GTA 4 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Re: GTA 4 - technická stránka hry

Příspěvek od OBR »

tak ten prikaz -framelimit nic nedela, skoda. PS. Testuju o na Core i7 3600MHz + 6GB RAM ...
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Vertikalni synchronizaci v GTA4 by mel vyrazovat prikaz -novblank, tak to zkus. Ale pro ten konzolovej engine to bude podle me spis horsi nez lepsi kdyz to prekroci 60FPS.
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Frikulin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frikulin »

Mam takovy dotaz, je mozne, ze mi hra nezapne CPU na OC vykon? mam totiz zaplou funkci Eist - ve idle rezimu tedy jede na default taktech, ale pri zatezi automaticky prepne z 2,13 na 3GHz, zatim jsem u zadne hry nemel problem, ale u GTA 4 mi to pri benchmarku hlasi CPU C2D na 2,13 GHz. Nekde jsem cetl, zy by to mel opravovat patch. Mate nekdo podobny problem? Diky
MB: ASUS P5B dlx; Zdroj: Enermax Liberty 500W; CPU:C2D E6400-2,13GHz @3GHz + AC Freezer 7 pro; DDRII: 4x1GB Kingston hyperX 800MHz @ 750 CL 5,5,5,15; GPU: GTX 260 @ 640/1150; HDD: Saegate .10 250 GB; CASE: Thermaltake Soprano; DVD RW: Samsung Sata; LCD: Samsung T220; Myš: Genius Navigator 535; Klávesnice: Microsoft natural ergonomic
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

On tam nejspíše hlásí defaultní frekvenci, teda podle mě
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

hoď sa počas hry do win a uvidíš to
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
L.Skejtak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od L.Skejtak »

Cau hale neotestovali byste prosim jeste naky graf.karty v GTa 4? naky trochu starsi -8800GT,HD 4830 atd.
CoolerMaster K380, MSI 990XA-GD55,Seasonic S12II-520, AMD FX-8350 4.0Ghz, 2x 4GB Geil Dragon DDR3 1866MHz, EVGA GTX 650 Ti Boost SC 2GB(1137/6008 MHz), Seagate Barracuda 7200.14 1TB, Windows 7 Ultimate 64Bit[/color] Samsung SyncMaster 2343bw(2048x1152)
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

L.Skejtak píše:Cau hale neotestovali byste prosim jeste naky graf.karty v GTa 4? naky trochu starsi -8800GT,HD 4830 atd.
ja muzu otestovat to co mam v podpisu: delal sem pres fraps bechnmark pri nastaveni 1280/1024 medium/high 25/25/30/1 a prumer FPS je 32.....nejmin sem zpozoroval aasi 24...
Woko_O
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Woko_O »

Porad nevim jestli mam do tejhle hry jit..Ponevadz nevim jestli to moje 88GT zvladne s AMD 5400+..vim ze to by to mohlo zvladnout na low v pohode ale to neni ono..celkove bych rek ze tahle hra neni jeste tak uplne dodelana proto se porad rozmejslim..nechci vzit zajice v pytli..kdyz ani nevim jak mi to pojede.. :/
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Woko_O píše:Porad nevim jestli mam do tejhle hry jit..Ponevadz nevim jestli to moje 88GT zvladne s AMD 5400+..vim ze to by to mohlo zvladnout na low v pohode ale to neni ono..celkove bych rek ze tahle hra neni jeste tak uplne dodelana proto se porad rozmejslim..nechci vzit zajice v pytli..kdyz ani nevim jak mi to pojede.. :/

hele asi takhle pujde ti to stejne jako me asi.....hrat se to da...sice to neni tak plynuly jako Faloout 3 :D ale myslim si ze sem investoval penize asi nejlip kdyz sem tohle koupil....prachu vubec nelituju...az zprovoznej multak pro hrace registrovyn na cesko tak to taky bude fajn.......ale necekej ze to to pojede 40FPS stable....proste sem tam ti to hupsne pod 30 FPS...zalezi jak si to nastavis no...a jaky mas rozliseni
Woko_O
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Woko_O »

no jako se 40FPS stable ani nepocitam...vzdyt Assasins creed mi taky jel na plno okolo 30FPS...a to se to dalo hrat v pohode...psal sem uz v jinym topicu ze mam tuhle konfiguraci: AMD 5400+ 3,2GHz,4GB RAM,8800GT 512mb,Windows Vista,rozliseni monitoru max 1280x1024.!?...tak prave nevim...bojim se ze to proste bude malo a bude se me to sekat..a na upgrade PC nemam a ani si myslim ze to kvuli jednej hre nema moc cenu..myslite ze treba pristi rok budou vychazet jeste narocnejsi hry nez ted.?? Ja jenom jestli se mam zastrelit ted nebo az po tom..kdyz sem si udelal radost kompem asi za 12k...:D nevim nevim.. :/
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Mne to ide dost "plynule" - plnyule = 25-40 FPS ale priemerne to je 29 FPS. Zaujimave, ze pri 800x600 Low/Low a setko na 0 mi to ide na avg. 29 FPS. Ked tam hodim 1024x768 a Medium/Medium a vsetko na polovicu
P aj vtedy mam 29 FPS :D a ze nieje dobre optimalizovana :lol:
cca. o kolko FPS by mi pomohlo +2Gb. k tej 1Gb.ke ?
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
RiCK
Začátečník
Začátečník

Re: GTA 4 - o hře jako takové

Příspěvek od RiCK »

Echh... kde sa nastavuje hustota premavky ? Nikde som to nenasiel ...

//barco - príspevok zlúčený do správneho threadu
//RiCK - Diky, myslel som, ze to nastavuje detaily aut :D
Naposledy upravil(a) RiCK dne pon 15. pro 2008, 19:42, celkem upraveno 1 x.
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Posuvník Vehicle Density v Options -> Graphics, to je naozaj také ťažké to nájsť ?
.
m1na
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od m1na »

OBR píše:tak ten prikaz -framelimit nic nedela, skoda. PS. Testuju o na Core i7 3600MHz + 6GB RAM ...
Zvlastni, ze mi hra vykreslovala i vice nez 60 fps. Nejspis budes mit zaplou vertikalni synchronizaci v ovladacich.
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Woko_O píše:no jako se 40FPS stable ani nepocitam...vzdyt Assasins creed mi taky jel na plno okolo 30FPS...a to se to dalo hrat v pohode...psal sem uz v jinym topicu ze mam tuhle konfiguraci: AMD 5400+ 3,2GHz,4GB RAM,8800GT 512mb,Windows Vista,rozliseni monitoru max 1280x1024.!?...tak prave nevim...bojim se ze to proste bude malo a bude se me to sekat..a na upgrade PC nemam a ani si myslim ze to kvuli jednej hre nema moc cenu..myslite ze treba pristi rok budou vychazet jeste narocnejsi hry nez ted.?? Ja jenom jestli se mam zastrelit ted nebo az po tom..kdyz sem si udelal radost kompem asi za 12k...:D nevim nevim.. :/

no hele to amd je asi dvoujadro ne (bohuzel se u amd moc nevyznam) tak vykonove sme an tom dost podobne bych rekl.....ja teda mam Xp 32bit takze mam min narocnej OS , ale i tak si myslim ze pro tebe v rozumych detailech bude GTA hratelne.....das si to na medium/medium a treba posuvniky na 15/15/20/0 a bude to v pohode........kazdopadne hra je to perfektni a to ze je narocna me sice sere ale tak zivy mesto sem v zivote ve hre nevidel :) fakt klobouk dolu :) pokud nevis co s litrem a chces si koupit hru a udelat si radsot tak jedine GTA4 :) btw: no a pocitam ze pristi rok vyjdou narocne hry :) operation Flashpoint 2, nova Arma asi, Mafie, Starcraft 2 atd atd.....sem zvedavej u starcraftu jak tam to bude s procesorem :) ale to uz sem OT...dobrou nooc :D
MireC22
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MireC22 »

da sa dako nerfnut ten blur efekt (p)? je to az moc prefiltrovane , chcelo by to nieco medzi.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
P.CE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Problém s ovladači pro GTA IV 180.84 beta3

Příspěvek od P.CE »

Tak jsem včera koupil GTA IV a narychlo si zahrál. Instalace je fakt něco, co jsem ještě nezažil, donucení zahrát si až po registraci k Rockstar Social a Windows ID a při spouštění hry se pokaždý přihlašovat je fakt prasárna.
Bez možnosti NEinstalovat patch Rockstaru mě to ani nepustilo hrát, takže nevím, jakého výkonu hra dosahuje bez patche. Hra tedy nepadá, nevypadá zle, žádný chyby a vypadá to, že to bude fakt zábava. Defaultní nastavení jsem ponechal (rozlišení 1680x1050, textury medium) průměrný výkon dle Frapse mám 29 fps. Ale taková hodnota je ve skutečnosti dost nízká, protože to často padá i ke 20 fps při větším provozu na silnici, což už se prostě lehce seká. Je jasné, že to nestíhá počítat procesor Duo E6850 3 Ghz, proto na stole leží Quad 9550...

Velký problém nastal, když jsem nahodil ovladače Nvidia 180.84 beta3. Po přihlášení do Windows, (cca 2s) Windows zamrznou. Nepomůže nic, jen restart, nouzový režim, odebrání ovladačů a nahození zpět 180.48. Dvakrát jsem standardně přes "Přidat nebo Odebrat" odebral ovladače, nejprve nahodil 180.48, po restartu betu3 a dvakrát to pak po spuštění Windows zamrzlo.
Na českém netu jsem nenašel, že by někdo s tím měl problém. Někteří uživatelé zažijí zamrznutí ve hře, ale zamrznutí Windows hned po přihlášení ?
Neví někdo, kde je ke stažení beta2 nebo beta 1 ? Všude nabízej pouze betu3. Popř. co s tím...
MB: Asus Formula Maximus II (bios 1802), CPU: Core Quad E9550 2.83 Ghz@4.0 Ghz - Thermalright Ultra-120+Noctua, RAM: 2x2GB OCZ DDR 2 1066Mhz, GPU: 8800 GTX, OS: Win XP SP3 ...SOUND: X-Fi Music, REPRO: Logitech Z-5500 5.1 500W RMS, THX, DD a DTS dekodér, LCD: 20.1" 1680x1050, CASE: Thermaltake Armor Jr. VC3000SNA + 4x Noctua Fan ZDROJ: Enermax NoiseTaker II 600W
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ja testuju na 180.84 rc3 ve Vista uz treti kartu ve 20ti hrach a ani jeden problem ... chyba bude u tebe
P.CE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P.CE »

OBR píše:ja testuju na 180.84 rc3 ve Vista uz treti kartu ve 20ti hrach a ani jeden problem ... chyba bude u tebe
Nj, ale kde? ... Nějaká nekompatibilita ovladačů s něčím ..
MB: Asus Formula Maximus II (bios 1802), CPU: Core Quad E9550 2.83 Ghz@4.0 Ghz - Thermalright Ultra-120+Noctua, RAM: 2x2GB OCZ DDR 2 1066Mhz, GPU: 8800 GTX, OS: Win XP SP3 ...SOUND: X-Fi Music, REPRO: Logitech Z-5500 5.1 500W RMS, THX, DD a DTS dekodér, LCD: 20.1" 1680x1050, CASE: Thermaltake Armor Jr. VC3000SNA + 4x Noctua Fan ZDROJ: Enermax NoiseTaker II 600W
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

P.CE mám ten istý problém. Nahodím ovládače a do win sa už viac nedostanem. Ale ja už ani s 180.48. a po ďalšom resete už sa nedostanem ani do biosu, až kým nenahodím inú grafiku, doska postuje všetky možné chyby od toho že nemôže inicializovať cpu, memory error či iné (po každom resete niečo iné) ale nikdy sa nedostanem ani do biosu.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“