GeForce 7600GS / GT AGP - zkušenosti, tipy

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
ji_ri_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ji_ri_k »

Hijacker933 píše:a zkousel si nastaveni barev menit v control panelu forceware? ja mel podobnej problem s 6800GST,kdyz nainstaluju na novy wokna rovnou ovladace 9x.xx tak je video hrozne tmavy a skoro neni nic videt, zmenil jsem to v control panelu a bylo to ok dokud sem nespustil jiny video a tak dal do nekonecna, pomohlo nainstalovani na cisty wokna ovladace 84.xx a pak teprv ty 9x.xx a bylo to normalni :) asi sem moc nepomoh :oops:
Zkoušel a jak píšeš, se spuštěním dalšího videa se mi obraz zase rozhasil (ale stejně se mi nepodařilo nastavováním barev nikdy odstranit tu červenou...). Teď jsem doma, ale vezu si sebou další malý disk tak budu od pondělka experimentovat. Zkusím i tvoji varianutu ... sice je poněkud zajímavá ale třeba se zadaří ... :-)
Pokud máte někdo další podobnou zkušenost sem s ní .... hodit se bude vše, já už sám nevím ....
MB:Gigabite GA - K8NS, CPU: 64 Sempron 2800+; 2x512MB Kingmax 433 CL 2.5; GK: ASUS 9550GE/TD 250/200@405/280;HDD: Hitachi 160 GB;Soundblaster 5.1; Creative 5300
web: http://www.jirinovak.com
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hijacker933 »

no a delal si to v tom novym control panelu? ono je to totiz v klasickym panelu drobet jednodusi a nejde tam nastavit vse pokud se nepletu, kdyz to prepnes do toho novyho, v nem das pokrocile nastaveni, kliknes na ikone Video a televize, tam najdes "upraveni nastaveni barev a videa" a v nem uz by si mel mit podrobnejsi nastaveni vcetne barevnosti, to, ze vidis moc cervenou znamena asi ,ze mas nastaveny moc teply barvy, to se tam da zmenit na zalozce RGB barva a v zalozce "oprava" kde muzes zaskrtnout "neopravovat teplotu barev" nebo neco jinyho. Ale tohle nastaveni i po ulozeni stejne nezustane :( Zkus nahodit drivery 84.21 a pak prez ne teprv nainstalovat novejsi 9x.xx .tohle mi pomohlo. btw monitor mas nastavenej ok? nemohlo se stat ,ze by se ti to v monitoru nejak prenastavilo? :?
Bravo, PCT se uz dostal na uroven bulvaru Well done, diky omezenosti nekterych modu a adminu, co se mi nelibi to smazu, na argumentech nezalezi... to je ráj pro idioty :blee:
Obrázek
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

jejej jak sem otevrel ten control panel (a to sem nic nemenil ani neukladal) tak se mi to podelalo taky, zase ten samej problem :lol: :cry: :lol:
Bravo, PCT se uz dostal na uroven bulvaru Well done, diky omezenosti nekterych modu a adminu, co se mi nelibi to smazu, na argumentech nezalezi... to je ráj pro idioty :blee:
Obrázek
ji_ri_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ji_ri_k »

Hijacker933 píše:jejej jak sem otevrel ten control panel (a to sem nic nemenil ani neukladal) tak se mi to podelalo taky, zase ten samej problem :lol: :cry: :lol:
Tak jestli se ti toho povede zbavit tak dej vědět.... (ps to video mám načervenalé, ehm teda červené..)
MB:Gigabite GA - K8NS, CPU: 64 Sempron 2800+; 2x512MB Kingmax 433 CL 2.5; GK: ASUS 9550GE/TD 250/200@405/280;HDD: Hitachi 160 GB;Soundblaster 5.1; Creative 5300
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

ja uz se toho zbavil, jak sem psal nahore, preinstaloval jsem to ovladacema 84.xx a na to zase nahodil ty novy , nechal bych si stary, ale 94.xx oteviraji intelsample 4 pro Ge6800 :) btw to video mam taky nacervenaly , zkousel jsem to vyfotit frapsem ale zajimavy je ze na fotkach vypada uplne normalne jen ve videu je to tmavy a pretepleny (barevne) :lol:
Obrázek
ji_ri_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ji_ri_k »

Tak ty ovladače tam nedostanu, nepodporují mou 7600GS, takže tohle není řešení pro mou kartu .... :-( už jsem si říkal že se po měsíci podívám na film.

Ještě mám problém s hrama (řekl bych že pouze s hrama přes Direct3D, u opengl her se mi to zatím nestalo). Hraju a asi po 20 minutách mi "vytuhne" PC (klasicky i zvuk se opakuje), ale asi po 20 vteřinách lze pohybovat zase myší a přehravá se i zvuk kousek a pak se to zase sekne a tak dokola. Ale do win nebo tak něco už se prostě nedostanu, pohybuje se jen ten kurzor myši. Čím by to mohlo být ?...
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

zkus přetaktovat agp na 81MHz a ten pci nesmysl nad tím dej disable (nevím jak se to přesně jmenuje a nechce se mi restartovat kvůli tomu abych se podíval) =)
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

njn to je ten problem s msi 7600gs s driverama :( To bude drobet jinej broblem nez sem popisoval ja asi. neni to bootovani prvni pci grafiky? :)
Obrázek
RaptorM60
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaptorM60 »

zdravim! koupil jsem si GF 7600 GS od MSI (Leadtek ma vyprodano :( ) a neni mi jasna jedna vec - musi se k ni davat nejake to pridavne napajeni ci se to obejde (za plneho vyuziti karty) i bez nej? Totiz navod ke karte nic takoveho nepise a nic mi nepridali tak nevim ... Mozna je to hloupy dotaz ale zda se mi ta karta pomala takze to asi bude tim ne? :)
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Je na kartě konektor pro přídavné napájení ? Je. Je tam jenom proto, že by se někdo nudil a dal ho tam z dlouhé chvíle ? Není. Tak ho zapoj a je to :)

Ad pomalá karta - to může být čímkoliv i tím, že od ní očekáváš něco na co nemá.
Goldnoob team proud member!
RaptorM60
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaptorM60 »

Thellwin píše:Je na kartě konektor pro přídavné napájení ? Je. Je tam jenom proto, že by se někdo nudil a dal ho tam z dlouhé chvíle ? Není. Tak ho zapoj a je to :)

Ad pomalá karta - to může být čímkoliv i tím, že od ní očekáváš něco na co nemá.
To by mne ti chytraci jeste museli dat cim bych to zapojit zapojit mohl :roll: No nic, pulku svatku vydrzim to padani a pak padim do obchodu :) Tak diks, ja sice vedel, ze to zapojit musim, ani sem se ptat nemusel, ale jistota je jistota :) Preci jen se grafika nemeni kazdy mesic a navic ten "uzitecny" manual ...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Pokud vím, tak je tam standartní 4pin molex jako je třeba u HDD, tak by neměl problém tam jeden kablík ze zdroje píchnout.
RaptorM60
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaptorM60 »

mno to já sice vím ale bohužel ikdyž to rozmotám je to moc krátké a nebodnu to tam ani kdybych se (však víme co) :) Ale pustil jsem na to "odborníky" a něco tam sesmolili. BTW není to až tak špatná karta jak jsem podle diskuzí tady očekával
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

na to by si mel mit prave nejakej prodluzovaci kabel primo v baleni nebo si ho muzes kdekoliv koupit.Jinak karta je to dobra,ale bez napajeni se spomali
LipA
Nováček
Nováček

Příspěvek od LipA »

pro me je teda gigabyte 7600gs velke zklamani. Koupil jsem si ji kvuli dod:source, ale fps mam jen o malo vic nez s radeonem 8500. Pritom v 3dmarku03 mam nejakych 8000 bodu coz by odpovidalo tak nevim.
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

LipA píše:pro me je teda gigabyte 7600gs velke zklamani. Koupil jsem si ji kvuli dod:source, ale fps mam jen o malo vic nez s radeonem 8500. Pritom v 3dmarku03 mam nejakych 8000 bodu coz by odpovidalo tak nevim.
to neni mozny aby si mel stejny fps jako s o 3generace starou ATi, reinstaloval si wokna po tom co si ji dal do pc?mas normalne nastaveny drivery? Zkousel si vic verzi forceware?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tak tam bude imho nějaký jiný problém, protože mezi R8500 a GF 7600GS by asi rozdíl být měl.

Není ta hra když je na Source enginu závislá moc na CPU ? Možná taky že s 8500 jis jel pod DX8 a se 7600GS jedeš pod DX9. Jinak mě nic nenapadá, vzhledem k tomu, že jinak ta 7600ka podle výsledku v marku funguje ok.
LipA
Nováček
Nováček

Příspěvek od LipA »

s 8500 jsem mel tak prumerne 25-35fps a ted mam tak 35-45 coz mi teda adekvatni neprijde. Vsechno na low detaily.

okna jsem samo preinstaloval jak nejlip dovedu, zkusim jeste jiny ovladace prece jenom nvidii jsem nemel uz dlouho v ruce:)
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

ja taky nez sem zreinstaloval wokna po upgradu grafiky mel normalni score v 3dmarku ale nektery hry mi bezeli s mensim fps a vubec se mi nekde objevovali artefakty po dlouhy dobe hrani
LipA
Nováček
Nováček

Příspěvek od LipA »

jine ovladace nic nezmenily takze malej vykon v source enginu je asi vlastnost a ne vada :(
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“