Doom 3

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Ty, Zombo, že ti to šlo zpožděně a "divně" v 800x600 na střední detaily, je mi nějaký divný... :? Ty máš 5900 XT, zatímco já jenom GF3Ti500 (s lehkým OC) a na 800x600 a střední detaily mi to jde docela obstojně. Průměrně mezi 20 a 30 FPS. Samozřejmě, v okamžiku, kdy do místnosti hodím světlici (mám tam mod, kterej mění granáty na světlice) je konečná a pohybuju se kolem 10 FPS... Ale normálně to jde, až mě to překvapilo...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Teď jsem s Zombem mluvil, má paměti SDRAM.

jak to, že G3Ti a G4Ti mají větší fps než např. moje 5700 a to o 10 fps.
Není to tim, že tam nemaji ty efekty, co my s DX9 kartami?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Slezman(CZE) píše:jak to, že G3Ti a G4Ti mají větší fps než např. moje 5700 a to o 10 fps.
Není to tim, že tam nemaji ty efekty, co my s DX9 kartami?
myslim že v tom je zakopanej pes. ještě jsem to netestoval na svým hlavním PC s poněkud výkonnějším procesorem a DDR pamětí, uvidim co to dovede tady. je fakt že na tom pomalejším PC to SDRAM hodně brzdí - co předvedla ta FX5900XT v 3DMarku je tragédie, výkon šel o nějakých 70% ( :!: ) dolů oproti DDR400 (rozdíl 2100+ a 2500+ až takovej není). nevím jak se to bude chovat ve hrách, nejspíš to nebude tak strašný... no uvidim, až to nainstaluju tak dám reference.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

já mám zase na skladě jiné porovnání

1024*768 medium, vše zapnuto

kamos: celer 2.2 + 512 MB DDR266 (1900MB/s) + FX5900XT = 16.3 FPS
ja: P4 2.8@533 + 512 MB DDR333(2500 MB/s) + FX5700 = 16.3 FPS

ten tvuj atlon strci celera do kapsy jako nic, na druhou stranu mas memory read tak 900 MB/s a presto mas naprosto stejny vykon jak ja.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Koukal jsem, že minimální paměť to má psanou 384 MB. Rozjel to někdo na menší, třeba na 256 MB?

Kámošovi to nechce jet. Hra se spustí normál do menu, dá novou hru, chvíli loaduje a kousek před koncem ho to hodí do Woken a je konec.
Bathory
Coolik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Coolik »

Bathory píše:Koukal jsem, že minimální paměť to má psanou 384 MB. Rozjel to někdo na menší, třeba na 256 MB?

Kámošovi to nechce jet. Hra se spustí normál do menu, dá novou hru, chvíli loaduje a kousek před koncem ho to hodí do Woken a je konec.
JJ zkousel jsem to na AMD 2500+ 256 DDR/400mhz G4-ti a docela to slo :o docela rikam :)
Deegr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deegr »

Bathory píše:Koukal jsem, že minimální paměť to má psanou 384 MB. Rozjel to někdo na menší, třeba na 256 MB?

Zkoušel jsem to na Athlonu XP2400+ 2.0 Ghz s 256MB RAM DDR400, Radeon 9000 64MB a hrát se to absolutně NEDÁ. Hru spustíte (tak po 2 minutách nahrávaní), ale při hře se při každém otevírání dveří obraz zasekne (tak na 2-5 sekundy) a pak se to pomalu roztrhá až do jakž, takž plynulosti. Jakmile tam naskáčou potvory, tak to zase začne swapovat z HDD a samozřejmě se to začne trhat, takže nic netrefíta a pak už jenom vidíte červenej monitor a game over. To vše při 640x480 na min a bez stínů! (když jsem tam přidal dalších 512 MB RAM, tak to šlo v 800x600 na medium bez stínu naprosto plynule, dokud tam nenaskákali obludy, pak už to nebrala grafika, ale z HDD už neswapoval tak brutálně, jen se sem tam bliknul. :)
No a s Radeon 9600XT 128MB(580,690) to běželo plynule 1024x768 na high detail i se stínama bez jakéhokoliv škubnutí (20-50 FPS), ale to tam byl už barton taktlej na 3200+ a těch 768 MB RAM :-D
Goldmax X7, Core i 7 4800MQ 2.7Ghz (Turbo 3.9Ghz@4.1Ghz), 8GB RAM 1600Mhz CL8,
GeForce GTX 780M 4GB (770/5000Mhz@980/6000Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
Samsung SSD 830 Series 128GB,
random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Tak som to vcera dohral......... :-D
Cisty herny cas bol cca. 18 hodin co sa mi zda ako celkom dobre....
Ale pred koncom som tu uz musel musel pouzit nesmrtelnost... :oops:
Moje hodnotenie je 7,5 z 10........
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
Lucifer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lucifer »

Ja bych celkem souhlasil s hodnocenim na Tiscali, = nejakych 80-85%, s tim ze do budoucna bude tuna hoooodne ¨zajimavych modu a total konverzi... :wink:

Viz tohle : http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=166222
- nevypada to zajimave? :)

Abit NF7-S, barton 2500+ @ 3200+ 11x200Mhz) 1,725V , 56°C full load, Asus V9950GE (FX5900XT) 450/890MHz, 5985b/3DM03 15300b/3DM01 1024MB RAM CL 2,5 (2x512MB dual channel), Fortron FSP300-60PN 300W, nejake disky, vypalmechna a dalsi nepodstatne blbiny.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nevim jak je to s legálností, ale na netu se prej pohybujou starý doomy v enginu D3, to bych si docela dal, neví o tom někdo něco víc? hlavně kde to stáhnout :razz:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

zombux píše:nevim jak je to s legálností, ale na netu se prej pohybujou starý doomy v enginu D3, to bych si docela dal, neví o tom někdo něco víc? hlavně kde to stáhnout :razz:
Kolujou, ale nejsou hotový. Odkaz už jsem sem dal, jenže se mi ten mod MOD nepodařilo rozchodit. Je tam E1M1 z Doom1, první level, teď už možná i další, nedíval jsem se, zkus to!

http://cdoom.arqz.com/
Bathory
mr_sheen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr_sheen »

Bathory píše:
zombux píše:nevim jak je to s legálností, ale na netu se prej pohybujou starý doomy v enginu D3, to bych si docela dal, neví o tom někdo něco víc? hlavně kde to stáhnout :razz:
Kolujou, ale nejsou hotový. Odkaz už jsem sem dal, jenže se mi ten mod MOD nepodařilo rozchodit. Je tam E1M1 z Doom1, první level, teď už možná i další, nedíval jsem se, zkus to!

no ja uz sem to hral a moje verze obsahuje tyhle souburky:
cdoom_alpha_0001.rar
cdoom_alpha_0002.rar
skins.rar
sounds.rar
hral sem to par minutech na vic nezbyl cas
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
YohanN
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od YohanN »

No, fakt to není nic moc. Jedno se mi na týhle hře ale líbí, a to snadná modifikovatelnost. Možná to už u nějaký hry bylo, ale u týhle se mi to poprvé bez problému daří. Zkoušel sem si pohrát se stínama (btw ten stín hráče zapnout jde), a třeba sem si trochu upravi brokovku- damage z def 14 na 70 - jednou ranou na kusy cokoli (samo sem to za chvíli zase vrátil, to by už nebyla vůbec žádná zábava a dalo by se to proběhnout za třetinu času). baterku na brokovce a samopalu ale pozžívám furt, betz toho mě to neba :twisted:
hasta la vista
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

mr_sheen píše:
Bathory píše: Kolujou, ale nejsou hotový. Odkaz už jsem sem dal, jenže se mi ten mod MOD nepodařilo rozchodit. Je tam E1M1 z Doom1, první level, teď už možná i další, nedíval jsem se, zkus to!

no ja uz sem to hral a moje verze obsahuje tyhle souburky:
cdoom_alpha_0001.rar
cdoom_alpha_0002.rar
skins.rar
sounds.rar
No, já mám tenhle ... cdoom_alpha_0002.rar.

Jaks to rozchodil, píšou rozbalit do adresáře Doom3 jako Cdoom a v menu hry skočit do MOD a tam to bude. Zvláštní, já v menu toho MOD mám jenom Doom3, vůbec se tam Cdoom neobjeví.
Bathory
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jen drobnost : SDRAM paměti máme všichni. :-) Akorát někteří (většina) máme DDR SDRAM a někteří se starším železem mají SDR SDRAM. :wink:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

TomV píše:Jen drobnost : SDRAM paměti máme všichni. :-) Akorát někteří (většina) máme DDR SDRAM a někteří se starším železem mají SDR SDRAM. :wink:
no to se dalo čekat :-D jasně že DIMM SDR SDRAM :roll: docela mě překvapilo jakej to má drsnej dopad na výkon v 3Dmarku03, ale hry to kouše v pohodě, i D3
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

zombux píše:
TomV píše:Jen drobnost : SDRAM paměti máme všichni. :-) Akorát někteří (většina) máme DDR SDRAM a někteří se starším železem mají SDR SDRAM. :wink:
no to se dalo čekat :-D jasně že DIMM SDR SDRAM :roll: docela mě překvapilo jakej to má drsnej dopad na výkon v 3Dmarku03, ale hry to kouše v pohodě, i D3
3DMark je strašnej teoretik, ve skutečnosti to zdaleka nebývá tak zlý...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

TomV píše:3DMark je strašnej teoretik, ve skutečnosti to zdaleka nebývá tak zlý...
jj, proto mě nezajímá veškerý machrování 3Dmarkem a radši testuju na hře. ať má D3 engine jakej chce, na testování je dobrej.
mr_sheen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr_sheen »

Bathory píše:
mr_sheen píše: no ja uz sem to hral a moje verze obsahuje tyhle souburky:
cdoom_alpha_0001.rar
cdoom_alpha_0002.rar
skins.rar
sounds.rar.
No, já mám tenhle ... cdoom_alpha_0002.rar.

Jaks to rozchodil, píšou rozbalit do adresáře Doom3 jako Cdoom a v menu hry skočit do MOD a tam to bude. Zvláštní, já v menu toho MOD mám jenom Doom3, vůbec se tam Cdoom neobjeví.
normalne:) tam kde mas nainstalovany doom3 tak udelas novou slozku \Doom 3\cdoom\ a rozpakujes tam ty rarky,a pak jen spustis v D3 v sekci mods,me to takhle slapalo,ale tedka si nejsem jist jestli se ta nova slozka nedelala as v adresari "base".musis skusit :wink:
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
Wolfie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wolfie »

zombux píše:

A kolik mas na ty sestave s SDR SDRAM (doufam ze je to ted spravne :-D) v03jce jam mam hodne podobnou sestavu: 2000+ 512 SDR a FX5900XT 450/935 a mam okolo 5000. Nechce se mi zdat ze by to bylo tak pomaly na SDR, budu to muset vyzkouset...
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“