segestes píše: ↑stř 26. dub 2023, 09:28
Měříte kromě Aidy rychlost pamětí ještě v něčem jiném?
Protože ve staré verzi to ukazuje úplně jiné hodnoty než v aktuální. (read a copy). Tak nevím, jestli má cenu se podle toho orientovat.
Jinak paměti G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO jsem v Asus B650E-E stabilně nerozjel ani na EXPO profil, natož s nastavením od buldzoida.
Hele, já chápu, proč tu ty Kingstony tlačíš. Tobě to funguje a tak si myslíš, že budou fungovat všude a všem. Podobnou masírku jsem zažil v sekci 4090. Jak jsou Gainwardy tichý apod. A k tomu mraky teoríí, proč tomu tak je. Realita byla samozřejmě jiná.
Já šel na "jistotu", kupoval jsem paměti, co jsou v QVL a s časováním nastaveném od výrobce docela dobře (Hardware Unboxed test). I v dalších recenzích dopadly dobře. Takže jsem od nich nečekal nic víc, než to, že pojedou stabilně, jak podle specifikací maj. Rozhodně mi to přišlo jako menší risk, než kupovat Kingstony, zjistit, že nejdou přetaktovat a zůstat s mnohem horšíma parametrama, než mají tyhle gskilly v expo profilu. Nehledě na to, že Kingstony stojí víc a dostal bych 32GB navíc, který nepotřebuju.
No a vidíš kam tě to dostalo, sám píšeš, že na EXPO nejsou stabilní, tak hlavně že je máš v QVL listu
můžeš se zeptat ostatních uživatelů, co ty Kingstony teď mají, jedou na 6000mgz a ještě s lepším časováním než je expo a stabilně, vše díky A die čipům, které jsou prostě lepší na tohle...
segestes: No tak zkus ty 6000mhz kingstony s A die, nahoď EXPO a uvidíme. Já si myslím, že to povalí v pohodě
![Wink ;)](./images/smilies/wink1.gif)
já už se g.skillům vyhýbám, většinou jsou dražší a nemají nic navíc oproti ostatním.
No a tak dobrej kup to nebyl, já je kupoval ,když stály ještě 6000, teď se ty samé dají sehnat už za 5k a 6000mhz verze s expo kolem 5200,-