NormCameron píše:Solutions that do NOT work :
Setting the PCIE Bus Frequency to 96 MHz
Setting the PCIE Bus Frequency to 101 MHz
PCI Synchronization Mode to 33.33 MHz
Updating the BIOS
Asus Commando (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- barco
- Středně pokročilý
Re: Asus Commando
Naozaj, to nieje riešenie a nieje to ani nutné. Mám tretiu najnovšiu verziu a novými si absolutne nepomôžem, viď.:
.
- barco
- Středně pokročilý
No tak po vyskúšaní všetkých možností čo poskytoval všemocný google, z ktorých ani jedno "zaručené a funkčné" riešenie nefungovalo, mi ako posledný krok ostával flash BIOSu.
Moja chyba, že som bol lenivý a flashoval cez Windows, však sa mi to aj vymstilo ... Nahadzujem posledný BIOS 1901, dávam flashovať, všetko prebieha OK a zrazu pri treťom a poslednom kroku vypíše ERROR a už som vedel, že je zle. Zvolil som radšej možnosť Exit aj keď s vedomým, že jakmiel reštartnem tak mám po BIOSe, pretože prechádzajúca verzia je vymazaná a novú ten úžasný Asus Update nedokázal správne flashnúť.
Tak teda s ťažkým srdcom reštartujem, veď ešte existuje BIOS Recovery Tool, no ani ten nefungoval, tak ako by mal. Recovery cez USB nefunkčné, až na tretí pokus sa mi to podarilo s CD a BIOSom 1801. Systém na defaulte a PCI-E sa chvalabohu drží x16, no som veľmi zvedavý, ako to dopadne po OC.
Čo z toho teda vyplýva ?
Vyvarovať sa BIOSu 1901 ! Aspoň nie cez Windows, lebo som zistil, že niesom sám, kto mal takýto problém - viď. zive.sk, alebo asus.com, na chlp taká istá situácia.
Moja chyba, že som bol lenivý a flashoval cez Windows, však sa mi to aj vymstilo ... Nahadzujem posledný BIOS 1901, dávam flashovať, všetko prebieha OK a zrazu pri treťom a poslednom kroku vypíše ERROR a už som vedel, že je zle. Zvolil som radšej možnosť Exit aj keď s vedomým, že jakmiel reštartnem tak mám po BIOSe, pretože prechádzajúca verzia je vymazaná a novú ten úžasný Asus Update nedokázal správne flashnúť.
Tak teda s ťažkým srdcom reštartujem, veď ešte existuje BIOS Recovery Tool, no ani ten nefungoval, tak ako by mal. Recovery cez USB nefunkčné, až na tretí pokus sa mi to podarilo s CD a BIOSom 1801. Systém na defaulte a PCI-E sa chvalabohu drží x16, no som veľmi zvedavý, ako to dopadne po OC.
Čo z toho teda vyplýva ?
Vyvarovať sa BIOSu 1901 ! Aspoň nie cez Windows, lebo som zistil, že niesom sám, kto mal takýto problém - viď. zive.sk, alebo asus.com, na chlp taká istá situácia.
.
- Blue Storm
- Odborník PCT
já flashnul včera právě 1901, akorát přes EZ Flash (tzn. ne přes okna) a jede v pohodě...závěr je tedy, že se má člověk vyvarovat flashování BIOS z prostředí Windowsu
jinak bych rád přidal poznatek k Pencil modu z tohoto Odkazu...přeškrtal jsem zmíněný rezistor a při nastavení 1.4V v BIOSu jsem měl před modem 1.352V real zátěž a po modu 1.368V real zátěž, takže to opravdu pomáhá a ne málo, ale výsledky bývají i lepší (viděl jsem nastavení BIOSu 1.6V a real 1.59V), ale je potřeba na to lepší tužka
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
- salami
- Nováček
precital som celych 28 stran ale nedocital som sa k tomu co ma zaujima:
ktora polzka je nastavenie delicky ram ku fsb? nahraval som tam biosy ako vychadzali a vazne taku polozku tam nemam - stale mam len 1:1 . som si myslel ze to chipset nevie ale niekto tu o par stran spet spominal ze si to nastavoval tak mi prosim napiste ako sa ta polozka vola.
dalsia vec a ta co ma hneva najviac - ten display a zadnej strane mi stale svieti ked je pocitac vypnuty a ked ho zapnem podsvietenie sa vypne. v biose je nastavene backlight off, ale ono to je nejake zmetene, lebo som cakal, ze ked dam on tak to bude ako chcem, ze ked je pc zapnuty svieti a naopak.
je to vyborna doska, bohuzial vsak len na starsie procaky s 1066 a 800 fsb. ked som kupoval komp tak som to zle natipoval. som si povedal ze zoberem highend dosku aj ked starsiu. ved intel procak a intel cpu je stabilita. a taktovat nebudem nic, necham to na zakladnych taktoch nech to uchladim s fanmi pod 1000 rpm. lenze kompatibilta bola vazne zla. dosku som dostal so starym biosom kt. nepoznal procak, cize som si musel utekat ku kamaratovi prehodit cpu a flesnut. a potom som ajtak nevedel rozchodit ramky. mam corsair xms2 800MHz 5-5-5-12 a vdaka tomu ze procak ma 1333 tak mi doska ani neponukne 800 na ramkach ale viac. tak som znizil fps aby mi v tej hlupej polozke ponuklo ddr2 800MHz a ajtak som ich nevedel rozbehnut an vyrobcom udavanich casovaniach. a to som sa s tym trapil vazne dlho aj som donich od jedu pustal 2.2V a furt nic. teraz to mam nastavene tak ze mam 667MHz a 4-4-4-12. a pri tomto laborovani som vobec nepochopil ako funguju tie tlacitka na reset cmos. studoval som manual, prehadzoval som jumper ktory ma to tlacitko sastarosti, ale stale mi to nejako neslo. ked komp nenabehol, tak som vypol zdroj a vtedy vzdy hodi do overclock failed a nabehne na zakladne takty, ale klasicky reset sa mi podaril len ked som vybral baterku. inak ak zaplnite vsetky sloty na ramku tak SB pecie ako gril a ta 1 heatpipe nestiha odvadzat teplo. ale komp je zatial stabilny-mal som za 1.5 roka mozno len nejake 3 BSOD oproti predchadzajucemu athlonuXP je to 100 a 1. a ozaj odisla mi zvukovka ale to ma nejako netrapi. mam moju livku ktoru uz nejakych 9 rokov v 3 pocitaci.
ktora polzka je nastavenie delicky ram ku fsb? nahraval som tam biosy ako vychadzali a vazne taku polozku tam nemam - stale mam len 1:1 . som si myslel ze to chipset nevie ale niekto tu o par stran spet spominal ze si to nastavoval tak mi prosim napiste ako sa ta polozka vola.
dalsia vec a ta co ma hneva najviac - ten display a zadnej strane mi stale svieti ked je pocitac vypnuty a ked ho zapnem podsvietenie sa vypne. v biose je nastavene backlight off, ale ono to je nejake zmetene, lebo som cakal, ze ked dam on tak to bude ako chcem, ze ked je pc zapnuty svieti a naopak.
je to vyborna doska, bohuzial vsak len na starsie procaky s 1066 a 800 fsb. ked som kupoval komp tak som to zle natipoval. som si povedal ze zoberem highend dosku aj ked starsiu. ved intel procak a intel cpu je stabilita. a taktovat nebudem nic, necham to na zakladnych taktoch nech to uchladim s fanmi pod 1000 rpm. lenze kompatibilta bola vazne zla. dosku som dostal so starym biosom kt. nepoznal procak, cize som si musel utekat ku kamaratovi prehodit cpu a flesnut. a potom som ajtak nevedel rozchodit ramky. mam corsair xms2 800MHz 5-5-5-12 a vdaka tomu ze procak ma 1333 tak mi doska ani neponukne 800 na ramkach ale viac. tak som znizil fps aby mi v tej hlupej polozke ponuklo ddr2 800MHz a ajtak som ich nevedel rozbehnut an vyrobcom udavanich casovaniach. a to som sa s tym trapil vazne dlho aj som donich od jedu pustal 2.2V a furt nic. teraz to mam nastavene tak ze mam 667MHz a 4-4-4-12. a pri tomto laborovani som vobec nepochopil ako funguju tie tlacitka na reset cmos. studoval som manual, prehadzoval som jumper ktory ma to tlacitko sastarosti, ale stale mi to nejako neslo. ked komp nenabehol, tak som vypol zdroj a vtedy vzdy hodi do overclock failed a nabehne na zakladne takty, ale klasicky reset sa mi podaril len ked som vybral baterku. inak ak zaplnite vsetky sloty na ramku tak SB pecie ako gril a ta 1 heatpipe nestiha odvadzat teplo. ale komp je zatial stabilny-mal som za 1.5 roka mozno len nejake 3 BSOD oproti predchadzajucemu athlonuXP je to 100 a 1. a ozaj odisla mi zvukovka ale to ma nejako netrapi. mam moju livku ktoru uz nejakych 9 rokov v 3 pocitaci.
- Blue Storm
- Odborník PCT
dělička RAM/FSB je vlastně změna frekvence pamětí...co se týká toho displaye, tak ten myslím vypnout nejde, já to neřešil, protože mám pc na vypínatelné prodlužce
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
- salami
- Nováček
ale ja myslim ze niektore softy ti ukazuju ten pomer ako fsb ku ram napr. 1:1.
ale takuto polozku tam v bise nemam ze by som to menil. je tam len to, asi 4 od vrchu, kde je dd2 xyz MHz. ked menim to, menim tu delicku ? a podla tych freqvencii najnizsia je 667 a najvyssia tusim 1066. mam nastavene to 667 a ukazuje mi 1:1 v softe na menenie fsb z windowsu. ked dam o 1 viac - tusim 833 tak mi uz komp nikdy nenabehne aby som si to pozrel
ale takuto polozku tam v bise nemam ze by som to menil. je tam len to, asi 4 od vrchu, kde je dd2 xyz MHz. ked menim to, menim tu delicku ? a podla tych freqvencii najnizsia je 667 a najvyssia tusim 1066. mam nastavene to 667 a ukazuje mi 1:1 v softe na menenie fsb z windowsu. ked dam o 1 viac - tusim 833 tak mi uz komp nikdy nenabehne aby som si to pozrel
- Blue Storm
- Odborník PCT
ano, tou změnou frekvence se mění dělička...prvně se v BIOSu podívej, jaké napětí ti dává deska do pamětí při nastavení napětí na Auto a potom to napětí zvyš třeba o 0.1V oproti auto nastavení...maximálně dej po pamětí 2.2V pro dlouhodobější provoz...potom už by ti snad ty paměti měly jet na těch 833MHz
- mike3
- Nováček
-
Dobrý den,uvažuji o koupi některého výkonného čtyřjádra C2Q. Máte,prosím,někdo zkušenosti s podporou desky pro FSB 1333,nebo je lepší koupit procák pro FSB 1066. Díky předem za tip.
- Blue Storm
- Odborník PCT
Commando i oficiálně podporuje 1333MHz FSB, akorát po flashnutí novějšího BIOSu jinak měl jsem v Commandu E8400 a nebyl s tím žádný problém...většinu 45nm čtyřjader s FSB 1333MHz Commando podporuje od předposledního BIOSu 1801
- mike3
- Nováček
-
Děkuji za informaci
- salami
- Nováček
neviem co robim zle, ale na tych 833 ich neviem rozbehnut na 5-5-5-12 ani na 2.2V.Blue Storm píše:...maximálně dej po pamětí 2.2V pro dlouhodobější provoz...potom už by ti snad ty paměti měly jet na těch 833MHz
dal som vecsie latencie 5-6-6-18 (taketo hodnoty mi ukazuje cpu-z v zalozke s ramkami -by spd) a tak som ich rozbehol na tych 833.
lenze vysledna priepustnost pameti bola v benchmarku mensia ako ked som to mal na 667/4-4-4-12. tak som sa vratil ku tomu a uz s tym viac laborovat nebudem. ved ani tych 2.2V pre tie pamete neni zdrave . teda nemam teplomer, ale ked uz na niecom neudrzim ruku, tak to neni dobre imho
- Still.Lord
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, rozjel někdo přiloženou zvukovku pod W7? Když nainstaluju nejnovější ovladače na zvukovku, tak je Widle naraz nenajdou... Jde mi o to, že mám sluchátka s mikrákem a bedny a chci aby mi hrálo obojí, ale pokud se nedostanu do té aplikace ke zvukovce, tak jsem nahraný... Dovede někdo poradit?
EDIT: Omlouvám se, jsem idiot. Mám "rozbočku" na audio a stačilo do ní "násilně narvat" oba konektory (od sluchátek i beden) a už to jede v pohodě
EDIT: Omlouvám se, jsem idiot. Mám "rozbočku" na audio a stačilo do ní "násilně narvat" oba konektory (od sluchátek i beden) a už to jede v pohodě
- Zamek
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim vsechny Commandaky
Planuji v brzku upgrade komponent:
CORSAIR Power Supply (zdroj) HX850 (ATX,850W,EPS12V,A-PFC)
CPU INTEL Core 2 Quad Q9650 3,00 GHz (1333MHz) 12MBL2 LGA775 - BOX
Co jsem ruzne googlil, tak by snad nemel byt problem s Cpu, ale rozhodne bych sel do OC a zde trochu mam bobky, ale pokud by byl problem, tak ho klidne necham na defaultu, hlavne aby korektne makal.
Dale bych sel casem do nove GK a to bud HD 5870, nebo pockam na nVidii a shovam GTX260 na physx (ktere ale opravdu nejak nezeru). Jenze komando nema pcie 2.0 a nejsem si jist omezeni (predpokladam ze je to zanedbatelne).
Napadlo me ze bych sel do nove MB a to:
ASUS MB Sc LGA775, RAMPAGE FORMULA, Intel, X48, 4DDR2
Jenze to jsou jsou mozna vyhozene love a matlat se s novou, mnou neznamou deskou se mi moc nechce. Commando maka dokonale, tedy aspon s dosavadni konfiguraci (viz podpis).
Ma cenu upgrade MB nebo ponechat vychytané Commando?
Predem diky za Vase cenne posrehy/zkusenosti.
Planuji v brzku upgrade komponent:
CORSAIR Power Supply (zdroj) HX850 (ATX,850W,EPS12V,A-PFC)
CPU INTEL Core 2 Quad Q9650 3,00 GHz (1333MHz) 12MBL2 LGA775 - BOX
Co jsem ruzne googlil, tak by snad nemel byt problem s Cpu, ale rozhodne bych sel do OC a zde trochu mam bobky, ale pokud by byl problem, tak ho klidne necham na defaultu, hlavne aby korektne makal.
Dale bych sel casem do nove GK a to bud HD 5870, nebo pockam na nVidii a shovam GTX260 na physx (ktere ale opravdu nejak nezeru). Jenze komando nema pcie 2.0 a nejsem si jist omezeni (predpokladam ze je to zanedbatelne).
Napadlo me ze bych sel do nove MB a to:
ASUS MB Sc LGA775, RAMPAGE FORMULA, Intel, X48, 4DDR2
Jenze to jsou jsou mozna vyhozene love a matlat se s novou, mnou neznamou deskou se mi moc nechce. Commando maka dokonale, tedy aspon s dosavadni konfiguraci (viz podpis).
Ma cenu upgrade MB nebo ponechat vychytané Commando?
Predem diky za Vase cenne posrehy/zkusenosti.
CPU: Ryzen 9 5900X H2O MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO+ EK Monoblock RAM: G.Skill 2x16GB DDR4 3200@3600MHz 16-16-16-34, TridentZ VGA: Asus RTX 4080 Strix 16GB H2O , SSD: Samsung 990 Pro 1TB, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 870 EVO 2TB CASE: Lian Li PC-O11 Dynamic XL ROG + EK-Quantum Reflection PC-O11D XL D5 PWM D-RGB - Plexi Zdroj: Corsair RM750X Monitor/TV: 32" ASUS ROG Swift PG329Q, LG OLED B9 55" OS: Windows 11
- Blue Storm
- Odborník PCT
Commando si můžeš nechat...rozdíl mezi PCIe 1.0 a PCIe 2.0 je akorát v tom, že 2.0 dokáže dodat grafice více šťávy, takže s tím problém nebude...co se týká taktování, tak Commando má velký potenciál a myslím, že s tím Q9650 nebudeš mít žádný problém...teď však nastává otázka, jestli se ti nevyplatí, místo koupě Q9650, přejít rovnou na Core i5 s menším doplatkem za paměti, jelikož cena Q9650 je dosti vysoká a myslím, že už se nevyplatí do toho investovat ušetřit by jsi mohl na zdroji, jelikož i na HD5870 + GTX260 + i5 by ti stačil 600W zdroj
- Zamek
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Takze prechod na Q9650, HD5870, Corsair HX750, 2x2GB prosel hladce. Taktovani Q9650 je tez v pohode (3.6GHz). Pameti v kombinaci 2x2 + 2x1GB si rozumi vytecne. Asus Commando me opet nezklamalo a vykon je s ni dostacujici. Diky Blue Stormovi za hladky prechod na nove komponenty a MaWovi za zprostredkovani komponent.
CPU: Ryzen 9 5900X H2O MB: ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO+ EK Monoblock RAM: G.Skill 2x16GB DDR4 3200@3600MHz 16-16-16-34, TridentZ VGA: Asus RTX 4080 Strix 16GB H2O , SSD: Samsung 990 Pro 1TB, Samsung 970 Pro 512GB, Samsung 870 EVO 2TB CASE: Lian Li PC-O11 Dynamic XL ROG + EK-Quantum Reflection PC-O11D XL D5 PWM D-RGB - Plexi Zdroj: Corsair RM750X Monitor/TV: 32" ASUS ROG Swift PG329Q, LG OLED B9 55" OS: Windows 11
- ivomir
- Začátečník
Asus Commando - prsknutí v repráku při bootování Windows 7
Od doby co mám Windows 7 tak mám problém. Při bootu a při restartu, tedy ukončení Windows mi brutálně prskne v reprácích. S XP ani Vistama mi to nedělalo.
Přeinstalování Intel Chipset Inf ovladačů, tedy i ke zvukovce nepomohlo.
Deska Asus Commando + integrovaná HD Audio 5+1.
Přeinstalování Intel Chipset Inf ovladačů, tedy i ke zvukovce nepomohlo.
Deska Asus Commando + integrovaná HD Audio 5+1.
CPU: Intel Core i7 920 @4.0Ghz, MB: Gigabyte UD5, GRAF: Gigabyte GTX680, MEM: 6x2GB trichannel DDR3 2800Mhz, HD: 1xSSD PCIe OCZ RevoDrive X3 128 + RAID(0) 2xWD Raptor 1GB, ENERMAX 650W, Win8 PRO 64bit.
- ivomir
- Začátečník
Re: Asus Commando - prsknutí v repráku při bootování Windows 7
apropo dělá mi to i při normálním MUTE zvuku jak ON tak OFF.
Prostě to brutálně prske. Nemám páru co s tím.
Prostě to brutálně prske. Nemám páru co s tím.
CPU: Intel Core i7 920 @4.0Ghz, MB: Gigabyte UD5, GRAF: Gigabyte GTX680, MEM: 6x2GB trichannel DDR3 2800Mhz, HD: 1xSSD PCIe OCZ RevoDrive X3 128 + RAID(0) 2xWD Raptor 1GB, ENERMAX 650W, Win8 PRO 64bit.
- cejnik
- Začátečník
-
Zdravím,odešel mi u této desky PS 2 port na klávesnici. Když sem pořídil jinou USB klávesnici, tak mi nefunguje před najetím do systému a nemůžu se s ní dostat do biosu. Poradí mi prosím někdo jak zprovoznit USB klávesnici abych mohl do biosu?
- Maddogg
- Čestný člen
To je docela oříšek, nicméně s usb klávesnici bý mělo jít najet do biosu i když je tam vypnutá. Nemáš problém i s usb nebo s danou klávesnicí?
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
- Michael24
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
U většiny starších desek byl vždycky problém s USB klávesnicí do BIOSu najet... S Commando nemám zkušenosti, ale obávám se, že to nebude jinak
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64