Asus P5W DH Deluxe (775, 975X + ICH7R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Nahodil jsem nový BIOS 2504 8)
Zatím vše ok, OC krásně jako předtím stabilní..díval jsem se na podporu nových CPU a je tam uvedena i podpora nové řady Intel Core 8xxx :wink:
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Potvrzuji:
http://support.asus.com/cpusupport/cpus ... uage=en-us

Jeste 45nm Quad procesory a ja tu desku snad zacnu uctivat jako bohyni :) .
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

pilarius píše:Potvrzuji:
http://support.asus.com/cpusupport/cpus ... uage=en-us

Jeste 45nm Quad procesory a ja tu desku snad zacnu uctivat jako bohyni :) .
Ja už tak činím..konečně opraveny ty děličky pamětí 8) Zkoušel jsem i vyšší OC, taky jsem si hrál s děličkou a konečně šlape už dobře, ale svůj OC si už nechám nastavený tak jak dole v podpise :wink:
G3mbller
Nováček
Nováček

Příspěvek od G3mbller »

Cus mam otazku koupil sem si dalsi 2gb kit pameti od adat ale pri pocitani v post obrazovce mi deska napocita jen 3200mb nevenoval jsem tomu pozornost nainstaloval Visty 64bit a tam to same jen 3200mb ram. Tak mrknu do biosu a v polozce system information mam napsano total memory 4096, available 3200 a pak je tam polozka apropriated a tam je ten zbytek do tech 4096ti tak se pram jak je to mozny ze deska vyuziva jen tech 3200 a ne celych 4096? Mate nekdo s timhle taky problemy?
Core i5 2500K 3.7Ghz; Gigabyte P67A-UD4-B3; 3x 2048 Mb Ram Corsair 1600mhz; Gigabyte GTX 560 1Gb; Corsair 520W; Case Cooler Master Centurion 5; IE-3.0 + RzR Deathadder Black Edition; Steelpad 4D; LG H20L; Creative Inspire 5300; Samsung T220.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

to G3mbller: někde u nastavení pamětí (tma kde je časování apod..) se musí nastavit nebo deaktivovat nějaké položky, teď přesně nevím, nejsem doma. Zkus si projít recenzi téhle desky přímo na webu pctuning, myslím že tam byla recenzovaná a porovnávaná včetně nastavení BIOSu apod :wink:
G3mbller
Nováček
Nováček

Příspěvek od G3mbller »

tak jsem nasel tenhle clanek http://pctuning.tyden.cz/asus_p5w_dh-de ... iosem.html
a o tom jak zprovoznit 4gb pameti tam neni zadna zminka tak ted babo rad. :(

EDIT: problem vyresen stacilo prehodit polozku Memory remap future na Enable a uz to jede. Diky za pomoc.
Core i5 2500K 3.7Ghz; Gigabyte P67A-UD4-B3; 3x 2048 Mb Ram Corsair 1600mhz; Gigabyte GTX 560 1Gb; Corsair 520W; Case Cooler Master Centurion 5; IE-3.0 + RzR Deathadder Black Edition; Steelpad 4D; LG H20L; Creative Inspire 5300; Samsung T220.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

G3mbller píše:..problem vyresen stacilo prehodit polozku Memory remap future na Enable a uz to jede. Diky za pomoc.
- to je vončo :)
OndraC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od OndraC »

A opět tu máme nový bios, nese označení 2602.
hajnalka
Nováček
Nováček

Mam tuto dosku a Core Quad Q6600 ako pretaktovat

Příspěvek od hajnalka »

Co treba nastavit na taktovanie Q6600 na tejto doske? Mam pamete Adata 800+ CL5-5-5-12-2T 2x2Gb a bezim na Viste X64.Dakujem za help
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

New BIOS 2704 :)

Příspěvek od kotas »

Vyšel nový BIOS P5W-DH-ASUS-Deluxe-2704
zatím na něm jedu teprve prvních pár minut, opravena podpora 45nm CPU apod..
Stahujte přímo ze stránek www.asus.cz
Latest beta BIOS
G3mbller
Nováček
Nováček

Příspěvek od G3mbller »

Uz ho tam ma souplej ale potreboval bych s necim poradit. Nejak se mi nedari rozjet pameti s lepsim casovanim nez 5-6-6-18. Pameti zvladnou vic uz jsem je mel na 920mhz a jelo to vpohode ale s mensim taktem procesoru ted ho mam na 3.7ghz a ty pameti proste nechcou jet lip. Casovani musim mit nastavene an auto jinak se to nerozjede a kdyz dam rucni nastaveni a dam casovani stejny jako je to pri auto tak se mi pc taky nerozjede coz je zvlastni. Nevite kde delam chybu ze to nejede? btw davam do nich 2V a 2.2 s tim nic neudela. Mam tyhle http://pameti.alza.cz/4gb-kit-2x2gb-ddr ... d75586.htm
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

G3mbller píše:Uz ho tam ma souplej ale potreboval bych s necim poradit. Nejak se mi nedari rozjet pameti s lepsim casovanim nez 5-6-6-18. Pameti zvladnou vic uz jsem je mel na 920mhz a jelo to vpohode ale s mensim taktem procesoru ted ho mam na 3.7ghz a ty pameti proste nechcou jet lip. Casovani musim mit nastavene an auto jinak se to nerozjede a kdyz dam rucni nastaveni a dam casovani stejny jako je to pri auto tak se mi pc taky nerozjede coz je zvlastni. Nevite kde delam chybu ze to nejede? btw davam do nich 2V a 2.2 s tim nic neudela. Mam tyhle http://pameti.alza.cz/4gb-kit-2x2gb-ddr ... d75586.htm
to časování bych tak nehrotil, důležitější je právě frekvence a nad 900MHz to je fklídku :wink: A u kitu 2x2GB - co bys čekal....
Prerovak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Prerovak »

ahojte lidi
tak sem svoji mile P5W DH....
chtel koupit Q6600 a on m udela todhle :(

vecer sem ji vypnu normal...
rano pridu zapnu a nic :( ani obraz ani zvuk :( jen se tocej vetracky na CPU a GPU:(
nesetkal se s tim uz nekdo? Je to divny ze odesla jen tak... mejte se
djstudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djstudio »

Tak do desky jsem narval RAM Corsair 6GB
Corsair DIMM 4096MB DDR II 800MHz TWIN2X4096-6400C4DHX - 2ks
http://www.czechcomputer.cz/product_doc ... 1AD62.html
Corsair DIMM 2048MB DDR II 800MHz Twin2X2048-6400C4DHX - 2ks
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46054
Me FOTO:
Obrázek
Starsi Bios desky z 18.05.2007 - vers. 2103 - a svete div se vsechno slape korektne vcetne OC. Driv sem k 2GB Modulum zkousel davat Patriot a OCZ a tam to s nimi nebehalo korektne a i OC muselo brutalne dolu.Takze doporucuji stejne RAMKY od vyrobcu a i na tomhle starym chipsetu by to mnelo jet.Puvodne kdyz by to spolu nejelo sem byl ochoten 2x1GB Corsair dat pric ale kdyz to je OK nechavam celkem 6GB Ramek Visty Premium 64bit si je zaslouzi.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3057 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x16GB - 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
OndraC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od OndraC »

Prerovak píše:ahojte lidi
tak sem svoji mile P5W DH....
chtel koupit Q6600 a on m udela todhle :(

vecer sem ji vypnu normal...
rano pridu zapnu a nic :( ani obraz ani zvuk :( jen se tocej vetracky na CPU a GPU:(
nesetkal se s tim uz nekdo? Je to divny ze odesla jen tak... mejte se
Já ji takhle jednou reklamoval a dostal jsem nový kus, přesně jak ty píšeš.
noegon
Nováček
Nováček

Příspěvek od noegon »

zdravím,
mám dosti velkej problém. Flashoval jsem desku poslednim biosem 2704, který má být funkční i pro Q9300. To mi dnes došlo . CPU jsem nainstaloval.Po startu se v pohodě detekovalo,nechal jsem default nastaveni ,ulozil,ale do windows se nedostanu. Vytuhne to nasledne pri dalsim bootovani. Jedina moznost jak se dostat do windows je resetovat CMOS a nasledne při startu,kdy to zacne kricet, ze neni nastaven bios (cas,datum,atd..) dat pouze F2 pro rychle ulozeni default nastaveni a rovnou do windows.Po restartu windows opet jiz nikdy nenabehnou,opet vytuh pri botovani a obcas se nedostanu ani do biosu, nekdy nenabehne ani uvodni obrazovka ASUSu hned po startu. Proste to dela sileny haluze. POkazde neco jine.Ale v pripade ze opet restartnu CMOS tak prvni start s F2kou jde ,,v pohode,,. Proto ted mam odkud psat .V pripade,ze tam dam zpet intel D930,vse slape v pohode. Nemate nekdo podobne zkusenosti pripadne napad co s tim udelat ? jsem v .... :(
Díky předem za každej nápad
STRIX 1080TI, 2720Z,IE 3.0, Grado SR80i
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Jaké windowsy? XP anebo Visty? vyměnil jsi pouze CPU a OS jsi nechal při starém? To bude asi ten problém..
noegon
Nováček
Nováček

Příspěvek od noegon »

jj,nechal jsem tam Vista. Samozrejmne jsem mel ihned v planu nainstalovat novy OS (mj chtel jsem zpet XP MCE),ale PC mi vytuhne tez v pripade,ze dam po startu na vyber (pres F8 ) boot c CD. Stisknu jeste libovolnou klavesu a nasledne to vytuhne a cerna obrazovka. Cekal jsem i par minut kdyby nahodou... zkousel jsem vice medii s OS,nikdy se nedostanu přímo do instalace nového OS.
Jinak Dočet jsem se ,ze ten novy bios 2704 (beta) je castecne nestabilni , nicmene je jediny co podporuje tyto cpu.SI člověk nevybere :(
Každopádně díky za reakci !
djstudio
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od djstudio »

noegon píše:jj,nechal jsem tam Vista. Samozrejmne jsem mel ihned v planu nainstalovat novy OS (mj chtel jsem zpet XP MCE),ale PC mi vytuhne tez v pripade,ze dam po startu na vyber (pres F8 ) boot c CD. Stisknu jeste libovolnou klavesu a nasledne to vytuhne a cerna obrazovka. Cekal jsem i par minut kdyby nahodou... zkousel jsem vice medii s OS,nikdy se nedostanu přímo do instalace nového OS.
Jinak Dočet jsem se ,ze ten novy bios 2704 (beta) je castecne nestabilni , nicmene je jediny co podporuje tyto cpu.SI člověk nevybere :(
Každopádně díky za reakci !
Jestli umis trosku i anglicky tak borci to resi i na XS foru na teto desce:
link na forum:http://www.xtremesystems.org/forums/

Jinak urcite by byl neidealnejsi postup instalace novych Win nejlepe Vista+SP1.Osobne na Biosu 2704 frcim a mne jede normalne nicmene mam E6600.
MB: ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING Bios 3057 CPU: AMD RYZEN 9 7900X + CORSAIR iCUE LINK H170i 420mm GPU: ASRock AMD Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC RAM: 2x16GB - 32GB G.SKILL Trident Z5 NEO DDR5 6000MHz CL30 SSD SYSTEM: SAMSUNG 990 PRO Gen 4 NVMe 2TB SSD DATA A TESTY: KINGSTON RENEGADE, GIGABYTE AORUS Gen 4 NVMe SSD 1TB ZDROJ: FRACTAL DESIGN ION+ 860W PLATINUM Modular CASE: CORSAIR 7000D AIRFLOW Black Bigtower MONITOR: MSI 32" MAG 323UPF IPS FreeSync Premium Pro 160HZ 1ms - 4K NET: VODAFONE Kabel 500 Mb/s - 30Mb/s SYSTEM: Windows 11 PRO 64BIT Build 24H2 FOTO PC: https://cz.pcpartpicker.com/b/pdvfrH
noegon
Nováček
Nováček

Příspěvek od noegon »

čau. Díky.toto forum jsem našel.prolez jsem to téměř celé, hlavně konec a tento problém tam bohužel nikdo neřeší. Teda alepsoň jsem si nevšim. Už mě z teho bolí hlava :/ Každopádně do instalace Vist se nedostanu.vždy to vytuhne při inicializaci,nebo to nenaběhne vůbec. Psal jsem to dnes ještě do jiného fóra, tak to vložím i sem. (bohužel znovu,ale přehledněji snad) Tak se předem omlouvám za délku,ale více to popisuje situaci:
budu se snažit nastínit problém, který mi včera nastal:
Došel mi nový CPU Q9300. Původně jsem měl intel D930. Před instalací jsem si stáhnul poslední bios (2704 beta - jediný, co podporuje q9300) a nainstaloval jej.Po výměně CPU :
--
první start PC:
detekce CPU v pohodě (Q9300, 2,5Ghz), vlez jsem do biosu, jen to omrkl. 7,5x333. FSB 1333.Vše OK.tak jsem jen uložil nastavení, restartoval PC a spíše jen ze zvědavosti jsem nechal načíst původní OS (Vista 32bit).
při načítání mi naskočil bluekiller a následně ihned restart.v tu chvíli se mi rozhučel ventilátor na grafice,po chvíli se zklidnil..(což mi nikdy předtím nedělalo,ale zažil jsem to ,když jsem zkoušel X1950pro,..)
--
druhý start pc (tj výše zmíněný restart):
PC detekoval opět Q9300 ale už na 2,0Ghz. Vlez jsem do biosu. násobič byl snížen tuším na 6x. Předpokádal jsem, že si to bios snížil automaticky sám. windows samotřejmně nenaběhly,opět bluekiller a restart.V tuto chvíli jsem ještě nic neřešil. V prvotním plánu bylo ihned nainstalovat čistý OS.Ale...
--
třetí start pc
CPU nebyl detekován. v biosu něaký nesmysl . FSB 3000 (ano 3000) a násobič tuším 72.prostě nesmysl. Přičemž mi i bios začal tuhnout.Nemoh jsem se téměr pohybovat v menu. V tu chvíli jsem zkontroloval chlazení. Bios mi hlásí cca 38stupňů. Netuším,zda-li je to správná hodnota, ale chladič který používám Thermaltake CL-P0323 Sonic Tower rev.2 (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45345) ještě včetně přidavného 120mm ventilátoru NOCTUA byl chladný.Vím,že rukama nepoznám, jakou má CPU teplotu, ale i původní D930ka,kterou jsem tam měl pěkně hřála, ale tentokrát byl chladič stále ještě chladný.v tu chvíli jsem vypl pc.
--
čtvrtý start pc
PC nenaběhlo...jen se točí ventilátory...otevřel jsem si na to plzeň...
--
následoval reset CMOS
--
ihned potom opět v pohodě detekován Q9300 na 2,5ghz.deska standartně hlásí že bios není nastaven a buď F1 do Biosu nebo F2 pro default nastavení a pokračování v bootování. Stiskl jsem F1 ,následně jej opustím (aniž bych cokoliv nastavil,jen jsem zkontroloval násobič,fsb..) následuje celý příběh dokola psaný výše (chyby v bootu,spatna detekce cpu,atd..)
--
další reset CMOS
--
detekován Q9300, 2,5Ghz
při stisknutí F2 mi z ničeho nic naběhli v cuku letu Win Vista, vše uplně v pohodě. Ve Windows viditelná změna oproti (líné)D930. Nemoh jsem temu už ani uvěřit,tak jsem pro jistotu restartoval pc,jestli je teď už vše (ač nevím proč) v pohodě.
--
po restartu detekován CPU Q9300, ale na 2,0 Ghz
inhed potom opět to samé... bluekiller,problém.Vytuhnutí, případně vůbec nenaběhne PC.jen černá obrazovka.
--
Chtěl jsem alespoň zkusit nainstalovat tedy konečně nový OS i když už jsem temu zrovna nevěřil. Začal jsem s Win XP MCE eng.(donedávna pro mne velmi oblíbený OS).
tedy reset cmos=>F2=> boot s CD, stisněte libovolnou klávesu,..naběhl start instalace win.. při načítání prvotních ovladačů atd.... výtuh... zkusil jsem to pro jistotu celý dvakrát... No řek jsem si,dnes už mě nic nepřekvapí, média zrovna nejlíp neskladuju,kdo ví,čím to je.tak jsem tam zkusil dát i Win Vista instalaci, výsledek stejný, nedostal jsem se ani do začátku instalace.
--
závěr ? jediné,co teď můžu udělat je buď vrátit zpět D930,se kterou vše šlape jak má, nebo ,,natáhnout,, 3 dráty na stůl,abych se nemusel vždy při resetu cmos zohýbat pod stůl (recese..).

pozn.: v případě, že jsem se dostal do Win Vista po restartu CMOS,jak jsem psal výše, Windows běželi zcela bez problému.cca 4hod.pak jsem šel spát. žádné zátěžové testy jsem bohužel nezkoušel, už bylo pozdě, jen jsem zkusil spustit obyč Battlefield2142 a Stalkera a vše běželo v pořádku..
pozn.2: VŽDY po resetu CMOS a stisknutí F2 mi Win bez problému naběhnou !

otázka zní : myslíte, že s tím jde něco udělat ? nevím, zda-li dělám něco blbě, osobně jsem nikdy problém s PC ,konfikurací neměl.A to jsem jich už pár složil,ale vždy jen zákl.instalace. Žádný OC,atd...S biosem to zrovna neumím.

jinak omlouvám se za delší výklad, ale předpokládám, že na jednoduchou otázku :nefunguje mi pc,co s tím by jste mě asi rychle vystěhovali.

Poslední, co se mi chce, je kupovat novou zákl.desku. Samozřejmně, než jsem si CPU koupil,tak jsem zagooglil a zjistil si,zda CPU na desce funguje.Podle výrobce desky ano,jen s posledním bisem. Deska sice není nejnovější, ale zas v dob své slávy zas tak špatná nebyla.Jinak samozřejmně sestavu mám v podpisu, mělo by tam být vše, co mám. Jinak ještě podotýkám,že hned na začátku jsem z PC vytáh vše nepotřebné (tuner,SB audigy,všechny USB periférie,atd...)

za jakýkoliv postřeh budu vděčný,díky

(Q9300, 4GB DDR2 800 & 8800GTS, ASUS P5W DH DLX - I975X, HD Silencer & 250GB HDD, S12 Seasonic 500W, MS IE 3.0 + Razer Diamonback & MS Remote keyboard, 20" LCD PW201 + 19" F-419 & WIN XP MCE eng.)
Odpovědět

Zpět na „Asus“