Kupoval jsem známým tenhle monitor a po hrozných zkušenostech s ním bych ho ROZHODNĚ nikomu nedoporučil (raději nebrat ani žádný jiný samsung).
Podstavec monitoru (který je mimochodem úplně šílený - pro 22" monitor by to chtělo něco pevnějšího, stačí poklepat na stůl a monitor sebou začne házet...) se dodává ve dvou kusech a sestavení je necháno na uživateli.
Nemyslím si, že jsem nějaký bijec co všechno řeší kladivem, ale prostě podstavec jsem nedokázal poskládat, díly do sebe nepasovaly, tak jsem ho poslal na reklamaci a ta nebyla uznána - prý jsem si podstavec zničil špatným zacházením. No pravdu se už asi nikdo nedozví, na podstavec kašlu, nakonec jsem ho nějak kutilsky dal dohromady.
Ale co je horší je vlastní monitor - po zapnutí a snížení jasu pod 100% neskutečně nahlas hučí (ani v tomto ohledu reklamace NEBYLA (!!!) uznána - je to prý vlastnost výrobku...).
Nejedná se o nějaké nepatrné pískaní z trafa nebo něco na ten způsob, prostě nepříjemné uši beroucí hučení, které se sice asi po 10min po zapnutí monitoru trošku ztlumí, ale pořád je jasně slyšitelné.
A samotný obraz? Mé několik let staré Eizo 17" s TN panelem ho trumfne v každém ohledu až na horizontální pozorovací úhly (možná že samsung má i lepší odezvu, osobně jsem nikdy žádné rozdíly v odezvě mezi CRT a LCD nepozoroval, ale je fakt, že doma mám jen Eiza a stařičké CRT Adi...).
Barvy nejsou až tak hrozné (po nastavení barevné teploty na "warm"), ale je docela dost výrazná posterizace mezi některými přechody (šedá), s podsvícením jsem taky žádný problém neměl.
A co mi taky přišlo šílené je ovládání menu - nastavit něco je na půl dne...
Abych to shrnul - v monitory Samsung už nemám důvěru a to nejen kvůli technickému zpracování a nedoporučil bych je. Třeba LG na tom bude s obrazem asi podobně (co taky po TN panelech chtít), ale rozhodně má lepší dílenské zpracování.
Ještě malá poznámka - při takto velkých TN panelech (20", 22" atd) se nedá kvůli malým pozorovacím úhlům vyvarovat žloutnutí obrazu v horní polovině a ztrátě kontrastu v dolní polovině obrazu, i když sedíte před monitorem kolmo.
Tak to by bylo asi vše, hezký den