zombux píše:Po několikeré revizi nastavení ovládání zjišťuju nepěknou věc - nemůžu namapovat strafe do stran na klávesy šipek. Musím ručně editovat konfigurační soubor, pak to jede tak jak má. Co to je za pitomost? Od programátorů id softu přeci jen očekávám po všech stránkách dopilovanou hru a ne že si budu ručně editovat konfiguraci ovládání...
Tohle s klidem můžeš hodit na výrobce klávesnic. Mě to jde dobře, kámošovi jsem Doom3 instalil, má jinou klávesnici a nejde to. Nic novýho pod sluncem, ve všech sériích NHL od roku 93-04 mi nejde směr šikmo-nahoru-doleva, zvykl jsem si. Nedávno jsem měnil klávesnici a nešel směr šikmo-dolu-doleva, vrátil jsem se do obchodu a vyzkoušel další dvě až jsem si nakonec vybral tu s chybou, na kterou jsem zvyklej. Dělalo mi to i na starým počítači.
zombux píše:No nic, z toho se nestřílí. Začínám tu věc hrát. Všechno se hýbe jaksi podivně, nepřesně a hlavně zpožděně. Je zázrak, když se mi povede pohyb, který mám v plánu.
Mám horší plečku a nic z toho jsem nezaznamenal. Když se jich vyhrne na mě hodně, začne to poškubávat, ale při normal chození po levelu pohoda. Mám 1,3 Celera Tuleně @ 1,55, GeForce4 MX440, 512RAM
zombux píše:Tolik avizovaná zvuková stránka hry se nekoná. Mám pořád ještě slušný SB Live 5.1 a solidní repro, ale zvukové orgie se asi někde zapomněly. Zvuky jsou jaksi tupé, po nějaké době zoufale repetitivní a nadějná nářezová hudba z úvodního menu se bohužel nekoná, hned by se vraždilo jinak...
Já mám Prodigy 7.1, zapojeno na kvadro (4 bedny) a zvuky jsou dost slušný, občas docela psycho. Když se za mnou respawne Imp, tak by ses krve nedořezal ...
Ale pořádnej heavy metal doprovod fakt chybí!!!
zombux píše:Interakce s herním prostředím je už od začátku hry avizována, ale ve skutečnosti se neděje.
Kde je avizována, tohle je Doom, střílečka, ne adventura
zombux píše:Nevím kterého idiota napadlo, že při zásahu brokovnicí se místo příšery objeví zkrvavená kostřička, která vzápětí zmizí. Co to proboha má znamenat? Autoři hry očividně nikdy žádnou hru nehráli, natož aby nějakou programovali, protože tohle je výsměch. Tohle má být hororová hra??? Když zabiju nějakou příšeru, její tělo většinou beze stop zmizí. Tak to teda ne. Autoři, hráli jste Far Cry?
Jde to zapnout, ale to si pak teprve budeš stěžovat na pomalý reakce.
zombux píše:baterkou osvětlené předměty nevrhají žádný stín.
Počkej, mě sice taky ne, ale já jedu na minimální detaily. V nějaký ukázce jsem viděl, že to stíny vrhalo ...
zombux píše:Monstra jsou úděsně naskriptovaná, celé to pro změnu připomíná první Half-life, s tím že zdejší vojáci se na ty halflifovské inteligenčně v žádném případě nechytají.
Také pokusy autorů o překvapivé útoky monster ze zálohy se míjejí účinkem. Je běžné, že jdete kdoví kudy a naprosto nelogicky se otvírají stěny a z nich na mě skáčou kreatury, aniž bych měl nějakou šanci rychle zareagovat. Ještě horší je dementní nápad autorů s objevováním nepřátel za mými zády v už vyčištěných oblastech. Teleportování démonů bych ještě pochopil, ale že se v čisté místnosti za mými zády zničehonic objevují zombie-vojáci, to mi hlava nebere.
Souhlas na 100%.
zombux píše:Autoři se v pokročilé části hry docela srovnali, a hra se pak hrála vcelku dobře. Je jasné, že to není taková pecka jak se čekalo, ale ani totální propadák.
Asi tak nějak, ze začátku mě to bavilo víc, čekal jsem běhání po level ala Doom 1-2 a to se bohužel nekoná ...