Gigabyte P35-DS3 / P35C-DS3 / EP35-DS3 (775, P35 + ICH9)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

Kositch píše:Díky a doporučujete k čipsetu ovladače pohledat někde ze stránek intelu, nebo od gigabytu, tam jsem koukal, že jsou nějaký starší...
ja osobně bych ovladače k chipsetu novější ani nehledal. Třeba u grafický karty určitě jo, nahrat nový bios taky, ale na chipset doopravdy není potřeba nic stahovat.
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

chlupatej_zub píše: ja osobně bych ovladače k chipsetu novější ani nehledal...
Dík, to jsem potřeboval slyšet... Ke grafice jasný, tam dám rovnou nejnovější z webu nvidie :-)
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

chlupatej zub.. ty si fakt mamlas.. tak na grafiku si aktualni ovlaace stahnes ale na cipset ne? :-D

omg tak si projed HD tune na svem disku bez ovladacu(ty defaultni windows) a ty s intel..

olavdace stahuj treba na:
http://downloads.guru3d.com/download.php?id=17
ozzy 2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ozzy 2 »

Měl bych dotaz.
Jaký je rozdíl mezi těmito deskami:

Gigabyte GA-P35-DS3 - Intel P35
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48643

a

Gigabyte EP35-DS3
http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=70199

Chci nový PC a přemýšlím,kterou vzít.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

ozzy 2 píše:Měl bych dotaz.
Jaký je rozdíl mezi těmito deskami:

Gigabyte GA-P35-DS3 - Intel P35
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48643

a

Gigabyte EP35-DS3
http://interlink.tsbohemia.cz/default.a ... tiid=70199

Chci nový PC a přemýšlím,kterou vzít.
ep35-DS3 je revize resky 2.1, ktera umoznuje dynamicnke setreni energii. Viz tady:

http://www.gigabyte.eu/FileList/WebPage ... des-01.htm
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

[CZ]mike píše:chlupatej zub.. ty si fakt mamlas.. tak na grafiku si aktualni ovlaace stahnes ale na cipset ne? :-D

omg tak si projed HD tune na svem disku bez ovladacu(ty defaultni windows) a ty s intel..

olavdace stahuj treba na:
http://downloads.guru3d.com/download.php?id=17
nj , je videt ze ses jenom zfetovanej ksiltofkar kterej neumi ani cist. kdybysis prectl o cem se tady bavime , tak zjistis , ze se bavime o ovladacich z CD ! ne ty co tam nahraje win pri instalaci. fakt by tady meli zavest nejakou selekci proti blaznum
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

Ještě bych měl dotázek - když jsem desku spouštel do skříně tak jsem ji držel za chladič northbridge a on se asi zřejmě odlepil a začal se lehce hýbat - sice drží na těch plastových kolících a když jsem ho přimáčkl tak se zase nehýbe, zajímalo by mě, jestli to může mít nějaký vliv na chlazení, když se poodlepil, nebo jestli se teplem opět přilepí, díky. Nerad bych ho totiž sundával a matlal tam novou pastu :(
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

chlupatej_zub píše:nj , je videt ze ses jenom zfetovanej ksiltofkar kterej neumi ani cist. kdybysis prectl o cem se tady bavime , tak zjistis , ze se bavime o ovladacich z CD ! ne ty co tam nahraje win pri instalaci. fakt by tady meli zavest nejakou selekci proti blaznum
muzes mi rict proc si nainstalujes aktualni ovladace na grafiku a na to zarizeni ktere ti spojuje vsecky soucastky pouzijes stare? Proc nepouzivas na svou 3870 nejake catalyst 7.9 ,hmm? Ja fakt nechapu tvou logiku proc pouzivat neco stareho,vadneho..
Kositch píše:Ještě bych měl dotázek - když jsem desku spouštel do skříně tak jsem ji držel za chladič northbridge a on se asi zřejmě odlepil a začal se lehce hýbat - sice drží na těch plastových kolících a když jsem ho přimáčkl tak se zase nehýbe, zajímalo by mě, jestli to může mít nějaký vliv na chlazení, když se poodlepil, nebo jestli se teplem opět přilepí, díky. Nerad bych ho totiž sundával a matlal tam novou pastu :(
to same se mi stalo pri instalaci freezera. sem ho pritiskl.Prilepil se a prestal se kyvat. teplota je v pohode.
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

[CZ]mike píše:to same se mi stalo pri instalaci freezera. sem ho pritiskl.Prilepil se a prestal se kyvat. teplota je v pohode.
Takže ten zlatej chladič na northbridgi se Ti také odlepil jestli to chápu a po přitisknutí je vše ok?
Naposledy upravil(a) Kositch dne sob 9. úno 2008, 13:14, celkem upraveno 3 x.
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

[CZ]mike píše:
chlupatej_zub píše:nj , je videt ze ses jenom zfetovanej ksiltofkar kterej neumi ani cist. kdybysis prectl o cem se tady bavime , tak zjistis , ze se bavime o ovladacich z CD ! ne ty co tam nahraje win pri instalaci. fakt by tady meli zavest nejakou selekci proti blaznum
muzes mi rict proc si nainstalujes aktualni ovladace na grafiku a na to zarizeni ktere ti spojuje vsecky soucastky pouzijes stare? Proc nepouzivas na svou 3870 nejake catalyst 7.9 ,hmm? Ja fakt nechapu tvou logiku proc pouzivat neco stareho,vadneho..
/quote]

nebudes tomu verit ale ja ani na grafiku nepouzivam nejnovejsi ovladace. pouzivam ty se kteryma nemam problemy. nejnovejsi ovladace v zadnym pripade neznamena lepsi stabilita, vysi rychlost a bezproblemovost. mam vyzkouseno. kdyz mi tady vypises proc nahrat na chipset lepsi ovladace nez ty co jsou na prilozenem cd cca 2 par mesicu stare , a jakou to pro me bude mit zmenu k lepsimu, ja to vyukousim a jestly doznam zmeny k lepsimu tak se ti otevrene omluvim a uznam, ze sem mamlas.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

To Kositch: Mě se taky lehce hýbe, nicméně to přichycení by mělo vyvíjet dostatečný tlak, takže to na funkci nemá vliv a teplota je v normálu.
Goldnoob team proud member!
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

Thellwin píše:To Kositch: Mě se taky lehce hýbě, nicméně to přichybcení by mělo vyvíjet dostatečný tlak, takže to na funkci nemá vliv a teplota je v normálu.
To jo, docela mě překvapilo, že to je jen na takových jemných pružinkách, takže to ten chladič drží ale netiskne... No snad to nebude mít vliv na teplotu, že se mi to na tom northbridgi rozhýbalo a teplem se to zase spojí... Jen pro jistotu, jakou máte idle / load teplotu na tom northbridgi, abych to mohl srovnat. Dík...
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Load ti neřeknu, ale Idle je momentálně 38 st.
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

kdyz jsem mel tuhle desku, tak everest hlasil teploty do 40 stupnu. ale fakt nevim kde to vzal kdyz sem na chladici neudrzel prst ani sekundu.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

tahle deska nema na northbridgi cidlo, cetl jsem to asi na 7-8strance(nekde na zacatku) meri se pry teplota ze southbridge. a teploty mam od 45 do 55

jinak k tem ovladacum - si liny? nebo blby si najit changelog k aktualnim ovladacum na intel P35? precti si posledni veci na te strance..omg
http://downloadmirror.intel.com/13499/ENG/relnotes.htm
hm? 3 nove featury, 4 opravene problemy,6znamych chyb.. a to je je jen rozdil mezi aktualnima driverama(8.3.0.1013) a 8.3.0.1007. A to sem vzal primo prvni link co mi nasel google. Kdo vi co ma na tom CD...
Naposledy upravil(a) [CZ]mike dne sob 9. úno 2008, 14:23, celkem upraveno 1 x.
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

Aha takže teplotu na northbridgi se nedovím, ještě by mě zajímalo, co je ten HPET v biosu a zdali mám nechat na enabled a nastavit 64bit když budu instalit visty 64 nebo jestli to mám vypnout?
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

[CZ]mike píše:tahle deska nema na northbridgi cidlo, cetl jsem to asi na 7-8strance(nekde na zacatku) meri se pry teplota ze southbridge. a teploty mam od 45 do 55

jinak k tem ovladacum - si liny? nebo blby si najit changelog k aktualnim ovladacum na intel P35? precti si posledni veci na te strance..omg
http://downloadmirror.intel.com/13499/ENG/relnotes.htm
hm? 3 nove featury, 4 opravene problemy,6znamych chyb.. a to je je jen rozdil mezi aktualnima driverama(8.3.0.1013) a 8.3.0.1007. A to sem vzal primo prvni link co mi nasel google. Kdo vi co ma na tom CD...
nema to cenu. ja snad mluvim tatarsky. me fakt vubec nezajima co je novyho. s original ovladacema zadny chyby nejsou. chtel sem od tebe dukaz, test. nejses schopnej mi to dolozit, pises tady jen same glosy. supr , novy ovladace na chipset opravujou dalsi chyby - parada, me ale vsechno jede perfektne. novy ovladace fakt nepotrebuju. to jako kdyz vyjde novy bios na moji desku, ktery obsahuje podporu pro 45nm procesory, tak si ho musim podle tebe stahnout? kdyz takovy procesor mit ani nebudu a nechci? a kdyz si ho nestahnu tak sem podle tebe linej? tady nekomu chybi zdravej selskej rozum
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Chvíli jsem zkoumal desky GB a zajímalo by mě, kterej idiot vymyslel umístění IDE portu dole. Mám IDE disk i mechaniku a měl jsem fakt problém je zapojit, protože kšanda skoro nestačila. Zato ne moc potřebnej konektor pro FDD je umístěnej normálně :x

Jediná deska, která to má rozumně a které jsem si všiml je GA-P35-S3G.
Roman123
Nováček
Nováček

Příspěvek od Roman123 »

Co se tyce tech teplot,tak nevim jak to meri.Me ukazuje everest i jine meraky asi 45-50 stupnu.Ale ruku na tom udrzim jen tak tak.teplomer kterej mam na kejsu mi nameril 65 stupnu.Oba pasivy maji priblizne stejnou teplotu.Jinak kdyz jsem dostal desku do ruky,hned jsem sundal ty pasivy.Ten mensi drzel dobre,pod nim nebyla snad ani pasta,prislo mi to jako kus kobercovky,sundat a dat normalni pastu.Ten vetsi vubec nedrzel,hejbal se jak svin.To urcite neni dobry,spatnej prenost tepla z jadra na chladic.navic pod nim nebyla pasta,ale nejakej cement.Odloupat a nahradit.Dal jsem ho zpet,ale ten pasiv se furt hejbal.Musel jsem ty malickaty perka,co jsou na tech plastovejch kolikach co drzi pasiv k desce,pekne vypodlozit asi 2-3 malickyma podlozkama.Perka se pekne stahnou a drzi to jak pribity
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

chtěl bych reagovat na dřívější příspěvek od CZ Mike jak měřil výsledky AHCI.
sem taky zkoušel PCmark 05 a se zaplym AHCI mám 6000b a v Native IDE mám 5500 takže tvejm výsledkům to nějak neodpovídá...
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“