Skřín a Zdroj. Používám tuto značku léta. Je to kvalitka a vydrží i několik výměn HW, takže kupuji hlavně kuli tomu.
Paměti. Jelikož je Ryzen na pameti citlivý, vybral jsem to nejrychlejší co šlo s co nejmenším časováním. cena mi přijde v poho.
Deska. Tu zatím nevím. chci určitě 2x M.2 slot(používám jen SSD), možnost taktování, rychlou sít (doma mám 10Git rozvody, switch 10Gbit, NAS 10Gbit). Zároven preferuji MSI (dobrá zkušenost i obslužné programy). Zároven si říkám že kdybych časem měnil CPU, bude se lepší deska hodit.
CPU a GPU. To je otázka... Silnejší CPU s GPU není. díval jsem se na testy a dává i náročnější hry celkem rozumě, tak mi to přišlo jako dobrá volba pro začátek a má to výkon jako GPU Radeon RX550 4GB kterej stojí přes 2000kč. Aby to mělo smysl, musel bych sáhnout min po RX570 s cenou okolo 4000kč
Hrát budou starší a detské tituly.
Pak jsem ještě zvažoval variantu že bych jim dal střeva ze svého pc (viz popis) a dokoupil k tomu základnejší grafiku (možná nějaký bazar) a sobě nové CPU, Desku a Paměti. Jen mi to zatím stačí na vše a když se podívám na ceny o kapánek výkonejších CPU tak jsem na 8-10 000kč jen za CPU