To je nejaké čudné, GPU máme také isté a ani raz sa mi to neprihodilo ... Detail distance máš nastavenú ako ? Ovládače najnovšie ?scream píše:BTW... po par minutach mi stale vyhodi error "out of video memory" a mozem nastavim aj low/low....
GTA 4 - technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- barco
- Středně pokročilý

Re: GTA 4 - technická stránka hry
.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
P.CE: nejde mi o vykon moji sestavy, ten je vice nez dostatecnej
. a imho to musi jit, jen najit dotycnej config 
- RiCK
- Začátečník

Konecne uz mam GTA IV ale dost ma serú tie textury ... stale sa dookola nacitavaju, raz zmiznu potom su spet ... achh jaj
Vzhladom k tomu ze mam HD4670 to aj ide dost dobre len keby sa to nezasekavalo kazdych 5sec.
Idem skusit ten Patch (dufam ze pomoze)
PS: tie tiene su fakt hrozne
Edit: ja osobne pokladam tuto hru (GTA IV) za hru pre dalsiu generaciu (pre nase deti) - dufam, ze vtedy uz priemerne osobne pocitace budu mat 8jadrove procesory a ze im to pobezi na 50 FPS na high ...
Patch nepomohol, ku zmizejucim texturam (vonku) som sa nedostal lebo dokym som vysiel z izby hra mi zacala sekat (ala 1s = 1sek) ... Proste GTA IV je ZLÁ hra. Ako pozeram tak problemy maju nielen ludia s ATI kartami ale aj s nVidia kartami takze GTA IV je hrozne zle optimalizovana hra ...
Ak nemate 4jadrovy i7 na min. 3.0GHz. a 280GTX (najlepsie v SLI) tak to podla mna ani nema zmysel instalovat (nedajbože kupovať)
Vzhladom k tomu ze mam HD4670 to aj ide dost dobre len keby sa to nezasekavalo kazdych 5sec.
Idem skusit ten Patch (dufam ze pomoze)
PS: tie tiene su fakt hrozne
Edit: ja osobne pokladam tuto hru (GTA IV) za hru pre dalsiu generaciu (pre nase deti) - dufam, ze vtedy uz priemerne osobne pocitace budu mat 8jadrove procesory a ze im to pobezi na 50 FPS na high ...
Patch nepomohol, ku zmizejucim texturam (vonku) som sa nedostal lebo dokym som vysiel z izby hra mi zacala sekat (ala 1s = 1sek) ... Proste GTA IV je ZLÁ hra. Ako pozeram tak problemy maju nielen ludia s ATI kartami ale aj s nVidia kartami takze GTA IV je hrozne zle optimalizovana hra ...
Ak nemate 4jadrovy i7 na min. 3.0GHz. a 280GTX (najlepsie v SLI) tak to podla mna ani nema zmysel instalovat (nedajbože kupovať)
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
S novym patchem - BOMBA! Na HD4870 X2 prumer 60fps ... ale je tu problem, nad 60 to nejede ... je tam nejaky FPS Lock, nevite jak ho odstranit?
- Kositch
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
To je teda bomba patch asi jen pro 4870X2, na jiných kartách jsem nezaznamenal žádný nárust.OBR píše:S novym patchem - BOMBA! Na HD4870 X2 prumer 60fps ... ale je tu problem, nad 60 to nejede ... je tam nejaky FPS Lock, nevite jak ho odstranit?
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
to je skoda, na X2 fps neklesa pod 59! rozliseni 1920x1200 High
- Mahut
- Nováček

-
a na jakym procesoru hrajes? me to jede tak mezi 20-40fpsOBR píše:S novym patchem - BOMBA! Na HD4870 X2 prumer 60fps ... ale je tu problem, nad 60 to nejede ... je tam nejaky FPS Lock, nevite jak ho odstranit?
- PzKpfw VI Tiger
- Začátečník

OBR tak na tom i7 nebo QX9650 co ma v podpisu. 
- Mahut
- Nováček

-
tak to je jina...........chci si koupit Intel Core 2 Quad Q9550 , ale mam problem s deskou asus maximus formula x38, nejde mi tam hodit novej bios pres asus ez flash 2, protoze nevidi usb a nevim proc. to 4jadro tomu snad dost pomuze, abych si v klidu konecne zahral
- P.CE
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Kecy.x_xxRICKxx_x píše: Patch nepomohol, ku zmizejucim texturam (vonku) som sa nedostal lebo dokym som vysiel z izby hra mi zacala sekat (ala 1s = 1sek) ... Proste GTA IV je ZLÁ hra. Ako pozeram tak problemy maju nielen ludia s ATI kartami ale aj s nVidia kartami takze GTA IV je hrozne zle optimalizovana hra ...
http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/Sul ... ladace.png
1. Máš ORIGINAL verzi GTA IV ?
2. Máš ORIGINAL Windows? Máš veškerý aktualizace Windows, Service packy, nový ovladače desky, GPU ? Kolik aplikací běží na pozadí?
3. Nemáš v PC bordel? Kdy jsi naposled přeinstaloval Windows?
To je SW základ, který když není splněn, může velmi silně ovlivnit výkon PC.
Ted HW:
PC s čtyřjádrem, slušnější grafikou např. 8800 GTS a aspon 2GB RAM - hra ti prostě musí běžet aspoň na medium detaily jako všem ostatním.
Rockstar jasně řekl, že pirátům znemožní hrát GTA IV nebo výrazně zničí požitek z pirátské verze hry. Je řada lidí s originálkou na světových forech, kterým patche mají pomoct a taky že jim výrazně POMOHLY s nejrůznějšíma sestavama. Tak nad tím zapřemýšlej.
MB: Asus Formula Maximus II (bios 1802), CPU: Core Quad E9550 2.83 Ghz@4.0 Ghz - Thermalright Ultra-120+Noctua, RAM: 2x2GB OCZ DDR 2 1066Mhz, GPU: 8800 GTX, OS: Win XP SP3 ...SOUND: X-Fi Music, REPRO: Logitech Z-5500 5.1 500W RMS, THX, DD a DTS dekodér, LCD: 20.1" 1680x1050, CASE: Thermaltake Armor Jr. VC3000SNA + 4x Noctua Fan ZDROJ: Enermax NoiseTaker II 600W
- Hlavson
- Začátečník

-frameLimit: number of frames to limit game toOBR píše:S novym patchem - BOMBA! Na HD4870 X2 prumer 60fps ... ale je tu problem, nad 60 to nejede ... je tam nejaky FPS Lock, nevite jak ho odstranit?
zkus dát 0 nebo nějaké vyšší číslo. A to buď do commandline.txt nebo za "cíl" exe.
- P.CE
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já ho dnes jdu koupit taky. Ale bude to chtít ještě nataktovatMahut píše:tak to je jina...........chci si koupit Intel Core 2 Quad Q9550 , ale mam problem s deskou asus maximus formula x38, nejde mi tam hodit novej bios pres asus ez flash 2, protoze nevidi usb a nevim proc. to 4jadro tomu snad dost pomuze, abych si v klidu konecne zahral
Taky jdu zrovna nahazovat novej bios... dám vědět, jak to šlo. Přetočený čtyřjádro hodně zvedne výkon. Celej den čtu na PCtuning.cz o tom, jak taktovat CPU, jde mi z toho hlava kolem...
MB: Asus Formula Maximus II (bios 1802), CPU: Core Quad E9550 2.83 Ghz@4.0 Ghz - Thermalright Ultra-120+Noctua, RAM: 2x2GB OCZ DDR 2 1066Mhz, GPU: 8800 GTX, OS: Win XP SP3 ...SOUND: X-Fi Music, REPRO: Logitech Z-5500 5.1 500W RMS, THX, DD a DTS dekodér, LCD: 20.1" 1680x1050, CASE: Thermaltake Armor Jr. VC3000SNA + 4x Noctua Fan ZDROJ: Enermax NoiseTaker II 600W
- rostaxx
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
coz ale neklesalo ani pred patchem ...viz youtube videa s x2 kdy jeste patch nebyl ..taket am ma typek i7 a x2 a fps porad 60OBR píše:to je skoda, na X2 fps neklesa pod 59! rozliseni 1920x1200 High
- barco
- Středně pokročilý

x_xxRICKxx_x, nevynášaj prosím ťa už verdikty ...
Nepriamo si priznal, že máš nelegálnu verziu -> nečuduj sa, že Ti to na zostave s 1GiB RAM seká.
Nepriamo si priznal, že máš nelegálnu verziu -> nečuduj sa, že Ti to na zostave s 1GiB RAM seká.
Nemám ani štvorjadrový Core i7, ani GTX280, GTA IV som si kúpil a spokojne ho hrám, kde je problém ?x_xxRICKxx_x píše:Ak nemate 4jadrovy i7 na min. 3.0GHz. a 280GTX (najlepsie v SLI) tak to podla mna ani nema zmysel instalovat (nedajbože kupovať)
.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
kde sou pls ulozeny save pozice? potrebuju reinstalovat os a nejak je nemuzu nalezt 
- Kynio
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
XP: c:/document and settings/uživ jméno/data aplikací/rockstar games .....
Vista: c:/users/uživ jmeno/appdata/local/rockstar games ....
Vista: c:/users/uživ jmeno/appdata/local/rockstar games ....
MB: ASUS P5Q Deluxe (bios 1611) CPU: Core2Duo E8400 3Ghz@3,6Ghz CHLADIČ: CM Hyper 212 GPU: Gigabyte ATI HD5770 silent RAM: 2x 2GB DDR2 Corsair DHX 800Mhz@1066Mhz (5.5.5.12 2,1V) HDD: SSD Crucial M4 128GB + WD 640GB AAKS + WD EARS 2TB + 2x Acutake Dark Disc 2 ZDROJ: Seasonic X-460 FanLess Gold DVD: DVD+/-RW Samsung SH-S223Q LS LCD: LG IPS226 (občas i telka Samsung F6740) OS: Win 8.1 AUDIO: AVR Onkyo SR-508 + set Jamo C405 a Asus Xonar DX (optika)
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vyplatí se instalovat patch? Hra mi běhá přesně tak, jak bych očekával - CPU mám jen na 3.1GHz a občas se cuká (vyřešim po vánocích s novym zdrojem
). Nepadá, běží naprosto stabilně, nikde žádný bug.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
- RiCK
- Začátečník

Edit: Patch pomohol
prve zaseky boli len pri prvych 3 spusteniach hry
Textury nabehli (Thanks to Patch) a aj sa to FPS nejak zvysilo
Este tento rok si dokupim 2Gb. RAM a dufam, ze mi to pojde na Low 1024x768 na 30 FPS stabilne
GTA IV mam legalnu verziu ! Mam ho od kamosa za 500-Sk ktory si myslel, ze mu to pobezi na "vykonnej" 128Mb. 6600GT ...
A ano, ospravedlnujem sa za vsetko co som tu natrepal

Este tento rok si dokupim 2Gb. RAM a dufam, ze mi to pojde na Low 1024x768 na 30 FPS stabilne
GTA IV mam legalnu verziu ! Mam ho od kamosa za 500-Sk ktory si myslel, ze mu to pobezi na "vykonnej" 128Mb. 6600GT ...
A ano, ospravedlnujem sa za vsetko co som tu natrepal
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- P.CE
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám, že pro update BIOSU používáš jednoduchou utilitu Asuse "EZ Flash 2".Mahut píše:tak to je jina...........chci si koupit Intel Core 2 Quad Q9550 , ale mam problem s deskou asus maximus formula x38, nejde mi tam hodit novej bios pres asus ez flash 2, protoze nevidi usb a nevim proc. to 4jadro tomu snad dost pomuze, abych si v klidu konecne zahral
1. nejdříve zjisti, jestli ta tvoje flashka je naformátovaná pod FAT32. NTFS BIOS nebere.
2. pokud ti BIOS stále nevidí flash, zkontroluj, zda máš USB povoleno (enabled), a nebo si odklikni defaultní nastavení BIOSU rovnou.
3. nakopíruj si novou verzi biosu na flasku, před zapnutím PC flashku samozřejmě připoj do portu USB, v BIOSU si v Tools zapneš utilitu "EZ Flash 2" a hned se ti zobrazí dostupné jednotky s obsahem. Mně se USB flash zobrazila pod písmenem C. Dále stačí kliknout na ENTER a spustí se zhruba 30-vteřinový proces. Smaže se ti původní bios, nahraje z flashky nový a hotovo, restart PC. Samozřejmě, že během procesu nesmí dojít k restartu nebo k vypnutí PC.
HOTOVO - udělal jsem to takhle před pár minutama, bios ukazuje nejnovější verzi 1801 a jsem ready pro použití Q9550.
Asus: http://support.asus.com/download/downlo ... uage=cs-cz
EZ Flash 2 je jednoduchý nástroj pro aktualizaci BIOSu. Jednoduše stiskněte předem nastavenou klávesu a aktualizujte BIOS z USB flash disku ještě před spuštěním operačního systému. Váš BIOS tak můžete aktualizovat pomocí několika kliknutí bez nutnosti připravovat disketu, nebo použití nástroje pro aktualizaci pod operačním systémem.
//barco - toto tu naozaj nemá čo robiť, načo máme sekciu Základní desky ?