To byl dotaz na konkrétní fakta, která CF nejvíce degradují, např. nízké rozlišení, nebo pomalý procesor (a jak pomalý).Sobo píše:To mi nejak preformuluj. U toho rozliseni je efektivita CF okolo 70%, neni-li bottleneckem procesor. Ovsem to pouze ve znamych TOP hrach, kde CF funguje, v tech ostatnich mene znamych jde efektivita rapidne dolu a vykon je na urovni jedinne HD 3870, nebo i pod ni.aliencz píše:Co CF u HD3870 limituje nejvíce a kde u nich v CF končí hranice efektivnosti při defaultním rozlišení 1680x1050.
Fakt je ten, že já zase tak moc nehraju a novinky vždy tak s ročním zpožděním (minimálně) Naposledy jsem dohrál BioShock, Gears of War, teď hraju Lost Planet a předtím 1. díl STALKER (víc za rok většinou nezvládnu z časových důvodů), prozatím všechno ve špičkovém nastavení a 100% plynule i v 1680x1050, nevadí mi, že hraju rok/dva starou hru, nepotřebuji k tomu nejnovější předražený HW. A jelikož nemám peněz nazbyt, odmítám každý rok vyhodit 5-6tis. za grafickou kartu.
Možná bych ani neotravoval, ale novějších testů s HD3870 v CF jsem nenašel skoro žádný, všechno jen z dob, kdy byl HD3870 novinkou, avšak CF skoro vůbec nefungoval .... Až na jeden který tvrdí, že HD 3870 X2 (resp. crossfire) na tom není vůbec zle v porovnání oproti HD4850.. Měl jsem za to, že se situace v CF hodně zlepšila, zejména po vyjetí regulérních Duálních karet druhé generace, kdy už je nutností podporovat CF i SLI u každé nové hry.
Investice do CF je pro mě otázkou cca 1500-1800 a zasunutí karty + nastavení systému. Nákup HD4870 je otázkou cca 6K. V mnou oblíbeném pasivu ji nedělají vůbec, takže by ještě následovala výměna za supertiché chlazení, což je další 500Kč, hrozba ztráty záruky a td. Už ten tuning tolik nežeru, stárnu. A 2x HD4850 v pasivu do CF mě vyjde na rovných 9K.
Prostě jen hledám takovou nějakou optimální cestu, jak a jestli vůbec má smysl nějaký levný lehký upgrade grafické karty na to moje šudlání. Možná se to změní, až nainstaluju nový STALKER ClearSky, už mi leží doma na stole, prý je hodně náročný, mnohem víc než první díl, který mi na současné sestavě šlapal jako hodinky. Jenže to musím nejprve udolat Zelené Oko v Lost Planet, už se o to snažím týden
P.S. dnes už hraju jen z originálek, proto to letité zpoždění, víc jak 300,- prostě za hru nedám. (např. Lost Planet 199,-)