Osobne by som radsej videl spotrebu FX4..., ktora ak ma spotrebu ako SB2500 pri takte >=3.6Ghz bude vyborne znamenie pre Trinity, lebo podla OBR pctuning testu ma Llano 2.9Ghz v Cinebench podobnu spotrebu ako SB2500 a TDP je najvacsia slabina AMD APU. 1.4-1.9Ghz pre mobilne 4jadro Llano je vyslovene malo.
Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- THANATOS
- Začátečník

-
Re: Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
Spotreba na AMD pomery vyzera luxusne, neviem ci OBR prestavoval Pstats alebo nie a ci turbo bolo zapnute skor hej, ale TDP125W je prestrelena hodnota pri pohlade na rozdiel 7W proti SB2600, ktora ma TDP 95W a o predoslej AMD generacii nehovoriac
.
Osobne by som radsej videl spotrebu FX4..., ktora ak ma spotrebu ako SB2500 pri takte >=3.6Ghz bude vyborne znamenie pre Trinity, lebo podla OBR pctuning testu ma Llano 2.9Ghz v Cinebench podobnu spotrebu ako SB2500 a TDP je najvacsia slabina AMD APU. 1.4-1.9Ghz pre mobilne 4jadro Llano je vyslovene malo.
Lenovo Legion Y540-15IRH CPU: Intel Core i5 9300H GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB RAM: 24GB 2666Mhz Micron SSD: 512GB WDC SN720 + 1TB Crucial MX500
- ttxman
- Začátečník

-
Tak ono se zapnutym turbem a nejakym spatnym kouskem ta spotreba muze teoreticky bejt az TDP, vzhledem k tomu jak ji to ridi. Ale pochybuju o tom, ze to tak bude na release cipech.
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
on už Thuban měl lepší spotřebu než TDP 125W, vždyť svého času překonával příznivou spotřebou X4 955/965
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- alisan
- Začátečník

-
Každopádně je to pozitivní informace. Při velikosti toho čipu a řekněme ne zcela odladěném výrobním procesu je tu naděje, že s další generací nejen že mohou odstranit problém v návrhu (je-li tam nějaký) a vylepšit výkon, ale taky frekvence by mohly celkem znatelně povyskočit, když není dnes limitem právě už spotřeba.
EDIT: Už nějak OBR vysvětlil ten svůj úlet s infem o nejdřív příšerné spotřeě a pak takto nízké?
EDIT: Už nějak OBR vysvětlil ten svůj úlet s infem o nejdřív příšerné spotřeě a pak takto nízké?
- webwalker
- Začátečník

Pozitivní to rozhodně je, pokud ovšem ZLOBR ......
On přece nikdy nepochopí, že opakovaný vtip přestává být vtipný.
On přece nikdy nepochopí, že opakovaný vtip přestává být vtipný.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- alisan
- Začátečník

-
Tak pokud by tohle spáchal a vycucal si další canc z prstu, tak pak tu jeho akci v Plzni zrušit a jet za ním a nejen s kamerou. Ale co mi bylo řečeno jiným uživatelem z fora (nevím, zda se to smí prásknout), tak je to snad správně. Každopádně OBR je ubožák, ať už tohle zas schválně pustil do světa špatně, nebo ne. Těch jeho excesů je už moc. Bohužel je net pro takové asociály živnou půdou a příliš rychle buduje ego z kliků na stránku.
- THANATOS
- Začátečník

-
video ako pracuje turbo od OBRa
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... SvhJk#t=2s
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... SvhJk#t=2s
Lenovo Legion Y540-15IRH CPU: Intel Core i5 9300H GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB RAM: 24GB 2666Mhz Micron SSD: 512GB WDC SN720 + 1TB Crucial MX500
- kocourOggy
- Nováček

-
Šálí mě zrak nebo v tom videu vidím v druhém sloupci ve spodní řadě frekvenci 6958mhz v čase 1:54 -1:55 ?!
CPU: Intel Core i3-3220 (3.30 GHz), MB:MSI ZH77A-G43 (socket 1155), RAM: 8GB DDR3 (1600 Mhz), GPU: Intel HD Graphics 2500
veterán:
CPU: AMD Sempron 2200 (base: 1.5 Ghz, 1.6V ; OC: 1.8Ghz, 1.45V), MB: MSI-6590 (socket A), RAM: 2GB DDR I(400Mhz), GPU: Nvidia 6600 (AGP slot)
veterán:
CPU: AMD Sempron 2200 (base: 1.5 Ghz, 1.6V ; OC: 1.8Ghz, 1.45V), MB: MSI-6590 (socket A), RAM: 2GB DDR I(400Mhz), GPU: Nvidia 6600 (AGP slot)
- THANATOS
- Začátečník

-
kocourOggy mas pravdu
, ale ja tam vidim 6983Mhz a multiplikator 35x
edit:
2:41 tam mal 5230Mhz a multiplikator 26x
3:01 4783Mhz a multiplikator 24x
3:40 6989Mhz a multiplikator 35x
Asi nejake nove uber Turbo
edit:
2:41 tam mal 5230Mhz a multiplikator 26x
3:01 4783Mhz a multiplikator 24x
3:40 6989Mhz a multiplikator 35x
Asi nejake nove uber Turbo
- alisan
- Začátečník

-
A pak že BD nebude trhač asfaltu
Předpokládám, že to bylo s BOX chladičem a bez zvednuté voltáže. Holt OBR je špička v oboru a umí 
- Maor
- Začátečník

Co kdyby si obr založil firmu na CPU a recenzoval jen svoje. Marketing by mu šel dokonale.
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Preco chlapci vlastne dokola donekonecna denne riesite OBRa, citate jeho hnusny, trapny, amatersky, debilny blog a nie Buldozer CPU o ktorom je tento thread?
Zamyslenie pre Flankera (adminov, modov): Nie je na fore vlastne zakazane riesit konkretnych ludi (a neustale sa navazat a urazat a skakat mu na jeho navnady, co tam prave pre vas pise)? Myslim, ze take nejake pravidlo tu, na fore, je.
Kazdy vas druhy prispevok je o Obrovi, ved to necitajte, kedze su to len blbosti, co nezodpovedaju pravde o tomto novom spickovom, vykonnom a vynimocnom CPU!
Nieco tu smrdi...
Zamyslenie pre Flankera (adminov, modov): Nie je na fore vlastne zakazane riesit konkretnych ludi (a neustale sa navazat a urazat a skakat mu na jeho navnady, co tam prave pre vas pise)? Myslim, ze take nejake pravidlo tu, na fore, je.
Kazdy vas druhy prispevok je o Obrovi, ved to necitajte, kedze su to len blbosti, co nezodpovedaju pravde o tomto novom spickovom, vykonnom a vynimocnom CPU!
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- Shit
- Odborník PCT

Nebál bych se tvrdit, že marketing AMD se konečně snaží představit BD v lepším světle, než bude realita (což u AMD nebývalo zvykem - bohužel). Tohle není marketing OBRa, ale spíš to zavání (pokud to je pravda) velikým pr***rem pro AMD...Maor píše:Co kdyby si obr založil firmu na CPU a recenzoval jen svoje. Marketing by mu šel dokonale.
- alisan
- Začátečník

-
Tak teď jsem z vás dvou mimo (tedy hlavně z čestného člena) ... OBR se řeší, protože postnul nejdřív info o obr spotřebě a pak opak. Pak zas ukázku OC a tam je také něco divně. Je tedy co se divit, že v diskusi o BD se diskutuje údajný výsledek naměřený s BD? A kdby to nebyl OBR, tak se to vezme jako věcná záležitost, u něj se bohužel z viny na jeho straně, musí řešit to že je kecal a provokatér. A pak přijde čestný člen a hned za spustí to ironické plkání ... viz jeho poslední věta. Inu, to je taky přínos pro diskusi jak fík.
Dokud nejsou jiné výsledky, diskutují se ty od OBRa ... co je na tom divného? A pokud nekecá, jsou dobré (tedy spotřeba), pokud kecá, je jouda a za to tady nikdo z nás nemůže.
Dokud nejsou jiné výsledky, diskutují se ty od OBRa ... co je na tom divného? A pokud nekecá, jsou dobré (tedy spotřeba), pokud kecá, je jouda a za to tady nikdo z nás nemůže.
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
řekněmě, že nekecá, asi tak bych to okomentoval ,-). I zcela logicky, jak tu uvedl jinak Intelovsky zaměřený a vščně spamující Godlike: stačí se podívat na cenu a dá se odhadnout, kam ve skutečnosti FX míří. BUde to prostě poměr cena/výkon a v tomto segmentu určitě neurazí (multithread nadprůměrný, singl holt slabší-ať už to byl záměr a nebo došlo k nějaké chybě v čipu)
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- godlike
- Středně pokročilý

-
Cece ses fakt mimo.Projdi si svoje blaboly od ledna.Ja tu netvrdil ,ze BD bude o 50% nad Gulftownem.Ja si ti akorat smal, ze to neni mozny.Ty si furt dokola mlel svou.
Ja nejsem onanista na PI nesmyslama, co tu predvadis ty.Me zajimaji realny vykony.To je cely.
PS:Ja si nezacal.
PS2:Chapu tvuj mindrak z bidnyho vykonu.Ja za ale bohuzel nemuzu.
PS3: Rozumim, ze asi mas problem s chapanim textu.Ale uz jsem tu psal, ze kdyby prisel BD na jare s vykonem mezi 2600k a gulfem, nemel jsem problem vratit se k AMD.
Ja nejsem onanista na PI nesmyslama, co tu predvadis ty.Me zajimaji realny vykony.To je cely.
PS3: Rozumim, ze asi mas problem s chapanim textu.Ale uz jsem tu psal, ze kdyby prisel BD na jare s vykonem mezi 2600k a gulfem, nemel jsem problem vratit se k AMD.
Mac...
- Chroustostroj
- Začátečník

-
No hlavně by se mohl naučit požívat nějaký videocapture soft (fraps ?). Po shlédnutí toho blikajícího němého "monitorripu" budu asi muset navštívit očního.
X6 1100T@4.1GHz (CM 212+), C&Q-ON, default voltage, MSI K9A2 Platinum V2 (790FX+SB600), 4x2GB Adata DDR2 800+,Sapphire R9 290x, Nejrychlejší a nejžravější DDR2 stroj v ČR
, LCD: HP 2475W, Corsair HX-620, Win7 x64, NB: 13" MacBook Air 2012
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Godlike, jenže na 99% je v realizaci Zambezi chyba! Podívej se zpět na tento oficiální slajd z prosincové AMD prezentace (navíc jsem nikdy netvrdil 50% nad Gulf, jak se to tu zase snažíš otočit,. říkal jsem v multithreadu přibližně nastejno až lehce lepší):godlike píše:Cece ses fakt mimo.Projdi si svoje blaboly od ledna.Ja tu netvrdil ,ze BD bude o 50% nad Gulftownem.Ja si ti akorat smal, ze to neni mozny.Ty si furt dokola mlel svou.
http://i.imgur.com/udZiT.jpg
Efektivita CPU je dobrá (tzn efektivita násobku výkonu jader či jako modulů-sedí to dle JF). Co nesedí realitě je opravdový výkon jednoho jádra/modulu. Nejsem jediný, kdo se domnívá, že v návrhu je chyba, která s eprojevila až při realizaci. Naznačil to myslím zde i yuri.cs. Proto jsem tvrdil co jsme tehdy tvrdil, nevěřil jsem, že by mohla nastat komplikace.
K tvém PS2:výkon za uvedenou cenu někde kolem 2500k je bídný? V multithreadu dokonce 2500k i překonává a ty to nazveš bídou? Neříkám, že jsem z FX nadšený, ale vzhledem k ceně je to rozumný kompromis. Situace, co popisuješ v PS3 skutečně měla nastat, leč...A i proto se nejspíš změnila roadmapa, kde platforma Komodo FM2 zcela vypadla a byla nahrazena platformou Vishera již s uvedením v Q3 2012 do zcela jiného socketu než je FM2 (mnoho lidí to potěší). Odahduju, že na Zambezi už se s opravou vyprdli-bylo by to nákladné předělávat a opraví to až s Visherou a jejím jádrem Piledriver.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Flankere, kdyby single thread efektivita byla jako má třeba Nehalem, bylo by to naprosto godlike, něco jako příchod K8. A když máš dobrou single, máš dobrou i multi protože těch silnejch single máš prostě v případě BD hodně, a o kolik% ti vzroste výkon v single ti automaticky vzroste i v multi. Naopak honit výkon jen v multi je známka neschopnosti pokroku a nutnosti to honit větším počtem jader či modulů či dalšího, aby se výkon zvedal alespoň někde (u GPU se to dá srovat se šroty typu GF7900GX2, 9800GX2, či Radeon 3870X2, prostě nezvládáme tak tam to slabé dáme vícekrát). Protože víc tam těch jader lze narvat vždy, stačí snížit frekvenci a voltáž a bude to mít i akceptovatelný TDP a bude tam toho tuna. Ale pro SW kterej tu máme to až na vyjímky cesta zatím prostě není. Takže kdyby BD něměl tenhle "bug" tak by to byl doslova drtič.
Ale dle toho co se zatím ví a věcí co se různě provalili či spekulovalo, tak opravdu někdo čekal dobrou efektivitu či single výkon od CPU co má oslabenou ALU, sdílenou FPU (s naprosto neznámym a nejistym výkonem), prodlouženou pipeline (citelně z 12 na 20), evidentně různé těžce latentní cache kde je rychlejší zápis jak čtení (asi další bug?), atd.... ? Ehm, AMD jsem s BD přál úspěch, Chtěl jsem aby to byl takovej jejich Nehalem, ala něco co položí solidní výkon i základ pro další solidní rozvoj. Ale mě to nepřijde až tak zabugovaný, já tam prostě nevidim něco co by mohlo mít tvrdej výkon. A další refreshe/půlgenerace se dle mého názoru budou snažit souběžně s vylaďováním výrobního procesu hlavně zvedat frekvence a zároveň moc nezvedat odběr.
A co je to vlastně efektivita CPU? Je to jeho výkon vs cena? A va jakejch aplikacích? Je to jeho výkon vs plocha/výrobní náklady? Je to jeho výkon vs odběr? A pokud počítáme výkon tak v čem? V průměru ehosi? Či v aplikacích co tomu zorvna sednou? Pokud by jsme to měli počítat takhle tak dojdeme k závěru že nejvíc tomu sednou aplikace psané přímo na to a později přímo na architekturu, a pak dojdeme k závěru že celá x86 vše akorát brzdí a je neefektivní a.... jsme tam co jsem vždy komentoval že x86 by měla chcípnout že je to největší brzda rozvoje. Nicméně, výkon vs plocha bude mít asi ve všem lepší SB... a to je to CPU kterej spolehá hlavně na silnej single-thread, kterej pak v případě potřeby rozseká na více threadů aby se vytížíla komplet pipeline pomocí HT. Nevím tedy v čem je koncept modulu dobrej. Výtězství v poměru výkon vs plocha nepřinesl ani v max multi, a ani ne v tom max BD-friendly multi ala 8 + threadů ale zároveň nepoužívat moc FPU....ehm..... A Jinak ve všem ostatním dostává těžkou čočku od konkurenční CPU který nejdou timhle směrem, a jsou i aplikace kde prohraje se svým už hodně starým předchůdcem, tak jako co na tomhle mám vidět dobrého?
Ale dle toho co se zatím ví a věcí co se různě provalili či spekulovalo, tak opravdu někdo čekal dobrou efektivitu či single výkon od CPU co má oslabenou ALU, sdílenou FPU (s naprosto neznámym a nejistym výkonem), prodlouženou pipeline (citelně z 12 na 20), evidentně různé těžce latentní cache kde je rychlejší zápis jak čtení (asi další bug?), atd.... ? Ehm, AMD jsem s BD přál úspěch, Chtěl jsem aby to byl takovej jejich Nehalem, ala něco co položí solidní výkon i základ pro další solidní rozvoj. Ale mě to nepřijde až tak zabugovaný, já tam prostě nevidim něco co by mohlo mít tvrdej výkon. A další refreshe/půlgenerace se dle mého názoru budou snažit souběžně s vylaďováním výrobního procesu hlavně zvedat frekvence a zároveň moc nezvedat odběr.
A co je to vlastně efektivita CPU? Je to jeho výkon vs cena? A va jakejch aplikacích? Je to jeho výkon vs plocha/výrobní náklady? Je to jeho výkon vs odběr? A pokud počítáme výkon tak v čem? V průměru ehosi? Či v aplikacích co tomu zorvna sednou? Pokud by jsme to měli počítat takhle tak dojdeme k závěru že nejvíc tomu sednou aplikace psané přímo na to a později přímo na architekturu, a pak dojdeme k závěru že celá x86 vše akorát brzdí a je neefektivní a.... jsme tam co jsem vždy komentoval že x86 by měla chcípnout že je to největší brzda rozvoje. Nicméně, výkon vs plocha bude mít asi ve všem lepší SB... a to je to CPU kterej spolehá hlavně na silnej single-thread, kterej pak v případě potřeby rozseká na více threadů aby se vytížíla komplet pipeline pomocí HT. Nevím tedy v čem je koncept modulu dobrej. Výtězství v poměru výkon vs plocha nepřinesl ani v max multi, a ani ne v tom max BD-friendly multi ala 8 + threadů ale zároveň nepoužívat moc FPU....ehm..... A Jinak ve všem ostatním dostává těžkou čočku od konkurenční CPU který nejdou timhle směrem, a jsou i aplikace kde prohraje se svým už hodně starým předchůdcem, tak jako co na tomhle mám vidět dobrého?
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne stř 28. zář 2011, 01:58, celkem upraveno 4 x.
- Hladis
- Moderátor

Za prve AMD v ty dobe jeste varilo z vody. V tom navrhu nemusi byt bug jelikoz cely navrh je nejspis blbe. Ten slide je proste tak zbozny prani. Jeste doplnim ze chvilku na to se zacalo sirit z AMD ze je velky pruser. Netusilo se ze jde o vykonostni stranku ,ale ciste o vyrobni. No nakonec slo o oboje.
Za druhy 2500 rozmeta cely BD s prstem v nose jelikoz to promile uzivatelu co zajima multithread ve specializovanych aplikacich to nevytrhne a profesionalove si AMD opravdu nekoupej (teda neznam z cely plejady Solunskych firem ktera by kdy vubec o AMD uvazovala). To by musel opravdu vydrtit Gulftowna ,aby o tom nekdo zacal uvazovat. Ten procik ma opravdu cenu tak 180-190 dolaru a je to pruser mozna vetsi nez Barcelona. Uz Deneb ci Thuban potrebuje skoro o 1GHz vetsi takt aby dohnal ve hrach pitomy i3 na 3,1GHz coz teprve BD s jeste nizsim IPC. Bude dorovnavat 2500 na defaultu nekde kolem 4,7GHz ?
Hodim to sem jeste jednou co jsem postnul jinde:
Za druhy 2500 rozmeta cely BD s prstem v nose jelikoz to promile uzivatelu co zajima multithread ve specializovanych aplikacich to nevytrhne a profesionalove si AMD opravdu nekoupej (teda neznam z cely plejady Solunskych firem ktera by kdy vubec o AMD uvazovala). To by musel opravdu vydrtit Gulftowna ,aby o tom nekdo zacal uvazovat. Ten procik ma opravdu cenu tak 180-190 dolaru a je to pruser mozna vetsi nez Barcelona. Uz Deneb ci Thuban potrebuje skoro o 1GHz vetsi takt aby dohnal ve hrach pitomy i3 na 3,1GHz coz teprve BD s jeste nizsim IPC. Bude dorovnavat 2500 na defaultu nekde kolem 4,7GHz ?
Hodim to sem jeste jednou co jsem postnul jinde:
Realita je tvrda a nenamlouvejme si neco jineho. Nalejme si cisteho vina a rekneme si ze pokud to bude mit takhle nizky vykon ,tak se bude jednat o jeden z velkych failu historie. Hlavne si tu nenalhavat ze je to vlastne v pohode. Ted jde jen doufat ze ten navrh prekopou do nejaky pouzitelny podoby v Piledriver a aspon se trochu na Intel dotahnou jinak to bude hodne spatny.Maybe you are right, AMD TRIES to offer performance/price, but if their flagship can't even win against Intel's low/mid-end segment, that's bad and that's not what I call for competition. I can tell you one other thing, here in sweden the Intel-2100 costs about 1 000SEK vs. AMD 1090T costs about 1 500SEK, so basically it's 50% more expensive and performs worse in real applications, real performance. Sure the 1090T performs better in almost all the synthetic tests, but what do you think the market cares about? Let's say all of the 465 000 000 gamers out there, FPS in games or score in Cinebench 11.5R?