Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

no to mi je jasné že je jen pro GF řady 8 :) ale tak třeba by po menší úpravě sedl i na R600 jako pár jiných bloku se kterými jsem se setkal..jinak máš asik pravdu vemu GPU+pasivy :) tak děkuji za odpovědi a rady........
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Nesedl by bo má uplně jinak daný bloky na paměti a napájení myslím ... Imho na grafiku je nej MCW60 + Swiftech (Enzotech) pasivky ... :roll:
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

mno nad ním právě přemýšlím tak pokat mi to finančně výjde tak jej přikoupím
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Já sem teda k MCW60 pořídil hliníkový pasivky,tento tyden mi to má přijít,jen se bojim aby ty paměti na 8800GTX uchladily :x
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Uchladí, sám je mám a je to v pohodě :roll:
PC: AMD Ryzen 7800X3D | Asus Ryujin 240 | Asus Strix B650E-E | G.Skill Z5 Neo 32GB 6000MHz CL30 | Gainward Phantom RTX 4080 | Solidigm P44 Pro 500GB | Solidigm P44 Pro 1TB | Seagate HDD 2TB | Asus Thor 850W | case CoolerMaster 932 | keyboard Asus Falchion | mouse Asus Keris | mousepad Razer Strider | headphones Beyerdynamic DT 770 PRO | monitors Asus PG27AQDM + XG27AQ
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

OC na kolik?nebo jedeš bez OC?
Igi10
Začátečník
Začátečník

chladenie

Příspěvek od Igi10 »

chcel by som si kúpiť set tohto chladenia ZALMAN RESERATOR 2
ZM-WB4 Gold - blok na chladenie procesora
ZM-GWB3 - blok na chladenie GPU grafickej karty
ZM-NWB1 - blok na chladenie čipsetu základnej dosky
bede my ten blok sediet na 8800 GTS a na základnú dosku budem potrebovať aj dalšie chladiče bude to dobtré ak sa to potom rozšíri?
PC1:MBASUS Maximus IV GENE Z ,CPUIntel core i5 2500k 3,3ghz ,Noctua NH-U9B SE2,Ram Corsair Venegace 8GB ,GPU evga 570 GTX Superclocked,HDDHitachi 1TB, ZdrojTG600-BZ PipeRock ,skrinka Cooler master staker RC831-SSN1

PC2: MB:ASUS RAMPGE FORMULA,CPU:Intel core 2 quad Q6600 3,3 GHz,CPU block D-teck fusion V2 ,GPU EVGA 570 GTX ,RAM:3 GB CORSAIR TWINX 800 Mhz+ Kingstom 2 GB

HDD:WD 160 GB + 250 GB SAMSUNG+ 640 WD+160WD, ZDROJ:Tagan 700 W, MECHANIKA Sony nec, skrinka Cooler master HAF 932,Nvidia 3D Vision, MonitorSamsung Synmaster 2233

Notebook: Lenovo Ideapad Y560 Intel core i7 920qm
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: chladenie

Příspěvek od MaWa »

Igi10 píše:chcel by som si kúpiť set tohto chladenia ZALMAN RESERATOR 2
ZM-WB4 Gold - blok na chladenie procesora
ZM-GWB3 - blok na chladenie GPU grafickej karty
ZM-NWB1 - blok na chladenie čipsetu základnej dosky
bede my ten blok sediet na 8800 GTS a na základnú dosku budem potrebovať aj dalšie chladiče bude to dobtré ak sa to potom rozšíri?
jen pro info, v reseratoru 2 uz je WB4 plus, jedine ze bys nekde narazil na nejaky kus co maji nekde dlouho skladem...
jinak blok gwb3 tam myslim pasovat nebude, ale na 100% ti to nereknu, nezkousel jsem to. urcite by tam sel zalman gwb8800gts...i kdyz vlastne, jakou GTS mas na mysli ? 512 ? nebo 320/640 ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Igi10
Začátečník
Začátečník

odp

Příspěvek od Igi10 »

mám 640MB GTS a ide my hlavne o ticho na pretaktovanie.sk mali tusim dvaja típci tento resorator a dosť slušne pretaktovny z 2,9 na 5200 core 2 extrem ale ide my hlavne o to že by som chcel celý set aby som volačo zlé nekúpil alebo poradte volačo bodobné
PC1:MBASUS Maximus IV GENE Z ,CPUIntel core i5 2500k 3,3ghz ,Noctua NH-U9B SE2,Ram Corsair Venegace 8GB ,GPU evga 570 GTX Superclocked,HDDHitachi 1TB, ZdrojTG600-BZ PipeRock ,skrinka Cooler master staker RC831-SSN1

PC2: MB:ASUS RAMPGE FORMULA,CPU:Intel core 2 quad Q6600 3,3 GHz,CPU block D-teck fusion V2 ,GPU EVGA 570 GTX ,RAM:3 GB CORSAIR TWINX 800 Mhz+ Kingstom 2 GB

HDD:WD 160 GB + 250 GB SAMSUNG+ 640 WD+160WD, ZDROJ:Tagan 700 W, MECHANIKA Sony nec, skrinka Cooler master HAF 932,Nvidia 3D Vision, MonitorSamsung Synmaster 2233

MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: odp

Příspěvek od MaWa »

Igi10 píše:mám 640MB GTS a ide my hlavne o ticho na pretaktovanie.sk mali tusim dvaja típci tento resorator a dosť slušne pretaktovny z 2,9 na 5200 core 2 extrem ale ide my hlavne o to že by som chcel celý set aby som volačo zlé nekúpil alebo poradte volačo bodobné
napis GABOvi na tichepc.sk a urcite ti navrhne vodnika tak, aby vse k sobe pasovalo a bylo to vykonne. jinak ten reserator 2 je dobry v tom, ze je to jednoduche a tiche. skladany vodnik bude mit o dost lepsi teploty (a tedy i pretakt), ale neni tak "lama friendly" a nebude tak tichy. zalezi co jsou tvoje priority.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Igi10
Začátečník
Začátečník

odp

Příspěvek od Igi10 »

hlavne aby to bolo tiché a aby my to pasovalo na moj hardware s pretaktovaním sa uspokojím o niečo vyšším ako mám teraz zo vzduchom

Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

a aby to mawa nesvadel jen na krivoruke debily, k te sade od zalmanu tipuju dostane vse co potrebuje k montazi, coz mu po dilech koupene sady muze cinit problem paklize je to jeho prvni h2o pokus, zjisti az casem ze mu chybi tohle a tamto a nema to cim utahnout...
ad ty ruzne materialy, ten hlinik v tech zalmanech je eloxovany takze pokud bude honit okruhem destliku bez nejakych ultra hyppa prisad tak to normalne wydrzi...
ostatne z jinych materialu mam trebas i upravene fitiny do bloku a taky mi tam wznika pan mechacek ;) pac sou asi mosazny nicmene to je mikroticka zalezitost a opravdu nez se to zanese par let to potrva paklize by to nekdo jakoze nevycistil... prvni fakt asi ma sanci zhebnout za takovychto podminek ta pumpa...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

průmaz OT, nemá cenu tu rozvádět stejnou diskuzi jako tu byla minule, stejně tim ani jedna strana nikoho nepřesvědčí, pokud máte nutkání se přesvědčovat tak tu snad ještě někde je samostatnej thread o vodě v setu/poskládat sám, nebo si podobnej založte, ale předem vim jak to dopadne...
Spike44
Začátečník
Začátečník

čerpadlo Tt P500

Příspěvek od Spike44 »

Zdravím, toto je můj první příspěvek sem na fórum, ale přečetl jsem toho zde i jinde už opravdu dost.

Nyní mám vodníka z těchto komponent:

čerpadlo Tt P500 (http://www.thermaltake.com/product/Ligu ... -w0132.asp)
2x RAM Tt (http://www.thermaltake.com/product/Ligu ... -w0102.asp)
CPU Tt UFO (http://www.thermaltake.com/product/Ligu ... -w0092.asp)
VGA Zalman ZM-GWB8800 GTS (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47266)
Radiator 1x12cm Tt Case Fan (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29935)
expanzka

v uzavřeném okruhu spojeno za sebou, tak jak píši z vrchu dolů.

Sestavu mám založenou na MB Striker Extreme. Chtěl jsem tomu jejich heatpipe passivu na desce, co chladí NB+SB+Mosfety dát šanci, ale stojí docela za houby. Rozhodl jsem se tudíž rošířit vodníka o chlazení MB.

vybral jsem následující nové komponenty:

2x EK Water NB/SB (http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 70b0857d10)
2x Mosfet EK Water (http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 70b0857d10)
druhý Radiátor 2x12cm Tt TMG2 (http://www.thermaltake.com/product/Ligu ... -w0098.asp)

celkem to je 8 bloků a dva radiátory 1x12 a 2x12cm. Ikdyž žádný z bloků by neměl být příliš restriktivní, nejsem si jist, jestli pumpa Tt P500 to nezmákne. Co myslíte? Jakou pumpu byste mi k tomuto okruhu doporučili? Jde mi především o hlučnost, neměla by vrnět.

Sestavu zatím provozuji na základních taktech, teplota CPU(C2D E6750) by mi stačila do 60°C. Teoreticky bych to mohl vyzkoušet, zda-li to P500 utáhne, ale nevím jak to poznám, žádný měřič průtoku nemám :(

S tím vším ještě spjata otázka, zdali mají WB na mosfety význam? Nevím jak moc u nových desek mosfety hřejí. Nestačily by třeba jen malé passivy jako např. tyto (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35106)? Jistě dostačujícím chladičům Thermalright HR-09 (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46415) bych se ale rád vyhl, strašně se mi vzhledově nelíbí :(

Předem dííky moc za vaše názory a rady. Nepište mi ale prosím, že výrobky Tt stojí za nic, s těmi co mám, jsem spokojen. CHtěl bych jen pomoct s vyřešením rozšíření vodníka co mám o chlazení MB. Děkuji mnohokrát
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

chladit mosfety nemá při normálním OC moc cenu, tj. pokud neplánuješ honit všechno na extrém tak stačej holý
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

Těch dadiátorů je málo na tolik bloků,bude to h*vno chladit :shock:
Kašpec
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Kašpec »

Navíc když je to Thermaltake, takovou vodu bych na takový HW v životě nedal ... :roll:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to Gr8 Vivec: pral bych ti sahnout si na moji napajeci kaskadu :oops:
Spike44
Začátečník
Začátečník

odp. P500 vs. 8xWB & mosfet temp

Příspěvek od Spike44 »

to Gr8 Vivec & Flegy: Jaka je rozumna teplota mosfetů při provozu na vychozi napajeni a OC napájení? Abych pak věděl, jestli jen ty ramsinky stačí.

to Sicco2: Po přečtení celého tohoto threadu jsem přesvědčen o tom, že se Vám mých 3x12cm radiátor nebude zamlouvat :) Není pro mě prioritou teplota komponent jako v pokoji, jen hlučnost a lepší výsledky než dobrej vzduch ;)
Ber to tak, ze ted jak to mam, tak to ten 1x12cm uchladi uspokojive. Z jedné strany NF-P12-1300, a při hrách i z druhé strany větroň Tt, co byl ke kejsu, a CPU má v burnu 51°C a GPU 52°C. Ted k tomu přídám jen blok na NB a SB a ztrojnásobím velikost radiátoru, podlě mě tomu ještě o dost pomůžu.
Mám jen strach, jestli pumpu to nesbrzdí pod nějakou kritickou mez a začne to chlazení kazit pumpa :( To se snažím zjistit.

to Kašpec: já vím, poslední dobou jsem nasbíral pár mouder a znova bych do Tt taky nesel ;) Ale zatím si nemám na co stěžovat, vše super kompatibilní a variabilní, i cena dobrá (ušetří se hafo za fitinky) a vypadá to pěkně.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

tak k ty teplote. osobne bez waterblocku ala highlander (2 kolinka, kus trubky a naletovany na plochac) na nich neudrzim ruku a pri oc jsem nameril nadhernych 163°C. rozumna mez je 80°C (s ohledem na zivotnost a roli nahody jak se prechody povedly). ja razim cestu: kdyz na necem udrzim ruku jakkoli dlouhy cas (myslim dlouhy ne 1ss puchejrem jak svina) tak je to ok. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Voda“