AGP na PCI a podobne tak verim vsemu :D
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Takze prave mam z oficialniho zdroje cenu karty : Radeon HD2900XT bude stat pristi mesic v obchodech na uvod trochu vice nez se cekalo ale bohuzel!

Cena : 12958Kc s DPH!

+- par set u ruznych distributoru ...
Cena je to celkem vysoka dle meho, kdyz za tuhle cenu koupis overclocked GTS od drahych vyrobcu ... nejlacinejsi GTS je dnes i o 2000 levnejsi ... a za 15000 mas GTX Gigabyte ...., ovsem je to lepsi nez 17000 za GTX ve svem uvedeni ...

PS. tak nevim, nevim kdyby stala 10 000 tak si koupim dve do CF na hrani ale takhle spis asi ne ... doufam ze cena treba po mesici o neco klesne a nebo se objevi nejake Point Of View, Club3D levnejsi kusy ale tahle cena je vysoka neprimerene ...
Naposledy upravil(a) OBR dne stř 25. dub 2007, 11:24, celkem upraveno 2 x.
Zamčeno

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“