Gigabyte P35-DS3 / P35C-DS3 / EP35-DS3 (775, P35 + ICH9)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

zabava pro dnesni den? AHCI.

kdyz je zaply AHCI na ICH9 chipsetu tak:
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/671 ... .93KB.html
viditelne stoupne vytizeni CPU a snizi se burst, pristupova doba je nizka
-VYKON V PC MARK 05 - HDD SCORE: 5822

a kdyz se AHCI vypne tak:
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/393 ... .85KB.html
klesne vytizeni CPU, stoupne burst a zvysi se pristupova doba.
-VYKON V PC MARK 05 - HDD SCORE: 6345

disk je seagate 7200.11 500gb 32mb cache. Ma povolen sata II. Zduraznuji ze sem to delal pokazde asi 3-4 za sebou takze se nejedna o chybu v mereni. Testy byly spusteny asi po 10minutach behu OS. Jinak furt neco vista taha. Ted vyzkousim integrovany gigabyte radic.

z nejakeho duvodu mi nefunguje AHCI na pridavnem gigabyte radici. Start OS konci modrym oknem a restart. Tak aspon test bez AHCI. A to at uz tam jsou nativni ovladace od visty nebo ty od gigabytu
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/734 ... 8.1KB.html
Dale kdyz zapnu na ICH9 AHCI tak se nedostanu do smart-u disku.

ZAVER:
tak doufam ,ze sem zodpovedel otazky ohledne AHCI rezimu ,ktere jsou na strance 15,16,17. Podle me to nema smysl mit zaple. Podle zlutych tecek je evidentne pristup k jednotlivym mistum na disku "plynulejsi" ale za cenu vyssiho vytizeni CPU a mensiho burstu. Nejake ztiseni disku a celkove zrychleni prace na PC jsem nepostrehl. Dale take nedoporucuji pouzivat fialova SATA konektory - mensi vykon radice
Flegy píše:[CZ]mike: jak tedy vysvetlis to, ze kdyz sem mel D805 @ 5.5GHz a mel jsem zapnuty ty blby setrilkovsky funkce, ze pc trpelo silenou nestabilitou a po jejich vypnuti vse ok. a k tem terminum technicum. k cemu by byla citace odbornejch ftakovin kdyz by tomu stejne drtiva vetsina lidi neozumela
sry, ze odpovidam az ted, ale driv jsem si toho nevsiml a nebyl cas. si dobre IQ co :-) hned nad timhle postem sem ti psal ,ze jednotlive nasobice na CPU nezvladaji stejne frekvence FSB. Lisis se to i o 20mhz. Proto kdyz provozujes hardcore OC tak pri prechodu na nizsi nasobic se ti muze stat ,ze ti PC vytuhne. Pro vetsinu normalnich uzivatelu ale bude vyhodnejsi si EIST a CIE zapnout a pote treba nastavit v RMclock. Na nasledujicim screenu je muj mirne pretaktovany PCU se snizenim Vcore. Nasobice se stridaji automaticky.
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/128 ... .94KB.html
def je 1,35V. diky tomu mam pretaktovany system a muzu chladit pasivem od freezera. No neni to genialni? :-P
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

já zkoušel test AHCI v HD Tachu a všecko dopadlo nachlup stejně, jak se zaptnutym, tka vypnutym a mezi řadičem od gygabitu a ICH9 taky nic, skusim udělat ten PC MARK
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Sheep-Master píše:já zkoušel test AHCI v HD Tachu a všecko dopadlo nachlup stejně, jak se zaptnutym, tka vypnutym a mezi řadičem od gygabitu a ICH9 taky nic, skusim udělat ten PC MARK
no jak vidis, na tech zluttych teckach. u me ACHI funguje - evidentne NCQ optimalizuje pristupvou dobu. co u tebe? Pouzil jsem posledni vydane ovladace od intelu: 8.3.0.1013 Funguje i u tebe? Nejak se mi to nezda protoze jsem to zkousel na 2 HDD. seagate 7200.7+ a seagate 7200.11 a na obou zapnuti NCQ snizilo burst a zvysilo vytizeni CPU

jinak na gigabyte radis ci pouzil co za ovladac AHCI? ja sem nainstal ten raidovy. Ale jakmile zapnu v biose pro onboard radic AHCI tak ahoj, windows nenastartuje. konci to modrym oknem.
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

čau mám tuhle desku a mám na ní bios f6,oplatí se tam dát f12 to je myslím nejnovější.a jak na to,ptž sem to nikdy nedělal,dík
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

kAdEtT píše:...
Máš s tím f6 nějaké problémy s kompatibilitou apod? Jestli ne, tak to není nutné, ale nikdo ti nebrání, že :)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
kAdEtT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kAdEtT »

no zatímnemám problémy,alejestli nemá třeba f12 nějáký dobrý výhody atd.
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

SpeedyGT píše:Asis narazil na FSB wall, 425MHz opravdu není mnoho, ale znám i horší případy, viz oněch 390MHz u kámoše, dál už ani prd.

U mně ještě při 510MHz jede, ale při 520MHz už ji dochází dech :satisfied:
tak jsem presel na MS P35 neo2 a mam na chlup stejnou fsb wall? to same jako predtim, na 440mhz jede, na 445 mhz ne.. to nemuze bejt nahoda preci, dve odlisny desky a stjyn OC. nemyslite ze limit bude jinde?
KnOx
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KnOx »

chlupatej_zub: a co takhle jestli tech 440MHz neni max co ti da cpu :roll:
je te asi hodne pravdebodobny :? co myslis?
sice si v druhym topiku psal ze to testujes s 6x nasobicem abys vyloucil max frekvenci cpu, ale i tak mi to prijde ze ti to nejspis brzdi cpu tot muj odhad :-D
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

KnOx píše:chlupatej_zub: a co takhle jestli tech 440MHz neni max co ti da cpu :roll:
je te asi hodne pravdebodobny :? co myslis?
sice si v druhym topiku psal ze to testujes s 6x nasobicem abys vyloucil max frekvenci cpu, ale i tak mi to prijde ze ti to nejspis brzdi cpu tot muj odhad :-D
at dam nasobic 6,7 nebo 8 , vsechny nejdou.. 450*6=2700 , to je skoro defaultni frekvence.. no je to divny
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

je mozny aby procesor nezvladl 450 fsb ? at uz s jakymkoli nasobicem?
Maňo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maňo »

Tak je to možné, ale tento problém majú skôr procáky s FSB 200 ale žeby 6750 nešla na viac ako 450 tak to je zvláštne. A čo pamäte nemajú už svoj strop alebo do nich dávaš málo šťavy.
CPU: Intel Corei7-4930K + Noctua NH-D14 SE2011, MB: Asus P9X79 PRO, GPU: EVGA GeForce GTX 1070 Ti SC GAMING, RAM: Corsair Vengeance 4x4GB DDR3 1600 , SSD/HDD: Samsung 950PRO M2-PCI-E 256GB, Seagate BarraCuda - 4TB, WD Caviar Black 640GB, PSU: Enermax REVOLUTION87+ 650W, Sound: Asus Xonar DX, Case: Corsair Carbridge 500R-black,Headphones: Audio-Technica ATH-T500, Mouse: Logitech G400, Keybord: Logitech K520, Wheel: Logitech Driving Force™ GT, BLU-ray: Plextor PX-LB950UE, LCD: 24" BenQ BL2400PTd
DSLR: Nikon D3100+Tamron 18-270mm
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

Maňo píše:Tak je to možné, ale tento problém majú skôr procáky s FSB 200 ale žeby 6750 nešla na viac ako 450 tak to je zvláštne. A čo pamäte nemajú už svoj strop alebo do nich dávaš málo šťavy.
ne pameti davaji 900 mhz s velkou rezervou. min dat nejde na 450 fsb.
jen se teda zeptam , uz to sem nepatri pac mam jinou desku, ale na MS P35 neo2 jsou jumpery podle niz se nastavuje 200mhz, 266mhz nebo 333 mhz, naco to tam je?
Hermi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hermi »

chlupatej_zub píše:
Maňo píše:Tak je to možné, ale tento problém majú skôr procáky s FSB 200 ale žeby 6750 nešla na viac ako 450 tak to je zvláštne. A čo pamäte nemajú už svoj strop alebo do nich dávaš málo šťavy.
ne pameti davaji 900 mhz s velkou rezervou. min dat nejde na 450 fsb.
jen se teda zeptam , uz to sem nepatri pac mam jinou desku, ale na MS P35 neo2 jsou jumpery podle niz se nastavuje 200mhz, 266mhz nebo 333 mhz, naco to tam je?
.. odpověď najdeš v topicu o NEO2 FIR
CPU: Intel Core2Duo E8400 3,000 @ 4,005 MHz (1,35625V) + Noctua NH-U12P + orig.dodávaná pasta v tubě MB: Gigabyte GA-P35-DS4 Rev 1.1 BIOS F11 RAM: A-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz EE (800@890MHz CL2-4-4-4-12, 2,1V) Grafika: BFG GeForce 8800 GTS OC 512MB @(GPU 756/SH 1890/ MEM 2120 MHz) HDD: Samsung SpinPoint T HD501LJ 500GB + Xilence HD-Cooler CL Mechaniky: Samsung SH-S203N, Front panel Akasa AK-ALL-01BK Case: CoolerMaster Centurion 534+ PSU: Enermax Liberty DXX 500W FANS: Intake 5,25" pozice 1x Scythe SCKB-1000BK, Outtake(back)1x Noctua NF-P12-1300, Intake(front) 1x 120x120 CoolerMaster, Intake(side)1x 120x120 CoolerMaster Monitor: 19" LCD Hyundai B91A
Orthos+Coretemp0.69 - teplota po 10h 53/54 stupňů
http://www.ukazto.com/img/2173403,Orthos.jpg
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

Hermi píše:
chlupatej_zub píše: ne pameti davaji 900 mhz s velkou rezervou. min dat nejde na 450 fsb.
.. odpověď najdeš v topicu o NEO2 FIR
jasny uz jsem to tam procetl :)
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

Chtěl bych se poradit - mám tuto desku a Win Vista 64-bit, doporučujete mi tam dát ovladače co jsou na cd k desce, nebo mám stahovat všechny nejnovější ze stránek Gigabytu... jde mi o to, jestli s těmi co dodávaji k desce jsou nějaké problému, nebo jestli to je zbytečné hledat nejnovější... Dík za radu.
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Kositch píše:Chtěl bych se poradit - mám tuto desku a Win Vista 64-bit, doporučujete mi tam dát ovladače co jsou na cd k desce, nebo mám stahovat všechny nejnovější ze stránek Gigabytu... jde mi o to, jestli s těmi co dodávaji k desce jsou nějaké problému, nebo jestli to je zbytečné hledat nejnovější... Dík za radu.
proc se asi vydavaji nove verze ovladacu? Aby opravili chyby/nedostatky/pridali nove funkce/zvedli vykon..takze doporucuji mit vzdy aktualni verzi ovladacu
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

[CZ]mike píše:
Kositch píše:Chtěl bych se poradit - mám tuto desku a Win Vista 64-bit, doporučujete mi tam dát ovladače co jsou na cd k desce, nebo mám stahovat všechny nejnovější ze stránek Gigabytu... jde mi o to, jestli s těmi co dodávaji k desce jsou nějaké problému, nebo jestli to je zbytečné hledat nejnovější... Dík za radu.
proc se asi vydavaji nove verze ovladacu? Aby opravili chyby/nedostatky/pridali nove funkce/zvedli vykon..takze doporucuji mit vzdy aktualni verzi ovladacu
jo ale on se ptal jestly to s tema ovladacema , ktere dostal k desce pujde bez problemu.

ano, půjde vše bez problému. Jestlyže nastane nějaký problém, uvažuj o novějších ovladačích. Jinak tam mužes klidne nechat ovladače , které byly přiloženy na dvd k desce.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

chlupatej_zub píše: jo ale on se ptal jestly to s tema ovladacema , ktere dostal k desce pujde bez problemu.

ano, půjde vše bez problému. Jestlyže nastane nějaký problém, uvažuj o novějších ovladačích. Jinak tam mužes klidne nechat ovladače , které byly přiloženy na dvd k desce.
nechapes ,ze kdyby nebyly problemy tak nevyjdou nove ovladace? a stahnout 2mb ovladacu pro chipset..no to je problem :-D
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

[CZ]mike píše:
chlupatej_zub píše: jo ale on se ptal jestly to s tema ovladacema , ktere dostal k desce pujde bez problemu.

nechapes ,ze kdyby nebyly problemy tak nevyjdou nove ovladace? a stahnout 2mb ovladacu pro chipset..no to je problem :-D
ja to chápu, odpovídam na co se ptal :)
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

Díky a doporučujete k čipsetu ovladače pohledat někde ze stránek intelu, nebo od gigabytu, tam jsem koukal, že jsou nějaký starší...
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“